Как мислите,за секциото върви ли думата "родих"?

• 16 403
  • 368
  •   1
Отговори
# 165
  • София, Манастирски ливади
За мен думата"родих" си важи и за секциото и за вагиналното раждане.Аз родих със секцио.

Peace присединявам се към този отговор

# 166
Върви, ходи и дори притичва....
Родих секцио. Цели два пъти. Mr. Green
Къде отиде темата за по-по-раждалите бе.... Crazy

Ако в тази се стигне до война и ваша милост я заключи....ще се постараем да пуснем нова - с вашето предложение!!!!!
    До никаква война не се стига в тази тема!Моля,моля! Naughty

По-скоро,родили чрез секцио майки ще намерят подкрепа точно тук!

# 167
  • София
Върви, ходи и дори притичва....
Родих секцио. Цели два пъти. Mr. Green
Къде отиде темата за по-по-раждалите бе.... Crazy

Ако в тази се стигне до война и ваша милост я заключи....ще се постараем да пуснем нова - с вашето предложение!!!!!
    До никаква война не се стига в тази тема!Моля,моля! Naughty

Добре де, аз ли нещо не разбирам или какво?! Защо им е подкрепа на родилите със секцио майки... Какво им е сбърканото на тях newsm78. Дали по медицински показания, дали защото така си е решила жената, това няма никакво значение. Това което има значение е малкото същество, което идва на бял свят (по естествен път или със секцио) - то и грижите за него прави майката такава каквато е!!!

# 168
Добре де, аз ли нещо не разбирам или какво?! Защо им е подкрепа на родилите със секцио майки... Какво им е сбърканото на тях

За съжаление много майки са комплексирани заради това, че не са могли да родят вагинално.
Както е видно и от не една публикация, сякаш обществото се отнася към тях със снизхождение "ох, горкичката" или "ти не си раждала". Напълно достатъчно е майката да е подвластна на хормоните и/или да няма необходимото самочувствие и... ето го комплексът готов.
Затова е необходимо да се подчертае, че това дали е родила със секцио или не, няма никакво значение.
Всяка майка, която се грижи за децата си, е достойна за възхищение, независимо как е заченала (по естествен път или ин витро), как е родила (лесно или трудно, с или без упойка, с хирургична помощ или не) или е осиновила детенцето си.
Нека не забравяме, че раждането е само началото на много дълъг и труден път, който трябва да извървим грижейки се денонощно и възпитавайки добре децата си.

# 169
Не мисля, че има повод да се стига до война. Авторката на темата ни пита "Как мислите...", а не да поспорим "секциото раждане ли е" например. Така, че това е тема за изказване на мнения, не за спорове или враждебно отношение.

# 170
Че как иначе да нарека излизането на детето на бял свят, дори и при секцио, освен, че е "родено", както си пише и в акта му за раждане?
Опция № 1

# 171
Първа опция.

# 172
Родих вагинално и мисля, че "родих" е единствената дума, която може да се използва за даване на живот, независимо по какъв път е излязло бебето. Иначе какво трябва да отговарят раждалите секцио майки - "на еди коя си дата ми отвориха корема и ми извадиха бебето оттам...", Айде нЕма нужда Mr. Green Joy

# 173
  • София
Върви, разбира се. Peace

# 174
Естествено.
Мен по ме е страх от секцио...

# 175
  • София
Добре де, аз ли нещо не разбирам или какво?! Защо им е подкрепа на родилите със секцио майки... Какво им е сбърканото на тях

За съжаление много майки са комплексирани заради това, че не са могли да родят вагинално.

Да, както и много майки, родили по естествен път, чувстват някакво превъзходство... Това наистина е безумно, и както Мамма е казала, раждането е само началото! Оттам насетне идват трудностите, радостите, грижите и обичта.

# 176
  • Варна
Ами ако за родилите със секцио не върви думата "родих", тогава какво им се е случило - оперирали са ги от бебе ли?
hahaha

# 177

Не знаех, че имам нужда от подкрепа.
Специална група за взаимопомощ ли се организира ("Родих секцио и не намирам нищо лошо в това. Психически проблем ли имам?")

# 178
Що за въпрос?! newsm78
Разбира се че върви,не съм раждала,но смятам че всяка жена,която има дете е родила,
независимо по какъв начин-секцио,нормално и тн. Crossing Arms
Ами тъй де,какво друго може да се каже  Hug

# 179
Родих бебко,родих нов живот! Grinning
Раждах  нормално(търпях контракций и напъни),но в последния момент когато си мислех "Аха,излиза бебо!",той си изви глави4ката в малкия таз и се наложи секцио.
Съ6тествува раждане по нормален на4ин и секцио!Ражда се ,нали!

Общи условия

Активация на акаунт