Отговори
# 75
А в Младост имаше една детска градина, която допреди година събираше наркомани зад блока на спирката на 43-ти блок -  направиха ли нещо от нея. 
Не я знам тази детска градина. На мен ми бяха казали, че в Младост 1 в 17-ОДЗ имало свободни места. Звънях там, но се оказа, че не е вярно. Не знам дали е същата.

# 76
Момичета от всичко ,което прочетох досега, мисля че разпиляваме основния проблем, а именно че не всички деца имат достъп до ДЯ И ДГ. Майките от Варна са много прави, че това е един вид дискриминация. Затова трябва като Първа точка в исканията ни да е : Всички деца навършили определената възраст да имат възможност да посещават ДЯ или ДГ. Да се освободят помещенията отдадени под наем на държавни, общински и частни фирми, за да се разкрият нови групи и при необходимост да се строят нови детски заведения.Много е важен проблема с дългите ваканции и неспазването на работното време до 19ч., лично съм потърпевша имам по-голям син, но според мен не това е основното.
1500 деца в София са извън списаците,от които само в Младост са 700. Аз живея в Младост - 3 и дъщеря ми не е приета никъде. За информация в Младост -3 има 3 ОДЗ с отдадени помещения под наем: 56 ОДЗ - БЧК; 59 ОДЗ - Читалище "Джон Атанасов"; 178 - счетоводство на Общината, сигурно има и още за които незнам. Това се казва причина за която си струва да протестираш.

# 77
     Майчета,пуснах днес молбата!Който иска да помогне с организацията,моля да напечата призиви,или да пусне тема във всеки подходящ форум,или да се обади на телевизия,радио,вестник!Въобще,включвайте се моля ви,защото сама ми е трудно,да не кажа невъзможно да се справя...Благодаря ви предварително!!!

# 78
Червена шапчице, кажи къде и в колко часа ще е протеста. Иначе си оставаме само с добрите намерения. Най-важното е, да се знае къде и в колко.

# 79
Стискам ви палци, момичета! Ако вашият протест последва в много кратки срокове нашия, може и да им светне червената лапма на управниците!  bouquet

# 80
  • София и там където не се пуши
А в Младост имаше една детска градина, която допреди година събираше наркомани зад блока на спирката на 43-ти блок -  направиха ли нещо от нея. 
Не я знам тази детска градина. На мен ми бяха казали, че в Младост 1 в 17-ОДЗ имало свободни места. Звънях там, но се оказа, че не е вярно. Не знам дали е същата.

Тази за която говоря не работи затворена е и общо взето ограбена.

# 81
   БЛАГОДАРЯ НА МОДЕРАТОРИТЕ ЧЕ ЗАКОВАХА ТЕМАТА!!!

# 82
Малко странни опции за гласуване... а и май липсва вариант – подкрепям с две ръце, но едва ли ще мога да дойда

Последна редакция: вт, 26 юни 2007, 10:13 от Slavi

# 83
  • София
малко инфо за протеста на майките във варна днес. може да взаимстваме техните искания и да прибавим към тях тези за летните отпуски и работното време.

Над 60 родители от Варна днес излязоха на мирен протест
срещу липсата на достатъчно места в яслите и градините в града.
    Извън заведенията в момента са 473 деца, обяви Юлия Джакова,
 председател на Инициативния комитет на родителите. Тя подчерта,
 че в тези семейства единият от възрастните е принуден да не
работи, да стои без приходи и да се лиши от кариера.
    Протестиращите връчиха открито писмо на кмета на Варна Кирил
 Йорданов. Те настояват да се създаде арбитражна комисия, която
да проверява сигналите и жалбите, свързани с приема в детските
заведения и тяхната работа. Общината да намери начин за
подпомагане на семействата, за чиито деца няма място в
заведенията, е другото искане на родителите. Те настояват още да
 бъде въведен принципът за подаване на една молба в електронния
регистър, освен това да се дават ежемесечно справки в
интернет-страницата на общината за броя на подадените молби във
всяка детска градина, за свободни и новооткрити места, както и
за имената на неприетите деца.
    Родителите настояват още общината да изготви цялостна
дългосрочна програма за решаването на проблема и да започне
строителството на нови детски заведения с капацитет поне от 200
места.

# 84
courgette, това къде излезе?   bouquet

# 85
  • София
Подкрепям, но няма да съм в София.

# 86
  Браво на Варненки!!!Дано и ние се справим така!

# 87

Тази за която говоря не работи затворена е и общо взето ограбена.

Да, доста зле изглежда...

А кога ще протестираме и ние?

# 88
# 89
10х  Hug там сме.

Общи условия

Активация на акаунт