Нито жега , нито мор спират МАЙския отбор!

• 10 740
  • 292
  •   1
Отговори
# 270
  • България
Къде сте бе  Laughing
Аз пак да питам за прегледа при гинеколог направление от джи пи ли да искам,кога е добре да се отиде и в какво се състои прегледа след вагинално раждане  newsm78 , мерси  Wink

# 271
Hellooo!

Аз, така да се каже съм изпуснала нишката на събитието, защото виждам, че яко пишете, а даже не мога и да изчета...

Ние днес ставаме на ДВА МЕСЕЦА!!!

За сметка на това днес не сме мигнали цял ден. Кокорчим се и добре, че тате си е в къщи та ни дондурка, но виждам, че вече и на него му свършва ентусиазмът и силите.

Утре ще правим погача - малко не по правилата, защото отдавна минаха 40-те дни, но да сме живи и здрави.

А от два дни малкият разбойник се опитва да откаже едното нощно хранене - пу-пу, да не чуе дяволът, че на мен така много ми изнася, хи-хи!

Хайде до скоро, че трябва да гладя и да чистя с прахосмукачка и да подреждам гардероба.

Оф, писна ми!

# 272
И забравих да се оплача - май имам цистит! Все ми се ходи на пожар по малка нужда, а като отида - няма никой newsm78

# 273
и нас снощи ни навестиха гадните колики #2gunfire #2gunfire и понеже инфакола го чакаме да пристигне в понеделник,давам миликон,но не й помагат особено.на гинекологичен преглед не сьм ходила,но ще отида след около 15 дни.

# 274
Майче,аз си го виждам ,че е жълт(привечер най-добре се вижда).А и педиатърканта го потвърди и ми изписа вит.С и калций...като той пие 1(3 от ампулата ,а аз другите 2(3 и той ще ги поеме чрез кърмата.Изследвания не сме правили.
Нещо моето диване се мята при кърмене като див кон,та питам се дали това не е признак за намаляваща кърма?!

# 275
  • София
Нещо моето диване се мята при кърмене като див кон,та питам се дали това не е признак за намаляваща кърма

По-скоро на колики според мен...

# 276
Моята ревла от днес влиза в 6-та седмица и се настройвам за денонощно кърмене. Тя и досега си откарва с  часове  по циците ми  Laughing

Тина, защо денонощно кърмене? Какво става в 6-тата седмица? Питам защото и ние влезнахме и бебка яде доста по странно от преди....  newsm78

# 277
В 6-та сседмица е една от първите т.нар."кризи на растежа", когато бебето наддава и пораства изведнъж и съответно се нуждае от по-често сучене.

# 278
Лелеееее,сега чак прочетох всичко,което сте изписали за сокчета и захранване бре мацки.И се чудя какво толкова ще стане ако на децата се дава по-човешка храна HugКато чета отзивите за сокчетата имам чувството,че педита ни карат да им даваме КОКА или ХЕРОИН.Не се заяждам просто се чудя какво може толкова да навреди една лъжица сок от морковчета или ябълка дневно newsm78 Joy

# 279
аз лично не мисля, че ще навреди кой знае колко. но не виждам и с какво ще помогне. като се има предвид, че детето цял живот ще пие сокове, то забавянето на въвеждането има с 2-3 месеца може само да помогне - например - коликите почти ще са минали, т.е. сокът не би ги  обострил /ако ги има де  Wink/; освен това към 5-я месец можеш да даваш сок директно от чаша, а не от шише или с лъжичка, което във 2-3 месец е невъзможно; освен това отлагаш миенето на разни машинки или прецеждането с марля. да не говорим, че всъщност се и продават сокове за след 6-я месец - т.е. етапът с приготвянето у дома напълно е прескочен. при мен лично не-даването е свързано с голяма доза мързел, а и с убеждението ми, че файдата на този етап ще е в пъти по-малка от потенциалните негативи. които за тази нощ са будуване на 2 пъти будувахме за х 1.5-2 часа. представям си какво ще се случи с коликите, ако метна на детето и сок/пюре  ooooh!

# 280
Майче,така дааааа HugТвоите доводи за НЕдаването на сокчета са nапълно верни.
Аз се почудих на други крайни изказвания,които според мен са породени от някакви страшни опасения и тъй като нямам опит в гледането на бебета исках да знам за “страшните последици,до които водят соковете hahaha” та да знам да не тровя бебето си Joy.

# 281
Добро утро паспаланки и непспаланки,
Днес спах до 8.30, в сравнение с вчера 6.30  Rolling Eyes  Ники пак спи, само дето се събужда за кратко през половин час и трябва да съм дежурна да побутна леглото и пак заспива. Имам да свалям 4 кг, но е трудна работа, а те са натрупани за бедрата и широооокия ханш и не мога да вляза в повечето си панталони. А вчера не можах да се вмъкна в любимата си рокля Cry.  Та се примирих да си купувам по-голям размер дрехи, иначе блузи и потничета м истават. Като родих лекаря ми каза, че трябва да отида на преглед 2,3 седмици след раждането, на 3-я месец- вагинален ехограф, а на 6-я- цитонамаска.
Захранването ще  го започна чак към 5,6-я месец. Хич не бързам, мисля че кърмата е важна за бебока, пък и е най-лесно за мен.
Онази вечер и ние бяхме на имен ден навън. Стори ми се доста хладно за бебето и се прибрахме към 9.30, страх ме беше да не я простудим, пък и бяхме сложили ваксина сутринта. Спомням си, че доста майки писаха, че стоят на открито до 12ч. Не е ли хладно за бебетата?

# 282
smiled_ , къде ги видя тез страшни опасения,бре? Laughing
Мен лично ме дразни тонът на някои педиатри,според които трябва да се дават сокове и пр.И то при положение, че според СЗО бебетата до 6-мес. възраст е най-добре да бъдат само на млечна храна(кърма или адаптирано мляко)-план,одобрен и от нашето МЗ,което обаче въпросните педи-та явно го нямат за пет пари.

Пък аз за Ясен съм решила да го захраня чак,когато забележа да проявява интерес и към други храни,освен кърмата.Няма да го мъча.

# 283
  • София
Qnush, просто с по-облечено и завито... Ти ако отсега си се запритеснявала за това, какво ще правим есента и зимата?  Sunglasses

smiled_, специално за теб (а и за всички, които ги интересува) прегледай следните линкове:
1. Защо нашите майки са ни давали сок...
2. Лекарят съветва да захраните със сок? Малко е крайно тук - "Сменете лекаря". Според мен е - имайте едно на ум Wink
3. Становище на Американската академия по педиатрия относно соковете

а тук малко за вредата от захарта в детската храна, за което говорихме наскоро (то беше за водата, но пак е все тая)

Аз, когато захранвах Мая, се ръководех горе-долу по следното - Наръчник за хранене според възрастта на Вашето бебе и малко дете

и още малко по темата:
Причини да отложим захранването
Първите храни

Айде имате вече много за четене и спирам до тук...  Heart Eyes

# 284
Аз също много се ядосвам на тово голямо настояване да се дава сокче тук има майки койо дават от първия месец за мен са луди, най страшното последствие е да направи бебето алергия както направи Галина и сега ече е на 1,6 год и аз немога да й давам плодове

Общи условия

Активация на акаунт