Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да кажа, ако ме попитат какво искам за подарък за бебето?
Как мога да се справя с жегата по време на бременност?
Как мога да се справя с двумесечните закъснения на болничните?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да кажа, ако ме попитат какво искам за подарък за бебето?
Можете да поискате стойността на подаръка, както е предложено от други майки във форума. Това ви дава възможност да изберете нещата, от които се нуждаете, като например мебели за детската стая, креватче, количка и други. По този начин можете да изберете нещата, които са ви необходими, без да получавате подаръци, които вече имате или не са полезни.
-
Как мога да се справя с жегата по време на бременност?
За да се справите с жегата по време на бременност, важно е да избягвате прекомерно излагане на слънце, да носите леки и прозрачни дрехи, да останете хидратирани и да избягвате физически натоварвания през горещите дни. Освен това е добра идея да се консултирате с вашия лекар за подходящи методи за справяне с топлото време, като например избягване на усилена дейност и прекарване на повече време в по-хладни помещения.
-
Как мога да се справя с двумесечните закъснения на болничните?
За да се справите с двумесечните закъснения на болничните, консултирайте се със съответните лица и потърсете съвет относно възможностите за разрешаване на тази ситуация. Освен това можете да се свържете с Националния осигурителен институт за консултация и информация относно процедурите за изплащане на болнични, както и за възможностите за ускоряване на уреждането на този въпрос.
-
Как да се справя с умората и апатията по време на бременност?
-
Можете ли да предложите някои имена на момичета, които започват с буквата „М“?
Вчера беше голям екшън, направо лудница. Днес дано е по-спокойно 
Имам доста неща да оправям до раждането от административна гледна точка - смяна на лична карта, висене по опашки.А още ходя на работа понеже обучавам колежката, която ще ме замества.Още нищо не съм купувала за бебето, но знам че това ще е най-приятното нещо за мен.Нещо като черешката на тортата
Как сте ?! От рано си личи, че и днес ще е страхотна жега
и аз пак ще се варя на бавен огън в офиса
, нооо няма как.

и на мамите с дечица, които чакат резултати от изпити 
за здрави и порастнали бебешоци 

Доктора каза "Още е момиче!"
и сме малко дебелички - 1000 - 1100гр., ама по-скоро дълги и не толкова дебелички... ще е тежко на финала 

на новите попълнения. Желаем ви лека бременност и здрави бебчовци наесен

пак ще пухтя в офиса цял ден, ама нали мЪжо ми е шеф, та не мога да му вдигна стачка за продължаващата липса на климатик 
сега само да измисля, къде точно, че вчера където и да се обадих на всякъде беше заето, но поне решихме, че ще ходим в Созопол
от оценката за баткото
много сериозен е този въпрос 
лакомийката.
И моя хемоглобин беше паднал на 93 та чак доки подскочи. Това са сериозни неща, пий си желязото, което ще ти предпишат даже може и консултация с хематолог да направиш. За справка майките с анемия имат рисково раждане. По принцип си има кръвозагуба при всяко раждане, но при анемия организма не може да я превъзмогне лесно. Лекарите отказват секцио в такъв случай, а какво ще правиш ако не дай си Боже се наложи! Затова умната мила!

Не са ми баш перфектни формите, особено целулита отзад по бедрата, но няма да се оплаквам въобще. Свикнах си и с коремчето и с всичко и вече от нищо не ме е срам. Да не говорим, че на плажа беше пълно с дебели рускини и германки и ви казвам, че там никоя от нас няма как да почувства и грам притеснение. 

После обаче на междуградските пътищата с по две ленти не смеех да карам, че такива идиоти има, изпреварват си без да им пука и си правят каквото си искат.
На връщане обаче нещо се бях паникьосала, даже и по магистралата не исках да карам, не знам защо бях наплашена и мъжът ми каза -ааа, не...ти сега ще караш. Не беше толкова добре, такъв страх ме гонеше и аз не знам защо...
Направо всичките ми оплаквания се изпариха..няма болки в кръста, няма тежест, няма виене на свят и заглъхнали уши, няма жега, няма подути крака - само лекота - баси кефа!!!