Отговори
# 180
Аз не съм Софи Бо ама да кажа:
епизиотомия е малък разрез отдолу с цел да се разшири изхода и да излезе бебето. /ама как го обясних и аз/ Правел се настрани, а не към дупето както аз си мислех  Embarassed Прави се с цел да се избегне разкъсването, защото разреза е гладък и зараства по-лесно.
Гнездене е като станеш като баба Меца и започнеш да си подреждаш хралупата  Joy Идеята е че те обхваща ентусиазъм да подреждаш и да чистиш и да се приготвяш за бебето.

# 181
  • sf
мен адски ме боли кръста, ама не е от нещо друго, ами от работа из вкъщи. два дена лежах нонстоп, а сега си наваксах и  #Crazy  място не мога да си намеря.
ама поне няма да мърдам от нас, че е ад навън.
епизиотомията я правят точно с цел да не се разкъса към дупето, че тогава е по-страшно.

а, моето направление ми го дадоха без дата, ама като тръгна да раждам в болницата ли ще си напишат датата  newsm78

# 182
честито на вси4ки родили мами smile3525 много да ги радват и слушат малките бебоци  baby_neutral baby_neutral baby_neutral.
Беболинчо аз съм ками от курса на ма-ма и още не съм родила (дано и да не раждам скоро че ми е много рано)

# 183
Ника, гнезденето е нещо, което се случва с много жени непосредствено преди раждане - чистят, перат, гладят и най-важното е, че не го правят като част от ежедневните си задължение, а с голям ентусиазъм и удоволствие  Grinning

# 184
привет на всички  Party честито на новите мами!  newsm51 бързо възстановяване и да се гушкат скоро вкъщи!   love001

пак не съм писала няколко дни и има бебевалеж - почвам сериозно да се плаша... нищо, че терминът ми е чак края на юли - тя и Гоцето беше след мен, а каква стана накрая  newsm47 в тази връзка вчера напазарувахме от "метро" кошарка, памперси, превръзки и т.н. санитарни принадлежности за мен и бебчо и ще взема тия дни да ги разпределя по пликове...  smile3521 освен това се сдобих и с 2 чаршафчета с ластик от Хиполенд, но да ви кажа нещо не съм очарована от този магазин - уж голям, а толкова малък избор има от повечето неща...  newsm12 мисля другия уикенд да вземем най-накрая да се разходим с половинката до пигис и да накупувам последните неща  newsm68

да ви се оплача (пак) - тези дни кръстът направо ме скъсва  smile3511 аман вече - като някоя бабичка съм, само охкам и едвам се обръщам и ставам. шкембето не ми тежи, а въпреки това съм толкова трудно подвижна  smile3515 нищо де, да се надявам, че скоро ще мине както и ще си е както досега - само вечер си ме болеше, което си е поносимо

пак се отплеснах в писането  smile3525 простете, но да компенсирам... Wink

# 185
ох, признавам си че се бях объркала за коя Ками става дума  Embarassed Извинявам се!
Но пък така искрено се радвах за kem.  hahaha

# 186

ЧЕСТИТО НА МУНКА - ДА СА МНОГО ЩАСТЛИВИ С МАЛКАТА ПРИНЦЕСА!
Момичета и мен ме боли кръста и не мога почти да спя, половината ми корем е празен, беба се е смъкнала много на долу.
Честито за новите придобивки.
Мен ме е обхванала летаргия и не ми се пипа нищо, а и място не мога да се намеря. Докато ми правеха запис на тоновете ми стана много лошо и ми излязоха даже и звездички, а през това време една мама роди един пич 3800, с едно извикване.
Отивам и лягам, че не издържам вече

# 187
  • София-Лозен
Честито, Мункааааааааааааааа!!!!

# 188
ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСКА НА МАМА МУНКА! ДА Й Е ЗДРАВА И МНОГО ПОСЛУШНА Simple Smile

# 189
Честито бебче и от мен на Мунка !   bouquet

# 190
Рени как мина при Гоца? Тя добре ли е? Бебетата?

# 191
Айде сега след като ви изчетох и ще пиша за срещичката днес Simple Smile Видяхме се за съвсем малко, защото наближи времето за среща с бебковците. Но пък видяхме малките на снимки - лелее, какви са сладурковци само... И с едни огромни пампи бяха - абе страхотни мушички Simple Smile Ивка каза, че се чувства вече по-добре. Не я боли, само я придърпват шевовете. Каза, че вече си чака компанията, та която се е засилила да ражда да знае, че ще има компания. В нейната стая вече има две свободни легла, та място ни пазят   Mr. Green Всички имате поздрави от Ивето. Та това е май в общи линии.

# 192
ЧЕСТИТО НА МУНКА!!!Да й е здрава и добричка щерката!Бързо въстановяване!  ylinfant  Simple Smile Ох,искам да ми е чисто,ама някой друг да ми подреди.Да се прибера и някой да ми е изчистил,сготвил,сложил-ехаа.А забравих-и да е изчезнал междувременно,щото искам спокойствие.Нещо немога да смогна напоследък с чистенето-всичко ме затрупва и ме задушава в нас-нямам място за дрехите,миялната се пълни,мивката също,прането се трупа,за гладенето да не говорим-то е всеки ден.Незнам как да размествам вече,та да има място-цялата къща прилича на паркинг в момента-имаме двете колички на Надина плюс трите й детски за бутане,плюс едно колело и една трутинетка,плюс количката на бебето,един розов слон на терасата и люлеещ се стол-детски,столчето и за хранене-абе кошмар,на един крак ходим.Деси,видях детската стая-толкова просторна,със здраве да си ползвате всичко,дай боже всеки му!

# 193
  • София
Ей,най-после почна бебевалежа  Grinning Откога чакам!
Честита малка дъщеричка на Ками27!Да и е жива и здрава,да порасне голяма и хубава!!!
Честито момиченце и на Мунка77!Ма тя ми е и адашка  Laughing Много да ги радва,а на мама бързо възстановяване!
Ей,Туити и Аркси поне вие изчакайте тоя прословут 9 юли,че ние с Ками не можахме!!!
Софи,бебе Стилиян през нощта си спинка,но си огладнява точно през 3 часа,а през деня през 3 1/2-4 часа.Искаше ми се някак да го обърна тоя режим,ама не става.А с кърменето нещата не са на добре,тъкмо взех да цедя по 40-50 мл(което си е рекорд за мен)и той отказва да засуче-свикна с шише  Sad Сега пак го привикнах,то пък кърмата ми намаля(по 20 мл).Разрових се из Кърмаческия,и решението е да се цедиш,за да стимулираш,но при мен не стана така.То като си няма кърма,вари го печи го-това си е.Иначе имам помпа за кърма на Нук(спринцовка),но не ми харесваше и си взех на Чико.Добре,че шишенцето към нея е малко,че в някое огромно тия 20 мл,дето цедя ще ми изглеждат като 2 капки и съвсем ще се сдухам  Tired
За направлението-моята АГ дори не успя да ми го издаде,много бързо се развиха нещата.Но няма проблем-приемат те и после им го носиш  Peace

# 194
 Whistling и се надявам да устискам, но доста ме боли долу ниско и кръста. А контракциите ми са ту на 2 часа, ту на 1. Божа работа! Ако е писано, така мога а си карам до 9.07 и какта някой ми предрече, може и да пренося.
Беба пак се скри от апарата - както винаги - трайкаше си, и после се разшава - като чу на татко си гласчето.
Аз ще ида да прилегна, че прах до сега, а има и за чистене  ooooh! ooooh! ooooh! а кой ще чисти???
Само се оплаквам от няколко дни. Извинявайте! В къщи всичко ме дразни, а как ме търпят им се чудя

Общи условия

Активация на акаунт