НОЕМВРИйско пумпалче щурее, майка му ще полудее!!!

• 12 197
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
Привет и от нас! Марти днес става на цели 7 месеца и сутринта по този повод открихме плажния сезон. Ето малко морски снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=128704&photo=125 и още 5-6 снимки нататък

Лайтблу, бързо да се оправяш!
Вени, честито и на вас с Даркича!
Пам, и ние спим основно по корем, ама като си вдигне главичката много често се удря в решетката на кошарата.

Отивам да простра плажните хавлии, че после Марти като се събуди няма да успея, а пък днес нямам помощничка. Целувки!

# 166
Лайтблу, съчувствия за преживяното. И аз имам хронично бъбречно заболяване, но не е камък. А камъни в бъбреците правят най-тежките кризи, пясък също... Имала съм няколко кризи досега, но не съм стигала чак до инжекция от Бърза помощ. Много боли. Даже си мислех, че получавам бъбречна криза, когато към шестия месец ме почнаха подготвителните контракции. Стягаха по същия начин в кръста като обръч. Ама аз отде да знам, че така боли. И си мислех в началото, че са бъбреците. При раждането ми също беше все едно съм получила бъбречна криза. Такава болка, че не можех да мръдна, като в менгеме, и три-четири пъти повръщах стомашен сок. Обясниха ми, че това било, когато тялото не може да надделее болката. Нито можех да говоря, нито да крещя. Ама пак искам второ, де, ако стане в следващите няколко години.... Hug
За столчето за кола - моето е до 13 кг на Чиполино, но според мене , всичките запотяват - и скъпите, щото няма нито една естествена материя, все са примеси разни. На нас още ни става, ама ние нали сме по-дребни.
Леле, вчера видях бебето на една позната, на 8 месеца е, изключително едро и пълно, просто и най-едрите бебета от нашата ноемврийска група пред него са като миньончета, но не това ме втресе, щото и родителите му са пълни, а фактът,че имаше черни косми от коляното до долу по крачето, въпреки че беше момиченце. Абе, все едно кара пубертет! Направо се втрещих! Господ да не дава! Децата ни вече мутират от тая замърсена среда и боклучава храна... #Crazy
И една полезна информация - който има скътани евро в хиляди, да иде и да си купи къща на гръцките острови. На Халкидики, например, може да си намериш за 90 000-100 000 евро триетажна къща с двор и басейн, не на замазка, като тук, а с теракот и т.н, даже с обзаведена кухня. А старите жилища стам стрували наполовина по-евтино от новите. Тук обаче е нещо неописуемо! Една колежка чула, че цяла компания приятели-българи, продават жилищата си в София, за да купят къщи в Гърия, и се изнасят там... newsm78
Карил, и на мене не ми се пише много в последните дни, а и нямам време. Днес сигурно ще изляза чак в късния следобед, че към 18.00 имам среща в Заимов с една приятелка и двумесечната й дъщеричка. Купили сме подарък за малката мома, та да я запознаем с Мишолинко. baby_neutral

# 167
Честит празник на Марти и на всички днешни месечинки! Ама чудни снимчици на плажа, много художествени! Мина, да ти е жив и здрав синът! И ние имаме същото чадърче на Чиполино, същия цвят... Peace
Жени, аз кашата я давам с лъжичка и я правя по-гъста. Но някои марки каши са по-редки. Имам такава млечна - слагам сухар и правя млечна попара. Да се учи да дъвче, макар и без зъби. Със същата цел не пасирам банан - намачквам го. Не пасирам и попарите, и Мишето си ги хапва, опитвайки се да дъвче сиренето и сухара. Peace
Вчера дадох две малки лъжички кисело мляко "Елена" 2 %. Бях чела, че само то става от купешките.Чакам реакция евентуално. Засега няма....Дано ни понесе. baby_neutral
Моето педи каза, че в най-големите жеги може да ги къпем по два пъти на ден. И да не мажа с олио, а с леко мляко. Някой ползва ли мляко от вас и дали е доволен? newsm78

Последна редакция: чт, 21 юни 2007, 12:48 от masha

# 168
masha, аз ползвам млякото на Бюбхен и съм много доволна - добре овлажнява и бързо попива Peace
90 - 100 хиляди евро ако имам скътани, няма да живея в панелка Crazy в тази връзка проекта за къщата ни е почти готов и наесен май ще направим първата копка Praynig
dil и тя се поизгуби нещо newsm78 а снощи "засякох" grig, ама явно само е чела Sad

# 169
ЗДРАВЕЙТЕ МАМчЕТА!
   Голямата жега ни прибра у дома и имам време да ви прочета. Месечковците да пораснат голеееми и да слушкат много-Мина ,Марти е страхотен и благодаря за фото-отговора ти,както и на Вени за плажчето.Понеже нали и аз другия месец пристигам с двамата си мъже и малко се подвуомих дали Ивко ще топне крачка в соленка вода и сега съм сигурна ,че ще smile3521.
   Лайтблу-мила дано вече си по-добре-много гадна болка-стискам палци скоро да не се повтори newsm17
    Маша-с банана заместваш ли едно хранене и колко бананче даваш?На мен педи ми каза по-половин ,ама той като ревне за ощеее....
     Мами даващи ФРИЗОПЕП-чУХ ,чЕ ОТ ЯНУАРИ ПАК СЕ ИЗПИСВАЛ БЕЗПЛАТНО-,А ПЕДИ КАЗА,чЕ НЕ БИЛО ВЯРНО-чУВАЛИ ЛИ СТЕ НЕщО ПО-ВЪПРОСА? И до кога да караме с тоя Фризопеп и има ли някаква специфичност пеи смянанта с друго адаптирано?Т .е да се дава постепенно нещо друго ли как ли?
    И едно въпросче към мамите приготвящи сами пюренцата-можем ли да си правим по-големи количества и да съхраняваме във фризера-че то докато сваря зеленчуците и докато направя всичко останало и сутрешната ми разходка се проваля,а ставам в 6-7 ч?

# 170
  • на странно място ......
klukarkata , не ти препоръчвам съхранение във фризера, защото като ги извадиш после пюретата имат доста гаден вид, пък на вкус  Sick, не рискувай! Все пак готвенето отнема не повече от половин час, защо да ти проваля разходката. Прави за по два дни, така можеш да го съхраняваш във хладилника. Peace Аз давам 3/4 банан и го смесвам с черешки, мммммммммммм голяма вкусотия става!!
masha и аз използвам мляко на А-Дерма заради АД и съм много доволна, кожата и става бебешка  Joy Предлагам ти да дадеш назаем 90-100 000 Евро пък ще видим може в Испания да купим нещо  Wink
Лайтблу, искрени съчувствия от мен, дано се подобриш бързичко, че кой ще гледа Теа!! Hug
mina77, много сте сладурски пу пу!

Ето малко снимчоци и от нас на 7 месеца! http://www.snimka.bg/album.php?album_id=128704&photo=120

Лек следобед! Hug Hug  bouquet

# 171
Здравейте мамчета на сладуранчета!

Аз съм вече по-добре  Simple Smile Благодаря на всички за подкрепата  Hug

Мина, Марти е мноооого хубав малък мъж  Peace
Сбруни, страхотна е Дилянка, малка кукличка  Hug

И нашето столче за кола е на Макси кози и Теа става цялата мокра, все едно съм я изкъпала току що.

Д-р Антонова е много мила жена и отличен специалист.Много съм доволна.Аз нали се притеснявах, че Теа ака зелено.Обясни ми, че зелените акита не означават непременно , че има някакъв проблем, а цветът зависи от това колко време акото престоява в червата на бебето.
За храненето не съм я питала нещо конкретно, по-скоро се консултирах за някои неща при Теа, които ме притесняваха.

Клюки, надявам се вече никакви болести да не ви сполетяват  Praynig Ивко много е порастнал и още по-хубав е станал  Simple Smile

Сега отивам да се приготвям, че Теа като се събуди отивам на фризьор, забележете ...  С НЕЯ  Mr. Green Дано да слушка и да й е интересно.Довечера сме на една официална вечеря и ще я гледат кумовете ни.Ще си играят двете с тяхната 5 месечна бебка  Mr. Green

Целувки и се пазете от жегите   bouquet

# 172
горещи привети!

моето слънце мрънка и иска внимание, та само накратко, че напоследък само чета.

А слънчевата вода в басейнчето морска ли е или чешмяна, Вени?

Аз пюрета правя за по три дни и двете другите чакат в хладилника, не във фризера. Ама се случи веднъж да сложа и във фризера, защото се получи повече. на мен също ми се струва, че замразените зеленчуци са гадни, но това е по-скоро "възрастен" вкус. Замразявам, обаче, кубчета пасирано месо - пилешко, във формички за лед. Така готвя, ама месни и купувам, щото нямам село с пуйки:)

дима_дари и аз се записвам за синеморски данни, че докато ние решим ще ходим ли няма ли, юг ли, варна ли, "нашата" вила във варвара я заели...

честити месечинки! ама раста, а? марти в червената количка ... ярко присъствие!!

мъжът е с бъбреци, та знам! божее, веднъж излязох долу да чакам доктора, толкова не можех да го гледам как се мъчи без да мога да помогна!!! слава богу, от доста време не е имал кризи...

утре може би ще мръднем до люлинските пазари - може да се видим с люлинските мами??  Blush

лек ден, ще ходя, дано се приспим...

# 173
...
Мина, Марти е мноооого хубав малък мъж  Peace
...
Нали знаеш, че е заплют за Гери  Naughty  Wink. Радвам се, че страшното ти се е разминало - и ти пожелавам да нямаш вече такива кризи!

Сбруни - много е сладка Дилянка, с очета като на сърне  Flutter.

ЧЕСТИТО на всички вече 7-месечни ноемврийчета!!!

Клюки - предполагам, че има причина да изпишат точно Фризопеп - заради алергия, нали? Защото пише, че "Протеинът във Фризопеп е предварително разграден и затова е лесно усвоим. По тази специална обработка се отстраняват повечето алергенни компоненти, намиращи се в кравето мляко" /Жени - беше права  Peace/. Не мисля, че ей така можеш да го замениш с обикновено адаптирано - консултирай се с педиатър най-добре.

# 174
Мами ами  то нали се редува -месно и 1 ден зелеленчуково -аз пражя само 2-то другите копувам,та се чудя дали ще се запази за по другия ден.ами за половин цхас става ама докато обеля картофа ,докато подготея нехтата ,минали 15 мин през които обаче малкия врякнал няколко п1ти ,а после докато се сварят и ги смеля ,то са толкова горещи,че трябва да мине време и Ивайло осверепява от глад:(  а И В КАКВО ГИ СЪХРАНЯВАТЕ В ХЛАДИЛНИКА?

а колкото до фризопепа  аз несъм много сигурна,че е алергичен към белтъка-щото то разтройството си съвпадна с  лекия бронхит кохто изкара-та само се предполага за алергията-ама това предположение ми струва доста соленко -1-во Фризопепа скъп после ни попара със сиренце ни каши абе.....
 Ради радвам се ,че всичко е оки-приятно изкарване довечера.

# 175
Момичета, искам да ви споделя - днес бяхме на консултация при нашата педи по ЗК. И тя каза да мажем децата с фактор 50 задължително преди излизане, от 11 до 5 у дома на хладно и до година и половина никакъв плаж. Каза ми, Не можеш да си представиш колко бързо прегряват бебешките мозъчета, да стоим на сянка.

Ние също, въпреки че виждаме моренцето от балкона смятаме да го пропуснем тази година  Naughty

А слънчевата вода е чешмяна, стояла на слънце и преди обедния сън действа изключително отпускащо и разхлаждащо на бебаците. После спят като къпани ....  Mr. Green

# 176
Клюки, давам цял банан. Намачквам го с вилицата. Той е доста хранителен, та обикновено след него и след плодовото пюре следобед не давам вече нищо друго. А банан понякога добавям в кашата, ако е от рядката. По принцип съм против съхранението на плодове и зеленчуци дълго в хладилника, когато са домашно направени, щото им излитат витамините. Плодовете гледам да ги давам до половин час след приготвянето им. В сайта бях чела, че витамините оставали само 20 минути... То е ясно колко "витаминни" са готовите пюрета, но все пак, когато аз ги приготвям пресни, си ги давам веднага. Peace
Изабела, моята педи каза да мажа със защитния фактор само в краен случай, ако детето е изложено дълго на пряко слънце. Същото каза и за мазилата против комари. Каза, че всичко е химия, която прониква в организма на бебето. Препоръча, само ако пъпката от комар се подуе и стане голяма хрола, да намажа с фенистил. Peace

# 177
Точно час, че и повече си е готвенето... правя три дози и двете сипвам в бурканчета, които все още изварявам/стерилизирам, като изстинат ги слагам в хладилника, а третата ядем но обяд. Това упражнение го правя сутринта. Така готовото пюре перстоява 48 часа, повече от два дни не държа в хладилник. Втората доза смесвам с две кубчета замразено месо на втория ден. Ако планирам да ядем купешко месно пюре - правя само две дози зеленчуково., за да не стои пак повече от два дни.

# 178
  • София
Здравейте мами!

Ходихме на ехограф, резултата е, че на Йоанка нищо и няма на бъбречетата, така че явно причината в слабеенето и е че е топло и просто много дивее...

Аз обаче съм болна... Вчера така зверски ме боляха сливицете, вдигнах 38 градуса за 1 час, не можех да преглъщам от болка, а на всичкото отгоре ме болеше и глава и уши... абе ужас, толкова зле не бях се чувствала отдавна. Ходихме към 21 часа на частно в Закрила, че хич не съм наясно като Личната лекарка не е на смяна какво се прави...(тя милата ме консултира по телефона, ама оправяне никакво нямах). Та се оказа фарингит причинен от някаква вирусна инфекция... Сега съм на антибиотик, спрях да кърмя, дано и след като оздравея да можем да се върнем към кърменето. А до тогава Йоана ще папка замрзена кърма, а аз ще цедя и хвърлям... 

Иначе захранването ни върви добре. Правя домашни пюренца, с продукти от свекърите. На Йоана най и харесва тиквичка. Другата седмици въвеждам от домашните пуйчета. та да видим...

Иначе банан изяжда по половинка, ама разбит с миксер че се цупи на всякакви парчета.

Опитах се и аз да замразявам пюрета, някой са ОК, ама ако има картоф... нещо после стават не много хубави на вид... май и аз ще почна да правя за по три дни и така...

Заминаваме на море от 1ви Юли... мами от Бургас, Ети... ще организираме и там една срещичка, нали???

Ечи, щях да се съглася да се видим на наша територия в Люлин, ама съм вирусоносител май... едва успявам да предпазя Йоана, а не ми се ще да разболявам и други..

# 179
Айде пак аз.
Клюки,аз замразявам доста във фризера.Горе долу за цялата седмица и нищо им няма на пюретата,само трябва да се стоплят малко повече и преди да се замрази картофеното трябва да е по-рядко.Пасирам ги врели и сипвам във бурканчета от готовите,така размразявам по една доза.След като ги затворя горещи ги обръщам с капачката на долу да поседят малко и да се вакумират.
Дени ,с малкия ли планирате да ходите на море??Питам за да знам какви удобства точно ви трябват newsm12

echi,къщата ни е в Царево,но за Синеморец мога да поискам тел. на квартири или на хотели,имаме много местни приятели там.
За столчетата-ние купихме МОНИ-червено и бяло,някъде назад май Деничка беше пуснала снимки на едно Бертонско с преграда отпред,а другото беше Мони като нашето.Има 5 положения и почти легнало.Вече го тествахме на 300 км. и малкия спа доста удобно.След много питане и проучване при мои приятелки с деца се оказа,че и много скъпите столчета са функционални колкото и "евтините".Дариян се поти в него доста,но той и в столчето за хранене се изпотява,затова и аз съм сложила пелена.
Момичета все още ли правите масаж на бебетата след баня???
Аз спрях даже да го мажа,защото имам чувството че повече се поти като е намазан.Иначе ползвам мляко,по-добре от колкото олиото.Според мен де Rolling Eyes
И още едно питане-пускате ли климатик при малкия???Мен ме е страх да не го простудя и го мъча в жегите детето.
Имаме зелено ако,рядко и със слузести жилки в него newsm45 smile3514Какво значи това????????Стомаха му ли е раздразнен или  е нещо по-сериозно.МОже ли да е от водата??? #Crazy smile3511 smile3511 smile3511

Общи условия

Активация на акаунт