От вълнение спокойствие няма в коремчето на НОЕМВРИЙСКАТА мама

• 12 328
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
Клерче, много е сладка твоята дъщеричка! Да ти е жива и здрава!

# 211
Абе чета аз за подуване на крайници,да и моите се подуват макар и не така драстично все още,но един от големите ми проблеми и то особено вечер са много,ама много сухите ръце и крака! Shocked Нито кремчета,нито мокрене помага,направо имам чувството,че ми горят чак! Някой с такъв проблем?

# 212
и моите крака и ръце са доста сухи. Дори мога да кажа, че и лицето сутрин ми е доста опънато, ама мажа упорито. Виж краката ги позабравям вечер, а после искам ефект да има. Мажа ги или с мазилото ми за шкимбито или с едно масло на Avon за крака. Ти какво предприемаш за сухотата sladurka?
Е, разбира се видях, че си написала за кремчета и мокрене, ама докато ми го смели кухавицата  Embarassed
направо съм ужасна с тая разсеяност, доста подигравки отнасям  Mr. Green

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 12:17 от caramelche

# 213
Момичета аз малко съм притеснене.През първите три месеца качих 10 килограма след това почнах да свалям незнам но за един месец свалих 4 кила а миналия един килограм незнам дали е нормално попитах док но ми каза че явно не се храня добре и може и жегите да ми влияят незнам вие какво ще кажете по този въпрос ?Незнам дали при бебо ще се отрази макар че на корем си раста добре засега.Аз за сухата кожа се мажа с бебешко олио и ми помага.Клер дъщеряти наистина е голяма сладурана. За подутите крака си изследваите албумина при мен се оказа че от това идва проблема.

# 214
  • Плевен
Blush според мен няма как да се сбъркат тестисите със срамни устни .

Ако наистина нямаше как би трябвало да няма изненади обаче няма безгрешни хора,та било то и гинеколози.
Сега гледам сериите на Такъв е живота Шейново и Кърмачетата там една майка сподели че до 7-я месец са и казвали че бебето е момиче чак после са видяли че е мъж(майката е от форума).Една друга пък влезе да ражда момченце и при последния преглед се видя че е момиче и си роди момиченце.
Грешки стават.
Клер малката е ангелче

# 215
Клер, имаш прекрасно и изключително фотогенично момиченце.
Diana_T, момченцето ти е красавец и след време ще има голяма успеваемост с мадамите

# 216
ПОздрав за сладурка и ProstoAz и за всички мами с тези симпатични мъже  Wink:

Диана, ама какво хубаво дяволче си имаш само!!!

# 217
И моите крака /стъпала/ обикновено са като на Дон Кихот-ръбести, кокалести, жилести и с дълги пръсти. Сега вечер приличат на самуни- подути и пухкави, а пръстите изглеждат къси и тумбести, сякаш някой ги е набучил не на място....

# 218
Ееех, Клер, затова си го исках и аз и сега съм щастлива, че ще си имам момиченце. Винаги съм мечтала за едно красиво ангелче, което да отгледам и възпитам като истинска дама. В нашия род женския ген е изключително силен и се надявам и момиченцето ми да ни наследи - с хубава бяла кожа и черна къдрава коса.....ех, мечти....А твоята дъщеря още отсега е истинска дама, вържи й едно червено конче да не я урочасаме. Пу-пу....

Мами, да ви кажа сега за оттичането на краката. Аз имам страхотен проблем в това отношение - за един час в право или седнало положение така ми се надуват краката /ама само в глезените и около тях/, че имам чувството, че ще ми се пръсне кожата. Звънях вчера на акушерката и ми каза да си взема 1 кг извара и да я изям за два дни с варени картофи - общо взето това да ям и плодове. Ще пробвам, пък дано да се пооправя. Явно от това няма да има спасение и само хранителния режим ще ни оправи....
А пък за стриите говорих с козметичката ми, която е страхотен специалист. Та тя ми каза, че с каквито и масла да се мажа, кожата си иска вода и това е. Затова много по-важно било да е постоянно хидратирана, за да не се цепи. Суха ли ти е кожата, никакви масла няма да помогнат. И аз така и правя - два пъти на ден със силно хидратантен крем се мажа и вечер преди лягане с маслото на Икаров. Дали има ефект, не мога да преценя още, щото си имах тук-таме стрийки и преди бременността, ама после ще ги пооправим, живот и здраве.  Сладурка, вземи си една кутия Нивея Софт и пробвай как ще ти се отрази на сухотата - изключително е приятен и лек и хидратира кожата моментално. Аз най-често него си ползвам, защото е изпитан и не ми дразни кожата.

# 219
  • София
Благодаря от името на Ивета за всички комплименти! Пожелавам ви да ви се връща под формата на очарователни момиченца и момченца! Hug

dan4e02, при мен подуването на глезените не е от албумина със сигурност - следя го редовно. Имах същия проблем и при предишната бременност и със сигурност е свързано със задържането на вода, но защо става така не знам. newsm78

Що се отнася до стриите - явно всичко си е и до ген. Аз миналия път имах огромен шкембак, пък нямам нито една стрия. Сега се надявам също да се опазя. Нищо особено не съм правила, освен че сутрин и вечер се мажа. Чела съм, че стрии се образуват по-лесно при млади бременни, отколкото при по-зрели. Но не си спомням как го обясняваха. Thinking

# 220
Ееех, Клер, затова си го исках и аз и сега съм щастлива, че ще си имам момиченце. Винаги съм мечтала за едно красиво ангелче, което да отгледам и възпитам като истинска дама. В нашия род женския ген е изключително силен и се надявам и момиченцето ми да ни наследи - с хубава бяла кожа и черна къдрава коса.....ех, мечти....А твоята дъщеря още отсега е истинска дама, вържи й едно червено конче да не я урочасаме. Пу-пу....

Мами, да ви кажа сега за оттичането на краката. Аз имам страхотен проблем в това отношение - за един час в право или седнало положение така ми се надуват краката /ама само в глезените и около тях/, че имам чувството, че ще ми се пръсне кожата. Звънях вчера на акушерката и ми каза да си взема 1 кг извара и да я изям за два дни с варени картофи - общо взето това да ям и плодове. Ще пробвам, пък дано да се пооправя. Явно от това няма да има спасение и само хранителния режим ще ни оправи....
А пък за стриите говорих с козметичката ми, която е страхотен специалист. Та тя ми каза, че с каквито и масла да се мажа, кожата си иска вода и това е. Затова много по-важно било да е постоянно хидратирана, за да не се цепи. Суха ли ти е кожата, никакви масла няма да помогнат. И аз така и правя - два пъти на ден със силно хидратантен крем се мажа и вечер преди лягане с маслото на Икаров. Дали има ефект, не мога да преценя още, щото си имах тук-таме стрийки и преди бременността, ама после ще ги пооправим, живот и здраве.  Сладурка, вземи си една кутия Нивея Софт и пробвай как ще ти се отрази на сухотата - изключително е приятен и лек и хидратира кожата моментално. Аз най-често него си ползвам, защото е изпитан и не ми дразни кожата.
Това д изварата и картофите явно е във връзка с влиянието на комбинацията млечна киселина-белтъчини/скорбяла/. Днес вече е късно да пробвам- хапнах добре други неща, но утре...

# 221
клер, с какво се мажеш против стрии?? аз вчера питах в няколко аптеки за крема на дева, но навсякъде ми казаха, че не е подходящ за бременни..  newsm78
..и да ви попитам нещо.. според вас нормално ли е до момента да съм качила само 2 килограма? в момента съм в средата на 13-та седмица..

# 222
  • София
scorpia, в първите месеци се мажа с нещо евтино. В случая това е пшеничено масло, а миналия път май беше кремът на Дева. (Че ако не е подходящ за бременни, за какво е един крем против стрии?! newsm78 Я прочети упътването вътре най-добре) А миналият път в последните 3-4 месеца се мажех с крема на Галеник и съм много доволна.

# 223
  • София
аз вчера питах в няколко аптеки за крема на дева, но навсякъде ми казаха, че не е подходящ за бременни..  newsm78

Миналата бременност цялата изкарах с този крем. То на самия крем си пише, че е специално за бременни. Имам 2 незабележими стрии отстрани на крака, а бях станала огромна. Крема според мен е много добър.

Сега започнах да се мажа с Кокона майка, защото от Дева вече взе да ми се гади.
Най-обичам Мустела, ама пусто ми идва много скъп...не, че не мога да го купувам, но ми се вижда грехота.

Това с изварата и картофите се прави, когато има албумин в урината. Такава диета с много белтъчини се прави при бременни с високо кръвно, които губят белтъка (открива се в урината). Яде се много извара, кисело мляко и белтък от яйце.
Чакай, че как се изказах, все едно има болни...мисълта ми е, че е хубаво при подуване да се прави профилактика...

Са сухата кожа се мажа с крем Здраве. Имам за ръце и за крака. Много съм доволна

# 224
Това с изварата и картофите явно е във връзка с влиянието на комбинацията млечна киселина-белтъчини/скорбяла/. Днес вече е късно да пробвам- хапнах добре други неща, но утре...

Точно така, TIHA VODA, виж как знаеш! Така ми го обясни и акушерката, ама с тоя мозък бременен не можах да запомня.

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 23:28 от tsetsito

Общи условия

Активация на акаунт