Октомврийското мъниче с мама към морето тича!

• 12 032
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
Мечтание, дойде ли време за болнични и все на някоя простотия ще се натъкне човек, но за съжаление така е при нас.  Crossing Arms Това, което знам е от личен опит без да имам претенции, че съм на ясно как е по закон, защото честно казано не съм се ровила скоро в Наредбата, а трябваше.  Embarassed
Ако този гинеколог, при когото ходиш ти е по ЖК няма проблем да ти даде болничен и без да се налага даходиш при личния си лекар, но до колкото си спомням само до 7 дни. След това с един талон се дава направление за ЛКК, за да могат да ти го продължат до 180 за цялата година. При мен точно с този талон беше голямата чуденка. Личната ми казва, че тя не може да ми го издаде, защото вече ми е дала направление за ЖК и на този там код повече не може да ми издвава документи. Докито, обаче по ЖК ми казва, че няма проблем и от личния да си го получа и това, че ми отказва било пълна глупост. Най-накрая ги свързах двете по телефона та се разбраха вместо да ме разкарват отново в жегите. Та това е, което мога да сподея аз. Иначе за друга диагноза, извън тези при бременност, няма проблем да ти даде болничен личният лекар. Но идеята ти предполагам е да са за повечко дни, щото то иначе няма смисъл. Жегите тепърва почват. Успех и кажи как е минало после.   Peace

# 211
Мечтание, нито един свестен лекар не би ти отказал болничен.  В тези жеги на бременна в почти 7-ми месец!!!! Аз до сега съм взимала само в началото, бях кръвнала , достраша ме и бях в болница, болничния ми беше от болницата, но после гинеколожката ме попита дали искам продължение. Всеки месец на консултациите ТЯ ме пита дали се чуствам добре и дали искам болничен, аз все отказвам заради майчинството, на което и ние разчитаме заради кредити за къщата, която строихме. Оплаках и се от болка в областта на черния дроб миналия месец и пак тя ми даде направление за специалист, не ме е препращала при личната. С каката пак тази докторка ме следеше, тогава законите бяха други и аз имах доста проблеми след едно жестоко падане, та си изкарах в болничен цялата бременност и нито веднъж не ме е пращала при личната! Не знам дали такава е буквата на закона, но значи гинеколога по ЖК има възможност да дава болнични и талони за специалист, ти сама си направи изводите за поведението на твоя. Дано съм ти била полезна Simple Smile

# 212
Аз знам даже, че гинеколозите почти винаги описват в картона ти патологична бременност за да може после да ти дават болничен, когато поискаш! Става въпрос за гинеколозите, които работят със здравната каса, ако ходиш на частно при някой и той не ти се води наблюдаващ бременността,може би не може да ти даде болничен наистина

# 213
Ама точно това е СУПЕР странно! Меря се РЕЛИГИОЗНО почти всеки ден

сутрин            на гладно            на ЕДИН И СЪЩ кантар

4 седмици показваше 69кг, и БАМ днес 71 кг!!!!

Току що си сложих дрехите, стоят ми по същия начин, откъде дойдоха 2та кг??? Къде са в момента? Направо съм ШОКИРАНА.

# 214
Уххх че жегааа е тук във Варнаа .... preggo

Незнам как издържате вие ... ама аз цялата се потя .....

Относно болничните ... аз за да си нямам главоболия просто
реших да не използвам здравната каса. Иначе сигурно вече
да съм полудяла ..

Имам въпросче вие мили мами с какво си мажете коремчетата?
Аз си взех Мустела ... понеже горещо ми го препоръчаха този
продукт ... но все пак бих искала да знам ако имате някакви
други препоръки Simple Smile

# 215
Здравейте момичета
Днес ходих при моя гинеколог да му искам болнични ,че в тези горещини нямам сили
а той ми отказа ,изпрати ме при личния той да ми даде защото такъв бил закона
Здравей Мечтание. Мислех да ти пиша на лична да не спамим темата, но толкова се ядосах  #2gunfire  Маграт правилното ти е казала, че свестен лекар не би отказал болничен на бременна жена.  Правилото е, че гинеколога ти дава болничен ДО 7 дена, а после, ако искаш продължение си вземаш специално направление от личния лекар, с което се разправяш по ЛКК и така на всеки 30 дена.  Да ме извинява твоя "доктор", ама неговото ми звучи като намек за почерпка, само ти дето не си разбрала. Тук в София си имат тарифи за тази работа, но не си губят времето да намекват, а си ти го казват направо. Дори не те занимават с ЛКК, а сами уреждат всичко и ти връчват "резултата". Така е по-добре, щото не губиш време и нерви. Аз бих се обзаложила, че ако му беше предложила 10лв /чувала съм, че за провинцията е толкова/ щеше вече да си си в къщи с болничен в джоба. Така или инъче, щом е толкова неотзивчив не му пълни гушата с пари, които здравната каса му брои за теб, а го сменяй моментално! За целта вземаш направление №3 от личаната лекарка и отиваш при нов доктор.
Това е и успех  Hug

# 216
silverarrow мило днес и аз се притеглих случайно..... badscale е кантара показа 70 кг, с тая разлика, че аз съм почти месец след тебе по бременност мила. Така, че хич нидей рива  smile3513... Можете да ме оплюете до лудост, но от днес съм на диета, само плодове и зеленчуци за поне седмица. boo Ми аз и на море мисля да ходя, ама с тези кила ще ме е срам да се съблека  sport027
Даже днес бях на Фм и знаете ли какво ми каза доктора? Че имам четири пръста сланини по корема  newsm45 . Ч Е Т И Р И пръста? Е вие представяте ли си го? Ми как да не рита силно бебето, то милото няма място да мръдне наникъде (притиснато от всякъде cry )
Никога, ама НИКОГА не съм била тоооолллкова дебела през целия си живот smile3556 Tired Face Егати!!!!
Ми аз к'во искам- от вкъщи в колата и от колата вкъщи, тооо не става така newsm50
Иначе на прегледа доки, каза, че мушмурока е добре, точно за седмиците си е, щял да се роди най много 3100, така че имам зелена светлина за нормално раждане . А за раждането във вода гледах един клип на една дето раждаше точно така и.....  newsm09, бе малко ми беше необичйно, даже странно... Абе едно такова....  Confused никво някво.... де да знам!?
АААа минах одеве през един бебешки магазин в Лозенец и купих една пижамка и две бодинца, ма после ще ги щракна, ако не забравя пак smile3538 , че и аз вече изперквам (от жега ли, от кила ли?) .
М да мамета, айде целувки засега и после пак ще мина Hug 

# 217
ushco той работи със здравната каса , мисля , че ако му бях предложила пари нямаше да имам проблем
аз съм на 38 години и се водя рискова бременост днес бях дигнала кръвно от притеснение
а той даже не го премери  
мисля да си взема утре картона и да отида при друг лекар ,  незнам да си взема картона от него или да поискам друго направление от личния
без това не бях решила още къде да родя по добре е сега да намеря някой малко по отговорен лекар
защо ли ги дават тези клетви изобшо

# 218
dobra БЛАГОДАРЯ точно това ще направя
извинявайте и благодаря за съветите
само дано бебето да е добре другото няма значение

# 219
Рали в МОЛ-а на Стамболийски, на 1-я етаж , коридора дясно от входа има бебешки магазин където много ми хареса един черен ленен бременен панталон и бяла памучна риза с нежна и красива бродерия. Лошото е, че самия магазин е от "неразумно" скъпите според мен и двете неща заедно бяха около 170 лв. , но с много хубава кройка, перфектна материя, в никакъв случай не се чуствах хипопотам, а съм близо 100 кг вече и са в категория класическо- елегантни, т.е. стават за всякакъв случай. На втория етаж в Капаска също имаше няколко модела ленени и памучни панталона от 40-50 лв, туники, рокли, блузи на прилични цени и при тях кройката е мнго добра, имат размери, а сега в модата на високите талии стояха ми доста добре, панталоните бяха на ластик, аз дори си купих един ленен на весело цветно райе:) Успех!

# 220

Аз си взех Авент, честно казано мажа се веднъж на два дни, но засега не съм забелязала стрии по корема. Ще видим по-нататък как ще е.

# 221
А за дрехите за бременни, аз лично ви съветвам вместо да ходите по такива магазини да си пазарувате от нормалните.
И аз имам една рокля от индийски магазин и съм много доволна, защото е чист памук.
А иначе как процедирам - влизам в някой магазин (с рокли, т.к. за лятото ги предпочитам) и просто си взимам следващият размер. )))) Примерно вместо М, взимам L и ми стават идеално.
Можете съвсем спокойно да си пазарувате по този начин. Аз редовно си навестявам магазините на Дика и Дафне. В Дафне има доста роклички в момента и винаги може да си вземете по-голям размер.

# 222
Аз си взех Авент, честно казано мажа се веднъж на два дни, но засега не съм забелязала стрии по корема. Ще видим по-нататък как ще е.
Аз се мажех с Mustela, но от миризмата много ми прилошава и реших, че няма да дам пак 40 лв за нещо, което не стига, че няма гарантиран ефект, ами и мирише лошо. Сега съм с някакво с кокосово масло, което ми донесоха от Германия, и май никак не е зле. При това било супер евтино. Като консистенция не изглежда нищо особено обаче. Засега нямам стрии по корема, но ще видим де. То в тази работа май си има по-голяма доза ген отколкото мазане със скъпи препарати.

А за дрехите за бременни, аз лично ви съветвам вместо да ходите по такива магазини да си пазарувате от нормалните.
И аз имам една рокля от индийски магазин и съм много доволна, защото е чист памук.
А иначе как процедирам - влизам в някой магазин (с рокли, т.к. за лятото ги предпочитам) и просто си взимам следващият размер. )))) Примерно вместо М, взимам L и ми стават идеално.
Можете съвсем спокойно да си пазарувате по този начин. Аз редовно си навестявам магазините на Дика и Дафне. В Дафне има доста роклички в момента и винаги може да си вземете по-голям размер. 
Mirama, от мен мога само да кажа, че ти си една голяма щастливка. Но за съжаление не всички бременни могат да се вмъкнат в стандартните дрехи, просто по-голям размер. Да, за потничета и туники става, но за панталони, поли и рокли просто няма начин. Аз не само съм напълняла, но съм и с огромен корем и няма начин да вляза в нищо със стандартна кройка, ако ще 58-ми размер да е.... (за сравнение преди носех 36-ти размер европейски - мъка, мъка, иде ми да се  #2gunfire... )

# 223
  • София
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=147384
парола 123456

Ей и на мен не ми стават даже и големите номера, с тоз тумбак.
Аз ползвам Мустела и съм за сега доволна, пък ще видим накрая.

Бременеенето взе мозъка и на съпруга ми, както се вижда от снимките, той взе че влезе с блузата в морето, няма лошо, но поне да беше извадил дистанционното от джоба, та после час се занимаваше с алармата на колата, защото дистанционното не работеше вече, и него разглобиха и подсушиха, но ефект - никакъв  Joy  Joy още му се смея, утре ще търси майстори, че резервното естественно  е в София и няма в момента кой да го изпрати.

# 224
meggyv   Whistling ей голям сладур тоз твоя ЦЕЗАРЧО...кат мокро мишле Simple Smile м а да то за бременосттта заразно бе моя мъж все ми повтаря -ТИ СИ БРЕМЕННА,АЗ ОБРЕМЕНЕН!  Whistling Whistling Whistling Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт