Отговори
# 360
за цвети

Подводен душов масаж може да си правите и в къщи, ако имате вана и ръчен душ. Водата от душа трябва да е една идея по-топла от водата във ваната. Силата на водата пробвате върху вътрешната страна на предмишницата си докато усетите от разстоятие 5-8 см. приятен "натиск". За детето - работите по гръбни мускури от главата към таза надлъжно до гръбнака, преднобедрени и предноподбедрени мускули в посока от пръстите към таза. Подходящо е за деца над 6 мес.възраст.

Къде професионално могат да Ви помогнат??? Въпрос с множество нееднозначни отговори.....

Подводен душов масаж или вихрова вана - във всички рехабилитационни санаториални болници, както и в повечето болници за долекуване и рехабилитация.

Специално за лечебното плуване.
Чувал съм за ДМСГ в Силистра по тяхна оргинална методика. Същата не съм я срещал описвана или сравнявана или статистически резултати от нея, в достъпната научна медицинска литература.
На много басейни в София и по други градове се прилага "специално" плуване за ДЦП от световни, олимпийски и други шампиони и специалисти. Уместно е да се убедите да ли същите имат сертификат че са обучени по "методология за плуване при ДЦП", които се издават от специализирани школи, които за съжаление са извън България.
Иначе шляпуркането и цамбуркането из басейна няма да навреди на детето, чийто емоционален тонус и възможности за комуникация определено биха се увеличили. Внимавайте за гърчове и проприоцептивни отклонения, които биха могли да предизвикат неприятности!!!!!!!!

Успех

д-р Ив. Чавдаров

# 361
Здравейте.

Много благодаря на всички майки, които участваха в организираната анкета на Болницата/Мед.Център. Резултатите от вашите отговори ще ни помогнат да оптимизираме нашата работа и организирането на услугите, които предлагаме.
В началото на юли, ако имате желание, можем да оповестим резултатите от нея.

Ще си позволя да цитирам една майка, която споменава настоящия форум в анкетата, без да споменавам името й: "............. Има нещо като Ваша окупация и другите участници не изразяват мненията си така свободно както преди. Мисля, че мястото на въпросите и отговорите към Вас и от Вас са на страницата на Спец. болница. Препоръката........"

Като отговор за цитата - Смятам че участието ми в темата "ДЦП" на форума, подава реална представа за болницата която ръководя, както и информация за много проблеми по ДЦП, за която на друго място ще трябва да заплатите солено; Живеем в демокрация и ще участвам там където сметна за добре..... пък не си и крия името, независимо от тона ми; Страницата на болницата се ползва от много майки, които имат конкретни имена и въпроси.

За Кремена
Болницата е с работно време, както и всеки един от вас, което е описано в ПУДВР и всички родители са уведомени.
Не ни бъркайте с детска градина.
Всеки извънреден труд се заплаща, когато търсим услуги извън регламентираните или попадаме в нерегламентирани отношения.

д-р Ив. Чавдаров

# 362

Ще си позволя да цитирам една майка, която споменава настоящия форум в анкетата, без да споменавам името й: "............. Има нещо като Ваша окупация и другите участници не изразяват мненията си така свободно както преди. Мисля, че мястото на въпросите и отговорите към Вас и от Вас са на страницата на Спец. болница. Препоръката........"

Наскоро бях написала едно становище за детските градини около нас. След няколко дни стана ясно, че директорката на една от тях го е прочела.......и ме повика да ме попита.....
 Разказах тази история, защото ми се струва странно - ако д-р Чавдаров не пише в темата, а само влиза да чете......пак ще бъде информиран кой какво казва......в смисъл не виждам връзката. Ако иска да навреди не е ли по лесно да не пише, а само да си води бележки на прегрешилите......
 От друга страна, мисля че присъствието на всеки лекар в този форум е ценно и от полза. Чела съм темата отначало - има критики по адрес на болницата, а също и хвалби......не става въпрос за това. Дори д-р Чавдаров да спре да пише........кой може да го спре да чете?

# 363
...ще участвам там където сметна за добре..... пък не си и крия името, независимо от тона ми
Вече съм го казвала веднъж и пак ще го кажа. Майки на деца с ДЦП, бих желала в нашата тема за синдром на Даун да участва примерно един генетик, познаващ добре проблемите на децата ни, така както във Вашата тема участва д-р Чавдаров. В този смисъл - завиждам ви... Без д-р Чавдаров вашата тема ще бъде като доста други теми тук - майките пишат, споделят си (дотук добре) и се чудят къде да намерят информация, коя информация им върши работа и какво по-напред да направят...

# 364
Д-р Чавдаров, благодаря ви за отговора. Да кажем, че съм съгласна с това, че работното време на детския стационар е различно от това на масовите градини. Да кажем, ча съм и съгласна и с това, че извънредния тръд трябва да се заплаща...допълнително!!!
нО ТОВА, с което със сигурност не съм съгласна е, за 5-10 мин закъснение да се заплащат 7лв. А и мисля че точно в тази тема обсъждахме варианта за гледанетно на децата в детския стационар почасово и цените за които ставаше въпрос бяха доста по-различни от гореспоменатата от мен вече цена...ето това е с което не съм съгласна и не можете да ме убедите, че трябва да се съглася...още повече, че когато става въпрос за ПОЧАСОВО гледане, обикновено не се отчита на кръгъл час...т.е. като мине една минута и да се таксува като цял час...нека вземем и този факт в предвид!!!

# 365
 Кременче, подсети ме - аз както винаги недоразбралата Embarassed не знаех, че стационара е бил безплатен и така или иначе си правех сметките с 2 седмици платено. Но ако нещо маже да се направи, за да се върне старото положение без болницата да има финансова вреда от това ...... да го направим.....

Вече съм го казвала веднъж и пак ще го кажа. Майки на деца с ДЦП, бих желала в нашата тема за синдром на Даун да участва примерно един генетик, познаващ добре проблемите на децата ни, така както във Вашата тема участва д-р Чавдаров. В този смисъл - завиждам ви... Без д-р Чавдаров вашата тема ще бъде като доста други теми тук - майките пишат, споделят си (дотук добре) и се чудят къде да намерят информация, коя информация им върши работа и какво по-напред да направят...

Мария, абсолютно съм съгласна с теб. По този въпрос и аз съм мислила - заболяването на Боби също е генетично....писах ти на лични с една идея, както и в темата за деца с Даун.........

# 366
И аз искам да благодаря на С-р Чавдаров.
Затова че се отнесе към нас с разбиране, затова че благодарение на него и на майките участващи в тази тема ние се запознахме с проблема и начините за разрешаването му.
ОЩЕ ВЕДНЪЖ - БЛАГОДАРЯ!  bouquet
Ние след малко тръгваме към клиниката за да разговаряме с физиотерапевта, ако може да поеме електротерапията докато дойде време да постъпим при Вас. Надяваме се да ни окажат съдействие. В къщи вече правим упражненията които ни показахте - къде с успех...къде с рев.... може би си въобразяваме че може да се промени нещо за толкова кратко време, но Радост като че ли се примири с упражнението и вече не се сърди и като че ли успяваме да я задържим в поза... Надяваме се наистина да се "движим напред"
След разговора ни при физиотерапевта , ще се включим за да ви кажем какво сме издействали
Лек ден от нас
Джули и Ани

# 367
Ели, ще ти се обадя да побъбрим по телефона с теб по тия въпроси. Нямам идея дали този път ще може да се направи нещо...но зимата мисля, че постигнахме добри резултати...може пък тоя път да сме още по-добри Wink

# 368
 JuliS, успех - и наистина пиши да кажеш какво е станало - дано успеят на ви поемат по-рано. Но, терапията там е само част от дългия път. Натискайте здраво в къщи.......упражненията са неприятни за нас родителите, но нали краиният резултат е важен. С втора стапан имате повече от реален шанс скоро до кажете чао на проблемите........но трябва много работа... Wink
 Кременче, наистина може да се чуем и да си поговорим.....

# 369
За "Кремена О."

Човешко е да се закъснее един два пъти и никой не би създал проблем.
Както ми беше докладвано, при вас закъсненията са много чести и не са в рамките на няколко минути само. Случвало се е дори персоналът да изчаква до 21 часа, за да приберете Гого.

Всяка услуга е за определено време, а каква част от определеното време ще се ползва касае само потребителя на услугата.

Ценоразписът на този тип услуги е утвърден през април 2006 г. и се намира в сайта на болницата, но въпреки това част от него прилагам. За Вашето дете остава индивидуален пост от медицинска сестра. Дори предложената Ви калкулация е по дневни цени. Нощните навсякъде са по-скъпи....

V. Болничен престой за наблюдение в група (деца над 2г)   Без събота, неделя и празници
1.Стационар   /от 07.30 до 18.30 ч./ за един час                                                4,00   
2.Стационар   /от 07.30 до 18.30 ч./ за един час с индив. пост                          7,00
3.Стационар   /от 07,30 до 13,30 ч./ за периода без храна                                18,00   
4.Стационар   /от 13,30 до 18,30 ч./ за периода + следобед.закуска    15,00

Разбирам, че имате затруднения.
Аз също имам затруднения с набирането на квалифицирани мед.сестри и търся дори в момента такива, като предпочитам да са с бакалавърска степен по сестринско дело.

д-р Ив. Чавдаров

# 370
Значи, какво стана вчера.
Кинезотерапевта и рехабилитатора бяха много любезни с нас.
Ще започнат процедури с Радост още в сряда - които ще включват електростимулация с ток упражнения по Войта. Подробности в сряда.
Ох, така се радвам че нещата се нареждат малко по-малко...
 Hug И Радост ми се вижда променена - 
Вчера прояви внимание към пакетче от солети на друго бебе. Изправи се самичка седнала в количката - от леглало положение. Peace което и се случва за първи път.
Поздрави
Джули

# 371
За "Кремена О."

Разбирам, че имате затруднения.
Аз също имам затруднения с набирането на квалифицирани мед.сестри и търся дори в момента такива, като предпочитам да са с бакалавърска степен по сестринско дело.

Доколкото разбирам от прочетеното на предишни страници персоналът Ви работи на минимални заплати.Квалифицираните сестри - бакалаври струват повече.Отгоре на всичко във вашата болница действията на сестрите се диктуват от неквалифицирания персонал.

# 372
За "мед.сестра"

Информацията Ви е доста стара и крива, с която се опитвате да заблудите аудиторията.  Смешно........

В болницата има Правилник за хоризонтално и вертикално взаимодействие, който е утвърден от МЗ и заплащане съответно за квалификацията на персонала.

Е вярно е че, имаме високи изисквания и дори м.с. бакалавърки понякога не могат да ги покрият, защото децата ни са специални и не всеки има воля, самочувствие и призвание да се грижи за тях, толкова колкото желае ръководството на болницата.
Такива бакълавърки след няколко месеца ги освобождаваме, нали.  Довиждане.....

д-р Ив. Чавдаров

# 373
Здравейте.

Болницата закупи нов апарат - МОТОмед Грациле.
Същият дава възможност за пасивно, активно и активно-пасивно натоварване на долни и горни крайници.
Би могъл да се ползва за покачване на мускулната сила, подържане еластичността на мускулите, намаляване на повишения мускулен тонус, подържане на пасивния и активен обем на движение в някои стави.
Апаратът прилича на "велоергомитър", но се ползва и за ръце, като вграденият в апарата компютър, дава възможност за широк диапазон от дейности, като при мускулен спасъм реагира веднага, като се предотвратяват травми на спастичния мускул.

д-р Ив. Чавдаров

# 374
Питайте, ако Ви интересуват повече подробности, защото апарата може да се ползва и при друуги заболявания освен ДЦП.

Общи условия

Активация на акаунт