Таз година на моренце ще отиде МАЙското детенце!

• 20 458
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, МАЙчета  Hug

Най-накрая се разхлади това горещо време, та днес бяхме цял ден навън. Вчера Никола изпокъса тапетите в хола... Беше му изключително забавно. С такава широка усмивка и радостни възгласи го правеше, че направо се чудех да се смея ли, да плача ли?!?!
Пастичке, не вярвам това да са собственоръчно направени мебели!!!! Твоят мъж ще трябва да е голям майстор!  Peace
Виф, това с ваксините е много тъпо нещо. До сега не ме беше толкова много страх от тях, но вече взех нещо да откачам и само го пипам за температура и го оглеждам да му няма нещо, че нали тази ваксина в 13 месец дава реакция от 5 до 20 ден след слагането й. А пък за следващата ме е още повече страх!

Черпя ви виртуално - днес баща ми е именник  cheers Drunk Wine Glass beer

Хайде, лека ви вереч, а аз да си замъквам за*ника в кухнята и да се захващам с работа!

# 121
Ванилка, Надеждна ще ги видя и тези филми дето ми ги препоръчвате. Бабълче, на теб Derailed хареса ли ти? Успя ли да го доизгледаш?

Днес като ходихме в Била , вместо да возим Ивко в количката го оставихме да я бута сам. Голям кеф беше. Само на завоите му помагахме. И като минавахме край касата Дидо му вика: Давай, тате, добутай я до колата, ние идваме след тебе!  Mr. Green

Днес в Шумен една жена си родила детето в къщи и след един час го изхвърлила в контейнера за боклук. Българка е! Но детенцето е имало късмет, че не са го затрупали с отпадъци и е открито навреме. Чак ми се прииска да си го вземем, милата душичка!

# 122
Здравейте мацки!

Изпуснала съм рожденния ден на Анна!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИЛА АННА /на патерица/!!! Желая ти цялото щастие на земята и да си все така усмихната и лъчезарна!!!!!!

Честито на всички именници!
Специални на Ирка на мъжа й и бащата на Таня!!!

Поразхладихме се на Боровец с Марто, чак не ми се тръгваше... Ходихме с майка ми - татито имаше много работа. Футболния отбор на ЦСКА беше също там - вече почти всички познават Марти... Много стронно гледаше по-тъмните играчи на отбора  Wink - интересно му беше че са с различна кожа...
Междувременно му проряза горния 3-ти зъб отдясно - мисля че е кучешкия. Големи мъки - будеше се и се изпищяваше насън... Давах му Панадол-че отвреме на време, че беше топъл...
Ходихме и на басейн - Марти плака отначало, не искаше да влиза и се държеже за врата ми, но после дойдоха "каките" и падна голяма игра с една топка. Много сладко с нежен глас казва - какоооо... Ще сложа снимки като се наканя...
Да ви кажа заминахме във вторник сутринта и се върнахме днес към 5, но колкото и малко да беше това откъсване от ежедневието- друго си е...

Пастичка наистина е голям майстор мъжа ти - дето викат древните египтяни - ЕВАЛЛА- МАШАЛЛА  Wink

Змейко, как ти е твоята фамилия и на бъдещия - за да преценим, с коя е по-добре... Аз също мислих да слагам тирета, но понеже са ми еднакви презимето и фамилията реших да не слагам.

Лека вечер ви желая, а утре по-прохладен ден за Бг,
а по-слънчев за Катя и Ирка!!!!!

# 123
KaK MOЖЕ ДА СИ ИЗХВЪРЛИ ДЕТЕТО В КОФАТА ТАЗ ШУМЕНКА?!!

А аз колкото повече ви зяпам децата, толкова повече се флюбвам  Heart Eyes такива са сладки, хубавки, различни, но всяко по своему красиво. Аз нещо на много романтична вълна съм го ударила тия дни... може би защото напоследък всеки ден се стараем с Джеф да правим по нещо специално за нас и за Джейн, нали ще се разделяме... Не му се живее на човека в България, и това е. Дано си промени мнението като дойде на гости и се влюби. Не знае какво изпуска.

А как се радвам за Змейковица -- много правилно сте решили, не давайте на никой да ви разубеди! Особено родители -- ако не са с теб 100 %, дръж ги надалеч. Аз съм жив пример за подмолничество от страна на свекърва. Кажи имената да гласуваме. Simple Smile Ако не си взела решението вече де.

А я да питам: до колко мислите да си гледате дечицата у дома? Кога е "идеалната" възраст за градина (условно питам де, знам, че всеки си е индивидуален и се развива с различна скорост). Имате ли мнения?

И дайте още снимки, много ме радват!

Лека от нас!

# 124
  • София
зДРАВЕЙТЕ, да драсна и аз няколко реда, че напоследък нещо не ми беше до писане...
в обратен ред - много ми стана мъчно за бебенцето от Шумен, но за съжаление това е поредният случай -по новините съобщиха, че жената е с психически отклонения, бременността явно е била нежелана... Дано се оправи душичката и майка му да има милостта да го остави за осиновяване, да попадне на добри хора и да расте желано и обичано, както трябва да расте всяко детенце на тоя свят!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АННА /съжалявам за закъснението   bouquet/ Бъди здрава, обичана и щастлива!

Искам да ви питам слагате ли възглавнички в креватчетата на бебоците вече?

Ирка, моля се да се оправиш скоро, че ми е много тъжно такъв емоционален човек като теб да страда така  Hug

Надеждна, по отношение на яслите наистина е строго индивидуално. Аз бих пуснала Косьо от есента /ама не ни приеха  #Cussing out / защото той много обича да е в компания на деца и би му било интересно и приятно. Разбира се, най-важно е как ще го приеме детето, ако покаже, че се адаптира добре - значи е в идеалната възраст за градина Peace
А от поста ти наистина се долава романтично настроение  Heart Eyes

Да ви разправям за моите кърмачески патила - Щурчо от около седмица се "светна", че Няни е два броя и започна на всяко хранене да си иска от двете  Mr. Green ама през 5 глътки - суче-суче и заявява с категоричен глас Ам-ам и се насочва към другата гърда, след 5 глътки пак на първата. Снощи и в полусън не пропусна да направи смяна  hahaha чак ми стана смешно.

Като прочетох по колко течности пийват някои дечица, леко се притесних, че моето щурче я изпие 100 мл. сок и 100 вода, я не. Има ли и други такива като нас?

Ами това е за сега, аз отивам да стягам багажа, че се прибираме в София. Тооо - Мохамед като не дойде при планината, планината отива при него, нашият тати не сме го виждали от половин месец. Миналия уикенд реши, че нямало смислъл да се трепе да пътува за една нощ  Sad тоя пък бил на работа  #Cussing out ние чакалото си изчакахме в петък да дойде, а той даже и не звънна да ни предупреди до 8 ч.  Cry тия негови изпълнения в стил "майка му" много ме огорчават  Cry сякаш си мисли, че като не ми се обади, че плановете ни пропадат, защото ще работи до късно в петък и в събота, аз някак си няма да се разстроя, а всичко ще се размие. как не му минава през главата, че отгоре на всичкото и ми се пръска сърцето то притеснение да не би нещо да му се е случило, не знам! Мъжка му логика  Confused

# 125
Брей, май днес всички са се изпокрили  newsm78
Ние ходихме за един час на парка,ама то беше мрънкане, тръшкане...и сега синковецът спи, ама нали трябваше да ме вдигне рано, пък после да не ме остави да си изпия кафето спокойно  Crossing Arms
Междувременно и аз се опитах да се опитах да се поразболея, но с два Нурофен-а и шепа вит.С закрапихме положението.
НадеждНа, ти за постоянно ли ще се прибираш в БГ? (то сигурно вече си казвала, ама аз с моя кърмачески мозък... Embarassed). А на бебка на какъв език говориш? М/у другото, имаше нещо такова, че ако на малко бебе се говори и на друг език, вторият също се запаметява като майчин и се владее еднакво добре по-късно.
За 'схващането' не се притеснявай, то и аз още си питам (пък вече 3 мес. чета и пиша тук-кога по-редовно, кога - не), ама то мамите са достатъчно толерантни и търпеливо обясняват Grinning
Аз Антон мисля да си го гледам до две години-колкото е платеното майчинство. Преди мислех, че ще изкукам вкъщи и все разправях-'най-много до година и се връщам на работа'. Сега обаче хич не съм се засилила, отсега ми става мъчно като си помисля да го оставя и ако го нямаше финансовият фактор, бих работила нещо само ей така, за кеф... Blush
Пастичка, и аз съм мнооого впечатлена, особено от дизайнера и техн.директор  Mr. Green. Дето се вика-ако решите да си сменяте работата, алтернативата е на лице  Wink
Румя, и Антон не пие вода-не ще и това е. И на мен ми е притеснено, но като знам, че аз самата съм като камила  Blush и пиенето на вода ми е мнооого трудно начинание (че то една чаша е постижение, пък две - геройство)...какво да му се чудя. Ама нали са жеги, пък и с тоя АБ  ooooh! За кърменето благородно завиждам - Тони от 2-3 дни суче само веднъж- през нощта...а пък кърмата ми и без това е мнооого намаляла, както  е тръгнало-да видим до кога Cry А възглавничка аз вече слагам (от скоро).
Сега имам молба към всички, почивали скоро на планина - споделете за някое хубаво и не-скъпо местенце, което в същото време да става и за малко дете. Снощи до един часа висях да гледам оферти в интернет-хем да е тихо и спокойно, хем ако се наложи(да не чуе  Twisted Evil) да има лекар наблизо, че ще сме без кола.
Олче, как беше при вас в това отношение?
Друго май няма  Thinking Отивам да садя китки  Mr. Green

Последна редакция: сб, 30 юни 2007, 13:38 от elf4e

# 126
Здравейте и от още една яко изнервена мама ooooh!
Нас ни мъчат едни зъби и Алекс от два дни е нещо непоносимо ужасен,а аз не знам на кой свят се намирам SadСутрин започва да се буди от 5.30-6.00часа и с много увещания изкарва в леглото до 7.00,а в 8.30 вече сме по улиците.Тази сутрин се събуди с писъци и рев и затова си мисля,че е от зъбките.Оня ден открих,че има ново зъбче и то някъде назад(макар,че чаках вторите отдоло) и сигурно ги вади един след друг,защото ужаса продължава.... #Crazy
Румя и аз слагам възглавница от скоро,защото видях че се катери по нашите и заспива на тях.И хич не се ядосвай на съпружеското тяло-той си е мъж все пак и нищо мъжко явно не му е чуждо Mr. Green
Пастичка, на вас весела почивка желая и си признавам,че леко завидях-искам и аз на моренце да тръгваммммм..... Simple Smile
Шуши ,пускай бързо снимките от Боровец,че на мен и там ми се ходи Mr. GreenДа се разхладим поне виртуално Simple Smile
Ирка,симптомите ти звучат доста страшничко,така че да се оправяш бързо!Тя Елла има нужда от една здрава и много весела мама Heart Eyes
Аз не разбрах Сиска къде заминава,но да разказва и тя като се завърне моля! Simple Smile
Отивам да използвам намалението и да се опъна и аз в кревата до бебо Laughing
Целувки на всички!

# 127
  • София
То да взема и аз да се разпиша, докато синчето се е заиграло   newsm32
То не, че има нещо ново при нас - скука и жеги.   sweating
Само докато казах заиграло и познайте с какво си играе - с кутията със салфетки и ха познайте сега, всичките са втора употреба   Joy И на дупето очи да имам пак ще е в нарушение. Горките съседи отдолу - с кутия бонбони и квадратна бутилка трябва да слизам тези дни, всичко, което е тежко и издава звук се пуска от високо и то по няколко пъти за затвърждаване на усещането.
Май до сега не съм имала възможност да кажа - Добре дошла мамо nadejdNa  и бебе Джин      bouquet  bouquetПриятно ми е да имаме и ние виртуално баш наборче - че някак самотно стояхме на първа страничка.
Да споделя за мамите със злояди деца!
Стоянчо яде, когато се храни сам с ръце. Варя му зеленчуци и давам, а плодовете направо. Всичко нарязано на не много големи парчета - да може да си отръвне.
Чакам и аз снимки от почивките на много хора  Heart Eyes хайде, разписвайте се, та да отдъхнем и ние по морета и балкани  Peace
Засега толкоз! Ще кача малко снимки тези дни и ще ви пусна нагледен материал от поразиите на синО

# 128
Здравейте,
много мъчно ми стана за бебето,изхвърлено в боклука. Душичка малка.
Дано майката да се съгласи за осиновяване,та да получи детето грижите,които му се полагат.
Като чета такива лоши  неща(ами и вчера за отвлеченото дете) все повече ме хваща страх за моето дете и като че ли му се радвам и го обичам все по-силно.

И ето една хубава новина: Днес нашето баш-наборче Виктор на мама miki i viki стана християнче. И тя като мен не е много редовна в темата,но дано успея да я изнудя да пусне малко снимки. Още не съм се чула с нея да ми разкаже как е минал празника,надявам се довечера.
Пожелавам на Вики най-вече здраве и ангела-пазител,който е получил днес да бди неотлъчно над него и да го пази!

# 129
  • София
мама надеждна сигурно не й е до писане със скорошното пристигане в Бг, но да си разчисти кутията като намери време, че й писах, т.е. опитах се   Mr. Green

при нас нищо особено, все така се борим със зъбоникненето, (скоро очаквам повече от 2,3 ьъба , като гледам до къде е зачервен и подут венеца....  #Crazy)

понякога е много весела, някога киселее ужасно и все търси да се гушка, разбирайте да посуче, аз давам, так апо -лесно растат пустите зъбета...

иначе все така сме по паркове и градинки  Whistling и наполовина намалихме апетита, т.е. от 3 порции, най  - много 2 да изяде. ама здраве да е!

казваме: ей го де Simple Smile, тука тука тука, което някой път звучи: тъка тъка Simple Smile)), къде, мама? хахахахаха, абе скица е пълна. и види ли телеофн, до ухото и : ало, бабооо!

от нас за добро настроение:

# 130
Честито християнче Вики!

Руми , аз възглавничка слагам от както се е родил, но много ниска,то почти е без. Днес му купих една по дебеличка и може да започна скоро да му я слагам.

За ясла и аз си мисля към есента да се пробваме, но и да не стане, ще се гледаме, не ми тежи засега.

Ивко преди 2 часа вдигна температура, дадох му нурофен и сега спи. Голям сън. Дано да спадне, че да отида спокойно на срещатата на випуска днес. Вече спи 2 часа, а и преди обяд е спал. Трябва ли да го събудя, понеже съня му е под въздействие на температурата?

Днес подслоних едно лястовиче у нас. Паднало е от гнездото си. Сложих му мека кърпа да се гуши в нея , водичка и трошички. Но не знам какво да правя с него. Искам да го върна на майка му. Много ме е страх да не умре тука. какво да го правя? Мисля да го изнеса на терасата и да го храня там докато се научи да лети и си отлети само. Но с какво да го храня?

# 131
  • Пловдив
Честито християнче Вики и от нас!

Надеждна, Шуши - за фамилията още се чудя, ама май в крайна сметка неговата ще взема, че с тире става много дълга  Rolling Eyes Моята е Каридова, а неговата Влайков.... Милена Влайкова не звучи много зле, нали  newsm78
Руми, аз още не слагам възглавничка, опитах, но Калина не беше очарована.
За яслата - планът ми е да я дам на ясла към април 2008, когато ще е на 2 г. Обаче за да се задейства този план, трябва свеки да си удържи на думата и да гледа Калина дотогава, защото аз се връщам на работа след 3 месеца  newsm78 Ще поживеем, ще видим  Mr. Green

Миа е много сладка, както винаги  Heart Eyes
Ани, да не е бил повечко на слънце Ивко и затова да е топъл? Дано му мине бързо, а на теб приятно изкарване довечера

# 132
  • София
миленка, каридова ми хареса много, но ако ти се вижда дълго с тире, прекръсти се. а защо не питаш юлиан как предпочита. ще му направиш голяма четка  Party

ани, да не те разочаровам, но пилето като приеме мириса на човек, майката го отхвърля, затова ако оживее и литне от вас , значи си направила добро. за ивко, аз не бих го вдигнала от сън.

# 133
Добър вечер, МАЙчета  Hug

Руми, аз възглавница още не слагам по простата причина, че не знам къде да я сложа Simple Smile Никола докато спи си сменя местоположението 12345 пъти  Mr. Green
АНИ, и Никола е топъл от 2 дена. Първо реших, че си внушавам (така и не му премерих Т), но тази вечер имаше 37,9. Обадих се на докторката и тя каза да го разсъблека, да му ударя една хладка баня, да спи на широко отворена врата за да си спадне от самосебе си. Сега ходих да му я премеря, вече беше 37,1. Предполагам, че цялата работа дойде от претопляне, че ние нали си нямаме дом, та по цял ден сме в парка - случайно да не изпуснем нещо. Всички нормални хора си прибират децата следобяда, само аз кукувицата вися на "чист въздух"  #2gunfire
За яслата съм в голяма чуденка, защото не мога да си представя момента, в който ще си оставя детето на чужди хора и ще си вдигна гълъбите нанякъде... Хем ми се иска да го дам за да си играе със себеподобните  Twisted Evil, хем сърце не ми дава да се разделя с него... Но ще трябва вече да взимам някакво решение, защото е хубаво детето да се даде преди да навърши 2 годинки....
Миленка, и аз съм с две фамилии, пък на всичкото отгоре са и дълги. Колежките в работата ме бъзикаха, че са учудени, че съм взела под някаква форма фамилията на съпруга ми, а не той моята (щото си падам малко командир  Sick)

Хайде, татито дойде с цистерната с безалкохолните напитки и започвам да се наливам... Даже ми е взел нискокалорични сокове  Mr. Green
Лека и спокойна вечер!

# 134
  • Пловдив
Привет и от мен,

Честито христианче на Вики!
Мия много е сладка, както винаги, пък за сините очи да не говорим, още ми е мъчно че на тате очите се оказаха доминантни при нас  Sad
Миленка, много сте сладки на басейна, да нацелуваш Калина от нас с Хрисито. За фамилията няма да взимам отношение, тъй като аз моята не я промених изобщо (статии и дипломи бяха причината, пък и аз си я харесвам  Embarassed)
При нас малко се позатопли, но пак си е 18-20 градуса, та затова днес се разходихме до един животински парк (ето и малко снимки, на които му се гледат)
http://shegunova.multiply.com/photos/photo/1/32
Вчера бяхме на сватба на учителката от яслите, големи кукли бяха малките, само искаха да отидат при нея. Ето една снимка на трите шаферки: http://shegunova.multiply.com/photos/photo/1/20.JPG
Ани, аз възглавница не слагам и не мисля да използвам, поне докато тя не си поиска, само ще и държи топло...
Момичета, бихте ли споделили какво давате на малките за вечеря и към колко часа?
Лека вечер от мен, отивам да къпя малката

Общи условия

Активация на акаунт