НОЕМВРИйско пумпалче щурее, майка му ще полудее!!!

• 12 197
  • 281
  •   1
Отговори
# 180
  • Ботевград
Момичета, къде е ANGELEYES?
Не е писала отдавна  newsm78

# 181
Здравейте!!!
Да бе и аз отскоро се чудя защо не пише Ейнджълайс...

Вчера ми беше най- отвратителния ден в живота... една, хмм... приятелка, с която се чуваме само по телефона, щото е на брега на Тихия океан ми каза, че според нея, на Данни на очичките му имало нещо- не съм ли забелязала досега... божеее, то откак се е родил ми се стуваше, че може би има нещо асиметрично в големината им, ама колкото повече го гледах вчера, толкова повече се убеждавах че си е ок...
Разпалих пунически войни обаче, защото питах кумата какво мисли- и тя рече че малко кривоглед и се струвал, но "чаровно"... както можете да очаквате цялата рода нададе вой, че на детето нищо му няма, и че тия които смятат обратното мога да не ги броя за приятелки повече...

Та мен ме тормозят два въпроса:
1. Дали наистина на Данни му няма нищо.
2. Дали приятелките са ми наистина приятелки и не е ли много грозно човек да си пъха гагата навсякъде и да дава мнение за здравето на чуждите деца, както направи въпросната дама... Щото то ако имаше проблем докторите щяха да го видят предполагам.
Пускам ви линк и ако и на вас ви се струва, че Данни-то ми е кривогледо, няма да се сърдя на госпожата с въпросното мнение... ама иначеее  #Cussing out #2gunfire

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=102423&view=1&photo=153

Ох мислих, че ми е минало, ама и днес се ядосвам с нова сила....

# 182
Софко - на мен ми се струва, че не е кривогледо детето, а имам някакъв стаж с кривоглед братовчед и после като се роди сестра ми то беше кьорене в детето, то беше чудо! Кривогледо означава едното око да бяга на някъде докато другото гледа в теб - е тва по снимки направо ми е чудно как може да се види от другата страна на океана. За чувствата към приятелките - ти си знаеш колко сте близки и т.н.  Според мен се успокой, има си лекари, има си и приятелки!

Фъстъчка - хей, да се оправяш!!! майка-кърмачка-героиня! добре е, че не спираш кърменето въобще. Пък все е време нататък - сега приятно море!

За акото, Дима, моето правило е, че от един-два пъти рядко няма нищо обезпокоително. Има нещо ако стане пет пъти в час - ама какво говоря, тука има мами със стаж вече в тези работи! А цветът - е, и зеленото е на мода! Иначе и аз не правя вече масаж, а гимнастика парвим преди това, за да не ревем, докато играем.

# 183
Набързо само да кажа, че не му бяга окото на никъде, като следи неща с поглед- нормално си ги движи и двете очета...  Rolling Eyes

За картофите и аз съм чувала, че сготвени, че не трябва да се замразяват, дори и за възрастни, но вие си преценявайте...

Вчера специално се чух с педиатрите, да си уточня менюто на човека и какво ми казаха:

Каша веднъж на ден, че било достатъчно... (според сайта на Гербер- 3 пъти на ден трябва- дръжки)...
Кисело мляко, сирене, жълтък и пресни ягодови плодове- след една годинка... (сайта на Гербер казва, че може сирене и кисело мляко-  newsm78)
Пшеничени неща- вече можело...
Ягоди и малинки в готовите пюренца от магазина, нямало да навредят, според, моите педита....

Айде аз отивам да си  #Cussing out отново...

# 184
  • София
Софко, едно ще ти кажа, много е сладък Данни... много...

За кривогледството - според мен не е...

И нашите акита са зелени...

И забравих да я поваля, точно на 7 месеца Йоана направи първото си ходене по голяма нужда в гърне... е, от тогава не сме повтряли... не мога да я издебна ещо пак... тамън почне да се напъва, сложа я, седи седи пък на емн ми писне след 10 мин и я обличам, а тя след 2-3 ммин и хоп... в памперса...

# 185
Брей-брей, тука цари голямо затише...
Хора, хорааа къде сте бре хораааа  Joy ?!?

Мамките, дето давате черешки, можете ли да ми кажете в какво състояние ги давате на бебоците? Аз опитах да сефтосам новия и закупен след голямо проучване от мен блендер с череши- мелих- мелих и накрая си имаше много сок и едни такива едрички парченца с люспи, дето съм сигурна, че ще ми задавят бандитчето... та ги претрих през цедка и му давах да "куса" (ех, бабешки израз) сока с лъжичка... Да не би да имате машина за сок от ония, дето натискаш отгоре с едно бутало плодовете? Кажете, моля?

Но пък днес смлях един пъпеш и се получи нектар с божествен вкус- сега го чакам малкия да се събуди, за да му го давам... и си пийвам и аз от него междувременно, за да се разхлаждам...  мисля другия път да добавя и банан към пъпеша за уплътняване- ох вкусно!!!

Хайде бай, че ми е тъпо да си говоря сама  Laughing

# 186
  • на странно място ......
sofkobofko и на мен ми се струва, че нищо му няма на детето, много е сладък пу пу, но ако все пак се притесняваш защо не го заведеш на чичо доктор, там ще го прегледат обстойно и със сигурност ще се успокоиш!! А за "приятелката" ти няма да коментирам............... Whistling За черешите аз преди се мъчех да махам люспите, но вече и ги давам с тях те стават на парчета и смесени с банана ги папа и ушите и плющят, но ако и давам само черешка без костилка и махам кората!!
Фъстъчка да се оправяш бързичко, че малкото Фъстъче иска ЦИЦА............. Joy Радвам се, че си се успокоила след ехографа, всичко да продължва да ви е наред  Hug

Момичета благодаря за хубавите думи за моята калпазанка, знаете какво е миличко на всяка една да и кажат колко и е хубавичко бебенцето, не че не си го знам, то моето гардже си е най-хубавото, но друго си е и друг да ти каже. Разтопявате ми сърцето!!
МНОГО ВИ ОБИЧКАМ  newsm76

# 187
Здравейте от нас!!!
Ние активно се борим с жегите, днес бях в една градинка в Св Троица\в парка, де\...с приятелка...

КЛЮКИ, аз чат, пат варя картофи, и моя Дани през това време врещи, та ми иде да... #Cussing outсе разкъсам, ама....Сега пак го почнаха сърбежите и е див. Утре ще звънкам на Дермата SickПИСНа МИ вече!!!! Фризопепа е скъп, но като се има впредвид, че вече заместваме хранения..надявам се да се "позадържа" LaughingАз днес захраних с ЦЯЛО пюре на ХИПП- заек с картоф, омръзна ми да захранвам с дни, макар че ..трябва...Изяде го с кеф, заешкото е най-хипоалергенното месо.

Софко, не мисля че ДАННИ има проблем, ако ТЕБ нещо те притеснява консултирай го с офталмолог. Малките деца, бебета имат физиологично кривогледство, има си обяснение за това.

Фъстъчка, блазе ти за морето и РАДВАМ СЕ ЗА малката....

За акането...онзи ден видях, че от два, три дни Дани ака по малко и твърдо...И онзи ден в колата взе да се напъва..Ама мъчи се, мъчи се..викам на мъжо .- СПРИ!!!!!! и като го хванах на задната седалка, свалих пампата, свих му крачетата СИЛНО към корема и АЗ взех да "се напъвам" и му казвам "аки", "аки" ....и той ИЗАКА АКО ДЪЛГО 20 СМ!!! баща му само лекичко дърпаше пампата, за да освобождава място за новите и новите порцииии,  SickСИГУРНО изака 200 - 300 грама, което си е норма за възрастен. Баща му беше Shocked Shocked Shocked

# 188
ще пиша малко, защото хем съм уморена, хем съм в сатурнова дупка.

Lightblue, Фъстъчка - да се оправяте бързо и д анямате болежки, стискам палци. Peace

много са сладки Мрти, Дилянка и Данни.

Sofkobofko,  на Данни му няма нищо на очетата - никакво кривогледство не е това. аз също много бих се вбесила, ако някоя приятелка ми каже такова нещо. много нетактично и най-важното не е нейна работа... #Cussing out

Ваяна води от няколко дни ожесточени битки със съня - понякога в нейна полза....мнооого трудно стана заспиването на толкова подвижно човече.

# 189
Привет , големи жеги. Голямо мрън, едвам се дишаше днес.
Ние сме на гладна стачка...и много дъвчем ръцете, ма от кога ги чееекам зъбките...
Мойто чедо му омръзна да седи, и сега зор да подскача, и аз го държа с часове...хората мислят че съм изперкала, ама аз му угаждам щото скоро ще му омръзне и ще иска нещо друго например да ходи.
Не се казва лесно МАМА! Все ми го повтаряха.
Освен захранването друго не ме ядосва. Щуреем, дивеем на ента степен. Напредвам и с отказването от пампи - щом се наяде и сваля пампата и се изпишква. Първите дни ми беше трудно да я издържам, но сега свикнах, е не става всеки път, но когато има възможност винаги я издържам. Имам чувството че е инат като мен и за това неще да папка много - един ден яде 2 не. Или е от жегите или просто неще. Но аз няма да се ядосвам - благадаря на всички за съветите - това все пак е кърмено бебе и натдава супер така че до една годинка все ще прояде!
Мисля да слагам сладки плодове като череши в обедното... Интересно е че където сложа коприва изяжда всичко и иска още, това го видях от предаването "Бон апети" Май ще трябва навсякъде да слагам, хем има желязо и е полезна(варя я поне 10 минути)така казаха.
Моля да ме извинете щото пропускам личните обръщения, но толкова ми се спи...днес казах че ми трябва ШИШЕ за КРЕМ!?!?!? Имах предвид шише за сок и крем за слънце!?!? Ама взех да оплитам думите рано сутрин...
Ние ставаме щом стане принцесата, обличаме се и айде навън на въздух - сутрин е много топличко в стаята и напича, и докато е по хладно оправим обиколка на селото, после на кафе с другите майки, правим си оперативка кой как е прекарал нощта, и после се прибираме в жегите на хлад( под ореха).
Подариха ми още дрехи - вече имам за години напред. Сега само размествам за да ги подредя и искам нов гардероб - детски( вече раздавам повечето жълти и зелени), щото сме предимно и само в розово.
Обличам я в розово -най светлото, с розови чорапки и обувки и ярко розова шапка и всички:Момченце или момиченце? Това е щото количката е синя, ама какво да правя и затова минах само на розаво. Още си намаме много коса - само русоляво перчемче.
Вие имате ли си косички да решите?
Лека нощ на всички...

# 190
Иве, значи скоро ще имаме рожденничка Simple Smile Това им е хубавото на сатурновите дупки - имат готин край Simple Smile ... А ако някой е към 29 години, дупката може да продължи и година и половина (а това му е хубавото на 33-годишните).
Sbruny, много е сладка малката Диляна.
За климатика - пускам, или Дарин е далече от струята, гушнат в мен, или просто е в другата стая, и като охлади се връщаме и спираме климатика. Сега буквално 5 минути стигат да охладят стаята и Дарин да заспи спокойно.
Софко, и аз мисля че му няма нищо на очетата на Данни. Още повече, че до 1 година ако и да има,  е физиологично. Аз имах подобна случка - с нова колежка на работа (като си вземам парите видя малкия) - гледал накриво, да съм го заведяла отсега на лекар, че по-добре по-рано да се вземат мерки. И това казано с категоричен, поучителен тон (вярно, че има близнаци, ама чак пък не е офталмолог). Първо се успокоих с консулт с приятелки, после си викам - ами тя като не е тактична какво да се прави - говори каквото и е на душата, не се замисля аз как ще го приема.
Карил, и аз имах същите изпълнения с Дарин, едни акита като заизвива... може и 50 см да бяха. ама ние си бяхме на спалнята Wink
Е, ако още веднъж напиша Дарин, ще ми е за първи път.  Mr. Green
За плажа и мазилата.. ще прочета пак - нашата педиатърка с Изабела е доста спокойна и свободна докторка (не ме е съветвала нищо за храненето, напр.) и рядко има категорично забранително мнение... та сега като се е изказала, може да се замисля.
Ама пак ще ходим на плаж, то е ясно.. като сме на разходка да не е много по-хладно. А за слънчевата вода - на плажа мислех да е морска - просто да се затопли повече, че в морето ще е по-хладна. Ако сме в къщи - чешмяна. Ех спомени, когато баба ни къпеше на двора лятото  Wink

# 191
KAРИЛ, АЗ ВЪОДУШЕВЕНА ОТ ТОВА КАКВО СИ НАПИСАЛА, ЩЕ ПРОДЪЛЖА КАФЯВИЯ ПОСТИНГ И ЩЕ ДОБАВЯ И СНИМКОВ "МАТРИЯЛ" от наш'то пупане миналата седмица след близо четиридневен застой... 

*** Внимание, мамките, които не желаят да гледат чужди акита, моля да не отварят следващия линк: ***

http://images18.snimka.bg/003234195-big.jpg

Имаме 3 части:
1. Тапа, или както обичам да наричам този вид- бисквитка!
2. Средна част, изработена в дайпера, докато му сгъвам краката на младежа, за да чистя първата част.
3. Трета част- изненадваща или "сери на мама в ръката"   

Тапата беше твърда доста и от стояне между бузките му, беше добила форма...
Средната част пак беше от твърдите и зеленееше от граха.
За част 3 не ми се говори, цветът и е обусловен от сливовите пюрета и сокове, беше топла мека и лепкава! 

Дотук с простотийките...

Момичета, мерси за изказаните мнения относно "кривогледството" на Данни... въпросната ми приятелка има момченце с 4 месеца по-голямо от нашите бебета и тъй като се е вманячила да го следи дали случайно няма "мързеливо око" (а педито и е казал, че е рано за офталмолог), явно всички деца и се виждат ненаред с очите... но аз съм и доста обидена по повода и няма да и говоря дълго!!! Дано се сети защо...

# 192
Добро утро мами!!!

СОФКОбофко,  Peace Peace Peaceбогат СНимков маТриал си ни подготвила сутрин рано за закуска.. PeaceИ нашто ако беше такова поетапно WinkТапа, подако, ако. Виж това - 
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188817.msg3896457;topicseen#msg3896457

ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ХУБАВ ДЕН!!!А на мен ми пожелайте да ми е спокоен, че Дани само се чеше и мрънка, ...дано вземем час за Дермата днес. Praynig

# 193
Софко, браво за акания постинг  rotfImbo - направо се обнадеждих, че нашата запечена мома ще и мине  Joy Ние след 4 дена и дуфалака нали акахаме веднъж едно като пюре и после чаках лавина, но засега няма нищо...само едни отровни газове отвреме на време Sad

Софко, опитвах и опитвах, ама не можах да го видя кривоглед Дани  Rolling Eyes Със сигурност дори не прилича на такъв!!!

А по повод приятелките - ами аз отписах една такава, дето все ме питаше неща от сорта защо така СКИМТИ Лина, колко е дебела и т.н. Някак си - не успях да и повярвам, че без да иска говори гадни и дразнещи неща....

# 194
Добро утро! Много миризливи постове, ей, човек не може да си изпие кафето и да си хапне закуската!  Simple Smile

Карил, ние имаме много голяма промяна от хомеопатичното лечение на АД, кожата на Марти и почти перфектна и не го сърби. В началото бях доста скептично настроена, но сега съм обнадеждена че ще излекуваме напълно.

При нас е облачно и подухва, май ще вали - дано, че да се разхладим малко. Лек и прохладен ден!

Общи условия

Активация на акаунт