Декемврийското дете, стяга бански за море

• 21 237
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
ехо, заради жегата ли ви няма цял ден? Simple Smile
може ли да питам нещичко - как стои сега въпросът със столчетата за кола? май са вече задължителни за извънградско пътуване, до каква възраст? ние май трябва да си вземем някакво, за всеки случай, ако някой предложи да ни води някъде... какво препоръчвате? или някой да предлага за продан / назаем някое старо? за 11 кг.
целувки!

# 211
  • София
Ами знам че са задължителни до 12г или до 150 см или до 36кг

# 212
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
От работата на Вальо ни подариха стол на Чико до 36 кг. след раждането на Теди. Единственото лошо е, че не може да ляга и се притеснявам как ще пътува в него до морето при положение, че мислим да тръгнем към 4 сутринта.

# 213
  • София
Деска нямате ли кошница? Трябва да може да ляга за да сложиш толкова малко бебе вътре... Кога заминавате. Аз ще се върна другата седмица и мога да ви услужа с нашия стол, който ляга или с кошницата... ама кошницата ще я ползвам за Гърция, така че мога да ти дам стола, но той си ляга без проблем. Мая няма да пътува докато съм в Солун, така че няма да ни трябва...

# 214
Янче, предполагам Габи ще ползва новия стол-подарък, а Теди ще вземе стола на Габи  Laughing

Деска, кой модел на Чико са ви подарили?
Ние имаме Key1, а модела за следващата възраст е Key2-3.  Ще купим Кеу2-3 на Дара, когато на дребния му отеснее кошницата - някъде към 6-тия месец. Той ще наследи стола на кака си  Wink Кеу2-3 има легнало положение.

Неви, провери в Продавалника. Там има хубави оферти.

Аз се разчеквам от чистене. Днес ще слагат последно дограмата в спалнята, после трябва и да се маже и боядисва  Close
За съжаление аз ставам все по-тромава, а малкия е много шавлив - не се спира, а ме боли. Утре сме при Мазнейкова. Дано да е порастнал достатъчно!
Ставам и грабвам парцала  Laughing

# 215
Райка, и аз много искам да видя прекрасния замък, но все не остава кога. Сигурна съм, че няма да се загубиш, ти нали говореше немски?  newsm78 Е, то тук е баварски, който трудно се разбира, де  Mr. Green
Може и да си видяла, но за всеки случай ето как се стига с обществен транспорт:
Anfahrt mit öffentlichen Verkehrsmitteln
Mit der Deutschen Bahn nach Füssen, dann mit dem Bus RVA/OVG 73 - Richtung Steingarden / Garmisch-Partenkirchen oder Bus RVA/OVG 78 - Richtung Schwangau bis Hohenschwangau / Alpseestraße. Busfahrpläne finden Sie im Internet unter www.rva-bus.de

Столчетата за кола наистина ли са задължителни само за извънградско?  Shocked Като се има предвид, че разните crash-тестове, ако не се лъжа, се правят при скорост 30-50км/ч, тъй като тогава стават и най-много катастрофи, ме очудва мисълта на българския законодател. Ние преди ползвахме за Диана столчето на племеничката ми, но сега мисля оттук да си вземем нейния си. Кошница за Емма сме уредили в БГ вече.
Весел ден!   bouquet

# 216
Смайли, Савко често пита за Дара - освен да се пробваме да минем някъде близо до вас идната седмица например, ако сте си тук, след като вие сте по-трудно подвижни Simple Smile Хубави снимки утре след прегледа да покажеш!

мерси за инфото за столчетата... аз един-два пъти гледах в продавалника, ама все не виждам такива обяви... трябва пак да погледна, но пък ако това столче ще го позлваме, дори по малко, още 10 г., живот и здраве, то може би си струва да си се вземе ново newsm78

Янче, ти с кола ли ще ходиш до Солун?

# 217
  • София
Гледах някакво предаване по ТВ, че за столчетата ще има поправки. Не е доизмислено. Калоян ми е 140 и 23 кг. колана си го хваща много добре, как да го сложа в столче? Дори и седалка не му е нужна. В столчето на Вико стои супер нелепо Laughing Да не говорим, че има деца които са по-едри от мен. Иначе е задължително не само на извънградско, а и на градско.

Смайли, не се преуморявай Grinning, Румен за какво е Laughing

# 218
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Теди в момента пътува в зимния кош или в кошницата /ако не е много топло, защото в нея много се поти/. Трябваше да змислим какво да купят колегите и само стол нямахме. Той по принцип е за Теди, но ще го ползва Габи докато стане време за малката. Иначе от Габи имахме 2 стола, но ги продадох преди 2 седмици за нула време. И двата ни ги дадоха втора употреба и за Теди решихме да купим нов.

# 219
  • София
Смайли, предлагам си услугите, щото от написаното останах с впечатление че няма Simple Smile
Неви, с влак ще ходим, щото Марто не ми дава колата Sad Знае, че отивам на шопинг и ако ми я даде ще го разоря Laughing 

# 220
За мен пък е безумно да си возиш детето без стол! И никакви оправдания, че то не искало да седи вътре не ми минават. При едни по-резки спирачки детето в по-добрия случай пада под седалката или в по-лошия се лепи на предното стъкло като ваденка.
Не съм се интересувала от новите разпоредби, защото за мен возенето в стол е абсолютно задължително независимо какво мислят властите по въпроса.
И ми е много жал да гледам дете, заспало в седалка и да му клюма главичката, защото стола е без легнало положение  Confused В Испания бяхме взели такъв и все някой трябваше да държи главата на Дара. Ужасно неудобно! А децата обикновено заспиват в колата.
Не знам как ще се реши въпроса с такситата. Те трябва ли задължително да имат седалки? Как ще се возят деца в таксита?

Неви, не сме чак толкова зле  Grinning Обикаляме градинки и площадки, в градски транспорт се возим даже, но и гости приемаме. Заповядайте  Hug

Днес реших да не пасирам обяда на Дара. Резултата - яде час и половина /буквално, не преувеличавам/ една чушка пълнена с ориз  Crazy И да не си помислите, че чушката е някаква огромна - напротив. Без хляб, без нищо ... Ужас!

Тук едни мацки са пуснали книжката за Чук и Пук на пдф. Ако ви интересува: http://dobrinka.multiply.com/video/item/1

Янче, какво толкова ще пазарувате от Солун и в частност от Икеа?

# 221
  • София
Ми к'во... Парцалки и джунджурии Simple Smile
сега има големи разпродажби.

А за стола - напълно подкрепям казаното. Аз и без да ми го налагат със закон мислех да купувам и голямото столче - т.е. това, което е за след 4г - само седалчицата. За такситата доколкото знам трябвало да имат поне 1 в багажника и да го вадят в случай на пътник дете. Не знам дали съм разбрала правилно, но така ми се струва.
Мерси за книжката!

# 222
Нели, Виктор едва сега, когато вече отбира, и когато се лепна веднъж за стъклото вдяна, че ако още веднъж се разкопчае от столчето така ще го олепя аз, че зъбките ще му паднат - изживях го това с набиване на спирачки - под мойте крака влезна, не знам как не се преби, сега ще купувам столче - до тогава - или в мен, или пеша. Прелдожения за сотлчета под 200 лв мака му ooooh!

# 223
Мда, на абсолютно същото мнение съм за столчетата  Peace Не правя компромис, ако ще и да реве цял ден, но засега не ми се е случвало...може би е свикнала и го приема без мрън, както и държането за ръка, като пресича улица.
Крис, има и по-евтини столчета, но колко са читави...нямам идея. Гледах на Чиполино май из нета, бяха към 80 лв.
О, да, Янче, от ИКЕА винаги има какво да се купи. Винаги се връщам оттам с купища неща Simple Smile

# 224

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛО АСЕ!
Със здраве, любов, късмет и щастие да бъдат изпълнени годините напред!
Бъди все така ентусиазирана майка и цветарка
и запази чаровната си усмивка,
давай обич и получавай в замяна!
Хубав празник Ти желая!

ПС Може някоя вълшебна рецепта за манджичка да споделиш! Wink

Криска, за стола - зависи какъв искаш. Оня ден гледах в магазина до нас съвсем обикновени седалки на САМ за 40-50 лв. От тези дето нямат собстевени колани, а се ползват коланите на колата и всъщност представляват само седалка с подлакътници. За под 200 лв. има много модели на много марки  Peace

100 пъти минах покрай Икеа в Испания и ни веднъж не влезнах  Crazy Минала съм се  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт