Защо игнорираме правилата-или бонбон с опаковка на маймуната в зоопарка

• 3 395
  • 74
  •   1
Отговори
# 15
...не знам каква й е мъката на ССФ, но тя се опитва винаги от злободневието да извади генерални изводи за обществото, света, живота и т.н.

опростявате нещата, за да си ги обясните... хубаво... лесно...

"има такива хора" - това не е ли достатъчен отговор, не може всички да са идеални като ССФ...

един въпрос: а Уважаемата Муза как реагира на извършеното от бабиерата?

# 16
не може всички да са идеални като ССФ...

Не може, ама ССФ не знае.  Laughing

# 17
Аз се скарах на жената, която се изниза като пръдня. Тя бе с около 4-5 годишно момиченце, на което няма начин вече да се обясни защо не трябва да се хранят животните.
Наистина, да се продава храна, която си е за животни, си е оптимален вариант, но това което е подходящо за тигър, няма да е за маймуна. и доколкото познавам човешката природа, много от хората ще решат, че няма смисъл да се дават пари за специализирана храна, като може да даде семки или бонбон.
За мен лично такса от 1 лев за възрастен е смешно. Също така е смешно след като си платил вход да плащаш после за тоалетна.
Оптимален вариант за бг условия за ходещи чичковци и големи глоби. Както и полицай, в случай че спортуващото момче реши да не си плати. Ама и на това ще му намерят цаката.
Много прост народ сме, това не се променя с глоба...

# 18
...не знам каква й е мъката на ССФ, но тя се опитва винаги от злободневието да извади генерални изводи за обществото, света, живота и т.н.

опростявате нещата, за да си ги обясните... хубаво... лесно...

"има такива хора" - това не е ли достатъчен отговор, не може всички да са идеални като ССФ...

един въпрос: а Уважаемата Муза как реагира на извършеното от бабиерата?

Понеже нещо съм настрана от клюкарника в последно време и далеч от тенденциите на обюуване, би ли се пояснила защото нещо не разбирам , аз ли съм "уважаемата муза"?

# 19
аха, разбираме се правилно...  Grinning

/хаха, дали не се обърках в митологията... някой да подскаже...  Mr. Green/

# 20
Скъпа, явно няма да се разберем, ако искаш да си защитиш името (ника), в мое лице няма да намериш опонент.
Не си ми интересна и имам далеч по-хубави неща да правя от колкото да се разправям махленски.

# 21
  • Там,където се събуждам щастлива.
Тук не съм виждала никой да храни животните, въпреки че много лесно има достъп ( в много зоологически  градини, животните са на открито, без решетки ).  За мен не е въпрос на възпитание, а до колко и как една нация се отнася  към създадените закони.

В Берн продаваха моркови за прочутите там мечки.

# 22
На мен ми трябват 10-15 минути да убедя някоя "добронамерена" дама ,че детето ми не може да яде кроасанчета ,защото е с алергия .Тя пък най - сладко започва да си похапва срещу него ,гледайки ме сякаш съм най - големия звяр на земята и си измислям .Съответно на малкия му потичат лиги и на мен ми "бълбукат сълзи в сърцето" . Ако има възможност ще му подхвърли зад гърба ми .Обаче ако някое гладно сираче и поиска ще се дръпне ,като попарена .
Просто правилата за  хората тук не са за да се спазват а да се погазват - ей така за спорта и за собствено удоволствие .Няма нищо по- хубаво от душевния онанизъм .....

# 23
В Антверпен е една от най-големите ЗГ в Европа. Така е направена, че и да искаш, нямаш възможност да дадеш на животните нищо. Така трябва навсякъде да е! Лесно, измислено и категорично. Искаш, не искаш - не може и край!  Peace

# 24
Може би в нашия зоопарк трябва да поставят табели - давайте храна на животните  Crazy

# 25
нищо лично нямам към теб, ника ти е перфектен...  Grinning

това, което ме интересуваше -  твоята реакция към тази ситуация - разбрах, другото са интерпретации...  Mr. Green

идея нямам доколко мога да съм ти скъпа - иронията ти е евтина и неуместна...

а спора с теб не ми е интересен въобще...
 Grinning

# 26
Тогава чао от моята тема.

На мен ми трябват 10-15 минути да убедя някоя "добронамерена" дама ,че детето ми не може да яде кроасанчета ,защото е с алергия .Тя пък най - сладко започва да си похапва срещу него ,гледайки ме сякаш съм най - големия звяр на земята и си измислям .Съответно на малкия му потичат лиги и на мен ми "бълбукат сълзи в сърцето" . Ако има възможност ще му подхвърли зад гърба ми .Обаче ако някое гладно сираче и поиска ще се дръпне ,като попарена .
Просто правилата за  хората тук не са за да се спазват а да се погазват - ей така за спорта и за собствено удоволствие .Няма нищо по- хубаво от душевния онанизъм .....

Това е проблема

Може би в нашия зоопарк трябва да поставят табели - давайте храна на животните  Crazy

а това е решението, понеже сме наобратно, може и да има ефект Grinning

# 27
В парковете, където има алигатори и диви птици, има табелки да не се хранят.
Глоба, ако храниш алигатор - $500
Птиците - $200-$300

Шрифтът е ситен. Всички се радват като видят да плува алигатор, никой не хвърля храна. С птиците е същото.

# 28
Ние нямаме точно зоопарк, но в градския ни парк има доста клетки или заградени места с животни.Хвърлят им само моркови и салата, а децата им късат и трева.За затворените животни никой не прави забележка (но пак повтарям - само моркови дават,главно на гризачите),но на 2 часа минават служители и почистват пространствата около загражденията,защото все пак един средно голям заек надали може да унищожи 10 кг моркови за един ден (освен храната,която му се дава от служителите).Положението с дивите патици и гъски е различно.Там наистина са много строги.Непрекъснато обикалят полицаи на колелета,които по принцип следят за реда.
Глобите са хубаво нещо...

# 29
... Всички се радват като видят да плува алигатор, никой не хвърля храна. ...

Много ми е любопитно каква точно храна би хвърлил някой на алигаторите. Може би тъщата?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт