Ингвинална херния -грижа за нея и за операцията

• 131 097
  • 408
  •   1
Отговори
# 330
etaniel Hugспокойно. Няма да рухваш, сама ще видиш че няма защо. Напротив, аз не помня колко е годишно детето, но си вземете някоя и друга книжка, балони, моливчета за рисуване. И времето ще излети. А да кажеш че шият корем - малко е пресилено това, разреза е съвсем малък, и в повечето случаи е лепен.
За белите коси - това  е в реда на нещата когато си майка. Аз дори се гордея с моте Mr. Green

# 331
etaniel теб те ''пиша'' като най -шашнатата майка, дано все пак от толкова много писане малко да си се поуспокоила, не се сещам на колко г. беше детето , но мисля, че за шиене на коремчета не е нужно да му се казва, особено пък за херния то е една чертичка няма и да я забележи.

# 332
  • София
etaniel , стискам палци и аз, пращам ви цялата си положителна енергия днес. Всичко ще е наред, ще видиш.  Hug Hug Hug

# 333
Ето ни и нас! Мина всичко при нас, нещата са ОК. Мерси на всички за разясненията и съветите. Нещата минаха много добре, като изклщчим факта, че ни дадоха упойващия сироп много рано и трябваше да го удържам, защото мина през всички фази на дрогирането от истеричен смях, през агресия, буйстване, скубане, обиди, реване и викане "какво ми направиха, мамо, защо се държа така" до пълен крах накрая...тия му дадоха упойващия сироп 1,30 мин преди да го качат за ОП  Twisted Evil #Crazy (на другите им ги даваха макс 30 мин преди това) иначе много бързо го върнаха и сеа сме добре (малко го боли,но забравя). Доктора е изполвал момента да му оправи и пишката, която беше срастната и с изкривена главичка, сеа му е като плондир надута, но док каза да не я пипаме (да не мажем с нищо).

# 334
  • София
etaniel, видя ли, че всичко мина и замина? Това със сиропа не знам защо го дават - на всички действа разбесняващо! Моята щерка препускаше по коридора минути преди да я вземат, а уж трябваше да е успокоена! Shocked Shocked Shocked

# 335
  • Sofia
Etaniel браво на героя и на теб.Сега си отдьхвай и се радвай на хубавите моменти.
Аууу това с пишлето много гадно и нащо беше дрьпнато до край и беше истеричен рев пьрвите 2 дни при пишкане.Даже като се прибрахме понеже още не беше пишкал и вечарта кьм 21ч се чухме с доктора и ми каза да сложа свещичка за разпишкване че не е хубаво да се подува мехура толкова много след хирургическа интервенция.Нооои това мина мазахме около седмица с Лидокаин и вече беше чисто нов.
Видя ли колко е мальк разреза и няма страшно и усложнения. Hug

# 336
etaniel поздравления и от нас. За пишката -  ще го боли ден два. Но защо няма да мажеш с нищо? Ако видиш че много го боли можеш да правиш компреси с риванол, лайка, смрадлика. 

# 337
Използвам момента да благодаря на д-р Житянов и целия екип! Много здраве и дълги години опит пожелавам!  bouquet

# 338
Ами не знам защо да не пипам пишката...той казва, че го щипе малко само като пишка, след това не....

# 339
  • Сандански
Здравейте!
Моят син бе правен операция от ингвинална херния преди около месец. Оперира го д-р Стоилов, на когото искам много да благодаря, както и на целия екип, разбира се. Не съм платила нито лев за избор на екип, но ни обърнаха безкрайно много внимание.
Имам няколко въпроса, които моля да ми отговорите! Simple Smile
Нашият личен лекар казва, че щом се е появила херния от едната страна, то задължително ще се появи и от другата страна, независимо кога (тоест може и скоро, може и след 20 години). Има ли нещо вярно? Колко време след операцията пуснахте детето си на детска градина? След колко време дадохте на детето си да скача, да тича (моят син не мога да го спра и се притеснявам)? Все още при къпане внимавам да не се намокри раната, има ли още опасност от инфектиране на разреза?
Предварително ви благодаря! Simple Smile

# 340
  • София
Здравей, Cutie_Honey!
Още при първата операция бях предупредена, че може да се появи симетрично херния от другата страна - налягането на червата вече се измества и ако има слабост и от другата страна, то хернията се появява.
Гаранция обаче няма за нищо според мен. Но при дъщеря ми в разстояние на 5 години се появи и втората херния.
Нямам спомен кога я пуснах на детска, ама не повече от 5-6 дни да е стояла вкъщи. Около месец се пазеше от много буйно тичане, скачане, ама то е доста суловно това - дете на 5 години не можеш да опазиш лесно да кротува. Но оттогава вече 4 години всичко е наред, белезите почти не се виждат.

# 341
Здравейте.  Heart Eyes
Уви, появява се доста често втора симетрична ингвинална херния. Аз си правих първата операция преди около 20-на години и втората миналата година.  Rolling Eyes
Раната може да се мокри още на следващия ден след свалянето на всички конци.  Peace

# 342
  • Сандански
Morgana, chibi, благодаря много за отговорите! Simple Smile

# 343
  • София
Нашият личен лекар казва, че щом се е появила херния от едната страна, то задължително ще се появи и от другата страна, независимо кога (тоест може и скоро, може и след 20 години). Има ли нещо вярно? Колко време след операцията пуснахте детето си на детска градина? След колко време дадохте на детето си да скача, да тича (моят син не мога да го спра и се притеснявам)? Все още при къпане внимавам да не се намокри раната, има ли още опасност от инфектиране на разреза?

Здравейте и честита Новата 2013 година, здраве, щастие и благоденствие!
Ингвиналните хернии при малките деца са вродени, като в 20 % те са двустранни. Втората херния може да се прояви едновременно или по-късно.
След операцията детето още на другия ден може да скача и тича, няма опасност - конците държат здраво. На седмия ден се сваля един подкожен естетичен конец, белегът след 1 година почти не се вижда. Всъщност от 10 ден детето е готово за пълноценен живот. Не е нужно насила да го ограничавате - хернията от другата страна си е там (ако има такава) и някой ден ще се покаже  Hug

# 344
  • Сандански
Благодаря, че се включихте и вие, доктор Оги! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт