US -14

• 13 276
  • 315
  •   1
Отговори
# 105
  • Boston, MA
Бенсън, възхищавам ти се за смелостта за второ бебе толкова скоро! Дано успеете още една малка душичка да направите щастлива!  bouquet

# 106
А Блумбърг като независим не ви ли блазни Simple Smile Дано да е демократ този път! За Обама има време; млад е, ще трупне опит.

Hear Again -  Simple Smile чудесно е, че всичко върви добре! Разкошна новина  Simple Smile

# 107
А Блумбърг като независим не ви ли блазни Simple Smile Дано да е демократ този път! За Обама има време; млад е, ще трупне опит.

По този повод ще цитирам Робин Уилямс от "The man of the year" - "The politics are like diapers, they have to be changed frequently and for the same reasons "  Joy

# 108

Бе айде си кажете кой ви е на сърце! Хилари, Барак, Едуардз, Мит, Руди?! Някоя по-дребна душа?

Хилари!!! Обещава, че ще направи при-скул образованието общодостъпно. Едва ли има смисъл да обяснявам точно в американските теми за абсурда на системата тук, за огромните суми, които отиват, докато избуташ децата до предучилищна. Ако се квалифицираш за ниски доходи или живееш в по-кофти място, имаш шанс да закачиш от разни екстри. Ако и двамата родители са на супер платена работа - бива. Но не всичко тук е супер платено, дори и да е квалифицирано. И дори да е все пак прилично платено, е нищожно на фона на безумните такси за детски градини. Затова се стига до Крамър срещу Крамър. А децата си имат нужда от детска градина и систематизирано при-скул образование. Затова като видя да ми развяват разни патетични лозунги рекламно усмихнати майки ентусиастки, които си умират от кеф да стоят по цял ден с децата си до колежанска възраст, честно казано, изтръпвам, защото губя надежда за подобро. Хилари обаче ми възвръща надеждата! Искам жена-президент - умна, еманципирана, със здрава психика, със стабилна ценностна система, самата тя майка. Харесвам я. Но нямам право да гласувам, за съжаление. За втори път в живота си съжалявам, че нямам право да гласувам. Първия път съжалявах на предишните избори, че не можах да гласувам против Буш.

# 109
Бубка, не знам просто какво да напиша- точно това, което ти си казала и за Обама и за Хилари е и моето мнение- до точката и запетаята.  Simple Smile

Мишолина, за Блумбърг- той има много безспорни позитивни страни (едюкейшън, имигрейшън, та ако щеш и сейм секс меридж..), обаче мен лично ме смущават (донякъде) секшуъл харесмънт историите, които се свързват с името му, достатъчен беше Клинтън, сега пак ли, един вид.

Последна редакция: чт, 28 юни 2007, 20:49 от MrsG

# 110
дадох му един гоогъл на  universal health care ,не звучи лошо

за ал гор -едва ли ще се кандидатира,той толкова се бъзика по този повод,и на опра като беше каза че това му е абсолютно извън сметките,хората спекулират

миналия път и аз не можах да гласувам,но сега мога smile3521 ,а вие ми помагате да си съставя мнение newsm10

# 111
Ох, аз искам да видя истински либерал, който обаче да може да води диалог с по-консервативните, нещо, което Кери не можеше. Хилъри го може и бих се радвала да е тя, но ми харесва свежестта на Барак и конкретиката в изказванията му. Кефи ме, че е работил направо с хората, че не идва от династия на тежкарите на корпоративна Америка. Какво е направил в МайСпейс?

Ужасяват ме републикаците с близостта си с религиозните ку ку, с техното оправдаване на войната и отказът им да признаят провала, с тоя срам Гуантанамо, с протокола Киото, с  интелиджънт дизайн и "Liberals kills babies" и тия безсмислени напъни към забрана на процедури за аборт след първия триместър, чунким държавата няма по-важни проблеми.

Шоуто тепърва предстои, даже може да си вържем телевизия, за да гледам дебатите...  Силно се надявам, че провалът на войната ще ни докара демократ този път, при това някой, който може да възстанови имиджа на Америка...

# 112
Барак ми е симпатичен и би ме изкефило той да стане президент, но само за идеята да има черен президент. Иначе съм за бат' Руди, макар че и мен като Бубка ме дразни, че вади 9/11 за щяло и нещяло.

Арни не е роден в САЩ, това му е проблемът:
The Twelfth Amendment to the United States Constitution requires the vice president to meet the same eligibility requirements as the president. That is, the vice president must be at least 35 years of age, a natural born citizen, and a resident of the U.S. for 14 years.

Их, сенатът отхвърли имигрейшън била тази сутрин Crossing Arms.

Tandoori, ти нямаш ли книжка от ПА newsm78 - защо пак държиш кормуване? И мен като Зора (човек ще каже, че сме в един щат Grinning), ме помолиха просто да паркирам където мога, но беше вече на паркинга на ДМВ-то и не съм сигурна даже, че беше част от изпита.

# 113
Их, сенатът отхвърли имигрейшън била тази сутрин Crossing Arms.

Мда, няма да има добри новини за 4-ти юли.
Роби са им по-угодни...

# 114
  • Boston, MA

"Guns don't kill people, people kill people." - Е тва като го чуя се изприщвам.

Ку-ку та има и от двете страни на оградата, мен ме дразни, че няма истинска алтернатива на двуполюсния модел и аз (данъчно-консервативна и социално-либерална  Mr. Green ) трябва да обяснявам на мъжа ми, че не съм комунист, а на крайните социалисти, че не съм реакционер и войнолюб.  Mr. Green

Блумбърг също става.  Wink За сексуалните обвинения не бях чула, ама сега ще бягам да произвеждам малко, че днес ще си ходя рано, а утре ще закъснея, а другата седмица почивен ден... хехей.

# 115
Честито озвучаване на Hear Again! Дано адаптацията към новите й усещания мине бързо и лесно!

Онзи филм с Вал Килмър и Мира Сорвино е правен по действителен случай. Казва се "At First Sight". И на мен ми бе много интересно как приемаше света като една абсолютно нова реалност.

За училищата. Вече казах, че тези огромни разлики в класирането за различните години ме смущават. Колкото и да е голямо текучеството на учениците, не ми се вярва да углупяват или поумняват с такава скорост. В нашия квартал има International Baccalaureate училище (начално). Не винаги ги правят само в гетата.  За магнет програмата при нас съм чувала, че става чрез изпити.  Но знам, че за  всеки щат е различно. Общувах си тук с една учителка по TAG (talented and gifted), която има 4 големи деца и е обикаляла здраво из Щатите, тъй като съпругът й е военен на тази тема. Тя каза, че всеки щат има различни критерии примерно за TAG учениците, дори и различни тестове. Същото е и за другите програми.
Сега съм се заела да проучвам ето този тип училища
http://en.wikipedia.org/wiki/Charter_school

не че съм се вманиячила на тема училища, но имам една позната, която го е взела много присърце и само ми праща информация. което не е зле донякъде , защото поразбутва инертността ми и почвам да ровя, когато намеря някоя свободна минута време

И аз май клоня към Хилъри.  Обама ми е симпатичен, но не мисля, че ще гласуват за него.
Аз нямам право да гласувам, за което не съжалявам особено много.

# 116
Ееее, ама и на политика ли го обърнахме? Аз не следя нищо по ТВ, тъй като нямам време, но от край време си казвах ако Хилари се кандидатира ще гласувам за нея. Като наближат изборите ще почна да следя от близо и ще избера окончателно, но на този етап мога да кажа, Блажка, ще гласувам вместо теб за нея Mr. Green. Бактън от републиканци, според мен е време Америка да има жена президент!

# 117
За Тексас и Флорида. За Тексас си мисля, че има повече училища във въпросната класация, защото просто в самия щат има много училища. Все пак е доста огромен, има няколко големи града и е логично да има доста повече училища в сравнение с малките щати.
Виж за Флорида нямам друго обяснение освен логичното на базата на рейтинга - умни са си! Grinning
Само математиката им куцаше преди години, но явно и там са наблегнали Simple Smile

# 118
Тези са мноооогоооо кухи, бре  #2gunfire този бил колко дълго ще го разтягат като не локум ми незнам какво  #Cussing out Те не разбраха ли че трябва да се направи нещо, неможе хората да си живеят така. Роби да, може и да са роби, ама не си плащат таксите. А колко много пари ще влязат в хазната от едното нищо на практика, ако го приемат този бил  #Crazy Сигурно до толкова немогат да смятат, то и таксите дето ще си платят, и глобата, а бе....  newsm78 Да им се чуди човек на акъла.

# 119
Тези са мноооогоооо кухи, бре  #2gunfire този бил колко дълго ще го разтягат като не локум ми незнам какво  #Cussing out Те не разбраха ли че трябва да се направи нещо, неможе хората да си живеят така. Роби да, може и да са роби, ама не си плащат таксите. А колко много пари ще влязат в хазната от едното нищо на практика, ако го приемат този бил  #Crazy Сигурно до толкова немогат да смятат, то и таксите дето ще си платят, и глобата, а бе....  newsm78 Да им се чуди човек на акъла.
много си плащат, и данъците, и осигуровките на фалшиви СС# и никаква полза не виждат от това.

Общи условия

Активация на акаунт