НОЕМВРИйско буболече сладичко пълзи си вече!!!

• 9 892
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от нас!
Малко се бяхме позагубили, но таткото ни взимаше нотбука през деня, а вечер не остава време да вляза в нета.
Ние от няколко дни сме много разговорливи. "Тата" викаме нон стоп и нашият татко е супер щастлив. Особено като се разхождаме и Никол като започне да вика "тата" направо се разтапяме. Е няма да крия,че и на мен ми става много драго.
Доколкото прочетох, малко по диагонал, че има много паднали бебета. И ние сме от тях. Никол тупна от дивана, но на килим, въпреки, че беше зад гърба ми. Просто стана за секунда, аз уж и бях затворила пътя, но явно не, а през това време надувах басейна-гъба. Много се кефи на него,но само като е с вода  Joy
Карил надявам се че има вече пластмаса в акитата, въпреки,че съм чувала че стомашните сокове спомагат при такива работи дори и да са остри. Не го обясних добре но това ми го казаха във връзка с "яденето" на стъкло.
Маша и аз мисля,че не трябва да се притесняваш. Всички деца са различни. Ето ние още нямаме зъби. Никол откакто започна да скача в бънджито е много стабилна. Сама стои седнала, изправя се в кошарата, а с проходилката сме като Шумахер в най-добрия му период  Laughing
Лек ден от нас!
А и един въпрос към варненските мами ИМАТЕ ЛИ МАГАЗИН НА "МОТИВИ" ВЪВ ВАРНА, че съм си харесала една рокля, а в Бургас няма, а ни се очертава път към Варна.

# 106
Аз пък реших да погледна едни таблици за ръст, килограми и обиколка на главата при момченцата снощи и се сдухах...
Оказва се че Данни, освен че ми е щиглец- 75% от момченцата на неговата възраст са по- тежки от него ИМА И МАЛКА ГЛАВА  Cry
... за обиколка на главата попадаме в категория 10-25 прецентила, което ще рече че между 75% и 90% от децата имат по- големи глави от него... 43cm му е обиколката...
Като го наблюдавам отстрани си е пропорционално детето, главата му има чудесна форма, ама ей на- излиза че му е малка...
И като гледам развитието по месеци- той така си се е родил даже- с малка главица... Ако имаше проблем докторите щяха да кажат знам, ама ми е едно такова... уфффф... то верно, че и голяма глава не е хубаво, ама поне да бяхме по- близо до нормата, а то... подозирам, че ще съм ужасна майка, дето само ще ръчка и пресира детето си да прави неща дето не иска... май са ми огромни очакванията от него, а той си е още бебе...

Benighted, блазя ви за Manowar, а MOMЧЕТАТА ТИ СА СТРАХОТНИ ХУБАВЦИ И ЮНАЦИ...

Отивам да ям пуканки и да гледам Спонджбоб докато Данни-то спинка...

Приятна неделна вечер на всички!!!!

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 19:41 от sofkobofko

# 107
Мами, благодаря ви за пожеланията и честитките- имаме си вече християнче!!! Неда се държа много добре по време на кръщенето- хич не плака- само акто я извадиха от купела малко проплака- реши, че ще се къпе и се възмути, че няма- ще пусна и снимки по- късно- за съжаление повечето не са с добро качество, защото са правени с камерата

Софко, я стига с тези таблици- то не може всичко по калъп!!! Моите деца и двете са с по- малки глави, отколкото на другите деца, но на мен ми се виждат, прекрасни, пропорционални и въобще не се притеснявам- едва ли си спомняш, но при мен имаше драма с размера на главичката на Неда преди раждането- по размери отговаряше на термин 8 декември (а иначе ми беше на 8 ноември) но детето си е ок- много си ми е умничко даже и да ти кажа и аз съм с по- малка глава от другите хора- ако ми погледнеш снимките - финно лице и едно дебело туловище  Mr. Green ( надявам се да се изтъни де, ама с надеждите си оставам за сега  Blush)

# 108
Черпим за 8-ия мини-рожден ден на Мишето. Да ви е сладко! Има напитки и хапване за всеки вкус! Имаме и още един повод. Вчера ни проряза зъбче на долния венец по средата.Е, не се е белнало още, но дупчицата се вижда...Наздраве!

# 109
  • Отвъд алеята зад шкафа
Карил и аз мисля, че все пак не го е глътнал Дани туй пластмасче, паднало е някъде.

Софко а ти какви таблици си гледала - защото ако са американски имай предвид, че те се различават много от европейските - при американците средно тегло на новородено бебе е поне 4 кг, а при нас е 3300 гр. На американчетата всичко им е по-голямо, вкл. и главите. Ема последно беше 47 см. обиколка, но не съм гледала да сравнявам стандарти, а и педито щеше да ти каже ако на Дани главата му е по-малка.

малко снимки от днешната фотосесия на Емка
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143897&photo=35

и следващите Simple Smile

Маша честито ви първо зъбче  tooth

Цвети браво на Неда - да бъде добър и праведен християнин и много да се гордееш с нея и постъпките й  smile3501

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 19:29 от gadamer

# 110
  • София - Дианабад
Еййй, Цвети, честито християнче и честит имен ден на сладурката Неда! Да ти расте здрава, добричка, умничка и да слуша мама и тати, а с бати да са си голяма компания!  bouquet
И аз като гледам, София също май е от най-малките и на глава, и на кг... Но аз си я харесвам много. Дори си мисля, че така си я харесвам повече, отколкото ако не беше така.
Сбруни, напълно те разбирам за Дилянка. Дано бързичко да й мине цицината!
Дано следващия път дойдете и вие с Карил! Peace

Маша, честито зъбче! Дано всичките ви зъбчета да са белички и здравички! Mr. Green
Честита месечинка на всички, имащи такъв повод последните дни!  bouquet
 Heart Eyes

# 111
Гадамер, много е чаровна Ема- пу-пу и е много лъчезарна и фотогенична Simple Smile

Забравих да кажа за пюретата- Неда яде само Нестле- накупили сме от тези 3 на цената на 2 (бурканчето излиза по 1.69)- всякакви видове каквито имаше- най- много обича пуйка с грах и пиле с моркови- а за кухнята- който мисли да ползва държавна и не е подал още молба- да тича бързо да го направи-

# 112
Няколко дена нямах възможност да влизам, а колко неща са се случили!

Много хубава среща, поредната пропусната от нас... Но докато не стана мобилна и самостоятелна ( съвсем скоро трябва да стане!) на далечни разстояния с беба няма как да се домъкна.

Карил, и аз мисля, че нищо не е глътнал Дани щом не го е изакал до сега. Със сигурност джаджата някъде се е затрила, толкова малко нещо много лесно се губи безследно. А и Дани щом не ти дава признаци, че нещо го боли може да си спокойна. Гледкай си ги акитата още 2-3 пъти и това е.

Маша, и аз мисля, че лекарката малко е преувеличила. Има го момента с "връзването на гащите", една мама го беше казала, особено при педиатрите. При тях диагностиката е малко по-трудна тъй като пациентите им не могат да си кажат какво им е. Иди на процедурите, виж как малкия ще ги понесе, ако му идва в повече не го мъчи, ами наблегни на масажите и гимнастиката вкъщи, да пълзи на пода и това е. Не му се вторачвай толкова. Моята Кати също не седи стабилно сама, няколко секунди и си ляга. Само в количката си седи, ама се държи отпред. Просто я мързи имам чуството.

А Ема направо ме шашна как се изправя сама! Като голямо детенце е направо, сладурана! Grinning Браво на детето!

За падането Кати все още не е падала, няколко пъти съм я хващала в последния момент. Ама никой не е застрахован!

Ние днес кръстихме Кати. Много беше хубаво, в манастира Св. Апостоли Петър и Павел, по пътя към Пловдив, малко след караулката се отбива. Много мило място. И тя не плака, само след къпането се размрънка, ама просто и писна според мене. После бяхме в един ресторант в градината в Бояна, прекрасно беше.
По тоя повод честито на Неда, нека са добри христяни децата ни!

Утре сме на консултация, да я видя колко е пораснала, така като я гледам не много.

# 113
  • Отвъд алеята зад шкафа

Леле преди малко го храних с едно на Овко - зеленчуково асорти. Еми няма по-гадно нещо SickБеше като туткал и накрая след няколко лъжички Митко повърна всичко.

Даааа, ужасно е това пюре - и Ема категорично не ика да го яде, ама то наистина е отвратително като консистенция и вкус  Confounded

# 114
  • София - Дианабад
Eeee, аз пък взех вчера Sad. Реших, че като се произвеждат в Словения и ги внася фирмата, която внася на Гербер, ще са хубави. Пък и взех на Софи плодови и тя много ги харесва, наистина са си хубави. Ама какво да направя, ще пробвам да й давам, пък ще видим.
Лека нощ!
 Heart Eyes

# 115
Пфу...писах, писах и ми заби комп-а ooooh!

karil, Sbruny, masha съжалявам за перипетиите , през които сте преминали Hug и аз като другите мами вярвам, че всичко с Дани, Диляна и Мишо е наред Praynig
karil, мислех днес сутринта да ти звънна и да се видим някъде, но се наложи да си тръгнем по-рано от предвиденото Tired...предполагам, че затова си искала номера на молбилния ми...
bubalina, честит ти 6-часов сън и първо зъбче на Алекс tooth
dil, голям шофьор е Гого...май ще има скоро спорове кой да кара Mr. Green
мама Мони, аз веднъж бях взела някакво месно пюре на OVKO и Тедката отказа да го яде, а той яде всичко...на OVKO само плодовите пюрета са хубави Peace
ronja, Теди има 3 заместени хранения - в 10 попара, в 13.30 - супа, в 17 - кисел или каша... feeding
Габи, да ти е жива и здрава половинката...много да ви слуша и глези с малката София newsm67
Angeliha,  newsm59!

Ох, още имаше, ама забравих какво беше newsm78 пропуснах някого, ама ще ме извинявате Simple Smile

Тедката реализира първо падане от количката и то докато бяхме в River side Embarassed...май никой не разбра, ама то само iviche, gadamer и jenny бяха там...та като пристигнахме на младежът му се беше приспало и аз реших да го приспивам, лашкайки количката напред-назад...и така в един момент количката олекна и аз какво да видя - Тедката на земята Shocked как се е откопчал не ми стана ясно? newsm78 ама той като един мъж почти неплака...
А вчера направо ми разказа играта...цял ден беше крив и ако не плачеше, мрънкаше...заспиваше само на ръце, а вечерта ми отказа АМ, та яде зеленчуково пюре...
Явно го мъчат зъбки, та затова тази вечер му дадох Панадол преди сън...

Спокойна нощ! smile3524

Ето няколко снимки и от мен: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=151002&photo=58

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 22:11 от Дени4ka

# 116
# 117
Снимките от Ривъръсайд са много хубави, момичета, личи си че сте изкарали чудесно!

Цвети, честито ви християнче  Hug А на снимките изглеждаш много добре.

Дил, ще го изям малкия Гого. Давай да се видим тази седмица ..

и аз набързо влизам, да разгледам снимки и клипчета - всички бебчета са прекрасни  Hug

Ние тази вечер с половинката най-накрая пихме биричка с трицонка покрай морето с едни приятели . .срещнахме се случайно и се получи много хубава срещичка и те са с малко момченце .. и дори успях да видя, че вечер морската градина е много красиво осветена ... малиии, колко съм се откъснала от света, това трябва да се поправи  Wink

Спокойна нощ, майчета на прекрасни бебчета  Hug

# 118
Здравейте момичета!
Днес имам рожден ден /той май вече мина /, и ви черпя всички по случая.  party023 beer2 beer3 beer cook
Ние бяхме две седмици в Ямбол на гости при моите родители и се прибрахме днес.Ще ви чета от утре че май доста съм пропуснала, и тогава ще се включа по активно.

това за сатурновата дупка ...днес се скъсах да плача...чак притесних майка ми..преди да тръгнем, ама ми беше много криво

# 119
Добро утро, майчета и буболечета! lovekiss Хайде....ставайте...слънчо вече се усмихва  Nature Sun With Face

Снощи след Панадола Тедката спинка много по-спокойно и аз поспах добре Simple Smile...но това не му пречеше тази сутрин да ме вдигне в 6ч. Tired Кога ли ще дойде това време да си поспива по-докъсно?!? newsm78
Сетих се какво щях да напиша още снощи (след малък преговор) Embarassed
Цвети, честито ви християнче и честит имен ден на Неда! Нека расте добра, красива, умна, обичана и щастлива!  bouquet
gadamer, фотосесията на Ема е страхотна Peace а госпожицата е просто неотразима...и открих прилика с теб - Ема има твоите устни (или поне така ми се струва) Wink А снимките в студио ли са правени? Ще ги публикуват ли някъде или просто решихте да я снимате?
Габи, много култова снимка на София в легена! Grinning А двете сте големи хубавици...и София с тези зелени очи - бонбонче! Flutter
Абе изобщо ноемврийските девойки след време ще разбият не едно и две мъжки сърца! Heart Eyes

antoshka, честит рожден ден! Бъди жива, здрава, щастлива, обичана!

Лека закуска от мен за чудесен старт на слънчевия юлски ден

Приятни разходки и добро настроение! Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт