Хич не ми се иска да ви занимавам с моите глупости,но моля,дайте съвет !
Ситуацията е следната:
От осем години живеем под наем . Само първата година имахме договор,който в последствие хазайката отказа да поднови,тъй като не искаше да има нищо черно на бяло подписвано с нас (не е регистрирана че дава имот под наем и явно я беше страх).
Винаги сме били редовни и коректни платци,никога за тия години не е имала проблем с нас.Дори направихме някои подобрения на етажа.
Преди два дни тя извикала мъжът ми и му съобщила,че иска до един месец да ни няма.
Той и обяснил че сме с малко детенце и няма къде да отидем.Казала че не я интересува.
Всъщност имаме собствен апартамен,който в момента стягаме и още не е готов.Ще е готов през септември.
Той я помолил да изчака до септември,тя категорично отказала.Да ни нямало и толкоз.
Кажете ми,как за един месец се намира нова квартира,как да преместим всичкия този багаж трупан през годините,къде да си дяна детето което ходи на ясла (живеем точно до яслата)
И как да местим багажа в квартира и после наново да го местим в готовия вече апартамент !?
Всички тия мебели,печки,легла и прочие.....
Отчаяни сме.Всички ни казват че тя няма право да ни пипа,тъй като:
първо - с дете под три години сме
второ - имаме законна регистрация на този адрес от три години
трето - тя не може да докаже че сме наематели,няма официални договорни отношения с нас,където да е упоменато че има право да ни изгони
Моля ви,кажете ми,как да постъпим ? Касае се да ни изчака само месец-два докато си влезем в новото жилище.За сега сме решили да си стоим там и ако реши да ни парви проблеми да я заплашим с данъчните (дава огромна къща под наем а не е регистрирана и не плаща данъци за това).
Разбира се ,първо съвсем спокойно ще я помолим да ни изчака,но съм сигурна че ще откаже....
Дайте ми съвет !Че накъде иначе с това малко детенце....

П.С.Мотивът за изгонване - дъщеря и се развеждала и си искала етажа.А само до преди два дни ми разправяше колко била щастлива дъщеря и със съпруга си и колко и помагал....
Забравих още да спомена,че ние не сме единствените наематели.тя дава още два етажа под наем + приземен етаж.На първия етаж който е точно като нашия,е настанила една тумба с цигани работници.Вместо да изгони тях,тя иска да изгони нас с малкото дете....
С две думи,дори и дъщеря и да се развежда,има цяла къща на разположение,защо точно ние !?

), дадоха ни срок ... 10 дена. Уж щяхме да ги съдим, но се завъртяха нещата, търсене на нов наем, пренасяне (мебелите бяха наши
), после покупка, бебе ... и не ни се занимаваше