Cada día que amanece, el número de tontos crece!

• 28 329
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
      Добре дошла на kar4ita при нас. За съжаление аз не мога да ти дам информация за тези ваксини. нека се разпишат по-опитните майчета. Не се притеснявай, може би в началото ще ти е малко трудно, но с времето ще свикнеш и даже може и да ти хареса.

# 211
  • ES
Здравейте чики,

горещичко ли е? Да ви успокоя, че и тук жегите са испански  Laughing , не се диша, но вечер се спи.
Кларита, абе остави ги тия частни болници, мисля, че ще си доволна и от държавната. Знам, че една бъдеща майка е доста притеснена и дава мило и драго само и само да мине всичко успешно, но ще видиш, че после страховете ти са били в повече. Разбира се, изборът е твой.  Peace

Ах, Вес, някой ти е завидял за прибирането в БГ. Толкоз лоши работи за толкова късо време. Ама наистина внимавайте какво ядете в БГ. Аз кренвирши не купувам  Naughty , само чисти меса от колкото може по-гарантиран произход и никакви алангре-та, само биен ечо. Тука от жегите зеленчуците надминават цените и испанските.

Гоя, а от кърменето може да ти се разкара и бучката, шегувам се. Не съм чела за такива чудодейни действия на кърмата, пък знае ли човек. Най-важното е, че ще давате на малкото си човече най-хубавото, което може да му се даде на тази възраст.

Здравей, Карчита. Надявам се да ти хареса в Испания, въпреки, че ти не идваш заради самата страна, а за това да сте заедно цялото семейство и да търсите начин за един по-добър живот. Предполагам, че мъж ти е с документи, ако ли не сигурно има санитарна тархета. Така може да издадете и на децата и да ги запишете при педиатър. Най-добре си преведи и легализирай (макар, че май за легализацията има давностен срок ) всичките ви семейни документи - актове за брак и раждане на децата имунизационните паспорти. Ако има нещо питай, с каквото можем ще помагаме.  Peace

Добре дошла и на Ювия.

Алест, позаглеждала съм се по детските колички и имаше цени и под 100 лв. Можете да като дойдете да вземеш една за Криси и да се приберете с нея. Поне в нашият град най-често гледам карат Чиполино, по малко Бертони и Кенгуру. Е, няма да са кой знае колко издръжливи, но и ти няма да я ползваш векове. Моята философия е, че ако едно нещо няма да ползваш прекалено дълго може и да не е последния писък на модата. Още повече, че Митето така и не се научи да стои дълго време в нея.

Малии, какъв рожден ден ще правим на моя синковец, такива жеги се очертават идващата седмица, че не е истина. Дават температурата да стигне до 43 С.  Shocked   sweating

Хайде, лека и прохладна...  Heart Eyes

# 212
Здрасти и от мене  Hug тук днеска не се диша  Tired Дадохме колата на един приятел да я ползва, а ние сме с  мойта сапунерка от два дни, а тя няма климатик и днеска мъжо направо припаднал на едно кръстовище. Както си стоял в задръстването и изведнъж черно петно и си дръннал главата във волана...  Sad   ooooh! добре, че не е било в движение, че не ми се мисли какво можеше да стане. Тази вечер уж трябва да си ни върнат другата и дано е така, де ... 
На мен ми скъсват г.за от работа последните дни, така като за последно... и май съм много близо да си пусна отпуската средата на август и да ги зарежа да се оправят. Нали ново ръководство ми натресоха и сега научиха, че Клара всичко знае и може и през 30 сек. си чувам името  #Cussing out

За гърдите, миналата год ми намериха киста на едната и някво масно образувание, казаха ми да ида след 6 мес. на контролен, ама аз нали съм стриктна  Blush че сега се сетих в последния момент... дано не видят нещо сериозно, че ме хвана шубето  Praynig

Гери, нямам много голям избор с болниците. Държавна имаме една и е доста трудно да се уредиш за контрола в нея- чака се с месеци. А самата болница вътре е пълна скръб. Миналата год бях в родилното и направо ми се доплака като гледах какво е... е, не е по-зле от русенското, ама...
Единственото предимство е, че имат доста повече техника, инъче голяма част от докторите бачкат и в двете болници, включително и моя док.

Аз с него съм се разбрала, че раждането, ако започне преди 32 седмица, отивам директно в Малага, там има цяла сграда само родилно отделение, между 32-36 седмица отивам в държавната, а след 36 - където си искам, каза може и в нас  Mr. Green Със сигурност преди да тръгна за където и да било му звъня да ми каже, ако е дежурен в някоя от трите болници, за да отида при него.

Вчера ходих за първи път на курс пре парто. Интересно е, въпреки че само общи приказки дрънкахме. Другата седмица ще ми покажат стаите и самото родилно в болницата. Ще дам отчет как са.

Карчита, и аз не мога да ти помогна с инфо, но мога да те поздравя с добре дошла  Hug със сигурност ще се справиш  Peace

Аз май се поулях малко  Blush ама като нямах време да пиша днеска...

# 213
Здравейте!
Гери и аз като слушам прогнозите,4ак недоумявам какви са тия незапомнени температури за България?При вас в Сливен не е ли по_прохладно,там е доста ветровито и разли4но времето от останалата 4аст?

kar4ita ,здравей и добре дошла. Hug
За имунизациите_преведи им им.паспорти и вси4ко останало,както ти е казала Гери.Ако децата имат някакви проблеми или алергии(не дай си Боже),преведи и тази информация.
За Пентаксима и аз не знам на коя тукашна се равнява.Тук имат задължителни,които се правят по_нарядко,но пък по пове4е в сравнение с нашия имунизационен календар.
Имаме тука една Превенар,която се изписва,рецептата отива за одобрение,ако й сложат пе4ат до 8 дни я купуваш от аптеката с намаление.Тя е 90?,ако имаш намаление е около 28_29?.
Колко пъти я слагат,зависи от възрастта на децата.
Тук трябва да им извадиш тархета санитария,за да могат да ходят на педиатър или на бърза помощ,ако се наложи.
Ако имаш възможност,направи им и по една застраховка,с която да можеш да ходиш по 4астните болници,за по_сигурно.В смисъл,4е държавните не работят по познатия ни на нас на4ин и това създава проблеми.Внимавай много и с разглеждането на ваксините,да не повторят някоя ве4е сложена,4е от бързане и недоглеждане 4есто стават такива грешки,ако майката не е нащрек.
За другото_адаптация и реализация ти пожелавам успех,дано да си доволна тук. Peace

Моми4ета при вас запо4наха ли разпродажбите?
При нас отдавна,ве4е мина и сегунда ребаха  Grinning,днес от Киаби,моя любим детски магазин напазарих на Ани за есента и зимата вси4ко.Ама тия размери ми взеха акъла  Crazy,якета съм купувала за 8 годишно дете,а размера им е като за нея. Shocked
От кортинглеса си взех обувки,4анта и рокля за един празник в България,на който ще ходим и стига толкова,4е преди една седмица си накупих достатъ4но за това лято.
За коли4ки се разправяте,аз стол4е за кола по_голяма група купих.Старите две ще ги занеса в България да ги подаря на някой.
Въобще толкова багаж ни се събира за натам,4е незнам как ще го събираме. JoyМоя мъж всеки път като му кажа какво още ще пътува за натам,изпада в недоумение. Crazy

# 214
  • Spain
КЛАри4 един съвет от мен - потърси други курсове - по принцип от общината ги организирали  за след раждането - аз ходих на тези за преди раждането при нашата матрона - да имаше смисъл ..ама в момента в които ми връ4иха "вързоп4ето" по4нах да се оглеждам безпомощно . нито знаех как трябва да се оригва , нито как е по добре да я хвана ..даже първите 6 4аса след като тя ми отказа първона4ално да су4е изобщо не се сетих 4е трябва пак да й предложа Simple Smile (тя пове4ето време спа де ама.. лоша майка ей Simple Smile ). Курсът (за които по късно нау4их 4е се провежда в съседния град ) е за 2-ма ви , мъжа ти също може да доиде .. там у4ели как се повива , завива , взема , кърми ,слага памперс ( оооо и това си ми беше ново- първите 2-3 ги сложи мед сестрата   ..като хи4 не беше доволна катоя виках по радиото в 2-3 през нощта)и много други потребни неща  .. плюс 4е ако идва и мъжа ти ще се понау4и и ще ти помага пове4е . курса доколкото знам е ве4ер .

# 215

Искам да питам и неЩо сериозно....Така и не намерих време да отида да питам какво се иска за омологацията на дипломата ми   Embarassed,а ми казаха хи4 и да не си правя труда да ходя след 15 юли...Искам ,ако може  Praynig,някоя от вас,която е минала по този път да ми обясни,ама като на бавноразвиваЩа се  Mr. Green.Казаха ми съЩо,4е за всякакъв вид инфо от администрацията можеш да се обадиш на 012  newsm78.Не съм пробвала оЩе,ама ако знаете ,не се спотайвайте  Wink Grinning.
Мисля да си приравня и дипломата за средно.Тя поне Ще стане по бързо/надявам се/.

Здравейте мацки!!
Алест, превеждаш си всички папели в БГ. Индивидуално е. Зависи какво искаш да правиш с омологацията, да работиш ли , да учиш ли....... от значение и какво си завършила.

Поздрави на всички!! Heart Eyes

# 216

Искам да питам и неЩо сериозно....Така и не намерих време да отида да питам какво се иска за омологацията на дипломата ми   Embarassed,а ми казаха хи4 и да не си правя труда да ходя след 15 юли...Искам ,ако може  Praynig,някоя от вас,която е минала по този път да ми обясни,ама като на бавноразвиваЩа се  Mr. Green.Казаха ми съЩо,4е за всякакъв вид инфо от администрацията можеш да се обадиш на 012  newsm78.Не съм пробвала оЩе,ама ако знаете ,не се спотайвайте  Wink Grinning.
Мисля да си приравня и дипломата за средно.Тя поне Ще стане по бързо/надявам се/.

Здравейте мацки!!
Алест, превеждаш си всички папели в БГ. Индивидуално е. Зависи какво искаш да правиш с омологацията, да работиш ли , да учиш ли....... от значение и какво си завършила.

Поздрави на всички!! Heart Eyes
Ама и ти как си ми отговорила  Joy...Май е по добре на ли4ни да ти дрсана и ако имаШ време да ми кажеШ,ако си минала по този път.Не е за у4ене,за работа ми трябва.

# 217
Добро утро,мамита!!!
Да сложа по  едно бързо кафе за събуждане.

Кар4ита добре дошла при нас   bouquet Относно имунизациите Марица и Гери са ти отговорили из4ерпателно,друго и аз  не се сещам.Как се 4увстваш в Испания,харесва ли ти.Сигурна съм,4е ще се справиш,не се притесняваи.Неизвестното плаши,но не е толкова страшно  Wink.Пожелавам ти успех във вси4ко,а децата ще се адаптират доста бързи4ко и съм убедена,4е ще има хареса. Hug

Клара дано притесненията са ти неоснователни и вси4ко мине ок.Аз ли4но не съм ходила на курсове за бременни и мисля,4е доста загубих.Но аз родих в Бг,до последно си ходех на работа,даже си мислех,4е наи вероятно ще родя в офиса  Shocked.Времето,в което се провеждаха курсовете съвпадаше с моето работно време,абе какво да ви кажа....както и да е.И аз като тебе се 4удех до последно къде да раждам.Незнам дали знаете,но в Бг е много "модерно" да си имаш лекар,които идва с теб и ти води раждането,за да не раз4иташ на екипа,които е в момента дежурен.Разбираемо е всеки иска вси4ко да е наред и да няма усложнения.И в този ред на мисли не искам да говоря за моето раждане,4е...  #Cussing out,въпреки 4е си бях довела доктор4ето с мене  #2gunfireСлед раждането полу4их малки усложнения,които лекувам все още,поради лекарската некадърност,слава богу детето ми е добре,но в следствие на продължителното раждане се роди с една малка цицинка на глави4ката,която за 1м се разсея и из4езна и нямаше проблем,но можете да си представите аз в какъв шок бях изпаднала.
Не искам да плаша бременелките,все пак това ми се слу4и в Бг,а и да кажем 4е е  лош късмет,но процента късмет в едно раждане е доста важен.Дано никога не ви се налага да прецените колко е кадърен вашия лекар,независимо къде ще се ражда.
Еиии,ама и аз задълбах пак една темааа...аиде стига толкова.Лек ден и до скоро  Heart Eyes

# 218
  bouquet  bouquet  bouquet Мама на Дени,Благодаря за кафето,добре ми дойде.Не мога да се събудя още от късните ни разходки с малкия и кучето.

Hug Hug Hug Кар4ита,добре дошла!

# 219
Здравейте.
Мама на Дени,благодаря за кафето.

Хулиган4е и в нашата поликлиника имаше такива курсове,но аз нямах време да ходя,много ми беше натоварено.А ина4е другите преди ми бяха много полезни.Около 40 минути говерехме за всякакви неща,свързани с раждането,обу4авахме се  Wink ,за нуждите на бебето след това,на майката и курса завършваше с 20 минутна гимнастика.

Алест,за дипломите трябва да се въоръжиш с търпение.При всеки разли4но време се бави,но и ти не си боса,дето се казва.Все пак и този курс,който завършваш си е полезен.Докато 4акаш да ти пратят известие за дипломата,можеш пак да си работиш. WinkМоже да ти предложат работа и след курса,не се знае.Защо не издебиш да влезнеш и в някой курс контабле?Това за Валенсия е много търсена специалност.

# 220
  Добро утро и аз да кажа !  Моята поспалана още спи Laughing, от снощи, само хапва и пак.   Ами не знам щo се повъртам , та не взема да   newsm75 1ironing wash hang 

# 221
Мама на Дени, мерси за кафенцето  Hug

Хулиганче, акушера каза, че на този курс ще ни обяснят и след това какво се прави с бебето - за пъпната връв, кърменето и тн. А мъжо и на мен ми се искаше да го 'обучат', хем да се почувства по-близо до всичко, ама много работа има милия, няма време да се обърне... предпочитам да го оставям да поспива малко повече, вместо да го мъкна и по курсове с мене. Той ще се учи после в движение  Wink

# 222
Благодаря ви момичета,а да ми кажеш нещо повече  за тази застраховка за децата , къде мога да я направя

# 223
Да попитам как стой въпроса с педиатрите там, сигурно ще трябва да нося имунизационните паспорти на децата, в момента за Мая аз си купувам ваксината PENTAKSIM , 53 лв тя е срещу пет вируса като единия е [/color][/color] срещу менингит ,здравната каса в БГ не отпуска пари за тази ваксина срещу вируса които уврежда дихателните пътища и срещу менингит, но ми казаха ,че специално в Испания я бият на бебетата ВЯРНО ЛИ Е
Противоменингитната ваксина е в календара на ваксините тук, значи безплатна. Това със сигурност.
Не си спомням дали е на 12 или 15 месеца на бебето обаче, нито как се казваше.
Мисля, че не си заслужава да я правиш в Бг.

Аз не съм превеждала отделни имунизационни паспорти, а представих здравните книжки (едни сини, нали се сещаш). Част от ваксините лично ги преведох на педиатърката и тя ги нанесе в тукашните карти на децата.
Но ако искаш да е всичко точно си ги легализирай и тях. Другото за тархетите тук вече са ти го писали момичетата.

# 224
zdraveite
kar4ita не се притесниаваи, мъжти сте ви извади здравна карта с неговите соц. осигуровки и си4ко сте е наред. докторите са отли3ни и не и обръстаи внимание на таиа дето много те съветва застраховки да си праи6, 6ото тиа голиам го вади , ама се са оплаква от докторите, пък не си извади таиа застраховка за 4асно............ само сти кажа 4е докторите са 100000000000 пъти по добри в обслужването от в БГ, тъи 4е сте е голиам ло6 касмет да попадне6 на ниакои по ло6.
на испанки има едно исказване       ни путо касо, озна4ава ни наи нистожното внимание да не и обръста6 на онаиа, с времете сте  разбере6 4е само на таиа тема знае да говори, и си4ко знае, абе медик от сиакаде........ от тиа дървените философи без титли е.
ади късмет ти желаиа в интегрирането.
поздрави

Общи условия

Активация на акаунт