Cada día que amanece, el número de tontos crece!

• 28 327
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
Гледам за курсовете при матроната си говорите...Аз ходих и на такъв и след това на "кърма4ески"  Wink.И от двата съм много доволна,бяха ми много полезни.Само 4е,като дойде време да напъвам вси4ко нау4ено ми излезе от главата  Mr. Green Joy.Напъвах си баШ в лицето,о4ите ми Щяха да изхвръкнат  Shocked.Но на бременелките им казвам "ПосеЩавайте ги,полза има"  Peace.
Марица,ами нали такъв исках,за контабле,ама нямаШе когато запо4нах.По късно излезе ,а пък и ми беШе много дале4е.По натам,ако имам възможност Ще изкарам и един такъв.Много са хубави тези курсове.Незнам дали  навсякъде са така,но специално в този у4.център са много добри.Има и бая излиШни неЩа,като например 3 дена в които ни говорят за Медио амбиенте,но така го искат от ЕС/нали те дават по голямата 4аст от парите/.Имахме и доста 4асове ,в които ни говориха за Ел статуто де лос трабахадорес и Сегуридад сосиал,но беШе полезно  Peace.То само аз слуШах,де...другите си 4атеха ,а не е да кажеШ,4е си знаят правата и задълженията ,като работници...Нивото на посеЩаваЩите курса е много нисък,вси4ки са със сертификадо есколар/това на кой клас се равнява в Бг?/и много бавно напредваме.В4ера правим едно упражнение.малко е дълго да го обяснявам сега в какво се състоеШе...но трябваШе да се извадят глаголите от един списък с най разли4ни думи...Малееее,хванах се за главата,глагол не знаят какво е,не ги разпознават....И вика една "вая кон ла булгара еста,се сабе мас ке носотрос ла граматика"...Ама нали ви казвам какво е нивото на интелигентност  Mr. Green

Гери,мерси за инфото за коли4ките Hug.Ще се поогледаме,като си отидем.Но така или ина4е Ще си ходим с наШта.Дано ми хареса някоя.
Ведра,противоменингитната е Превенар и тук,във Валенсия е извън календара  Rolling Eyes,плаЩаме си я, по 30ина евро.Онзи ден я ваксинирахме Криси с нея и с противоШарковите.

Марипоса,кажи как върви твоя курс,интересно ли е?

# 226
здравеити и добро утро
alest da ne e graduado escolalar?? wmesto sertifikado есколар?
ако е градуадо есколар е преди примеро де ла Есо. демек мислиа 4е 6ти клас, несто като маи 8ми клас в бг. основно образование.
извиниаваи за небрежностами, но не съм ти 4ела преди, тиа курсовена на инем ли са¿
ади поздрави

# 227
Добър ден! Party
Така е наистина,всеки комунидад си има разли4ен имунизационен календар.Кар4ита зависи къде ще сте,но във Валенсия п/во менингитната и варицела се поема от родителите.
Имам един много хубав имунизационен календар от списание ми бебе и йо  Wink с таблици за вси4ки области.
Алест,какво става с градината?Записа ли я,има ли места?
А за коли4ката не се притеснявай,ще намериш.Имам една коли4ка в Бг,оба4е да ти кажа,само дето я купих,така си стои сгъната в стенния гардероб. CrazyДа съм я возила вси4ко на вси4ко един път,а тази тука мъжа ми я прибрал ве4е в мазето. Wink
Марипоса,на какъв курс ходиш?
Весе,какво е положението при тебе?

# 228
Да бе,Асто,градуадо е  Peace.Курса е от СЕРВЕФ,Атенсион ал клиенте.Не е кой знае какво ново ,като информация,ама исках да имам тапията.  Wink Mr. GreenПо натам,ако мога за контабле Ще запиШа.
Марица,Марипоса то4но за контабле караШе курса,затова я питам как и се струва...
Аз само менингитната плаЩам  newsm78.ЗаЩо си плаЩала варицеловата?Сарампион ли е варицела?4е ако е така то4но сега и я слагаха,на 15 месеца.Сарампион,рубеола и паротидитис,тази  Peace.
Я да ви питам...някой мъкнал ли е за в Бг куна де виахе.Нямам си на представа колко багаж Ще мъкнем ,но си мисля,4е 50 кила няма да стигнем.

# 229
zdraweite
alest ниамам представа кво е тва сервеф..... и тапиа какво озна4ава?

аз да ви се опла4а 4е от 3 4 дена моита красавица откри 4е състествува ревът и пла4ът, и сега не спира за наи малкото по4ва да пла4е, пък до сега да е била плакала 3 пъти, само мърка6е. сега оба4е се сабужда и на второто мрънкане е запиала в рев....... #Crazy #Crazy
и преди ако мърка6е кат иа радвижи6 малко де на раце де на коли4ка млъква6е, сега ниама маико, навън вътре се таиа. маи ми се струва 4е много добре ни свикна само да спи и да иаде, и сега.......
ади до

# 230
Здравейте момичета, гледам тук за ваксини си говорите ..... ако става въпрос за Превенар аз я плащам. Имаме сложени две и още една да сложа на 18 месеца.
Ваксината Триплеиберика на 15 месеца все още не са ни я сложили със съмнения за алергия от яйце сме. За варицела на малкия трябва да я купя, а на големия му я сложиха от Соц.Сегоридад....
 За курса .... същата история Алекс имаме си 5 пикли с Примеро де Есо и познай, молим се останалата част от курса тях да ги няма за да можем да дръпнем малко. Зависи също и от преподавателя. С този по счетоводство няма нищо да излезе. Принудих се да запиша друг курс само счетоводство. И така от миналия понеделник съм на два курса. Сутрин карам Емплеадо де офисина, следобед контабле. Контаблето е специално за емигранти и има бека от 10,80. Четирима сме и много добре напредваме, дано да продължи така. Малко ще ми е трудно по 12 часа на ден, ама какво да се прави. Надявам се да издържа.
За дипломите, какво друго да ти кажа Алест... Аз специално реших да си направя една омологация на средното образование тук в Валенсия и едно реконосимиенто де трабахо в министерството на икономиката.За дипломата само преведена и лицензирана, а за реконосимиентото доста документи ми искаха. С тези двете мисля,че ще е достатъчно да си намеря работа като адинистратива. Не мисля, да работя нещо повече от това, така засега това ми е достатъчно.Даже сега си мисля, че няма нужда и от това след като взема титулото от курсовете.

Асто, защо плаче твоята красавица, някаква причина !! Много ми хареса фалдона й!!

Гери, как сте, как вървят приготовленията за рожденият ден?? Бая и късмет изкарахте с тези жеги в България. Мъжо е в Гърция тази седмица и казва,че е ад. Аз пак пропуснах вияхето заради курсовете... много ме е яд Sick

Та това е от мен,
Поздрави на всички!! Heart Eyes

# 231
Марипоса,писах ти на ли4ни,имам няколко въпрос4ета  Blush.
И аз се радвам ,като отсъства някоя от "колежките",4е си стоим на едно място и дъв4ем ли дъв4ем все едно и също.
Ама по кое време сме се разписали с теб  hahaha.
Хайде лека нощ от мен и утре не ме 4акайте да спагам кафето  Mr. Green.

# 232
Здравейте момичета,благодаря ви за отговорите.Ние ще сме в Мадрид,моят съпруг работи в ресторант Vips i Ginos, и е легално замино чрез бюрото по труда.
Асто и МАЯ плаче от няколко дена ,или и е топло или неможе да заспи
Последните няколко дена спя по три четири часа на денонощие,сега чакам и каката да заспи че и аз да се надупя. Но едвали ще успея,едната заспива другата се събужда и така. Тук ден през ден и сме на море, а там няма да мога ано Веско каза ,че ходи на басейн пак е вариянт ,децата много обичат водата.

# 233
# 234
  • E-CLM & CH-VD
Здравейте! Пак набързо от мен, вече не в Бг. Днес се прибрах, но явно лошия късмет не ме оставя. Не знам къде ми е багажа. Отново пътува без мен нанякъде. Дано поне дойде следващите дни, че всичко ми е вътре.  Close За късмет поне торбата с хапове ми беше в ръчния багаж.
Не се разбра към какво съм направила алергия, всъщност въобще не се стигна и до изследвания Twisted Evil, така че, като ми пристигне (дано Praynig) багажа, стягаме куфарите и в Испания, да ме видят като хората. Май се оказва, че въпреки международната здравна карта, няма да може да ме видят тук, тъй като тя покрива само спешните случаи.

Адски съм уморена, ядосана и обезсърчена, така, че утре ще прегледам какво сте писали, ще поздравя новите съфорумки - видях нови имена, и ще прочета клюкините.

Поздрави на всички!   bouquet

# 235
Добро утро!Кафенце пихте ли?Ако не сте,ето по едно от мен  Hug

Ох,Вес,миличка,дано багажа се намери и лошото вече е зад теб! Hug
Карчита,чудесни снимки!
Hug
Алест,Марипоса,среднощни птици такива Hug HugПоздравления за напредването в курсовете!

Усмихнат ден на всички мамчета ,дечица и бебешоци!  bouquet  :

# 236
Здравейте, момичета!
Може ли малко да ви подосаждам, с извинения Embarassed  Embarassed  Каним се да ходим до Барселона и понеже малко късно се организираме, единствените хотели, които намирам и  що-годе пасват на бюджета, са извън Барселона, та исках да попитам, например, от
Cerdanyola del Vallès  лесно ли се стига до Барселона, дали ще трябва да ходим с колата и дали, ако ходим с колата до града, ще успяваме да намираме място за паркиране. newsm78

# 237
Вес, много гадно това с алергиите, че и трудно се установяват, може и изобщо да не разберат от какво е бил обрива. Аз така се принудих да правя всички тестове за алергии и накрая - нищо. Нямам алергии, а бях получила 2 страхотни обрива, заключението беше чуствителна кожа... а аз това си го знаех от 100 години. Дано успеят да открият при теб от какво е бил обрива.  Peace

Габи, мерсаж за кафенцето  Hug Пих едно сутринта, ама все още очите ми се затварят сами, жегата много умаря ... а днеска е мор направо навънка  Tired

Карчита
, много хубави снимки  Hug

Асто, нормално е бебетата да плачат  Wink Сигурна съм, че ще мине този период

# 238
ESPANA Madrid .metro mostoles central.ето тук ще живеем,ако някой живее там някъде да ми каже някаккви подробности който ще ме улеснят.

# 239
4умби,някоя от барселонските мами да ти каже,но си мисля,4е без кола Ще ви е трудно.От друга страна въпроса с паркирането е много сложен навсякъде  Twisted Evil.Трябва да се види дали няма влак или удобни автобуси  newsm78.Приятна по4ивка.

Весе,радвам се ,4е се появи.Дано ти пристигнат куфарите скоро  Praynig.ОтШумя ли ли алергията? На сестра ми така и се появи от неЩо и така и не разбра от какво е...МислеШе си ,4е е от месото.Спря го,но пак и се появи.ПодуваШе се цялата и обриви имаШе.И на нея изследвания не и правиха  #Cussing out.Дано не ти се появява ве4е.

Габи,мерси за кефето и за похвалите  Blush.Как са твойте мом4ета в Бг,какво разказват?А вие с Давид как си прекарвате без батковците?

Общи условия

Активация на акаунт