Отговори
# 165
Добро утро,
Като най ранобудна днес аз поднасям сутрешно кафе.

teletabis2, честито ти християнче! Снимките са страхотни.
veenii, Случилото се със теб е ужасно.Kато четях и настръхнах.Дано нямаш вече такива преживявания.
Доника Не си безотговорна майка като искаш да си оставиш детето и малко  да си починеш. И най-дообрите майки имат нужда от почивка.Аз няколко пъти съм имала нужда да се откъсна за ден,два от Мишката за да си почина.
Лек и усмихнат ден на всички.

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 06:28 от Миши 06

# 166
  Здравейте момичета, четох, четох.... свят ми се зави, стигнах до някъде, но исках да се обърна към Кузманка , ще дочета и пак ще се включа...
Кузманка, аз може би няма да мога да те окуража, но просто пред очите ми излиза един такъв пример от преди много години и за съжаление края не е красив. Става въпрос за моите родители, които и до ден днешен живеят заедно, но мостовете между тях са много отдавна срутени и причината е точно такава , каквато е и у вас, само че там освен свекърва е имало и още има една сестра. ТЕ изобщо не са харесвали майка ми , а баща ми винаги в споровете е предпочитал майка си.. говоря малко така , защото когато тя почина аз бях много малка и почти не си я спомням.... историите са много и няма смисъл да се задълбочавам, само ще ти кажа какво стана накрая, баща ми живее самотен, защото тях ги вече няма, сестра му постоянно подклажда огъня и съответно отношенията с майка ми са страшни ( вече 5години живеят в една къща и даже Добър ден не си казват - пълно мълчание), ние със сестра ми вече имаме своите си семейства, а лудата ми леля си живее прекрасния живот в Италия и така накрая се оказва, че той е сам самичък.... Разказвам ти това, не за да те уплаша, а ако можеш по някакъв начин да избегнеш този Unhappy end, ако можеш някак да го убедиш, че един ден когато остареете ти ще си тази, която ще му донесе чаша вода. Да, родителите трябва да се уважават, но когато създаваш нещо свое трябва много да се грижиш за него, за да има плодове, които да береш някой ден.... Ако ме разбираш, пожелават ти успех и много сила, защото това е една тежка битка, в която трябва много хладнокръвие , за да я спечелиш.. Успех!
Момичета , аз ще дочета и се връщам...  Laughing

# 167
Момичета искам сърдечно да ви благодаря за вниманието и поздравите! Нека на всеки му се връща многократно всяко хубаво нещо което е казал и помислил !

Провокира ме темата за свекървите да се включа по-активно...мислех си и четох коментарите на всички за проблема на Кузманка...не само защото и при мен има напрежение, въпреки, че то е  е мълчаливо за сега.... а защото това е класически житейски проблем описан в психологията.
Майката на любимия мъж/ няма значение дали сте женени или не/ е фигура, която е заемала главната роля в първта половина от живота на мъжа, следващата половина се полага на жената която му е партнъорка в живота. ...майката тогава трябва да се смири й да намери ъгълчето в живота на сина си където да бъде онази добра основа и пример който да зарежда с мъдрост и любов всички с които съжителства. Това е лично моята позиция, която надявам се един ден да продължа да поддържам като майка на момче и бъдеща свекърва. Н е искам да натоварвам форума тук с философски умотворения, но само ще кажа, че конфликта " майка- снаха" е факт и неговото разрешаване е възможен само и единствено в интелигентните семейства....

# 168
Здравейте, здравейте мили мами и пораснали септемврийчета! Много ни липсваше вашата компания. Heart Eyes

Ние вече сме на линия, завърнахме се благополучно.  Рая топна дупе първо в гръцко, а после  и в българско моренце и изкарахме страхооотна  почивка, чак ме е яд, че свърши, но си обещахме по-често да си правим такива залитания, само че на планина по време на жегите, а септември - още една седмица на моренце.  Рая е добре, понаправихме малко тен, има 8 зъбчета, много комуникативна е, закача се и иска непрекъснато компания за игра. Опитва се да ходи, но хваната за опора. Поздравеления за първото проходило септемврийче - браво на Арен, вече е наистина голямо момче.
Много се радвам на добрите новини от Омни и Мартинка - лошият период е вече зад гърба ви.
bonne esperance, жалко че не съм била аз Joy весело изкарване на моренцето и кой като вас -  и баба и дядо за подкрепа
Бързо оздравяване на болничките Хари и Спаси Hug
Телетъбис, честито християнче! 
мама меги, много тъжна история! Много е жалко, когато се получи такъв разрив във взаимоотношенията и то под въздействието на външни хора. Изводът е ясен.
За последното хранене вечер - давам кисело мляко с бисквити, а понякога добавям и плод. Рая го омита за секунди, дори и да не е имала апетит през деня.
За цикъла -  Дойде ми вече за трети път, като е през 20-тина дни, не знам дали да се притеснявам или да го отдам на ненаместилите се хормони newsm78 Имате ли идея?

Времето е много горещо и днес и поне до привечер не планувам излизане - ще си стоим на хладно в къщи.
Прохладен ден! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 13:21 от stes

# 169
 Heart Eyes
Здравейте  Hug
Телетъбис    bouquet честито Християнче.Нека бъде на първо място здрав и нека никога не губи Вярата - в хората,в доброто,в себе си. Heart Eyes Ще се радвам когато имаш време да се видим и да разкажеш за Валдорфската градина.
Доника колкото и да не ни се иска,нашите дечица са вече отделни хора,не са част от нас физически и ние и те ще имаме нужда да вървим по пътя си и задачките си,подкрепяйки се и обичайки се.Но всеки един и децата и ние ще имаме моменти в които да сме сами и сами да взимаме решения.Това не ни прави лоши или безотговорни ,а точно обратното.Не си налагай чувство на вина и угризения,че имаш нужда от почивка.Ще ти е мъчно за дребчо и като се върнеш ,ще си свежа ,обичлива и доста по-добра мама/без нерви и отпочинала/  Hug
veenii ама история.Бил е един от онези дни в които всичко върви в обратна посока и който ни показват колко сме били щастливи преди това и как трябва да продължим напред  Peace
Страхотни снимки от морската среща - Прекрасни сте всички
tzvety roussimova май всички дечица спят не спокойно заради високите Т или зъби или тренировки на сън да се изправят.Арен пие АМ сутрин към 8ч.после обядва в 12 зеленчуково-месно пюре към 16ч.някакъв плод или десерт какъвто измисля /кисело мляко с бисквити и т.н/ към 7-8 е вечерята обикновенно каквото и ние ядем,но пасирано и пие вода и ляга/отказва ми от 3-4 нощи вечрното си АМ/ но пък не типично за него става към 3-4 сутрин и пие по 200мл вода на един дъх.
Стес добре дошла   bouquet целувки за Рая и даже сме любопитни да видим снимки
За цикъла - често срещано е сред нас май тези закъснения докато се регулират нещата.По-скоро изчакай и се консултирай с гинеколога си
 Hug хубав ден

# 170
Момичета искам сърдечно да ви благодаря за вниманието и поздравите! Нека на всеки му се връща многократно всяко хубаво нещо което е казал и помислил !

Провокира ме темата за свекървите да се включа по-активно...мислех си и четох коментарите на всички за проблема на Кузманка...не само защото и при мен има напрежение, въпреки, че то е  е мълчаливо за сега.... а защото това е класически житейски проблем описан в психологията.
Майката на любимия мъж/ няма значение дали сте женени или не/ е фигура, която е заемала главната роля в първта половина от живота на мъжа, следващата половина се полага на жената която му е партнъорка в живота. ...майката тогава трябва да се смири й да намери ъгълчето в живота на сина си където да бъде онази добра основа и пример който да зарежда с мъдрост и любов всички с които съжителства. Това е лично моята позиция, която надявам се един ден да продължа да поддържам като майка на момче и бъдеща свекърва. Н е искам да натоварвам форума тук с философски умотворения, но само ще кажа, че конфликта " майка- снаха" е факт и неговото разрешаване е възможен само и единствено в интелигентните семейства....

Мисля, че си го казала много добре...

Момичета благодаря на всички Ви за подкрепата, човек понякога има нужда от такава и ето сега ми я дадихте. Вдъхнахте ми надежда, дано само да не е до следващата среща с тях. Незнам...Благодаря на всички!!! Hug  bouquet

fibi4ka , ами нищо не стана. Смислъл, всичко е наред. То това е цикъла ми сега, а кървенето е било от лекарството което взимам за яйчниците... Regulon. То е хормон и затова така се е получило, каза че поввече няма да става.

# 171
Здравейте, сладурки! Grinning
Преди малко се върнахме с Веселушка от разходка (силно казано, защото в тези жеги предпочитаме дебелите сенки на приятни заведения или пейките по парка Wink).
Честита 10-та месечинка на Виктория на bazel и Михаел на Priyatelka! Честита 9-та месечинка на Ники на Станимира! Много щастие и радост в живота на слънцата ви! Heart Eyes

dennis, защо не направите прощъпулник на Арен? Аз знам, че се прави, когато детето направи дори 1-2 самостоятелни крачки. Поверието гласи, че така бебето ще проходи по-лесно и бързо и... безаварийно. Laughing
tzvety, Веси яде кисело мляко с бисквити около полунощ (23.30-24ч.) и това е. Буди се, разбира се, през нощта, но минава само с водичка и биба. Въпреки, че пие мляко в 20-20.30ч. на заспиване, все още си търси дозата в полунощ. Wink
stes, добре завърнали се. Hug Радвам се отново да те видя сред нас. Grinning А малката здраво се е озъбила. Laughing Браво!
mama_megie, твоята история много ме натъжи, но е много поучителна. Искрено съжалявам, миличка. Прегръщам те! Hug
Миши 06, тази сутрин определено си ме изпреварила със ставането. Grinning Кафето ти е чудесно. Hug
diman, Мия е станала голяма хитруша. Искрено се забавлявах с историята с възглавниците. Laughing
Веси плаче, отивам да я преспивам. Пък дано поспи добре, че и аз да направя същото. Wink

# 172
Забравих да кажа, че съм си харесала една книга за тези житейски проблеми, с които почти всеки се сблъсква и ще си я взема. Ама искам да попитам защо в обратния случай не става така? newsm78 Моите родители не се държат така с него, помагат ни, било парично или смо за подкрепа и така. Няма ги тези неща и простотия у тях, ако мога така да се изразя. Не че ги хваля, ама е така. Не го казвам само защото са ми родители.

# 173
По повод хорските взаимоотношения които са доста сложни,на последък имам една много любима история,която много ми помага в ежедневието да не се ядосвам и ще се опитам много на кратко да ви я предам.

Имало един принц,който искал да научикак да премине по пътя на Живота и затова попитал един мъдрец.Мъдрецът му казал,че ще премине през 1 врата да прочете какво пише и да следва със сърцето си указанието.Преминал принцът през вратата над нея пишело :”Промени Света”-Това,смятам да направя-казал си принца.Воювал,завладявал,променил доста неща,но много други не успял.След време той казал намъдрецът,че е научил от тези  битки,кое е в негова власт да се промени и кое не.Тогава мъдрецът му посочил 2 врата.На нея пишело:”Промени другите”-Това си и мислех –казал принца.Другите са извор на удоволствие и радост,но също и н аболка и горчивина и възстанал срещу онова,което не го удовлетворявало и дразнело у себеподобните.След години мъдрецът го попитал какво е научил.Принцът казал : научих,че другите не са причината ,нито извора на радостите и скърбите ми,а те са само възможност и предлог моите чувства да се проявят.Тогава мъдрецът показал 3 врата :”Промени себе си”Принцът направил всичко,за да подобри своя характер,борил се много ..Накрая се изморил и казал на Мъдреца: -научих много неща,но се изморих.Кога ще има край?Кога ще съм в покой и мир?Тогава трябвало да погледне от обратната страна на вратите който бил отворил.На 1та пишело:”Приеми себе си” Принцът се научил  да  обича себе си,без да се сравнява с другите,обичал недостатъците и страховете си,спрял да се осъжда и порицава.
На 2та врата пишело:”Приеми другите” От както съм в съгласие със себе си –казал принцът,вече няма в какво да упрекна другите и няма защо да се страхувам от тях.Научих се да ги приемам безрезервно.
На 3та врата имало надпис ;”Приеми Света” Огледал  принца света който искал да промени и видял красотата в него.Това бил същият свят.Научих казал принцът-че светът е огледало на душата ми.Че душата ми не вижда света,а отражението си в него.Когато е радостна и света е красив,когато нещо и тежи и света е тъжен.Но света сам по себе си е нито весел,нито тъжен.Той просто е тук и съществува.Не той ме измъчваше,а моята представа за него.
Ето това е -казал мъдрецът-когато си в мир със себе си,с другите и света ,те обгръща пълнота,тишина и спокойствие.
Mariankaще направим прощъпулник,но искам да ходи сам до предметите сред които трябва да си избира,за да е забавно за всички.Не стабилен е и вече има 2 джонги като рогца на челото си,за което ми е много мъчно само като го погледна  Heart Eyes

# 174
Денис, страхотна история с много поучителни изводи!

# 175
Кузманка При нас е абсолютно същата ситуация.Ние живеем със моите родители нито ток,нито вода ,абе нищо не плащаме само поемаме разходите на Мишката и ако нещо се наложи да се купи.Винаги ни помагат де финансово де със правилен съвет а от страна на неговия род нищо.Когато раждах наше дадоха 300 лв за да родя те се почесваха и казаха,че било излишно ще ме мъчат ден два и ще се принудят да ме изродят.Когато разбраха,че съм бремена казаха на мъжът ми,че е по добре да се разделим,че тя искала да се разведем.Блъсна в масата и каза."Аз ще кажа Дарин със коя ще е и аз сега решавам трябва да се разделят,,.Малко спря със простотите и в 5 месец бях като ме удари и почна да ме кълне.Дано да Умреш и  детето ти също,че Дарин да си остани при мен,той не баща на това дете то е на друг.И на мен ми писна и му казах избирай тях или мен прибра се при тях.Бяхме две седмици разделени.А после със кървави сълзи рева за нас.Но ти гарантирам сега отношенията са ни вече различни много по студена съм към него няма я тази искра като преди.А сега той иска да сме както преди ама не става.Така,че знам какво ти е но трябва да си силна и да гледаш напред.Мисли за малката принцеса тя има нужда от теб а мъжът ти скоро ще разбере,че майка,баща,брат или сестра са до време но жена и дете до гроб.
Забравих да кажа, че съм си харесала една книга за тези житейски проблеми, с които почти всеки се сблъсква и ще си я взема. Ама искам да попитам защо в обратния случай не става така? newsm78 Моите родители не се държат така с него, помагат ни, било парично или смо за подкрепа и така. Няма ги тези неща и простотия у тях, ако мога така да се изразя. Не че ги хваля, ама е така. Не го казвам само защото са ми родители.
А за това майка винаги казва.Има умни и глупави хора.И хора които обичат да развалят семейства,и хора които помага да не се развалят семейства.

# 176
  Ето ме и мен след дълго четене... хехех Момичета, съжалявам, че съм ви натъжила с тази история, да, тъжна е ,но вече ми се е наложило да свикна с това и някакси да карам напред, уморих се да давам акъл на майка ми или на баща ми и да се опитвам да оправя техния живот.... как беше... оно си рупа ли рупа... Като настане някоя голяма криза го преживявам наново, но като цяло съм свикнала... просто съм се примирила, Едно съм се зарекла, да правя всичко и да давам всичко от себе си , за да предотвратя това да се случи и с моето семейство, за щастие аз нямам такива отежняващи фактори, тъй като свеки и свеки мъж са ток и жици...
  Честито ни християнче, да е живо и здраво и нека Бог огрява пътя му
  Честито ни първо проходило септемврийче... все така смело напред му пожелавам
Момичета дано се срещаме тук и след много години и да можем да си честитим, септемврийче - първокласниче, септемврийче - в университета и ние да сме живи и здрави да им се радваме... а сетих се и още нещо - първо братче или сестриче на септемврйчето... много мило
   Лаци като луд от няколко дни не си сяда на дупето, лази много смешно... ще се опитам да го опиша.. ръцете на длани, с десния крак отпред стъпва на стъпало, а с левия се влачи по колано.. ако може да си го представите.. Изправя се по всичко-  мебели, столове, огледала, стени, пералня, хваща се за масата или бюрото и се провисва... аз не му помагам, за да знае да разчита само на себе си, ако падне... СТАВАААЙ! Вече го търся по къщата , където има за какво да се хване ходи, където няма сяда и почва да лази по онзи смешен, но ползотворен начин...и ако се разсея по някое време усещам две лапи, които се катерят по краката ми и победоносно ми се хили... И той като Спаси има специално отношение към дистанционното, обикновено гледаме неговите програми, за сега няма любима - избира си..
 Иначе тая събота и неделя ще отидем до Троян , там е майка ми - прави ремонти по къщата, много обичам да ходя там, но откакто съм семейна все за малко, а като малка прекарвах там летата си с баба и мога да се похваля с прекрасно детство..
  Бон есперанс, страхотен постинг, толкова си ведра и положителна, дано скоро се видим, че Лаци все за Мия пита bowuu
  На джуджето май му се доспа, не се е мирнал цял ден....
до после

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 15:39 от mama_meggie

# 177
Научих казал принцът-че светът е огледало на душата ми.

Обсолютно........
И аз смятам, че човек трябва да е най-вече в хармония със себе си...
Когато е в хармония със себе си, е в хармония и с целия свят...

Ето част от многото умни работи, които казва Ричард Бах в "Илюзии" по подобни поводи....

Захванеш ли да доказваш,
че нещо ти пречи,
бъди сигурен,
то наистина започва
да ти пречи.

Не съществува проблем,
който да не ти носи подарък.
Търсиш проблемите,
защото имаш нужда
от техните дарове

Всички хора,
всички случки в живота ти
присъствуват в него, защото си
ги привлякъл ти.
Твоя работа е
да решиш
какво ще правиш с тях.
dennis - много хубава притча     bouquet
mama_meggie - ммм да, сигурно ще е много мило за първото братче или сестриче... нямам търпение някой да се похвали...Иначе супер, че правите ремонт в Троян. Така и Лаци ще може да се похвали с прекрасно детство след години... в някой друг форум  Grinning
Кузманка - така е ... както казват хората - свят широк, хора разни - иначе нямаше да е интересно!

Не знам от жегите ли от какво ли, ама Йоанка много спи в последно време. Поиграе, поиграе пък туку се опъне и задряма. И като задряма - поне 2 часа. Голяма поспаланка - на мен се е метнала! Laughing
Айде, със здраве!

# 178
Кузманка При нас е абсолютно същата ситуация.Ние живеем със моите родители нито ток,нито вода ,абе нищо не плащаме само поемаме разходите на Мишката и ако нещо се наложи да се купи.Винаги ни помагат де финансово де със правилен съвет а от страна на неговия род нищо.Когато раждах наше дадоха 300 лв за да родя те се почесваха и казаха,че било излишно ще ме мъчат ден два и ще се принудят да ме изродят.Когато разбраха,че съм бремена казаха на мъжът ми,че е по добре да се разделим,че тя искала да се разведем.Блъсна в масата и каза."Аз ще кажа Дарин със коя ще е и аз сега решавам трябва да се разделят,,.Малко спря със простотите и в 5 месец бях като ме удари и почна да ме кълне.Дано да Умреш и  детето ти също,че Дарин да си остани при мен,той не баща на това дете то е на друг.И на мен ми писна и му казах избирай тях или мен прибра се при тях.Бяхме две седмици разделени.А после със кървави сълзи рева за нас.Но ти гарантирам сега отношенията са ни вече различни много по студена съм към него няма я тази искра като преди.А сега той иска да сме както преди ама не става.Така,че знам какво ти е но трябва да си силна и да гледаш напред.Мисли за малката принцеса тя има нужда от теб а мъжът ти скоро ще разбере,че майка,баща,брат или сестра са до време но жена и дете до гроб.
А за това майка винаги казва.Има умни и глупави хора.И хора които обичат да развалят семейства,и хора които помага да не се развалят семейства.

Права си страшно много! Абсолютно същата работа, нито пари, нито сме плащали сметки , само 16 лв за интернета и за Даная колко с купували. Не, че съм сметкаджийка, ама ако ви кажа, че свекървата не е дала толкова пари и цял живот няма да може да даде, колкото е дала майка ми и сестра и. А, има възможност да ни пращат. Ама коя съм аз че да праща пари. Ако не за мене поне за сина си и внучка си. Имало е случаи в които сме им се молели да ни пратят някои лев че нямаме хич. Не казвам, че сме супер бедни ама не сме и заможни. Ако не са нашите сме загубени, казвам го съвсем открито... Wink

# 179
Здравейте и от нас!!!
Ние се завърнахме след едноседмична почивка на Приморско. Изкарахме си страхотно. Много сме почернели, е бебко не много, само ние. Иначе всичко беше супер, само където в колата нямаше място за проходилката и бебко първите дни ни направи луди. Не миряса това детенце, иска все на ръце. Беше превъзбуден и не искаше да спи, а това си е цяло натоварване. Сутринта като стане в 7.00 , спи към 12 ч 30 минути и после чак в 00.00 ч. заспива. С мъжа ми нямахме време да хапнем. Но пък много беше хубаво. Последните дни миряса и ние му свикнахме на капризите и така и бебко и ние доволни, та можахме и да си починем малко.
Иначе Георги много се радваше на водичката искаше все навътре да ходи и като тръгнем да го вадим от нея - се сърди. С пясъка също много искаше да си играе ама татко му не даваше и песечинка да падне върху него.
Да ви кажа честно на морето тия жеги не се усещат защото полъхва по малко ветрец от морето и даже е прохладно, а тук като се върнахме направо изпукахме от жега.
Иначе това, което ни спаси да не изгори Георги, беше мазилото фактор 50+. Страшно много съм доволна. Мажех го на всеки час, горе долу или като попие, или след водата. Имам чувството, че това го опази от слънцето.

Бързам и да се похваля - имаме си вече и ЧЕТВЪРТО (морско) ЗЪБЧЕ - то вече е отгоре!!!

Yoana77 - във водата го държим докато усетя, че му е студено, а то ясно си личи, няма как да се заблудиш. Просто слушкай бебко и той всичко ще ти каже.

Диман - аз още от началото му слагам по 20г месо - пиле, заек, теле.

Базел - варя го различно. Зависи от месото. По принцип пише, че за бебета трябва най-малко 20 минути да ври. Пилето и заека го варя горе-долу 30-40 минути, а телето 1.30мин. Просто докато омекне, всяко месо е различно.

Ирини - евала на Спаси. Еми, така де, нека да ти е помощник.

Общи условия

Активация на акаунт