НОЕМВРИйско буболече сладичко пълзи си вече!!!

• 9 840
  • 282
  •   1
Отговори
# 270
Проблемът идва от това, че преди да родя съм осигурявана на МРЗ, а 9 месеца след раждането майката получава 90% от това на което е била осигурявана. Понеже съм осигурявана на МРЗ немога да взимам повече от това на което съм била осигурявана. Била съм заварено положение от 2006 и за това взимам 160, а не 180, така са и го обяснили от НОИ. Това до 9 месец в крайна сметка не се води майчинство, а един вид отпуск!

# 271
Да, в болничен се водиш 315 дни, но има ограничение МРЗ. Освен ако обаче за МРЗ се взема за 2006 година, това не го знам, но тогава МРЗ беше 160 лева и сигурно това е ключа към бараката.

# 272
  Ох писах,писах и тъкмо да копна и ми изтри всичко Twisted Evil
    Мина БЛАГОДАРЯ  bouquetписах ти на лични
     Салви-ходих на Доплер-всичко е наред ,слагам си свещички да ми отпусне гръбначната болка и др.седмица пак съм на преглед-глава от няколко дни не ме е боляла ако ме заболи да пия Цаерукал ,а 10 мин.след него Парацетамол.Даде ми и направление за очен ама кога ще отидааа.....
   Ивко ми изака разтройство преди да заспи и сега съм на тръни-дали да не дам Ентерол newsm78-бебе Калина на Антошка са в болница-разтройство и Т-преди няколко седмици пак бяха така и пиха антибиотик,а сега направо в болница.Там някаква педи казала ,че Ентерола бил отживелица.Някой знае ли нещо по-въпроса?
    А като заговорихте за зъбки-дали пък не е от зъбчето което го тормози от снощи и леко гори,Дадох му Нурофен.Та пак за зъбките.Мами чиито бебета имат горни два я кажете има ли разтояние по-между им?На Ивко са така newsm78
  На всички пътуващи мами и бебоци ЛЕК И ПРИЯТЕН ПЪТ
    Вижте как овековечих днешната осмичка на Ивко:
  http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3429715
      обаче имам нужда от вашата помощ:направих основата от тесто и вода и оцветих с лак за нокти,сега трябва да го испека на фурна ли или да си съхне така на терасата?Май Ивиче ще ми е от голяма помощ,ама я очаквам и от вас.

Последна редакция: пт, 13 юли 2007, 15:16 от klukarkata

# 273
Клю, аз тебе щях да питам за разстройството ... Габи от вчера следобед е така, а от снощи с висока Т. Тати го няма, а аз съм гроги  Tired Като чуя болница и косите ми настръхват направо ....

Момичета, знаете ли, дали мога освен кърма да давам и намачкано морковче с картоф, че моркова нали запича ....  newsm78 И да ви попитам - знаете ли откъде мога да пускам sms-и към Глобул през нета (smsbg.net не ми върши работа)

Ох, откъде ми дойде това на главата и точно сега  ooooh!

Карил, благодаря ти отново за съветите и затова, че беше до нас цяла сутрин!!!!  Hug

Сега се присетих, че е петък 13-ти и освен това ставаме на 8 месеца ... ужасен ден!

# 274
според мен,зависи с каква професия си,защото за страната има определени суми за заплати.Да се поясня,минималната за страната е 160,минималната за продавачка е 180,за пазач е 160 и т.н.ако договора ти е на 160,но си била на работа без прекъсване той автоматично преминава с новата сума(това не важи след като родим,защото минималната пак се покачи).според мен нещо те будалкат,но провери в темата със счетоводството.

# 275
 Изабела ами май е вирус ох а как неми се ще и се надявам да е от зъбките.Сега като стане ще му дам Ентерол-половината сега с много малко водичка и другата вечерта.А някои да ми кайе как се прави оризовата вода-вари се ориза ли?

# 276
според мен,зависи с каква професия си,защото за страната има определени суми за заплати.Да се поясня,минималната за страната е 160,минималната за продавачка е 180,за пазач е 160 и т.н.ако договора ти е на 160,но си била на работа без прекъсване той автоматично преминава с новата сума(това не важи след като родим,защото минималната пак се покачи).според мен нещо те будалкат,но провери в темата със счетоводството.
Проблемът идва от това, че преди да родя съм осигурявана на МРЗ, а 9 месеца след раждането майката получава 90% от това на което е била осигурявана. Понеже съм осигурявана на МРЗ немога да взимам повече от това на което съм била осигурявана. Била съм заварено положение от 2006 и за това взимам 160, а не 180, така са и го обяснили от НОИ. Това до 9 месец в крайна сметка не се води майчинство, а един вид отпуск!

# 277
Kлю, и нашите предни зъбки са раздалечени, споко ще се сгъстят по- натам... Дано не дриска повече Ивко...
Изабела, аз много ентусиазирано давах домашно пюре от морков и картоф на Данни преди 2 месеца, ама наистина се беше запекъл от тях- иначе много го харесваше... та си карам на герберските да ми е мирна главата.
Деничка, аз давам хомеопатични КАПКИ за зъбите и мисля, че му действат на Киселичко. Освен това взех и един гумен напръстник с гумени иглички накрая, който върви с бебешка паста за зъби и му масажирам венците с тях... та така.

От зъбите е възможно да има разстройство и не много висока температура също... ама наблюдавайте се, Клю.

# 278
Роси, отгоре е допълнителното зъбче. Предните две са изместени  вдясно, а зъбчето е до тях вляво. Как само го обясних. На практика отпред вместо 2, зъбчетата са три.
Изабела, чай от шипка и оризова вода при разтройство.
Има едни хомеопатични свщички против повръщане Вомитусхил. Доста помагат, но дано не ви се налага.
Преписвам от книгата за оризовата вода: В чаша вода се слага чаена лъжичка измит ориз и се вари на тих огън до пълно разваряване на ориза и побеляване на водата. Прецежда се през цедка и отново се кипва.
Бързо оздравяване!

# 279
sofko, как се казват тези капки? А дали ще ги има в България? newsm78
клюки, нормално е от зъбките да има и разстройство Sick Аз като го гледам моя убавец, май и на него ще му избива някой зъб, щото и ние сме "поолабили" положението Mr. Green а пък температура не е вдигал, да чукам на дърво smile3538
Изабела, от теб научавам, че могат да се пращат SMS до Globul през нет-а Embarassed

smile3558 13  alert oops

# 280
Роси, отгоре е допълнителното зъбче. Предните две са изместени  вдясно, а зъбчето е до тях вляво. Как само го обясних. На практика отпред вместо 2, зъбчетата са три.
...

Aха, значи същата работа... но пък вашия зъболекар е по-точен, така че навреме ще го извадите това зъбе  Peace. И дано да е с по-малък корен от тези на Йоана.

Иза - освен нещата, които Салви ти е писала - и отвара от джоджен съм записала аз - но пък не знам Габи дали ще я хареса... Бързо оздравяване на Габи и Ивко!  Hug

# 281
Успях все пак да дочакам новата тема!!! Mr. Green

# 282
:Нова тема имаме си ние,внея нищо няма да се скрие,ще си пишем от зори,кой, как и какво го боли.кой с бира beer,кой с кафе  kaffeetrmker_2всичко живо тук ще се сбере! lalalala

Последна редакция: пт, 13 юли 2007, 18:02 от dima 1980

Общи условия

Активация на акаунт