Малки СЕПТЕМВРИЙЧЕТА засмени, ще ни радват, есен щом настане!

• 13 654
  • 313
  •   1
Отговори
# 255
Samorasliche,говорих с мацката,каза ми,че изграчките (но най-вероятно не всички модели) се продават чрез сайта-ДаНет.Магазини има единствено в Търново и Златни пясъци(но там не разбрах къде-не боло в специялен магазин)...Ако нещо супер много ви хареса а го няма в Данет,ще ви дам нейния мейл да и пратите запшитване:)Сори,че е толква сложно,но френска му работа Grinning Grinning Grinning

# 256
  • Севлиево
Като сте се разприказвали за милинки та да ви кажа и аз моята рецепта.Тя е за сладки милинки.Стават хубави и лесно.
Значи продуктите са 2 купешки теста, 1 кафена чашка захар, 2 яйца, 1 масло и малко брашно.
Тестото се прави на топчета и се подрежда в тавата предварително намазана с олио или масло. А захарта, яйцата и маслото се разбиват и със сместа се заливат топчетата.ААА забравих да кажа, че преди да се залеят топчетата трябва малко да втасат.
Като се опекат се наръсват с пудра захар.
Надявам се да ви харесат.

# 257
саморасличе знам ги всичките заведенийца по дунава даже братовчед ми има едно много е приятно там като райско кътче е а тая година няма много комари но един е мириса наморенце друг е на тиня
 Laughing

# 258
  • София,
Здравейте мамита,

Закъсах го  аз с тази детска градина  Cry ........... НЯМА МЕСТА и единствения шанс ми е подготвителната група, която е за 6 годишни и е от 08 до 12:30 часа без храна!!!
Не знам как ще се оправям............ само живо и здраво да се роди бебето, май ще трябва тогава да мислим!

Мамита, аз докато изчакам 9-ти месец та да купувам количка, се оказа че вече Кортина на Чико нямала внос newsm78, та и с това го закъсах........

Снимки още не мога да кача, че не са с мой фотоапарат и дисковете още не са готови, но веднага като станат ще сложа снимки да ме видите какъв КИТ съм!

Много ме е яд, че не мога да чета като хората, а само на бързо, защото има работа доста!

На МИШЕТО    bouquet за РД-тона патерица, както и на всички именячки!!!
Много здраве пожелавам на всички вас мацки!

Това е мамита - оплаках се............
Надявам се че като излезна в болничен ще съм по-активна!!!!

Целувки на всички

# 259
Чери, ще ме водиш значи на разходка като дойда Hug
Момичета, УРААААААААААА имаме си нов бойлер и сега чакам да загрее newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
Следобеда ще чакам да дойдат да огледат и за изолацията на балкона... ooooh!
Забравих да се похваля, че вчера пробвах 1 рецепта от форума за пълнени тиквички с кайма и се оказа приказка меко казано : [url]http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107208.0[url] - има и картинки.. Аз видоизмених само малко соса - домочадието беше в екстаз от кулинарния резултат Hug
Ани, нямаш проблеми - ще им сравним размерите на питките hahaha Joy

# 260
Чери, ще ме водиш значи на разходка като дойда Hug
Момичета, УРААААААААААА имаме си нов бойлер и сега чакам да загрее newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
Следобеда ще чакам да дойдат да огледат и за изолацията на балкона... ooooh!
Забравих да се похваля, че вчера пробвах 1 рецепта от форума за пълнени тиквички с кайма и се оказа приказка меко казано : [url]http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107208.0[url] - има и картинки.. Аз видоизмених само малко соса - домочадието беше в екстаз от кулинарния резултат Hug
Ани, нямаш проблеми - ще им сравним размерите на питките hahaha Joy

# 261
Здравейте тумбаланки  Hug! Сано на бързо да се похваля и после ще чета какво сте писали, че доста съм изтървала. На 30.06 в събота кумичката ми роди бебче Деница 2,900 и 47 см. Да им е жива и здрава, аз съм много радостна за тях, още повече че Деница малко поизбърза, тернина й беше за 23.07, но слава Богу и мама и бебка са ок. В четвъртък ще ги изписват. Тъй похвалих се, сега отивам да чета, че доста съм изтървала. Целувки на всички   love001

# 262
взех да чета за тия памперси бамбино мио за многократна употреба - изпочетох сайта им и темите из форума, където се споменават  - само не ми стана ясно: тия подложки са пропускливи само в една посока - явно в посока пелената - за да запази детето сухо, нали така  newsm78
така че всъщност всичкото пишано и акано си стои на памучната пелена  Shocked
нали правилно съм разбрала
и казват, че се перат горе-долу на три дни
тва значи ли, че ще събирам три дни по 5-6-7 пелени дневно, пълни с акита и пишкано някъде в кош вкъщи???
в противен случай трябва да ги пера всеки ден, пък тогава не виждам къде ми е икономическата изгода от цялата работа
верно, че твърдят че били екологични, ама и на мен портфейла ми/ сметките за ток и вода ще хвъкнат/  е единствен  Rolling Eyes
май си оставам на вариант еднократни  Crossing Arms колкото и да ме е грижа за боклука

# 263
Оххх, допреди малко не можех да публикувам мнения, сега пък 2 излезли #Crazy newsm78
Някой от "модераторстващите хуни" може ли да се включи, моля Praynig

# 264
  • Sofia
bravy , наистина пише на столчетата от 0 до хх кг., но не мисля , че са подходящи за малки бебета.
Дори най-легналото им положение е достатъчно изправено, за да натоварва крехкия гръбначен стълб.
Лекарите, с които съм говорила препоръчват пътуване в кошница, докато детето се научи да седи самостоятелно, т.е.  над 6 месечна възраст.

# 265
Привет, майчета  Hug Hug Hug

Сори, че съм гост, ама сега видях, че ми се е изпарила регистрацията Simple Smile
Много ви благодаря за милите пожелания, а аз ви черпя с всичко дето ви се хапва или пийва, ама не ви се дава Simple Smile
Ние си изкарахме много весело в петъка с родата в една кръчмичка.
В събота цял ден метлосвахме с мъжа ми в Борисовата градина и аз да взема да хапна едни пържени картофки (има-няма 50 гр. съм изяла) и след това цяла вечер капитан Драйфус, леле изприщих се направо от зор и събота цяла вечер ми беше много зле, неделята спах цял ден вчера и днес нищичко не съм яла. Направо ме е страх да ям!!!
Само за бебо много се притесних, ама той риташе и шаваше като щур, та ме успокои

Днес беше ден за ЖК - пораснали сме на 1.220 гр., развиваме се с около седмица и 5 дни напред. Аз съм качила общо 8 килограма от началото и бях похвалена от докторката  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Кръвното ми е 100/60, малко било ниско, но съм ОК. После жената разправя - "Ще трябва да си устискаш до термина да знаеш Simple Smile От 8 до 15ти септември съм отпуска, така че след това да раждаш  Joy Joy Joy След 2 седмици имаме уговорка да се видим да си говорим за раждането и евентуално да ми даде координатите на друг лекар, ако взема по-рано да тръгна да раждам.

Лиди, честита ви годишнина на патеричка! Да сте много щастливи заедно и много много да се обичате вовеки!
Инче, браво за изследванията! Радвам се, че сте вдигнали туй желязо, че гадна работа това.
Карен, честито дипломиране! Поздравления!   bouquet

Гледам пак сте размятали едни рецепти тука, направо ще ме убиете. Аз още се боря да ми се появи прословутия апетит на бременната, ама не ще неговата кожа и само се чудя с какво да се храня!  smile3515

Имаше още един куп неща да пиша, ама нали не съм влизала отдавна и не мога да смогна направо да ви изчета!

# 266
Саморасличечакам те с нетърпение и честит ви бойлер, чето в тея жеги без бойлер е направо ад не знам при вас как е ама тука си е отново знойно лято няма и помен от прохладните дни.
В това горещото въобще не ми се яде и ме дострашава на бебо как му се отразява плодово зеленчукова диета, за друго просто не мога да помисля в момента
Мишоче браво на вас все така даси растете и да ни радвате с хубави новини
Дудаланка честита ви мъничка кумичка, да е здравичко и много спокойно бебче, сега ще си имаш кукличка за упражнения  bouquet Heart Eyes

# 267
  • София
Здравейте всички. Този уикенд започна активната ми почивка, малкия е при баба си и вече се размазах от мързелуване и висене в нета. Честито на Лидди за годишнината. Поздравления и за теб Карен.

bravy, тези столчета, за които мислиш, няма да ти свършат работа като за начало. Дори на кошниците за новородени има извивка, която видимо е неудобна за съвсем малките бебета, а пък при тези извивката е 90 градуса, което е безумно да се ползва за новородено. Аз на този етап смятам, че кошчето за кола трябва да бъде много хубаво и сигурно, а не просто за отбиване на номера, защото често ще пътувам и то сама с детето, освен това при тази война по пътищата не ми се мисли, че аз ще се обезопася добре с колан, а бебето ще се вози в някаква измислена седалка. По другия ти въпрос за упойките, алтернативата е в пълната упойка, която крие също своите рискове, та в случая не е особена алтернатива. Каквато и упойка да се наложи да слагат, рисковете съществуват, по-скоро трябва да се сведат до минимум, като се избере добър анестезиолог.

samorasliche, рецептата за тиквичките много ми допадна. Мислех да правя мусака от тиквички и ориз, но като че ли ще се спра на твоята рецепта. И милинките само ги гледам и се облизвам, но хич ме няма в тестените произведения, така че ще се въздържа.

Бени4, нямаш ли вариант да разшириш малко районите, в които търсиш градина/ Нещо към Дървеница, Студ. град или Дианабад, може пък да изпадне някое местенце. Предполагам, че и в Младост да намериш, все някой ще го кара с кола. Абе напълно те разбирам какво ти е на главата.

Аз утре съм на ЖК, а трябва да посетя и другия ми доктор тази седмица, щото си ми е ред. Много се двоумя дали пак да се фейна до морето за уикенда. Много ми се иска, защото в този прахоляк хич не ми се седи, но все повече ме хваща шубето. Ще видим какво ще каже доктора и ще решавам.

# 268

В това горещото въобще не ми се яде и ме дострашава на бебо как му се отразява плодово зеленчукова диета, за друго просто не мога да помисля в момента

Cherry_spa, аз съм на такава диета от началото на бременността си. Ам и много сирене, яйца и мляко. Друго просто не ми понася. Станах си суровоядец отвсякъде, а ей го какъв юнак ми расте. Не се притеснявай, бебока си набавя всичко необходимо и от твоите запаси. От време навреме се насилвам да ям месо или пълнозърнест хляб, за да мога все пак да кажа, че съм яла.

# 269
взех да чета за тия памперси бамбино мио за многократна употреба - изпочетох сайта им и темите из форума, където се споменават  - само не ми стана ясно: тия подложки са пропускливи само в една посока - явно в посока пелената - за да запази детето сухо, нали така  newsm78
така че всъщност всичкото пишано и акано си стои на памучната пелена  Shocked
нали правилно съм разбрала
и казват, че се перат горе-долу на три дни
тва значи ли, че ще събирам три дни по 5-6-7 пелени дневно, пълни с акита и пишкано някъде в кош вкъщи???

Ами подложката е едно филтърче хартиено тънко, горе долу като това което е на повърхността на еднократните пампи, с тази разлика, че се разлага във водата като го пуснеш в тоалетната. Така че пелената ще ти е напоена с пиш, но твърдите части си остават върху подложката и отиват в тоалетната. Начинът е да си вземеш една кофа с капак само за пелени и да ги държиш там докато ти се съберат - предполагам че 2-3  пъти в седмицата може да се перат.
Естествено ти си решаваш какво да избереш - и моят мъж е малко предубеден към тези пелени, но аз тоя път съм решила да използвам супер малко памперси - никви такива до две годинки. Тъй че ще ме изтърпи.
Освен това ако използваш обикновени еднократни пампи - пак трябва да имаш отделен кош, в който да ги изхвърляш - а там вече са с пълното си съдържание. Вярно, този кош можеш да го изхвърляш всеки ден или през ден, но разликата не е чак толкова голяма.
Но наистина с многократните пампи и с държането на децата без памперс от ранна възраст човек трябва хубаво да си помисли дали е за него тая работа - много хора не харесват такива методи и не ги намират за удобни.

Общи условия

Активация на акаунт