НОЕМВРИйско буболече сладичко пълзи си вече!!!

• 9 879
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
  • Отвъд алеята зад шкафа
Карил копвам го тоя пост от темата на октомврийките - става дума за детенцето на friki, което е с АД. Те живеят в чужбина и тя пише как се лекува АД там.

Значи за АД то.Това е една както генетична така и свързана с околната ни среда болест.Последните изследвания затвърдяват идеята,че децата с АД представят нарушение на кожата,която допуска определени алергени да преминават през нея,като акарос от прах,бактерий и т.н.В последствие на което кожата е по чувствителна на определени естимуланти(климатът,вълна....).20 % от децата имат такива симптоми.При около 50% от децата симптомите изчезват през детството, и до пубертета около 75%.Дерматолозите могат да определят тази диагноза само виждайки зачервяванията,няма нужда от никаъв тест.Не съществуват защитени доказателства,че кърменето предпаза децата от АД,но се съветва тя да продължава колкото се може по дълго,за да се предотвратят хранителни алергий.В РАЗРЕЗ С ОБЩОПРИЕТАТА ТЕОРИЯ ОБРИВИТЕ С АД НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ПРИЕТИТЕ ХРАНИ.Тези обриви се дължат на хранителни алергий,който са различни от АД.В тези случай са необходими определени тестове за да потвърдят подозренията и за да се премахне хранителният дразнител.Децата с АД имат по голям шанс да развият астма,но това не е задължително.Съветва се децата да живеят в среда чиста от дразнителите(акарос...),за да се предпази от навлизането на неумоалергени през кожата,който по късно са причинителите на астма.В разрез с общоприетото мислене кортизона е най доброто лечение за АД ако той се нанася не за дълго време.Новооткритите таролимус и пимекролимус не са толкова ефикасни,но са по сигурни за детето.Когато обривите се инфектират с микроорганизми антибиотиците са много ефикасни.Ако дерматолога сметне за необходимо  може да предпише антиистамини.Най важното в случайте на АД е хидратирането на кожата тъй като при децата с тази диагноза сухата кожа е много характерна.Освен това с хидратирането се предпазва навлизането през кожата на алергените.Най ефикасно е хидратирането когато кожата е все още полумокра.
ВАЖНО
1 Къпането облекчава щипането от обривите и подпомага хидратирането с крем.Къси бани.
2 АД се засилва през зимата,кгато климата е сух и студен и се подобрава през лятото със слънцето и морската вода(след това трябва а се изплаке със сладка вода)
3 Не претопляй детето,изрязвай вътрешните етикети и избягвай вълната и синтетичните материали.
4 Спорт.При прекалено потене АД се засилва.
5 Избягвай плюшени играчки,мокети и завеси в стаята на дете с АД.
6 АД е често срещана диагноза,която с времето затихва.
Това е виждането за АД тук и така се лекува.В общи линий няма нищо алармиращо при АД и не е проблем за умиране,така че съм спокойна с Андрес.Сега му даваме два милилитра  АТАРАКС,лекарство което ни предписа дерматоложката.Извинявам се за лошия превод,но го правя набързо

Дени тези снимки са само за наша употреба и мисля да пусна една - две за един бебешки конкурс. Мерси за комплиментите и рпиятната сутрешна почерпка   bouquet

Последна редакция: пн, 09 юли 2007, 14:42 от gadamer

# 121
Здравейте красавици!
Честито свето кръщение на сладурката Кати и нейното семейство!
Здрави и бели да са зъбчетата на Мишо!
Ема е много чаровна и магнетична млада дама - поредната фото сесия го доказва  Heart Eyes
С пожелание за успешна седмица   bouquet

# 122
   Здравейте мамки ,
          newsm59
НА ВСИчКИ МАМИ
      СРЕщАТА НАПРАВО МЕ ПРОСЪЛЗИ- и ви завидях Flushed
      Всички бебоци са страхотни и обещавам следващата грандиозна среща да не мине без нас Drunk,А като споменавам това -да се похваля:ИДВАМЕЕЕЕЕЕЕ ВАРНАААА-хем здравата идваме чак ще заберавим да си тръгнем moresmileНА 21-ВИ ПЪТУВАМЕ .ще сме 2 седмици с тати и после хоп троп цял месец ще мааме гащи по морскатааааааа smile3540с Ивкооооо
       Пепипетя благодаря за схемата мила-при мен и при още една позната беше вярна.
       честито и на християнчетата-да са ви живи ,здрави и мнооого обичани newsm51
    За Овко аз давам само месните -яде ги ама има ли избор:)
       Емката е направо бижу 4470

# 123
Честит рожден на Angeliha (малко на патерица) и антошка! Много здраве, щастие и любов   bouquet
Честито и на новите християнчета Неда и Кати! Да растат здрави, умни и будни дечица  Heart Eyes

# 124
качих снимките от кръщенето http://www.snimka.bg/album.php?album_id=151626

кръсти я същия отец, който ни венча - той си спомни за нас, защото булката (аз) припадна от глад и мириса на тамян. Кръщенетата в Самоковския девически манастир не се правят в църквата- има си отделна стая - Кръщелна, която е в много стар стил, с нисък таван, но е много очарователно романтична- обаче понеже беше обедно време и Неда изгладня и попа като я миросва и тя отваря устата Simple Smile едвам изтрая до края и като излязохме от кръщелната- ревввв- за това се нахранихме в двора на манастира,- но там е наистина приказно красиво- може да си стоя цял ден. Почерпката беше в двора на прабабата и прадядото в едно село до ихтиман и също беше много добре- прибрахме се чак вчера след обед.

# 125
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА Angeliha и Антошка ! МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И ОБИЧ ! bdbaloni

Честит двоен празник на Неда !   newsm51

Марена днес отказа да ходи на детска градина, защото не са нейните госпожи... Tiredне можахме по никакъв начин да я убедим, с татко й стигнали до там и се разиграла някаква драма.

# 126

Имаме си месечинка днес!!!! ЧЕСТИТО И НА ОСТАНАЛИТЕ ПРАЗНУВАЩИ В ТОЗИ ДЕН!!! да сте живи и здрави!!!

Още нищо не сме изакали, може и нищо да не е глътнал.....

очаквайте включване по-късно...хвана ме Мохитото.. Tired

# 127
здравейте,

мното бързо, че се разревахме да спим пак: качвам снимки от нашия 8ми месец

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143897&photo=43

- как се запечатахме за стената на фамилната слава, как яздихме мотор и ходихме на американско парти с истински "тюлени" и колко съжаляваме, че ви нямаше там, защото ех, колко як беше концертът и фойерверките и как Мишо въобще не се уплаши (за разлика от батко си, който рева на цели 3 годинки от пушкалата!).

после ще дочета, сега - навън със судоку във ръка!

# 128
Честита месечинка на Дани и на Михаил на Ечи - на патерица!
Да са ви живи и здрави момчетата, и да лудуват здравословно!

Много здраве, късмет и Божия закрила
на новопокръстените християнки Неда и Кати!

Честит рожден ден на патерица на Анжелиха и Антошка!
Приятно прекарване на всички, запътили се към море и суша, далеч от София! Peace
Ние днес следобед сме на консултация и после ще ви разказвам. Току-що Мишето заспа полуседнал на възглавниците, след като игра и чете книжка за страхливата кокошчица. От вчера успявам да го закрепя седнал, тоест той се подпира с едната ръчичка и седи без опора за секунди. Хубав ден и чао засега от мен! Hug Hug Hug
За пюретата на Ovko - на нас не ни харесват особено месните, които са и със зеленчуци. Много са гъсти, трябва да се "доработват". Пробвахме ги само и вече не ги купуваме. Но пък плодовите са без забележка. На Гербер зеленчуковите много ни харесват, на Ганчев всичките са ни вкусни, на Нестле месните ни се усладиха. А на Хип всичко ядем. На Хаме плодовите повече ни харесват, месните и зеленчуковите са пак така прекалено гъсти и сухи като на Овко. И сме почнали да пробваме всички бисквитени каши наред. Но изненадващо сутринта изобщо не ни хареса бисквитената на Хумана. Михаил направо се разрева и се лепна на цицата. Досега сме яли на Слънчо и на Нестле, но на Милупа бисквитената беше номер едно даже и за моя вкус! Peace

Последна редакция: пн, 09 юли 2007, 10:30 от masha

# 129
ЧЕСТИТИ ПРАЗНИЦИ НА АНТОШКА И АНГЕЛИХА!!! На вчерашните и онзиденшните месечинки....Бу да поздравя!!!

ГАдамер, Ема е страшна .  Желая ви късмет!! МЕРСИ ЗА КОПНАТИЯ ПОСТ на Фрики...Тя чудно защо се наблъска там..

ще разглеждам снимките пак-...

# 130
Еййй..ама, много сте хубави на снимките  Hug
КарилЧе, стискам палци Дани повече никога да не те стресира така!  Naughty
Маша, една комшийка водеше детето си на тези процедури. Определено нищо не загуби като го води там, напротив - малката стана много по пъргавелка. Хубавото е че ти показват разни гимнастики. Но има и много потресаващи гледки на деца в безпомощно състояние... Ти най-добре си познаваш детенцето и ако решиш, че ще ви е от полза отидте  Peace
Абееее, Софкоооооо... стига си си втълпявала глупости де  ooooh! ! Детето ти е прекрасно! Ти какво искаш - слабичко дете с огромна главица?!?! Виж колко добре изглежда малкия, успокой се - детето ти не е кривогледо, не е с малка глава и не е изостанало с разстежа. Само е по-различен, защото не е правен по калъп Wink
Цвети, честито сладко християнче!  Heart Eyes
Верче, много завиждам за 6-те часа НАЦЯЛО  Crossing Arms
Момичета ИМА ЛИ друго дете което да се буди през половин, един час и да проплаква?!?!?! Това е вече ДЕВЕТ месеца почти  Shocked !!! Мисля след морето да го водя някъде да му "баят" егати! Не издържам повече! Не се буди от глад - като му дам не го яде, цоква малко вода и заспива отново...
На Овко плодовиде са хубави, но зеленчуковите не съм пробвала, че не ми харесаха как изглеждат.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА Angeliha и Антошка ! Желая ви много здраве и щастие!  Hug

В петък заминаваме към морето и от сега ме тресе треска да не забравя нещо...
Хубав ден момичета  Hug

# 131
  nbirthday Ангелиха и Антошка-много,много здраве,любов и късмет!!![/color]

Честито кръщене на Неда!

Дени,благодаря ти,мила,за хубавите думи Hug
   Нали знаеш,че ако имате пътуване към Търново,си добре дошла Hug

Вашите бебоци пият ли вече от чаша newsm78

Тали,вечер ли се буди или и през деня така проплаква ThinkingНе,София не ми е правила така,вечер спи по 11-12 часа,но ако се притесняваш,пък нека му побаят ThinkingМен навремето много са ме урочасвали-само да излезем на разходка и някой да ме закачи и после рев,рев...Приятно изкарване на морето Wink
    Относно моите впечатления от пюретата-аз купувам само месни,зеленчуковите и плодовите ги правя,София не проявява претенции или недоволства към някое от тях,но тъй като аз винаги опитвам преди да й дам,най ми харесват на ХИПП,Сънвал и Нестле Peace

# 132
ТАЛИ, има такъв дето проплаква и не спи спокойно - Дани Tiredособено вечер...Мажа с Гингигел ама - нищо..незнам всъщност от зъби ли е...вече не си и задавам този въпрос...

ДЕНИ, някъде сигурно ти имам телефона, всъщност идваше ми се на срещата заради теб..Исках много да се запознаем лично, да се видим...Но живот и здраве - всичко е пред нас. Peace

# 133
Софи, през ноща е такова положението при мен  Sad По цяла нощ не мога да спя - ако не е Виктор ще са псетата навън! Много, много обичам животните.. но да ви кажа отблъскващо е като изляза пред блока и ме лъхне миризмата на кучешки изпражнения... и по цяла нощ лаят  ooooh!

# 134
ЧРД на Ангелиха и Антошка.
Честито кръщене на Неда Simple Smile

Някакви странни мисли всякакви ми се въртят в главата напоследък.
За кухнята - все пак решихме на млечна да го запишем и живот и здраве от септември ще хапва. Минимално ще е количеството на мляко и яйца. При положение че до сега не е ял краве мляко мисля че на 10 м. по-няма да е проблем отколкото на 5... Е, ако прояви нещо - здраве да е. Ще яде пак купени, щото моите не ги ще.

За буденето нощем - аз си взех лист и химикалка да драскам по една чертичка на всяко будене, ама не стигам до там. Не знам колко пъти се буди, защото при най-малко проплакване аз сънена го взимам и дори не се сещам да драсна.. И това е, но по цяла нощ си се кърми.. от време на време. А и тати не ни чува.

Маша, за това че се клатушка Мишето - споко!! Сашко беше направо като матрьошка в началото. Слагам го на проходилка от 6 месец, за 5 мин, че той не искаше повече. Подпрян с възглавничка отпред, че е много голямо мястото където седи той. Един вид да се уплътни малко. И сега вече е доста по-стабилен, кефи се че ходи насам натам и така. А и в бънджито е значително по-лесно вече, ама и там в началото слагахме възглавница.

Общи условия

Активация на акаунт