Моля, препоръки за добър хомеопат в гр. Бургас

• 267 726
  • 985
  •   1
Отговори
# 60
АНЕ, д-р Вълков е МНОГО ДОБЪР КЛАСИЧЕСКИ хомеопат! Не знам какво те кара да мислиш обратното. Познавам го лично и мога много да споря с теб, но не виждам смисъл да хабя нерви. Дано не повлияеш на хората!

Ти пак не ме разбра. Не е нужно да хабиш нерви. Не оспорвам професионализма на Вълков. Синът остава негов пациент. Имам бегли познания за хомеопатията, но основното съм научила, че хомеопатите се делят на такива, които работят с продуктите на френската лаборатория Боарон и такива, които не ползват техните продукти, т.е. КЛАСИЦИ. Вълков е хомеопат, разбира се, но работи с Боарон. Някои пациенти искат да се лекуват без Боароновите продукти. Точно това ме обърка с даденото от някои определения, вкл. и от теб. Със сигурност знам, че класически хомеопат е Ферфериева.
А, че Вълков добър хомеопат, го доказват многобройните му клиенти и най-вече добрите отзиви за него.

# 61
Не е точно така с Боароновите продукти. Класическите хомеопати работят само с моноелементи т.е. само арника, само беладона, само ипека...а не както едно сиропче Стодал е наблъскано с какво ли не.
Аз също съм при д-р Ферфериева и откакто сме в Канада се налага да опирам именно до Боарон. Но си поръчвам съответното лекарство в съответната потенция. Засега проблеми не съм имала.

# 62
Днес ще говоря с него, ако успея и ще ви дам повече информация!

# 63
Ходих при д-р Вълков. Изнесе ми цяла лекция, от която ми стана ясно, че наистина е 100% класически хомеопат. Всъщност "класически" се слага вместо "истински". Той не работи с Боарон.
Прилага едно единствено хом. лекарство, а не комплексно.
АНЕ, имаш грешна информация. Между другото споменах му за теб и за твоето мнение и доста го развеселих. Но за да се убедиш напълно, по-добре говори с него лично, ако не те е срам Wink

# 64
Отворих темата с надежда да получа АДЕКВАТНА информация за хомеопати, но виждам доста грозно и грубо отношение. Мислех, че има специално място за подобни нападки - КЛЮКАРНИК още наречено... Rolling Eyes

# 65
Да темата е заприличала на клюкарник... за съжаление!!!
Отдавна не бях влизала, но Ане ми е пратила дори лично съобщение.
Що се отнася до Валентин Вълков класически хомеопат е!!!
Що се отнася до Ане - като не си наясно точно какво е хомеопатия, както и сама си признаваш де, нямам никакво намерение да споря с теб!
Само за едно може да се окажеш права, Ане - най-големия фен на Вълков може и да съм аз Laughing
ама какво да направя човека много ни помага защо да не помогне и на други да се чувстват добре!!!
Пожелавам на всички късмет!!!

Simple Smile

# 66
Момичета, дайте да измислим нещо за седмицата на хомеопатията /мисля, че април беше/! Може да се съберем някъде и да поканим хомеопати, ще е полезно за всички! Пращайте ми на лични идеи, че да организираме нещо  Simple Smile

пуснах специална тема преди малко пишете там, ако проявявате интерес

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=279845.0

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 22:01 от petia_5a

# 67
polina_t , влизаш в темата с желанието да намериш добър хомеопат. има четири страници менения, едни позитивни, а други негативни за даден хомеопат. В спора се ражда истината или ако не се роди, всеки си прави равносметка какво да прави по-нататък. Става въпрос за здраве, а ако от от това има по-важно нещо, здраве му кажи. По-важното е ти да си наясно, какво търсиш. Подобни спорове има да речем и в темата за бургаските генеколози. Лошо няма, мнения различни. Това не са клюки, а личен опит. За теб е по-важно да чуеш характеристики за "добър" и " не добър". За мен пък по-важно беше с какво лекува хомеопата.

Аз мнение не мога да дам за хомеопат, тъй-като не съм ползвала услугите на такъв. Но преди да потърся, разбрах, че едните ползват продукти синтезирани във френските лабораторий Боарон, а другите не ползват такива, или ползват така наречените
моноелементи т.е. само арника, само беладона, само ипека...

Освен това, от не само прочетеното до тук, разбрах че класическата хомеопатия не се допира до Боароновите продукти. За това предпочетох да търся такъв хомеопат. Въпрос на личен избор и преценка.

И в началото на темата има спорове за "класиката" в хомеопатията. Класически и не класически, не означава добър и не добър, а дали ползва Боарон или не. И когато прочета, че един хомеопат е класически, за мен означава, че не ползва Боароновите продукти. Това съвсем не значи, че тези Боаронови продукти не лекуват. Напротив, парвят го и то успешно, ако съдя по резултатите на мои познати, при това в течение на години.

И докато всеки има свое тълкуване за това какво означава класически, винаги ще има недоразумения. За това е по-важно може би, да пишете дали Вашият хомеопат, лекува с продуктите на Боарон или не и най-важното естествено, дали сте доволни от съответно приложеното лечение.

# 68
Освен това, от не само прочетеното до тук, разбрах че класическата хомеопатия не се допира до Боароновите продукти.
Е, добре де, как да те убедя, че държа в ръцете си в момента продукти на Боарон: Ликоподиум 200СН и 1М?
Проблемът е, ако се лекува с комбинирани лекарства.

# 69
Добре, съгласна съм. Това внася още по-голяма яснота при мен.

# 70
Ане, проблемът не е в марката "Боарон". Проблемът е, че т. нар. боаронци лекуват с комбинации от няколко лекарства, взимани по схема и наведнъж, което е в разрез с принципите на хомеопатията, формулирани от Ханеман. Изобщо те практикуват нещо като алопатия, но с хомеопатични средства, което още повече подтиска болестта, вместо да я изтласква навън и да води до пълно оздравяване Simple Smile

# 71
Когато аз търсих хомеопат за децата си, ми препоръчаха д-р Ферфериева. За д-р Вълков казаха, че бил доста добър лекар, но не класически хомеопат, както и че ако види, че  работата отива към пневмония или ангина, препоръчвал да се вземат антибиотици. Това дали е така, не знам. Но факт е, че "класическите" хомеопати нещо недолюбват фирмата "Боарон". Защо е така, също не знам. А ако д-р Вълков предписва не монопродукти, а смесица от няколко, значи хич не е класик. При д-р Ферфериева досега не сме купували нищо от аптека, само от нея на място си купуваме лекарството.
Абе важното е човек да се лекува, нали? Който си е доволен от неговия доктор, нека да си продължава лечението.  Peace
Аз давам твърдо глас за д-р Ферфериева - страшно съм доволна как ми лекува децата, в началото на май имам интервю и за себе си, да видим какво ще я правим тази раничка на шийката на матката, дето я имам.  Confused

# 72
          От прочетеното до тук оставам с впечатление че нашата лекарка не е класически хомеопат /до сега не знаех каква е разликата/, тъй като ни прави схеми, но с това твърдение   
.............. което още повече подтиска болестта, вместо да я изтласква навън и да води до пълно оздравяване Simple Smile
      не съм съгласна изобщо. Мен ме лекува от години напълно успешно, синът ми лекува така от както е роден също успешно, племенницата ми която пиеше по 2 АБ на месец от 2 години не е пила нито веднъж, така че наистина всеки си е доволен сам за себе си от своя лекар, важно е да помага  Peace

При д-р Ферфериева досега не сме купували нищо от аптека, само от нея на място си купуваме лекарството.
    това мен би ме спряло, сравнявам го с шарлатания, какво значи лекарство, но не от аптека, тя ли си ги бърка  #Crazy
        Не искам да се заяждам с никой  Peace     

# 73
  • Бу-у-урга-а-ас

При д-р Ферфериева досега не сме купували нищо от аптека, само от нея на място си купуваме лекарството.
    това мен би ме спряло, сравнявам го с шарлатания, какво значи лекарство, но не от аптека, тя ли си ги бърка  #Crazy
        Не искам да се заяждам с никой  Peace     

Да, някои имат необходимата техника и средства сами да приготвят разтвори на препаратите. Общо взето си ги внасят май от Англия.

# 74
iveto, не мога да коментирам как ви лекуват, защото не съм запозната със случаите ви. Но знай, че една подтисната болест /подтисната значи неизлекувана/ може да се мести от орган на орган, и по този начин човек си мисли, че се разболява от нещо ново, а това не е така.

Ето как се приготвят хомеопатичните лекарства. От изходния материал, който може да има животински, растителен или минерален произход, се извлича проба чрез екстракция с алкохол. Това се нарича тинктура-майка. Майчините тинктури, предполагам, хомеопатите купуват наготово. После тази тинктура се разрежда многократно и колкото повече се разрежда, толкова по-висока потенция се постига.
В потенциите, с които най-често борави класическата хомеопатия, например 1М, на практика не е останала и 1 молекула от изходното вещество. И въпреки това те действат, при това колкото по-силно разредено е лекарството, толкова по-силно действа.
Имам пред себе си един прекрасен и съвсем пресен пример за действие на лекарство в разреждане 10М Simple Smile и още не мога да повярвам колко красноречиво и бързо подейства медикамента /който за скептиците си е чиста дестилирана водица/.

Общи условия

Активация на акаунт