Отговори
# 255
Добро утро,мами! Хайде на кафето!

# 256
  • Пловдив
Добро утро!

yoana77 , докато аз се натуткам ти си ме изпреварила с кафето... Wink
Ако се решите да ходите с бебетата на море, после медал трябва да ви дадат и на 2-та с мъжа ви... Hug
 mari_anka , когато решиш да идваш - пиши -  ще ми бъде приятно да се запознаем!
А може и среща да си спретнем...... newsm78
lillka -  добре дошла отново!   bouquet
Веселка, мерси за идеите - ще пробвам. А ти от гриса, който е готов ли даваш?! На Нестле ли беше?! newsm78

Приятен ден!

# 257
Добро утро и от нас!

Мари-анка, така се пиртесних като четях постинга ти, слава богу че всичко е завършило благополучно..за съжаление май всички ни чакат поне веднъж такива случки с малките дивачета, които са по - бързи от мисълта ни  Hug
steli-ssd, и аз малко идейки за замяна на кашата да ти дам - кисело мляко с бисквити и плод; овесени яднки с плод; плодови дуети има и на Хип има и готови каши с плодове; плодове с извара. Това се сетих за сега..
lillka, добре завърнала се  Hug

Хайде после пак   bouquet

# 258
От Йоанка кафенцето, пък от мен останалото:

Черпя ви за рождения ден на сестра ми! Пожелавам й да е жива и здрава, много любовни и професионални успехи!
Честита месечинка и на Ева на Полинбг!   smile3525
Други ден пак имам повод да почерпя , но ще издам тогава! Heart Eyes
Тази нощ с Алекс си поспахме 4-5 часа едва, сега той си наваксва, и аз мисля да се мушна за малко в леглото, тъкмо и кака му още спи. От снощи тя си има ново колело, от тези с помощните колела, и от вълнение не можа да си легне до 1часа. Само не знам как ще са нашите разходки- аз с бебешката количка и да придържам и подбутвам нея с колелото hahaha.
За жълтъка- още не съм почнала да давам, наистина нямам доверие на съхранението на яйцата в топлото време!
За яслата-ще реша догодина-не искам да го давам да ясла, но пък на мен ми се събра второ майчинство и незнам докога ще ме търпят в работата!А пък и ми е жал да се разделяме с него за цял ден, толкова ми е мъничък и сладък! Laughing
марианка, големи премеждия имате напоследък, все ви се случват екстремни неща,знаеш ли че и на мен Ивето няколко пъти хуква напред и не мога да я стигна, все пак съм с количката и не мога да я гоня, направо се ужасявам от своеволията на децата, всичко става за секунди!
ирини, , стигнали сте до най-приятната част-обзавеждането! Пожелавам ви скорошно нанасяне в къщата-не разбрах само в кой квартал е?!
йоана77, наистина ще сте герои с мъжа ти и двете бебета, при нас се очертава да ходим на море след около 2 седмици и съм притеснена как ще се справим с двете деца, нали все пак отиваме и да си починем!

Желая хубав ден на всички сладурчета и техните майки!

# 259
Здравейте прекрасни мами.
честитя месечинка на всички празнуващи бебоци.Да са живички,здравички и винаги замяни.

Нас няколко дена ни нямаше бяхме на гости на свекъра ми.Сега мислим на края на седмицата да отидем на море и малко до Пещера.И аз имам повод да почерпя днес празнуваме 2 години от както сме заедно със моя мъж.Ето и малка почерпка.

Лек и усмихнат ден на всички.

# 260
  • Munich
Марианка, сърцето ми се сви като прочетох за съня на майка ти и за начина, по който те е накарал да се почувстваш... Разбирам те много добре. Аз често сънувам така леля ми, която загина млада и после дни наред имам топка в стомаха. Но съм сигурна, че баща ти ви гледа и ви се радва отгоре и ще ви закриля в трудни моменти. Радвай се на децата си и бъди уверена, че един ден пак ще се срещнете, аз така мисля и това ми дава сила.
За шофирането, необходимост е, да, но си е голям риск да караш тук. Имам обаче надежда, че нещата ще се оправят.
Вчера бях за първи път на плаж, откакто съм тук, на любимите ми Каваци. Времето тук е прекрасно. Созопол - голямо разочарование с тези строежи. А какво беше... За цените не ми се говори, може ли паркингът на Каваци да е 10 лева... май море в България няма да правим.
Виктор тръгва на ясла от октомври, на 5 минути с колата е от нас или на две спирки с трамвая. Имам няколко седмици, в които ще съм с него там, отначало през цялото време, после това време ще намалява, докато свикне да е сам сред другите деца. Мотивите ми са, че скоро трябва да търся работа, второ, мисля, че е много полезно ранното социализиране на децата, трето искам да започне да учи немски възможно най-рано. Ние говорим помежду си и с него на български и така ще е поне още 4 години, докато се научи да различава езиците, едва тогава ще мога да се занимавам с него, да четем и говорим от време на време и на немски без да го объркам, така казват специалистите. Няма да ми е трудно да се разделя с него, защото съм се разбрала, че мога да го вземам когато поискам, може да реша някой ден просто да си остане вкъщи и да прекараме деня заедно. Не е проблем да отсъства и извън официалните ваканции, ако решим да пътуваме. Поне така мисля в момента. Напълно възможно е през септември да роня сълзи и да не искам да го пусна.
Сега ще кача снимки от бургаската среща. Много се радвам, че се запознах с всички вас! Съжалявам много, че те нямаше Фибичке! До следващия път!
И не на последно място честит рожден ден на сестрата на tzvety и годишнина на миши06!!!

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 11:56 от дилИпилИ

# 261
Привет, момичета!

Честити месечинки на всички сладурчета от началото на месеца! Честит рожден ден на сестрата на Цвети и честита годишнина на Миши!

Ние се завърнахме от консултация с резултат 8650 (+350гр) и 71 (+1 см). Доволна съм. Сашко е много бърборив и общителен, не че няма на кого да се метне!  Mr. Green В момента е на гърнето и аз се възползвам от кратката пауза да се разпиша. Май ще ни се отвори парашута за едно късно море с тати и се ориентирам към Тунис. Била съм там за последно преди 13 години и е време пак да се занесем на някой all inclusive хотел. Тръпна само от мисълта, че можем да го реализираме още тази година.

Сашко на ясла няма да давам! Мога да го гледам докато завърши университета  Mr. Green, но определено смятам, че има полза да ходи на детска градина като стане на 3. Засега такива са плановете.

Лилка, добре завърнала се! Вчера си мислих за вас. Радвам се, че сте отново на линия и е време да запознаем Сашко и Дари. Устроихте ли се вече в новия дом?

Много целувки на всички ви. Днес май няма да е толкова горещо!

Меги, Марианка, какви кошмари само! Аз карам смело из София, но баща ми твърди, че от мен шофьор няма да стане докато не спра да коментирам глупаците по пътя и докато настоявам да си ползвам предимството!

Много целувки на всички ви!

П.П. Предлагам заглавие за следващата тема:

Лято с морски, весели игри СЕПТЕМВРИЙЧЕТО плени

# 262
Здравейте!

Благодаря за съветите за жълтъка!

yoana77 и аз все забравям по принцип да слагам. До сега  е яла 3-4 пъти само. Embarassed Не си сама.

Миши 06 , ми хайде ще ви чакаме!!! Heart Eyes Hug

bebe_dundi , Стефания ще стане черна циганка с тези плажове, а нашата Даная бяла, ама бяла... ooooh! Сега като идем на Пещера и ние ще се попечем на плажа, щото тази година няма да ходим на моренцето... Flutter

# 263
Здравейте ,дружина  Hug
Честито на празнуващите в днешният ден   bouquet
Марианка всеки път съм в шок какви преживявания и изпитания ти предлага ежедневието и се чудя на разнообразието  #Crazy Няма скука!Добре,че сте намерили Мими.Сестра ми така редовно изчезваше и сме я намирали на невероятно отдалечени места от дома ни.Била съм на 6 -7 години и помня колко ни беше страх и как я търсихме.
Веселка супер ,че си минала през това изследване.Само съм чувала колко е гадно.
Ирини този етап на къщата е най-сложен за теб,но и най-удовлетворяващо ще е чувството след приключването му.Стискам палци да имаш силата със спокойствие да преминеш през това  Peace
дилИпилИ сигурна съм,че детенце ще се чувства много добре на ясла,защото знам че те са с много свободен режим и свикването става много по-леко и постепенно,в последствие дечицата сами чакат да дойде време за ясла,защото там имат игри и забавления с връсници.За Бг ясли не бих казала същото.....често в парка срещам 2 учителки  детска ясла с 2 детски колички във всяка по 2 бебета и за всяка страна на количката се държат по 3 ходещи мъника и чувам с какъв тон им говорят и съм се улавяла как ми се реве в подобен момент,сърцето ми бие и искам да ги подмина възможно най-бързо.
steli-ssdизобщо не е фатално ако не ядете каши,има къде по-полезни неща  Hug
radosty22 радвам се,че писа и разбрахме как сте  Hug
Аз изпратих моето дете във ваканция при баба и дядо в Пловдив.Завидно добре го понасям за разлика от предишният път,когато не можах да се възползвам от отсъствието на малечко,защото само ревях как ми липсва.Имах ужасяваща нужда от глътка почивка,защото кръста ме боли вече 2 седмица и стана до толкова зле,че не ми действат и хапчетата които ми дадоха да пия,нито мазилата.Легнах си в 8 снощи и днес станах за мой срам в 12ч,сега си пия кафето и ви драсвам някой друг ред.Ще почистя и хуквам на вън  Mr. Green да се видя с някой дружки по женски.
Ави Браво на големия мъж за чудесните мерки.Ще съм много щастлива ако реализирате това моренце в Тунис с таткото на Саши  Heart Eyes
За игрите Не съм купувала специални играчки,защото нещата които не са за игра се харесват много повече.Арен е на вълна игра с топка-преследва я по цялата къща,подава ни я,рита я,опитва се да се покатери върху нея.Обича да взима различни предмети и да ги хвърля от високо като изследва какъв шум създават и дали се въртят,търкалят или не/ако е попаднал на мобилният ми телефон,тичам като луда ,за да го спася от счупване/.Обича музикални играчки с бутони за натискане като клати глава и подвиква след всеки успешен опит.Много обича да му чета книжка  за "Кончето Захари",а той да натиска бутончето от което излиза звук.Има един хеликоптер на който върти перките с пръст,на количките върти гумите,опитва се да дърпа дръжките на балконските врати като очаква да ги отвори,същото се случва с всички чекмеджета и вратички.В парка редовно го качвам на едно влакче,на колички и последно на лодка в която с огромно старание въртеше кормилото и навлюдаваше какво произлиза от това.
Научи се да пие от чаша със сламка и от 3 дни отказва шишето с биберона,в резултат на което си пие сътрешното мляко със сламка.
Пожелавам ви много усмихнат ден на всички   bouquet

# 264

Ехо, здравейте компанията!
Възвърнахме се отново след кратко отсъствие. Изкарахме си добре в Сливен, свършихме доста полезна работа - харесахме си страхотни плочки, на СвИтя, ето нещо такова са http://images18.snimka.bg/003340710-big.jpg, поръчахме на кума /той е архитект- много полезно  Simple Smile/ да ни направи проект на кухнята, като му показахме горе долу какво искаме. Изобщо, нямам търпение да свърши грубата работа по ремонта и да дойде моя ред да си развихря фантазията, за разни дребни нещица, придаващи уют и чар.... По цял ден гледам сега разни сайтове за идеи. irinii - чудесно е, че вие вече сте на този етап. Иначе докато Димитър посрещаше Джулая морнинг някъде из чукарите на Сливенския бълкан, ние с Йоанчето се запознахме с мама Vergin и сладката Ивета. Ето ги тука как се опознават, седнали в празния фонтан на площада. Големи сладурани!
.
yoana77 - другия път с вас!
Честити поводи за празнуване на tzvety roussimova и Миши 06 !                   
lillka - отново!
mari_anka - много екшъни сте имали тези дни... но, всичко е добре щом свършва добре!
дилИпилИ - писах ти "гневно" съобщение на ЛС!  Hug
Ави - пожелавам ви почивката с тати да стане в най-скоро време реалност!
dennis - дано бързо се оправиш сега, в отсъствие на малкия Арен. Използвай времето за почивка максимално за себе си.

Айде, да отидя да сваря едно коки на Йоанче, че днес ще и е първата среща с този вид! Пък стана време за обяд....
Леле, междувременно колко от вас се разписаха тук, 100 часа пиша...
4ао, чао!

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 13:03 от fibi4ka

# 265
Веселка - и аз съм съгласна с теб за това, че първите 3 години майката трябва да гледа основно своето бебе, но смятaм като Дили Пили, че детската социалнизация трябва да започне рано. Например - от около 1 седмица, започнах да водя Георги в парка да си играе с децата. Толкова му е забавно и като се приберем - къпа го и спи по цяла нощ, а досега близо 5 месеца си лягахме по нощите между 00.00 - 3.00 ч.
Пък и виждам, че е общителен и има желание за това.

Аз по принцим не мисля да ходи на ясла, ако има кой да го гледа докато  ме няма, но след тази зима, ми излезнаха свитки от очите, защото бях нарамила много дини под една мишница, но не смятам да прекъсвам и ми се иска да си изкарам магистратура. Това с яслата ще ми е като един вид застраховка, че ще имам и друг вариант, ако се наложи. Лошото е, че не съм сигурна дали биха го приели на 1 годишна възраст.

Стели-ссд - към нещата, които ти е изредила бебе-дунди, мога да добавя - кисел.

# 266
 Привет и от нас с Габи ! Малко се позагубихме защото бяхме на Рибарица за няколко седмици . Беше страхотно ,направо не ни се връщаше , Габи така свикна там ,че тук не иска да си играе ,кисела е , иска да ходи боса (там я пусках боса по тревичката ) ,непрекъснато се оглежда за някакви животни и т.н. Да ви се похвалим , Габи вече се пуска да ходи сама за малко  Laughing  Вече е доста стабилна в ходенето , давам и пръстче и тя хуква  Hug Чакам да проходи с нетърпение ,че без кръст останах  #Cussing out Расте ни пето зъбче с голям зор . Сега да попитам мамите,които бяха и са на море, какъв фактор и каква марка да взема за Габи за морето,защото в четвъртък заминаваме за Лозенец  Sunglasses  Взех и още в началото на Лятото Бюбхен 25 фактор,но незнам дали няма да и е малък за морето. Тя не е от най беличките,сега даже има малък тен ,ама де да знам. Чудя се дали на Чико или на Мустела ,незнам ,посъветвайте ме . Ох ,май се поувлякох , хайде стига толкова от мен ,после пак! Приятен следобяд на всички  bouquet!

# 267
дилИпилИ  , къде се беше загубила ти? За яслата, мисля, че е добро решение. трябва да свиква сред децата. Моят братовчед не ходеше на ясла, а го гледаше баба ми и на градина не ходеше. Беше някак си по самолюбив, всичко беше за него, а бе по особенно дете беше. не беше свикнал да играе с децата, тойу само с мене играеше, до колкото помня. Аз съм ходила на ясла и на градина, въпреки че баба ми беше учителка в градината. Нарочно ме бяха сложили в другата група, за да не се лигавя... Flutter
И аз мисля да давам Даная на ясла, ама още е рано за нас.

# 268
Здравейте, сладурани! Grinning
Честита месечинка на Ева на polinbg и Иглика на venush! С пожелание да изживеят красиво детство, изпълнено с щури детски игри! Heart Eyes

Честита годишнина на Миши06! Желая ви дълги години силна любов и много емоционални моменти заедно!

Много здраве, щастие и късмет в живота пожелавам на сестричката на tzvety! Hug

дилИпилИ, аз не успях да открия къде си качила снимките от форумската ни срещичка в Бургас. Embarassed
cvetiberova, добре дошла отново! Hug Браво за прекрасната почивка! Мисля, че този слънцезащитен фактор, който си взела е достатъчен. Още повече, че малката има тен вече. Wink За слънцезащитният крем на Чико съм чувала, че трудно се размазва и стои като маска.  Rolling Eyes Браво на Габи, тя май е първото проходило септемврийче в нашият отбор. Щом прави съвсем сама няколко крачки, време е за прощъпулник! И аз като теб съм останала без кръст вече. Crazy Малката все иска да ходи, а още е много нестабилна. Държа я за двете ръчички и крачи доста уверено. На моменти направо тича. Laughing
Desssy, при нас на ясли взимат само, ако детето е проходило самостоятелно вече, независимо на каква възраст е.
fibi4ka, трахотна снимка на сладурчетата. Heart Eyes
dennis, хубаво е, че вече посвикваш с това Арен понякога да не е у дома до теб. Че като порастне, сам ще хваща автобуса и хайде в Пловдив, без да те пита. Joy А когато идвате да го прибирате и ако разполагате с повече време, пиши, за да спретнем една форумска срещичка под тепетата. Wink Сега ти желая приятна почивка. И стискам палци бързичко да оздравяваш. Praynig
И моята Веселушка обожава да играе с топка. Същата история като Арен. А на тази възраст помня, че Мими много обичаше да си играе с битови предмети - лъжици, тенджери, пластмасови чаши, черпаци и т.н. ooooh! Знам, че за много деца това представлява голям интерес. Нали сега изучават света.
Ави, голям юнак станал Сашко! Чудесни мерки! А за Тунис, чак аз се развълнувах. Супер ви е идеята, а най-важното е, че ще сте заедно с половинката. Wink
tzvety, подозирам, че в други ден ще имате годишнина с любимият. Grinning Познах ли? Е, добре де, ще потърпя още два дни. Laughing
А иначе с децата картинката при мен е същата. Мими тича напред, аз подвиквам след нея с количката. Ужас! ooooh! А за почивка и дума не може да става. Вече ходим не, за да си починем (далеч съм от тази илюзия), а по-скоро децата да се порадват. Simple Smile
Пловдивски мами, хайде да спретнем една срещичка, че то срамота! Само веднъж сме се събирали. Какво ще кажете? Мисля, че идеята на steli-ssd да се срещнем всички е чудесна. Ако и dennis дойде, ще е супер!
Момичета, за пореден път благодаря на всички ви за добрите думи, моралната подкрепа и... радвам се, че ви има! Hug
Днес прекарахме спокоен ден (я, да не се фукам, че той още не е приключил Laughing). Бяхме цял ден на нашето дворче с една приятелка и нейното септемврийско бебче. Нали си имам вече масичка и кой като мен. Wink Пихме кафе, хапвахме сладкиши (искам пак на диета, но нямам волята на tzvety Tired), a децата седяха и играха върху едно килимче под смокинята. Сега Веселушка спинка блажено. Мъжът ми отиде да вземе Мимка от градинка и сигурно вече са на кафе. Grinning
А аз отивам да пуша. Embarassed
Целувам ви! Утре пак ще го направя. Hug

# 269
ЧЕСТИТА                                                     ГОДИШНИНА                                НА МИШИ06!
                   bouquet БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ!  bouquet   

Общи условия

Активация на акаунт