Слънце,пясък и море юлчето се кани дупе да пече

• 13 740
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
здравейте и от нас
Първо честито на всички празнуващи тези дни.
майра и на мен много ми хареса особено хола .Това е мечта има място да се гонят поне още две три дечица Wink
Narina  #Crazy нямам просто коментар
arllina наистина много неприятна случка .И майка ми я беше блъснала кола ,но по-леко .В Пловдив ,тя тръгнала на зелено ,но по-средата на платното светва жълто и един с бясна скорост я повлича.Добре,че я е задрал от страни и не беше лошо. Пожелавам му скорошно възстановяване.
Да ви попитам вашите деца тръшкат ли се ако нещо не им е по вкуса? newsm78 Моят започва да се тръшка и да сяда по земята и се разкрачва и започва да си бие главата от земята, или ако е в количката се мята напред- назад и плаче! doh Ужас, а като си помисля какъв ще бъде като порасне ooooh!
аха  ooooh!което никога не ми се случвало при баткото
Така ,а сега за нас.Явно тези дни са тройно критични за майките на юлчетата.Преди две нощи Валери се събуди с голям рев и аз го гушнах ,но той продължи и нали в момента си имаме сополи се получи една тапа ,много сополи които не можа да преглътне и започна да се задушава ,направо посиняваше.Много се уплаши ,бях и сама и го обърнах с краката на долу и той успя да повърне всички храчки и му олекна ,но после пак много плака ,защото се уплаши.Така се борихме около 1 час ,после заспа милото на рамото ми.
На следващата нощ Валери явно беше уморен и заспа бързо ,но този път баткото ми изкара акъла.Видях го преди да си легне ,че малко подсмърча и си взех моите бабешки методи и той заспа.Аз през това време реших да сготвя за да не става горещо през деня.Към 12 часа през нощта Марти се събуди и започна да плаче ,отидох да видя какво става ,а той ми каза ,че сънувал лош сън .Гушнах го и го успокоих и си мислех ,че заспа.Да ама не през половин час ставаше и започна една много странна лаеща кашлица.Той през цялото време ми обясняваше ,че не може да диша нито през носа нито през устата.През цялото време плачеше и положението се влошаваше от неговото реване.Много му се скарах заплаших го (чувствам се гузна,но лекарката ми каза ,че така е трябвало).И така няма да изпадам в подробности цяла нощ сме правили какви ли не процедури и накрая в 4 и 30 сутринта аз му направих инхалация с лайка и малко сода .Олекна му и заспа ,така спа около 4 часа.На следващия ден баща му си дойде (и най-интересното е ,че като го видяха и двамата и почти не кашляха)и ни закара при лекарката.Аз не посмях да се кача да карам ,защото 48 часа нямах и един час сън.Когато отидохме при лекарката се изцъклих ,тя ми каза че Марти през нощта е получил много остър алергичен пристъп и го е спасило това ,че съм му направила инхалация и ми каза ,че ако друг път чуя такава кашлица и такова хъркане да бягам към болницата да му бият Урбазон. Излезнах от кабинета разтреперена с мисълта какво е можело да стане ,но човек докато не си напати и не знае.Той никога не ми е проявявал някаква алергия ,може би единствено към шоколада и за това до 5 г. ядеше само бял(а и сега не е любител,яде много рядко).Сега вече е малко по-добре и двамата спаха по нормално тази нощ.
Ох оплаках ви се .При нас заваля и стана прохладно и приятно.
лек ден .децата се събудиха

# 121
Майра, мерси за сайта. Гледах, гледах обаче и не мога да преценя. Струва ми се че не е същото. Ще видим днес какво ще каже тоя алерголог.
Чудесно обзавеждане. Кухнята ми хареса, разположението. И аз имам някои идеи, пък ще видим живот и здраве кога ще стане.

Нита и аз помислих че е от лекарства първият път. Лошото е че не знам от какво.

Дидка, Лора се тръшка също. Изпъва се като струна и пищи яко. Но аз съм решила да не се давам. Успях да я приуча да си спи в леглото за една нощ. Мислех че няма да спре, но не стана така. Е, по някой път ми става жал и я гушкам. Лошото е че все иска или бели да први или да пипа опасни неща. Е как да отстъпя?

Леле Иси!!!!!!!!!!!! Изтръпнах.

Също искам да кажа че ние можем да дойдем също във варна от 10-ти до 20-ти ако е. Ще сме на Св. Св. Константин и Елена.

# 122
Синеочка, имай предвид, че парацетамола много често предизвиква обриви при децата. А обривите в горещото време са нещо обичайно при бебетата с по-чуствителна кожа. Пипи периодично се обрива, но му минава от самосебе си. Аз нищо не правя, понякога слагам малко пенатен крем (за дупе), който изсушава пъпките и толкоз. На твое място не бих давала антихистаминови при неидентифициран обрив. А ако е истинска алергия от нещо, да се разбере от какво е при толкова малко дете е почти мисия невъзможна (знам от опит за съжаление).

Майра, честит ти нов дом!

Арлина, стискам палци всичко да се оправи!

Ох, извинявам се, не можах да кажа всичко на всички, в къщи е лудница.

# 123
Нарина малкия дявол,добре че не сте били там отдолу! Praynig ooooh!

Майра снимките са като от лъскаво списание за обзавеждане!Браво на вас,дано повече млади хора могат да си позволяват да обзаведат собствен дом,пък дори и не в България! Thinking

Арлинче не си споделяла до сега за баща ти ,но пък това вече да му се случи на човека за капак ,е много,сега няма ли да се търси отговорност на шофьора!Ужасно нещо! ConfusedИ майка ти бързо да се оправя за да може да се поддържат двамата,ужасно е като не можеш да им помогнеш а искаш, искаш, но сега трябва да си гледаме дечицата,ще ходите заедно с беба при тях за компания пак е нещо! Thinking

Ох Иси горкичката,вече дано не се случва но ще знаеш за най малкото при лекар,и сама при това аз не бих издържала! Sad Confused

Момичета аз влезнах да ви се оплача(похваля)каква калпазанка имам,преди да отида в кухнята я сложих в кошарката за игра и я наблюдавах как си играе с една кутия от АМ,мъчеше се да я затвори 15 минути не и писна да я затваря,много търпелива мома,а после отидох в кухнята да хапна и като се връщааам,отварям вратата и ме лъха миризма на медикоидеал крема,кутията съм и я дала да си играе и съм забравила,открила я отворила я и се намазала до ушите,ама се намазала ви казвам бяла не се вижда,смяяях се смях се снимах я,избърсах и лицето и сега е мазна,то крака,ръце мазало да не се подсече случайно,така се смях сама чееее ох сега пак се смея!Ще пусна снимката после!Хихихих

Хайде прохладен ден ви желая и весел и незабравим!

П.П. малеее да ви кажа сънувах моя че има паралелна връзка с една друга, от нея имаше момче и той се покри, а ние се разбрахме с нея! #2gunfire #2gunfire #2gunfire И ги видях как се прегръщат,сега цяяял ден няма да го погледна! newsm78

# 124
Здравейте и от нас  Hug.
Първо нека честитя на празнувалите миналите дни. От събиране на багажи не ми остава много време да се разпиша. Освен това имам чувството, че всеки гледа да направи рождените дни на децата си преди ваканцията и тези дни ходим само на рожденни дни на приятелчета на Рая  Crazy.
Оле Иси, добре че ти е дошло на ум да му направиш инхалации. Колко ти се е струпало и на теб. И Тарек тези дни беше с течащо носле, но доки му предписа много готино сиропче и за три дни се оправи.
Арлина, много неприятно се е получило с баща ти и майка ти. Дано се възстановят бързо  Praynig.
Майра, честито за новия дом   bouquet!!!
За срещата и на мен ми се иска да дойда, но във Варна ще ми е малко далечко. Освен това ще съм сама с децата, защото нашия тати ще си дойде чак началото на септември. Така че ако има срещичка и в София, пишете ме там. Но нека първо се приберем живи и здрави и Иси ще ти пиша допълнително за Варна /може да организирам някоя от бабите да ми помогне  Mr. Green/. А за томболата съм "За"  Peace.
 Hug

# 125
Ох Иси горкичката,вече дано не се случва но ще знаеш за най малкото при лекар,и сама при това аз не бих издържала! Sad Confused
Така е Eli ,но когато си сам и то през нощта  ,не можех да оставя Валери сам, а не ми се искаше и да го будя.Колата е пред блока не ми е проблем да ги закарам на лекар .Абе по-добре да не се случва повече.
elip Hug Hug Hug много ще се радвам да се видим във Варна.
Аз забравих да ви кажа ,че паралелно с прегледите направихме и консултация и се оказа ,че моя сладурко е вече 10кг. и 79см.
mim_pl май наистина нямате настигане  ooooh!
Моя е решил тази събота да ни закара малко на Несебър на плаж да се разсея. Той милия като ме видя ми вика "Честно чудя ти се как имаш сили ,ако аз бях на твое място да съм легнал като парцал"
хайде пак чао  bouquet

# 126
  • ES
Здравейте, момичета

Дзверо спи (като цяла нощ ми е въртял мозъка) и имам малко време за себе си.

....... - докато не й набутам първата хапка със сила и ако го хареса, отваря уста, ако не - започва да пищи при втори опит  ooooh!.
Същите сме, едно към едно, но тези капризи почнаха като си дойдохме в БГ. А може и да не е само това причината, просто си растат децата и се променят. Ние от понеделник сме на кухня, да видим дали ще хвърлям и столската манджа като моята.  ooooh!

Арлина, Нита, кофти случки,  Confused

Мммм Майра страхотно е станало.  Whistling  Кое ремонтирахте вие и кое си беше така? Само да не ви е студено през зимата, че ние по едно време живяхме в една приземна къщичка и зимата умирахме от студа и влагата, че беше и близо до морето, без кости останахме. Виждам, че има тръби за парно, като е отоплено на всякъде може и да нямате подобен проблем. Да ви е честит новия дом!

И ние сме с леки обривчета от горещините, но си минават от самосебе си. След баня видимо зачезват.

Ех, Иси, пак неприятности край здравето на момчетата. Не ти е лесно на теб и с двете. Сама ли си ги гледаш или има и някой да ти помага?

А за памперсите ние изкарваме понякога с един цял ден, но все още не смея да го оставя по гащи. И ние се будим със напълно сух памперс. А сега го наблюдавам, че по-мако пишка, другото сигурно излиза с потта, въпреки, че пие много вода.

До скоро!

# 127
Иси, добре си се сетила. Дано нямате повече проблеми. И сама си била - представям си - по закона на всеобщата гадост винаги така се случва Sad

Арлина, ужас..Дано баща ти се възстанови бързо Hug

Гери, всичко ние сме си правили. Стените бяха бели - ние си ги боядисвахме с тези цветове. В кухнята само викахме майстори да ни сменят плочките на стената и на пода, че старите бяха едни странни сиво-бежеви и нямаше да пасват на червената кухня. Иначе от мебелите само кухнята е нова, другите си ги купувахме като се нанасяхме в предното жилище преди 3-4г. Но паснаха много добре тук Simple Smile

Иначе тук няма къща без парно. Предния ни апартамент беше пак на приземен етаж с градинка. След като живяхме там 4г почти не можеш да ни качиш по високите етажи с тераси за нищо на света - градинката не я заменям за нищо. Ясмин я обожава, пък да не казвам какви барбекюта правим Party
Лично на мен от стария апартамент много ще ми липсва подовото отопление - беше страхотно. А и няма грозни радиатори Wink Тук като строят слагат и страшни изолации, така че проблеми със студ и влага няма Peace В предния апартамент от 7-8 термостата миналата зима сме включвали само 3, този също изглежда доста топъл според разположението му.

Липсват още детайли като лампи и пердета тук там, пъзели-картини по стените, ама се надявам тоя уикенд вече да приключим Praynig

Отплеснах се Embarassed спирам Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 юни 2007, 11:33 от Майра

# 128
Тц, тц.. всички сте цъфнали, та вързали!!!  ooooh!  Sad

Арлина, голям ужас сте преживяли цялото семейство! Надявам се родителите ти да се възстановят бързо и да се радват на прекрасната им внучка!  Praynig

isi_kam, браво! Аз сигурно бих се панирала и сковала.  Confused

Майра, много хубава къщичка сте си направили! Бъдете много щастливи в новия дом!   bouquet

Пиги, обясни моля как приучи Цвети към гърнето, че при нас нещо нищо не се получава. Като го сложа, почва да си дърпа пишката във всички посоки, след което става и си заминава или в най-добрия случай почва да си играе с гърнето. Скоро ще си го метне на главата, надявам се без съдържание.  Tired Все още нищо не е произвел, ама и аз не знам как да му обясня какво се иска от него.

Голяма пещ навън!  Rolling Eyes

# 129
isi_kam-страхотно момиче си! Евала.... при тия трудности, които имаше преди и сега за сетен път доказваш, че си много смела майка. За жалост момчетата са по-кекави от мацките, но имай вяра ще е така до 7-8 годишна възраст. Аз не знам как бих постъпила, Гоги ми е правил такива пристъпи, но не съм се сещала за ихалации- да пази Господ дечицата ни  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: пт, 22 юни 2007, 13:19 от eti_31

# 130
Сега успях да прочета и Иси кам. Вече съм го казвала, но дъщеря ми има една алергична кашлица и такива пристъпи е правила доста. В някои случаи са опасни, но аз до болница не съм стигала да я водя, защото не искам да й бият разни препарати. Много отблизо следя състоянието й и я водя редовно при хомеопат, за да не се стига до кризите. Но като ги е правила, е ужасно наистина. Аз лично в такива случаи давам да пие максимално течности и гледам да запазя спокойствие, за да не се плаши детето. Защото понякога паниката е по-опасна от самата криза. Почва се с една кашлица, после детето започва да се плаши, родителите също и напрежението се покачва и детето съвсем се паникьосва. Та много е важно спокойствието, в този случай Иси, добре си направила, че си го накарала да се стегне. Аз просто взимах дъщеря ми в ръце или в нашето легло, само й повтарях, че мама е с нея и няма страшно, повтарях й "спокойно, спокойно" и като по чудо кризата преминаваше. Заради това си мисля, че понякога една малка кашлица предизвикана от някакъв дразнител, може да се превърне в задушаване заради уплахата и после като се успокои детето да спре и всичко се връща на мястото си все едно не е било. Друго нещо са вече истинските тежки алергии, при които детето се подува и тогава трябва да се тича в болницата, защото става страшно, но това е друго. Не знам какво става, но много майки около мен са имали такива нощни кризи с децата си. Ужасно е, не го пожелавам на никой, но е хубаво да си споделяме такива неща, за да сме подготвени, ако се случи и да не се плашим прекалено много (ако е възможно това да не се плаши една майка де).

# 131
Аз пиша и чета на порции, защото не успявам по друг начин.
Исках да ви кажа за 2 чайчета, които се отразяват много добре на кашлящи деца. Аз успоредно с хомеопатията започнах и с билки да лекувам децата си. И двете чайчета с всички билки в тях са точно за кашлица и може да се дават и на бебета като са болнички, както и при постоянни кашлици като тази на моята дъщеря.
Първото чайче :
1 с.л. ленено семе
1с.л. сладък корен
се заливат с 300 гр вряла вода и се остават да киснат около 2 часа. От лененото семе се образуват едни лигави неща, те трябва да се запазят, защото те са полезни.

Второто чайче :
по 1 ч.л. от следните билки : медуница, бъз, живовлек и цвят от лопен. Заливат се с вряла вода - около половин литър и се остава докато изстине чаят.

Тези чайчета могат да се дават вместо вода, да се смесват със сокове или в млякото. Важното е детето да ги поеме, няма значение под каква форма и дали студени или топли.

# 132
  • Казанлък(Бургас)
арлина пожелавам бързо и безпроблемно оздравяване на родителите ти! Hug
майра новия ви дом е страхотен! smile3501

Тичам да спася прахосмукачката от Филип(или него от нея)

# 133
Четах до някъде и дойде времето за хранене после ще ви дочета, сега да напиша какво ново при нас.
И Цвети е от финните бебета вчера на консултацията беше 8,400 и 74 см. качела е само 100гр., надявах се да е повечко като се има в предвид че си хапва но може и моите манджи да не са така калорични като тези от детската кухня, или причината е че храната бързо излиза от другият край Laughing.
Да се похваля вече 4ти ден сме без памперс в къщи има малко бели но съм много доволна че не и се спарва дупенцето, за навън и дума не може да става още но вкъщи съм решена да не го слагам вече. За казване и Цвети не казва но понякога дава нещо като знак пляска с ръце( както когато я хваля че е напълнила гърнето) и ръмжи и като я сложа върши работата но рядко го прави.
Това е засега болните бебчовци да оздравяват бързо.

# 134
Арлина, дано по-бързо всичко се нормализира, че с това малко дете нямаш нужда от още грижи...Кураж и търпение Praynig
Иси, браво на теб че си се стегнала така...аз като се познавам ако е за мен всичко мога да изтърпя, но щом се касае за малката направо изпадам в паника. Ако имате път към Сл.бряг - свиркай Hug
Лала, записах си рецептите за чайчетата и дано да не ми потрябват Mr. Green
Майра, поздравления за апартамента...искам и аз такава градинка Joy
Бета, ама вие сте си добре - 8,400кг. Ние сме дооооста далеч от това Mr. Green Даже днес я теглихме и се оказа че е свалила 100гр.

Педката каза, че ни мъчат зъби и ни изписа Тантум Верде да туширам венците, Нурофен за Т и Имунобебе(или Ехинацея капки) за подсилване на имунната система. Според нея ще имаме зъбки до около седмица Crazy Тя сега спи, но преди малко така плака в съня си, че едва я успокоих.

Общи условия

Активация на акаунт