Недоносени деца - 2

• 23 506
  • 339
  •   1
Отговори
# 270
GERI844 с теб може да сме се засичали. Ти в Бургас ли роди. Аз родих на 16.07 и бебка постоя две седмици в кувиоз в болницата, а сега сме в Майчин дом. А като знам, там се въртим все едни и същи мами, така че е много вероятно   bouquet

# 271
аз родих на 06. 05 моя жорко и той още е в ''майчин дом'' аз ходя всеки ден.със сигурност сме се срещали

# 272
  • Варна
Здравей Гери! Моя големия син, когато го извадиха от кувьоз и ми го дадоха също много бавно ядеше - помня, че въпреки огромните дупки на бибероните в болницата не успяваше да изпие необходимото колич. Хранеше се по 1 час като непрекъснато заспиваше - дърпах го, щипех го за да се събуди. Помня, че много рев изревах заради това. А пък на мамата в съседната стая като и го дадоха пак родължаваха да идват да и го хранят понякога със сонда защото много спеше и не идскаше да яде. А сега и двамата са едни големи 6 год здрави разбойници / моя го виждаш отдолу Laughing/ Не се тревожи предварително и мисли, че трябва всичко с твоето бебе да е наред! Много  Hug

# 273
morskasirena наистина малко се бях разтревожила но ти благодаря  че писа. жорко е същият доката го хранят заспива а сестрите не правят опити да га събудят и по-лесният начин със сондата.ама и твоя син наистина е голям сладур newsm10 newsm10

# 274
Оф най накрая ви открих,къде е темата.ДРуг път ще пиша повече че сега ивайла взе да плаче.

# 275
Ей, че много сте изписали...Аз вече съм си тук..снощи се върнахме от моренцето. Много хубаво изкарахме, страхотно време уцелихме...5 дни без дребчо ми бяха обаче напълно достатъчни  Blush Най-вайното е, че той много е слушал баба и дядо  Mr. Green

# 276
GERI844 Hug, пиши как мина трансфонтанелната ехография при Жорко!
ivanah радвам се че сте изкарали добре  на моренцето и че детенце е сушкало баба и дядо...да са живи и здрави да помагат Heart Eyes
maslinkawelcome

# 277
иви в сряда ще го гледат на ехаграф малкия.аз пък те моля да ми обясниш за вентилационното дишане светни ме ако обичаш,че си нямам идея за какво става въпрос  bouquet благодаря

# 278
GERI844 не съм компетентна по въпроса, за който питаш  Blush, но ще напиша това, което аз си представям: Тъй като дечицата ни са много недоносени и органите и системите им- включително белите дробове са незрели и недоразвити, което води до затруднение в дишането и при голяма част от децата за невъзможност от самостоятелно такова...затова се налага да се постави дихателна тръба и да се проведе апаратно дишане, т.е. включва се апарат, който провежда изкуствена белодробна вентилация /автоматичен респиратор/- т.е. апаратът "диша" вместо детето, докато то достигне момент, в който може самостоятелно да се справи с това- не съм запозната по- подробно какво представляват апаратите и как точно действат, предполагам можеш да намериш по- подробна информация в учебници по медицина!Знам, че апаратите са доста скъпи и доста от болниците нямат нова апаратура! Tired
Това е от мен! Hug Цунки на бебо! Heart Eyes

# 279
иви благодаря ти просто се интересувах защото ме бяха попитали доли при жорко е имало такъв апарат/вентилационен/,а аз незнаех какво да отговоря  Rolling Eyesеми...благодаря ти все пак

# 280
белодробна вентилация=автоматичен респиратор- при Теа имаше такъв; предвид теглото на Жорко е невъзможността му да диша самостоятелно почти 100 % съм сигурна, че е бил включен на апаратно дишане; а иначе в епикризата на детенцето ще пише- в тази на Теа има доста неща  ooooh!- реанимирано, интубирано, поставено на апаратна вентилация Sad

# 281
GERI844, Другият най- често използван термин е "командно дишане"- така ми обясняваха включения апарат докторите в Неонатологичния сектор; няма начин да не забележиш този ужасяващ за мен, но жизнено важен за детето ми апарат Sad

# 282
ивка при Жорко имаше само палатка и под нея имаше и една по дебела  тръба.бе спрял да диша докато бе в неонатология и му сложиха едно матраче което да го подсеща да диша. Rolling Eyes а" командно дишане" и за апарата не се сещам newsm78  благодаря ти иви много много цунки на малките ти сладуранки  love001

# 283
Здравейте, момичета  Hug
maslinka, хайде де скоро не си писала. Чудя се и къде се загубиха Zipur и Fairy mammy. Не че и аз много пиша напоследък, но това е защото не мога да се отделя от малкия звяр. Започнал е да се глези и като ни няма наоколо пищи като побъркан. Мъчат ни и едни зъби....
Днес имаме тежка програма - първо ще ходим да му правят манту при педиатъра и след това заминаваме на София при Андреев да види как вървят нещата с оченцето. Дано всичко е наред  Praynig Притеснявам се как ще го храня по пътищата като вече не е само на млекце. Ще падне купон  Crazy

# 284
Момичета, пътуването се отлага, мантуто също. Мъжа ми днес е много натоварен в работата и няма как...

Общи условия

Активация на акаунт