Съкращават отпуска за майчинство!!!

• 11 128
  • 215
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Цитат на: boo
Това последното за фамилните центрове е много интересно!

И за така мисля, считам идеята за добра,!!!
Даже имам предолжение, към някоя мама, която има условия и желание разбира се, като седи в къщи и си гледа нейното бебе, би ли могла да гледа още две (от октомври, тогава ще са на година), плащам си !
Таво последното е съвсем сериозно , не е бъзик.

# 196
  • в края на града

Вярно, но 20 центъра по 4 деца = 80 деца  Mr. Green . Ха, представете си колко центъра са необходими да се създадат преди предложението да влезе в сила, за да могат да поемат всички деца  Thinking ...
Иначе добра идея, това е начинът, дано успеят...

# 197
Цитат на: PetiaK

Иначе добра идея, това е начинът, дано успеят...

Нищо няма да направят, само си говорят да се намерят в приказка  Close

# 198
  • в края на града
bibi, ти хубаво си търсиш бавачка отсега, ама нищо не казваш за ония решения... пусна ни мухата, пък после бягаш  Wink ...

# 199
  • София
Цитат на: PetiaK
bibi, ти хубаво си търсиш бавачка отсега, ама нищо не казваш за ония решения... пусна ни мухата, пък после бягаш  Wink ...

Разберете ме бе хора нямам моралното право. Но идеята е съкращаване на майчинството драстично  и увеличаване на обезщетението доста не с 20-30 лв, обвързано и с други параметри като трудов стаж на майката, заплата върху, която е осигурявана в годината преди да излезе по майчинство.

# 200
Цитат на: bibi

обвързано и с други параметри като трудов стаж на майката, заплата върху, която е осигурявана в годината преди да излезе по майчинство.

Мда, ще разждаме на стари години, щото е по-изгодно  Confused

# 201
  • Няма такава държава!
Цитат на: bibi
Разберете ме бе хора нямам моралното право. Но идеята е съкращаване на майчинството драстично  и увеличаване на обезщетението доста не с 20-30 лв, обвързано и с други параметри като трудов стаж на майката, заплата върху, която е осигурявана в годината преди да излезе по майчинство.

Е, най-лошият вариант е майчинството да стане 3 месеца. Фамилните центрове са добра идея, но защо не пригодят и яслите - с малко повече персонал и ремонти, а и не лошо да помислят за стаи за .... как да го кажа - почивка и спокойно изцеждане на кърма по офисите? Да си кажа честно последното звучи почти фантастично  Simple Smile

# 202
  • До хладилника, който обичам
Нали се сещате за старата приказка: "Видяла жабата, че подковават вола, и тя вдигнала крак"... Е, и нашите политици така. Виждат, че еди къде си работи такава система, избират 1-2 неща от нея, които им харесват, и внедряват масово, строим петилетката в съкратен срок и после им сърбаме попарата...

# 203
Цитат на: Шани

НИКОЯ РАБОТА, НЕ МОЖЕ ДА ТИ ДОСТАВИ ТАКОВА УДОВОЛСТВИЕ, КАКТО КОГАТО ВИДИШ ПРОРЯЗАЛ ЗЪБ, ПЪЛЗЕНЕ, ХОДЕНЕ И СРИЧАНЕ ЗА ПРЪВ ПЪТ! Да не говорим, че и после всяка новост е страхотно преживяване за родителите и в частност майката.

Само внимавайте,докато пишете толкова дълги постинги във форумите да не вземе да поникне някой зъб или да не вземе детето да пропълзи!

Ама понякога много неподготвени се изказвате,е не можах да се стърпя.Сега пък излезе,че майките,които ходят на работа по една или друга причина не могът да бъдат пълноценни  Imp

Нищо лично.Аз ставам сутрин в 6.30ч(често пъти след безсънна нощ),отивам на работа до 12,пребирам се ,храня беба,приспивам я,готвя,подреждам,тя се събужда,играем си,пак ядене,мъжа се пребира и т.н. ит. н.Е,не мисля че съм по-малко полезна за детето си и въобще за семейството.

А колкото по темата и аз съм за всяка майка да има право на избор.

# 204
Цитат на: kiki

НИКОЯ РАБОТА, НЕ МОЖЕ ДА ТИ ДОСТАВИ ТАКОВА УДОВОЛСТВИЕ, КАКТО КОГАТО ВИДИШ ПРОРЯЗАЛ ЗЪБ, ПЪЛЗЕНЕ, ХОДЕНЕ И СРИЧАНЕ ЗА ПРЪВ ПЪТ! Да не говорим, че и после всяка новост е страхотно преживяване за родителите и в частност майката.

Само внимавайте,докато пишете толкова дълги постинги във форумите да не вземе да поникне някой зъб или да не вземе детето да пропълзи!

Ама понякога много неподготвени се изказвате,е не можах да се стърпя.Сега пък излезе,че майките,които ходят на работа по една или друга причина не могът да бъдат пълноценни  Imp

Нищо лично.Аз ставам сутрин в 6.30ч(често пъти след безсънна нощ),отивам на работа до 12,пребирам се ,храня беба,приспивам я,готвя,подреждам,тя се събужда,играем си,пак ядене,мъжа се пребира и т.н. ит. н.Е,не мисля че съм по-малко полезна за детето си и въобще за семейството.

newsm10

Правилно Кики!Що зъби са порастнали, докато майките са писали преумни постинги.....ехехеееееееееее

# 205

А дали е приложимо?

Да не се окаже пак някоя недоумица

# 206
Нали се сещате за старата приказка: "Видяла жабата, че подковават вола, и тя вдигнала крак"... Е, и нашите политици така. Виждат, че еди къде си работи такава система, избират 1-2 неща от нея, които им харесват, и внедряват масово, строим петилетката в съкратен срок и после им сърбаме попарата...

Точно!
По-скоро такива решения се мислят в "лабораторни" условия и не винаги са приложими на практика

# 207
Това последното за фамилните центрове е много интересно

Бу, няколко фамилни центъра би трябвало вече да действат някъде в Северна България. Не съм много точна, извинете, но преди около месец по "Хоризонт" имаше половин час репортаж точно по темата. Аз тогава чух тая идея, не е никак лоша, но се финансира за общини, където безработицата именно на медицински сестри и начални учителки е много висока. Финансирането идва от МТСП, създават се специални условия за гледане на децата, а гледачките се избират специално.
Това знам аз по въпроса

# 208
  • Бургас

къде я намирате тая работа,щото аз от мойта се прибирах в 20,00 и надали ще имам време за нещо ако се върна.

# 209
Цитат на: GAL_Bs

къде я намирате тая работа,щото аз от мойта се прибирах в 20,00 и надали ще имам време за нещо ако се върна.

Shocked  Ами не си ли чувала за ПОЛОВИН РАБОТЕН ДЕН-демек 4ч.Всичко е въпрос на договаряне с РАБОТОДАТЕЛЯ Wink

Общи условия

Активация на акаунт