Отговори
# 270
Здрасти банда Simple Smile

Ех, че сладка среща са си спретнали бургазлийки, пък за мамите и бебетата да не говорим Simple Smile

Честит празник на Миши 06  Hug

Денис, явно наистина си имала нужда от почивка, я виж какъв дълъг пост си ни драснала Simple Smile И честито за ходещето ти човече  Hug няма и да усетиш кога ще подтичваш след него:)

Кузманка, за твоите свекъри думи нямам! Момичетата са написали хубави и верни неща, аз бих добавила, че всичко зависи от мъжа ти! Той е този, които трябва да ги постави на мястото им и да се грижи за спокойствието, и щастието на Вашето семейство!

За ясла вече съм твърде За, преди да тръгне Ивайло имах известни съмнения, но той вече година и половина ходи с голямо желание майчиното ми сърце усеща, че това за него е +. А това което е описала Денис е далеч от ясла, за съжаление обаче колкото и тъпо да е, това са частните детски ясли и градини, които се помещават в някои апартамент и децата се "разхождат" в близката градинка... та след тази тирада  Mr. Green си мисля да пусна Боян следващата пролет. 1,6г мисля, че е добра възраст.

Ирини, явно сте на финалната права, ти си мъжко момиче, ще издържиш  Hug

Марианка, твоите истории направо ме потрисат, явно екшъна около вас не спира  Stop

На Ави... Тунис - остров Джерба... пожелавам го на нея, на мен и на всички вас Simple Smile

Морето! Ах морето....  Mr. Green ми както каза баща им дано децата са си отпочинали Simple Smile Мислех поста ми да бъде в картинки, но нещо време не остава да направя колажа, та качих известно количество снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150037 , които в последствие ще поизтрия да не товаря много албумчето ни. Има снимки и от рафтинга, оградила съм се в кръгче на едната снимка да не би да не ме познаете  Mr. Green Ядене на пясък, оборка на плажа за фасове, бегом към морето и обратно, изобщо програма пълна с бебешки истории, нооо на мен ми харесва. Мазохистка  Mr. Green Само дето не успяхме да се видим със Сладурче  Cry

ох, хайде, че няма-няма, пък като се отплесна... хубава вечер на всички!

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 21:18 от Щастливка

# 271
Сашко заспа сладко и докато очаквам включване да се обадя пак.

Фибичка, Вергин, Ивето и Йоанка са големи бонбонки! Дилипили, мерси за бургаските снимки! Много им се радвам и ви завиждам!

Цвети Берова, честити ви първи стъпки! Все така уверено да крачи Габи в живота!

Денис, Арен е толкова самостоятелен! Той е вече голям мъж. Бързо да ти минава кръста, че е мъка! Аз вече не мога да се оплача от китката си. След два сеанса физиотерапия в рамките на половин година и периодични бани с морска сол, не изпитвам почти никакви болки.

Марианка, страшно си е като се загуби детенце! Важното е, че сте я намерили благополучно. Като си помисля, че на 5 годишна възраст кръстосвах сама цяла София и никой не си и помисляше, че съм се загубила. Сменях два трамвая, за да отида на гости при баба си. Други времена бяха.

Ирини, Фибичка, обзавеждането е нелека, но приятна задача. Преди няколко години завърших и обзаведох апартамента от нищо. Беше си интензивна работа. Но нямах нищо старо, с което да се съобразявам и определено бях доволна от крайния резултат. Вече съм позабравила издънките и неволите, свързани с това.

На мен се падна "честта" да забелвам пишлето на Сашко. Слава Богу, след месеци плавни усилия постигнахме желания резултат! Олекна ми!!! Горните му 4 предни зъба са подути от известно време, но кога ли ще пробият венеца?

Лека и спокойна нощ на всички! Целувки от нас.

# 272
 Добър вечер на всички!
 mari_anka  , Ави    Hug  благодаря ви от сърце   bouquet
 Ави това с пишлето ми се струва доста неприятно, но щом вече си се справила ,браво  Peace ! А що се отнася за зъбките ,на Габи и израстнаха два по два ,горните едновременно и долните едновременно,ама при вас явно по четири  Mr. Green
 mari_anka  явно днес сте си изкарали страхотно  newsm10 Хубаво е децата да могат да си играят на воля ,без да се притесняваш за коли или дали ще лапне някой фас от площадката !  Е хайде стига толкова,отивам да се поизлегна ,да поизпъна гръбчето ,че утре пак тичане ме чака  newsm68   Приятна и спокойна нощ !

# 273
  • София
Здравейтееее. Днес този скапан нет ми скъса нервите Sad
Цял ден се мъча да ви прочета и тц...
Ирини, успех в интериорния дизайн. В този ред на мисли, утре ще ходя да разгледам цветове за вертикални щори и евентуално да поръчам.
За яслите-аз подадох вчера молба, въпреки мрънкането на свекърва ми, че Хриси чак на детска градина щял да ходи. И аз както винаги с черния ми хумор и викам-има 2 години до детската. До тогава знае ли се какво ще стане-живи, умрели Embarassed...Да не дърпам дявола за опашката де, ама с тия нещастия дето ни затрупват...
Марианка, не знам дали си гледала един филм-Взлом се казва и там се разказва частично за едно момиченце като Мими...Гледай го, ако имаш възможност.Не ти е лесно, но няма как.
Ави, дано да се осъществи идеята за моренце в Тунис  newsm10
Щастливка, е тази снимка много ме накефи . Този Бобчо е голям сладур. от вчера и ние пълзим и се надявам да ни предадете уроци утре Simple Smile
А сега се пренасям в спалнята, че съм гроги Sad

# 274
Доника - а какви са изискванията за приемане в ясла - трябва ли детето да ходи само? Ти къде го записа? А кога излизат списъците с приетите деца за яслите?

Всички майки наоколо, които попитах са твърдо ЗА яслите, защото така се развива повече интелекта на детето и неговата самостоятелност. Но смятам, че всичко е въпрос на личен избор.

# 275
Привет и от нас,
дилИпилИ  , детето няма да се обърка и 6те нау4и немския много бързо. Не знам както казват специалистите, но децата у4ат език много много лесно. Няма6 при4ини да се притеснява6.  Hug При нас ситуацията е малко по-сложна - аз говоря с Филип само на български, ба6та му му говори на Нидерландски, а ние помежду си на английски. Имахме специален разговор за езиковия ни 'проблем' с педиатър, а и 4етох доста материали по въпроса. Важното е детето то4но и ясно да разграни4ава двата /трите/ езика, без да се ме6ат думи, изре4ения. Едно лице - един език. С мен само български, с тати само Нидерландски. А не веднъж така, друг път - друго я4е. Детето постепенно нау4ава, 4е предметите имат 2 названия. Изисква се постоянство и упорити занимания, но си заслужава. Искам Филип да говори май4иния си език.
Мъжът ми съ6то е от смесен брак - Французин Белгийка, и той владее перфектно и двата езика. И английски и немски от у4или6те. А покрай мен знае и малко български...  Crazy

# 276
Щастливка - Бобо е просто невероятен! Изглежда много щастливо и волно хлапе...
Поздравления!!! Hug

# 277
Ето  една тема за дискусия за яслите и градините

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=36752

Хареса ми това и аз съм на това мнение:
"Аз съм ПРОТИВ яслата и ЗА детската градина. Никой не може да ме убеди, че дете на 2 години има нужда от социални контакти до такава степен, че да бъде оставяно по цял ден без майка си /родителите си/. За мен това е меко казано смехотворно."

Да не говорим че 50% от интелекта на детето се формира през първите 3 години чрез подходящи стимули от всякакво естество.В яслите(каквито аз си представям) едва ли ще получи кой знае какво и ще има кой специално да се занимава със всеки... 

# 278
Добро утро, сладурки! Grinning
Имахме тежка нощ у дома и започвам направо с кафето (за мен двойна доза, ако може). Заповядайте при мен на двора. Grinning

Сега е ред на нашите сладки месечинковци днес.
Честита 10-та месечинка на Спаси на irinii, Габи на walentin, Тити-Мити на Sesiliq! Много щастие и радост в детските очички!

После ще се включа пак, че малката ревла си показа възможностите. Crazy

# 279
Добро утро на всички! Мерси на Марианка за кефенцето,от мен закуската Mr. Green

Честита месечинка на всички сладки бебоци,празнуващи днес!
Относно яслите,аз също съм твърдо против,в момента имам няколко примера пред мен и направо се ужасявам,бях споменала как едно дете на моя позната,го бяха оставили без памперс напикан в количката вързан и реве,сега на кумата ми малкия вече втора седмица се опитват с ясла,той постоянно плаче,друго дете,на 3 год.започна да заеква доста и специалисти са казали,че  е в следствие от стреса,който е преживял с яслите.Освен това тук в България с тези ниски заплати на никой не му пука и детето,като е малко и неможе да се оплаче си правят каквото си искат.Друга приятелка от днес ще си дава детето на 1 и 8 месеца,ами стигнала е до някъде с махането на памерса,но тъй като там няма кой да се разправя с детето и,да го води през 30 мин,до тоалетната,отново слагат памперса ooooh!Ами това дете как да разбере какво става,това е моето мнение,що се отнася до контактите,подкрепям мнението н Веселка, а и децата са непрекъснато по паркове и градинки сред други деца.Това е моето мнение,всеки сам решава какво да прави със собственото си дете. NaughtyОтивам да храня моите бебоци,по-късно ще се включа пак,ако успея.На всички усмихнат и приятен ден!  bouquet

Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 10:00 от yoana77

# 280
  • Munich
Марианка, снимките са в нашето албумче, подалбумът е Бургаски вечери, мисля, че е съвсем в началото. Ето линк
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=149889
Щастливке, прекрасно момченце е Бобо, много жизнен и весел! Сигурно сте си изкарали страхотно. И след снимките от рафтинга и аз се запалих да ходя, но ще е по-нататък.
МарияФ, и моята информация е същата. Точно това имах предвид за езика, че трябва да сме постоянни и да не смесваме езиците до около 4годишна възраст. Едно лице един език. Затова за мен е важно да е по-често сред хора, които говорят с него на другия език, защото аз не бива в първите години да говоря с него на немски, ако искам да научи майчиния си език. В двуезично семейство като вашето е по-лесно, защото единият родител говори единия език, другият другия. И поради тази причина в началото ще разчитам на момичетата от яслата и на немските или чуждестранните ни приятели, а на по-късен етап и аз ще започна да се занимавам. Засега български.
Денис, дано бързо ти минат болките в кръста, почини си добре! Аз имам същия проблем.
Веселка, благодаря все пак за линка, тъй като съм доста осведомена и се подготвям от месеци за предстоящото, премерила съм всичко на кантар и знам плюсовете и минусите, няма да го отворя, но смехотворно ми се струва силна дума.
И не на последно място честит десети месец на сладките Габи, Мити и Спаси!

# 281
 Момичета прехвърлих на бързо докато мъжа ми тича в пърка ----- без мен Crossing Arms , че като ме види... #2gunfire  Лаци лаци ка то торпедо... много ме кефи, но и вече се чувства самостоятелен и няма нужда от моето мнение къде да ходи и какво да прави, сега е сам в кухнята и нещо троши... сега ще го хвана..
 Ави, много се радвам , че така са се наредили нещата с твоята лятна почивка, ти го заслужаваш! Надявам се да си искарате  незабравимо и по- често да го повтаряте. Целувки на прекрасния мъж Сашко, и поздрави за пишлето!!!
Щастливка, липсваше ми твоето ведро настроение, прекрасно сте оползотворили времето без нас, но сега е време и за градски легенди 2.. с нас.. дано скоро се видим... Лаци лази... Mr. Green
  Доника, радвам се , че и Хриси лази, сега като се събере една весела лазеща компания.... къде ли ще ги гоним..
  За яслата, аз съм много на кантар, имам кой да ми помага, но като гледам една приятелка колко тежка преживя въпросните 3 години докато дъщеря й ... тасманийски дявол... не ги навърши си мисля, че и от 2 годишна възраст няма да е зла да го пусна, за което си мисля, че сегя трябва да се организирам, че какъвто е хал и там... И пак всичко опира до личността на учителките, а не мястото..
 Мъжа ми се върна до после

# 282
Здравейте моми4ета! Simple Smile
4ерпя по слу4ай месе4инката на Тити-Мити  Grinning

Честита 10-та месечинка на Спаси и Габи !
Моми4ета,много бързо лети времето,миналата година носихме коремите с мъни4ките о6те неродени тупка6ти сър4ица, а сега не можем ги спря да вър6ат бели! Laughing

Валентин,как си?

За 6офирането-имам книжка от 8 месеца,в БГ 6офирах до съседния град(Враца) без притеснение.Тук в Мюнхен карам,но само с мъжа до мен,натоварено е движението доста,а нали съм млад 6офьор....да не се полу4и някоя беля!Абе не се отпускам о6те сама да тръгна,а тук колата е много необходима!
Жените тук забелязвам са перфекти 6офьори,наистина  Shocked,4удила съм се как за секунди паркират.

За яслите-ако има6е кой да ми помага 6тях да дам Мити след навър6ване на 2 години(не 4е е гаранция 4е 6те го вземат в яслата,тук се 4ака по над половин година забелязах).Др.седмица 6те подам на няколко места документи пък да видим!Дълга тема е това.

За езика -- не се притеснявам,децата попиват вси4ко,разбира се трябва от рано да се запо4не!За мен е важно да нау4и май4иния си език.Немския език ни е необходим,за6тото живеем в DE,но вси4ко по реда си!

Септември се прибираме в БГ и ве4е нямам търпение,а бабата направо брои дните допристигането ни.Много ми липсва тук контаката с родителите,радвам се като пи6ете 4е оставяте мал4овците при бабите и дядовците и малко завиждам !

Доника,радвам се за вас 4е ве4е сте добре,като имам предвид какво преживяхте  Simple Smile

Мари_анка,благодаря за кафенцето!Голями ек6ъни покрай вас! Shocked

Благодаря за поздравите за месе4инката ни! Grinning
Хайде, усмихнат ден от нас ,отивам да видя какви бели е направил Мити,а по късно може пак да пи6а!

# 283
  • София
Поздрави на Тити-Мити, Спаси и Габи по случай изтърколването на още един месец! Да вършат много бели за радост на мама и тати!

Мен ме нямаше известно време - счупи ми се компютъра от жегите. Сега да докладвам за нас. Имах притеснения с уж нисък хемоглобин на Мия. На контролно изследване в деветия месец в поликлиниката беше 88. След седмица терзания реших да проверя резултата с вземане на кръв венозно. Познайте колко беше: 105 (ура!), като и серумното желязо беше в норма. Та значи, ако има някой с подобен "проблем", хич не се връзвайте на резултати взети от пръстче.

Само че слъзното каналче не й е отпушено още и си запазихме час за сондиране след месец. Много ми е мъчно. Правя уж масажи, но не ще и не ще. Аз и не смея да натискам много, щото да не й изкривя нослето.

Прочетох ви и преживях (доколкото е възможно) ужаса на Марианка за изчезналото й дете, на Доника по повод пожара. Опазил ви бог от нещо по-страшно!

Мия се измъква от каишите на количката и се обръща към мен права. Ужас! Когато съм там, ОК, но днес например пазарувах и тя си станала нашата. Добре че я забелязах навреме.

Desssy, Днес й дадох да рупа краставица. Много й хареса, едва изтрая да й обеля второ парченце. Пресен домат още не съм дала, чакам някой да каже че става и ще й дам.

Приятни жеги преди утрешния хлад!

# 284
Честита 10а месечинка и от нас със Сашко на Мити, Спаси и Габи!

Диман, поздравления за хемоглобина!

Относно развитието на интелекта в яслите: представете си 30 дечица на проходилки и общо 3 сестри и лелички, грижещи се за всички. Като приспадна само по колко време ще им отнеме да ги нахранят по 3 пъти на ден, да седят на гърне и пр., голямо "учене" ще падне.

Чувала съм от вътрешен източник за една столична ясла, че сестрите нарочно оставят прозорците през зимата широко отворени, за да може да понастинат децата и да имат по-малко възпитаници.

Утре щяло да е по-хладно. Отиваме да вземем първите си купони за детската кухня.

Лека вечер и целувки на всички.

Общи условия

Активация на акаунт