НОЕМВРИйско буболече сладичко пълзи си вече!!!

• 9 863
  • 282
  •   1
Отговори
# 240
  • София, Дианабад
Здравейте  Laughing
чета ви, чета и все не стигам до компютъра напоследък да пиша...
Първо почерпете се от мен beer3  - вчера чукнахме скромно 3 години семеен живот newsm03. Роси, честито на патерица  smile3525
Карил, браво на Дани за спането- Дано така да пордължи!
На заминаващите мами и бебоци - приятна почивка, да юркате бабите и дядовците, а вие активно се починете.   sport027
Весето, много си смела с толкова деца, но ви е весело - сигурна съм   newsm10
Дано всички болнички оздравяват бързо!  Simple Smile
Целувки отиваме на пазар  Laughing

# 241
Включвам се, за да чуя и вашето мнение за бисквитките. Не помня дали съм споделяла, но имам големи трудности със захранването на Марти - не иска да яде почти нищо, освен кърма, а ако хапне нещо, то е не повече от 1-2 лъжички за целия ден. Досега съм пробвала да му давам приготвени от мен пюрета, купени пюрета /изхвърлила съм сигурно над 30 пюрета на Хип/, най-голям успех имам с плодове и съвсем малко зеленчуци на малки трохички от моята ръка. Днес реших да пробвам и да му дам бисквитки Плазмон, по принцип съм резервирана към подобни храни и въобще не смятах да пробвам, но от желание да хапне поне малко нещо се реших. На Марто много му хареса, изяде 2 една след друга, аз го гледах като втрещена. Само че не съм сигурна дали постъпвам правилно - вие давате ли бисквитки, по колко и какво мислите по въпроса?
Ето и снимков материал /сложила съм ги при 8-месечните, ама карай.../:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143897&photo=71
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143897&photo=72
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143897&photo=73

# 242
   Лелеее с тия кухни по- Сф май в 1-ви клас ще си получат храната Joy
   Мина, аз давам на Ивко от тях обаче става като свинче  и ужасно много се цапа та го пускам гол на пода и тогава си прави направо банкет-всичко е бисквити-грезини и краставици                                                                                                                               

# 243
Здравейте и от нас!
Бързо включване преди да вечеряме.
Мина и аз се чудех за бисквитките, но моята педиатърка предния месец каза още да изчакам с глутена, ще видим сега какво ще каже. Другата седмица сме на консултация. Ще пиша.
Дима дано се оправите бързо.
Лека вечер и всички да спинкат и бебоци и мами и татита!

# 244
Здравейте и от нас!

Кати днес доста си обърка режима, след закуска заспа до 14.30, тогава обядва и излязохме до 17.30, яде каша в 19.00 и сега спи. А по принцип в 21.00 се къпем и заспиваме до утре сутринта. Май днес ще пропуснем банята, като се събуди ще дам АМ и дано после пак заспи. Ще видим де, ако се наложи ще играем  Grinning

Наистна ми е жал за Гадамер и другите мами, които не спят по цели нощи. То и на дечицата не им е лесно. Честно казано и аз си мисля, че не плачат от глад, по-скоро е някакъв навик да се виси на цицата на мама по нощите. Знам ли, аз нямам опит с нощното хранене и будене понеже не сме имали такова. Дано да продължава в същия дух! Наиситина не знам какъв съвет да дам, това, което е написала Цвети ми звучи много разумно, татито да храни бебето с АМ, а мама да я няма в стаята.

Мина, аз давам на Кати бисквитки от както стана на 7 месеца. Взимам на Хип бисквитките, тези които са от 6месец. С тях въведох глутена всъщност, понеже тя в началото си гризкаше много по малко и стана постепенно въвеждането. Кати много ги обича, вече си ги яде сама, гризка си по мъничко и си разнася парчето в устата докато се стопи. Яде задължително сутрин докато сме навън, заедно със сока. И понякога следобед и давам, ама не всеки ден. Също дните когато не давам каша в 19.00, а АМ слагам в шишето 2 лъжички от гранулираните бисквитки на Пласмон, също много ги тачи. От тях слагам и в някои по-воднисти плодови пюрета. Става хубаво десертче. Единствено трябва да се има едно на ум с бисквитите е да не се изпуска от очи детето докато яде, че се давят много, още не са свикнали. Аз често и вадя от устата на Кати по някое огромно парче.

А аз имам въпрос за попарата : с колко сухара я правите? Аз слагам 2 сухара, но имам чуството, че и е малко, все се сърди много като свърши. Като сложа 2 сухара, сиренце колкото кибритена кутийка, масълце малко и чайче около 50мл. и общо става около 120 -130мл попара. Дали да не пробвам с 3 сухара?  newsm78 Тука една приятелка ми казва, че е много за бебе на 8 месеца. Иначе до обяд си е сита и спокойна.

Сериала Кръцни-срежи и аз го гледам. Ама мисля 3 и 4 сезони да си ги изтегля от нета, че често изпускам. Така ще си гледам всичко.

За кухнята, имаме една до нас, ама не съм ходила още. Мисля да пробвам с частна, че не ми се чака до Нова година.

Отивам да простра на беба дрешките. Спокойна вечер на всички!

# 245
Мина, аз давам на Неда обикновени бисквити и бисквити закуска- много ги обича- с тях се научи да дъвче, нищо че няма зъби Simple Smile аз така въведох глутена- с бисквити и не виждам нищо лошо. Само да отбележа, че Марти е ГОЛЯМ СЛАДУР- изглежда наистина му се усладила бисквитката

Мони, мен ако ме питаш не трябва да чакате до октомври, защото като отидете тогава пак ще си има 50 чакащи- подавате молба и докато дойде времето да взимате храна (от октомври ви се полага) и ще ви дойде реда- според мен трябва да го направиш това до края на юли, защото държавните кухни почиват август. Аз съм подала молба през януари и от септември Неда ще папка от кухнята

И за да потвърдя, че съм помислила за всичко мога да споделя също, че Неда е записана вече за детска ясла (градина- автоматично се прехвръля) Simple Smile подала съм молба на 2 януари 2007 - като може да тръгне през септември, но понеже е много малка ще плащаме по половин такса на месец, за да си пазим мястото. Сигурно ще се наложи да тръгне през пролетта на 2008 , но имат прием само септември. Т.е. ако искаш да тръгне септември 2008 или март 2009(като от септември до март плащаш половин такса) трябва да подадеш молба в първия работен ден на 2008. Като молбите не залежават - важат само за съответната година- ако не са ви приели следващата нова година пак трябва да подадете молба

# 246
Мина, аз бишкотите (както тук им викат) на Плазмон ги давам на Тедката от около месец...или му слагам в кисела (2 или 4 взависимост от гъстота му), който яде в 17ч., или си ги "ръфа" с двата зъба Mr. Green
Gugi, в началото правех попарата от два сухара, но взе да не му стига на младежът и да се сърди, та вече му я правя с три Crazy
Изабела, браво на госпожицата! Simple Smile
Роси, Дари честити годишнини! Дълъг семеен живот, осеян с любов, радост и детска глъч!

При нас записването на кухня става с акта за раждане, 15 буркана от пюре и 5 средни...дава се с талон с 21 купона (за месец)... Peace

Спокойна нощ, мами и беборани! smile3524

# 247
ДИМА, дано бързо да се оправите. Понякога температура се вдига от -...нищо..без симптоматика, при такива стойности се постъпва така, както си постъпила ти - влажни обвивания с чаршав. Но не е нужно да слагаш оцет.Нежната бебешка кожа се дразни от него. Той си е киселина. Имаше твърдение, че оцета ПРОСТО подържа темпаратурата на водата по-ниска. Но това може да го постигнеш с непрекъснато мокрене в студена вода и изстискване на компресите.\чаршафа\. ПИТАЙ ДАЛИ не трябва успоредно с АБ да приема детето и витамини, за да се предотврати евентуално дисбактериоза.

ТАЛИ, хубаво изкарване!

РОСИ,
брекетите обикновените отдавна не са 1000 ЛВ, а 1000 ЕВРО ShockedА тези, които сложихме на каките са 1800 лв, но са Деймън брекети. Пуснала съм тема в ЗДРАВНИ има и такава в Красива мама, виж там, че не ми се пише три пъти едно и също.. EmbarassedАко искаш на лични ще ти дам подробности, но не мисля, че ще са ви необходими засега...Рано е да се твърди че малката ще има ортодонтски проблем, още повече, че всичко е разрешимо с апарат в млечно и смесено съзъбие, виж като е вече постоянно - няма начин освен брекети.

БИШКОТИТЕ, Плазмон слагам и в млякото от вчера, обрива не се усили.

МИНА, вие с КЛЮ да не се окажете рода бе хора??? Ще ми се да ти се скарам, че се притесняваш залудо..РАЗБИРА СЕ ЧЕ може да даваш на Марти бисквити. Аз дето ДАни е с такива бузи, пламнали и с РАНА на ръката, само като видях че се задържат на това ниво обривите и взех да му давам постепенно всички "алергени"  - глутен - с пюрета, корички хляб, бисквити - обикновени "Победа" но без мляко \има едни единствени без мляко\Преди дни купих и ПЛАЗМОН, независимо че са с мляко и дадох директно в ръката на Дани- НО го наблюдавах непрекъснато, защото той е мноо лаком и блъска цялата бисквита , освен това я прегризва по средата и се дави ..ОБАЧЕ аз четох да оказване на спешна помощ при задавяне и веднага с отработен на "сухо" жест премахнах противника\бисквитата\ и я  Joyизядох. Стапя се много бързо в устата. Така че ако даваш ТИ по малки трошки няма да има проблем. Ако се задави\недай Боже\ С МАЛКИЯ ПРЪСТ БЪРКАШ В УСТАТА ПОКРАЙ БУЗКАТА И КАТО С КУКИЧКА ИЗДЪРПВАШ ЗАЛЪКА\предмета\. Ако това не помогне и е влязло по-навътре\недай боже\ НАВЕЖДАШ ДЕТЕТО И ПОТУПВАШ ДВА ТРИ ПЪТИ МЕЖДУ ЛОПАТКИТЕ.
За следващата стъпка няма да пиша, защото се надявам никога да не се стига до нея..НО всяка от нас ТРЯБВА ДА Е ПОДГОТВЕНА и за по-по-следващи евентуалности\ НЕДАЙ БОЖЕ\ PraynigИначе за пюретата направо се учудвам защо не ги иска, това не е много добре.. newsm78големи са вече, трябва да ядат доста неща. Ако пропуснеш кърмене след отказ от пюре няма ли да заяде на следващо хранене пюре newsm78Според мен е добре да пробваш с бисквити или коричка хляб, така ще разбере че на света има и други вкуснотии освен кърмата?

ПОПАРА, правя с филия и половина сухар - ПАПАДОПУЛО, червена опаковка, класик. Заливам го с АМ - 90 мл, слагам малко захар. Ядеме попара в 10 часа приблизително. После на обяд пюре, след което иска малко АМ. Следобед пюре или АМ\зависи от изискванията му Mr. Greenза деня\към 18 каша - безмлечна, затова след нея пак давам малко АМ. После след къпане пак АМ.

КУХНЯТА,под носа ми е на пет метра от блока. Там е детската и яслата. Хубаво готвели, май е 40 лв. Бебо е записан от тримесечен за ясла и кухня, иначе не може да се дореди.. Mr. GreenДадох копие от акт за раждане, но това за алергиите не го знаех, не ме е и питала директорката, дано дотогава да сме преборили с хомеопатия алергиите. аааа за многодетни мами май е 10 лв  кухнята.. Wink

# 248
банда привет!
айде утре е петък 13-ти, само щастие да ни гони, а не църни мачки... Clown

Мина, аз давам на Ангелчо бисквитки на Плазмон за гризкане веднъж 1 на ден и една дето се разтапя в следобедното млекце...ама според мене и двата вида са еднакви и мисля да си му купувам житен дар или закуска дето казва цвети.
иначе глутен му дадах за първи път при навършени 8 месеца, чрез попарката.

Гуги, попарката я правя от 4 сухара Голдис червени, 2 чаени лъжички сирене изкиснато от вечерта, 1 ч.л. захар и 1/2 ч.л масълце и вода около 90мл, абе на око до получаване на "добра" гъстота feeding

Момичета да имате отзиви за кухята до магазин Щъркел?

Лека нощот мене, че си ставм по 5-6 пъти на нощ, като навита пружина съм... afwitch

# 249
Здравейте, сладурани! Heart Eyes
Е, тази нощ, след като му дадох преди да заспи Панадол, Тедката не се събуди въобще Party Как да си мисля, че събуждането му предната вечер не е от зъби и поради това, че тогава нарочно не му дадох сиропа? Още повече, че като е спал спокойно през нощта през деня не е кисел...Смятате ли, че прекалявам с даването на Панадол, след като го давам само вечер еднократно през последните 4 дни? newsm78
Отивам да стягам багаж, но преди това ще си изпия кафето с вас!

Прохладен и усмихнат петък 13-ти! Hug за мен започна с чупене на чаша ...засега Mr. Green

# 250
  • София
Добро утро момичета-кокичета Hug

Ние вчера бяхме на консултация и познайте - Алекс е качил само около 100 гр.  Shocked, но за сметка на това е пораснал на височина. Така че вече сме с мерки 8.111кг на 74 см - т. е. дръпнали сме на ръст. Биха ни хепатитната ваксина и сега живот и здраве следващото боцкане ще е чак догодина Mr. Green

Мина, аз давах бисквитки Плазмон на Алекс от началото на 7-ми месец без да сме се уговаряли с педито. Сега вече копувам тези на Чичибебе. Пробвах първо на Закуска, но ми се видяха много сладки. Давам ги като следобедна закуска, объркани с мляко и с плдово пюре. Алекс не обича много да ги ръфка Confused

А ние утре заминаваме за Пловдив и ще се върнем към края на август (междувременно ще надничам, ако се добера до някоя интернет зала). Много ще ми липсвате всички.  Cry Пожелавам на всички весело: ПЛАЖУВАНЕ, ЛЕТУВАНЕ, ЛУДУВАНЕ, МЪРЗЕЛУВАНЕ, ПЪТУВАНЕ, ПРАЗНУВАНЕ, МЕСЕЧУВАНЕ и т. н...... Mr. Green

Честито на всички, които имат и ще имат поводи да почерпят през дните, в които няма да съм на линия. По този повод предварително искам да почерпя - на 17. 07 с татито ще отбележим втората годишнина от сватбата ни.

# 251
  food010Добро утро и от мене,
всяка мама чашката с кафе да вземе
,нека да отпие с наслада,
че не знае дечко днес с какво ще я изненада.
.Криси днес е по добре
,мама няма да реве,
пожелавам ви от мен,
хубав и приятен ден.

# 252
  Бравоооо на Дима -още една поетеска си имаме в отбора Hug
   Мами черпя ви  по случай 8-месеца на Ивко,Ния и Сашко(май имаше и други бебчовци) чЕСТИТО НА всички  bouquet
   Аз попарката я правя по-същия начин описън от Дребен.
   Вчера ни биха 2-та Пентаксим-Ивко беше доста неспокоен ама се оказа ,че ни излизал още един зъм-6-ти поред #Crazy
  ОХ реве-после ще продължа

# 253
ДОбро утро мами!!!

ДИМА,
бравос за стихчето, ето с кой ще си изпия кафето...с  ВАС, че тати го оставих да поспи, милия...след нощтно дежурство вчера въобще не е спал. Радвам се че сте по-добре!! Hug

ДЕНИЧКА,
аз нали знаеш, че съм от твърдоглавите, праволинейните и като нещо съм си втълпила....затова АЗ мисля, че не може ВСЯКА ВЕЧЕР Панадол!! Дени, повярвай, от Хамомилата \30 СН\ Дани е спал като пор...Що не му даваш за да е спокоен, само че трябва да питаш хомеопат за дозата и колко дни. Още повече, че хомеопатичните действат и СЛЕД като приема е спрял.

Бубалинец, ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ В ПЛОВДИВ!!! И хубаво празнуване на годишнината...И да получиш ХУБАВ и скъп подарък, в краен случай може пръстенче с диамантче Wink

# 254
Добро утро и от мен- Дима, много свеж поздрав Simple Smile

Бубалинка, и ти ще ни липсваш- приятно изкарване и си ПОЧИВАЙ!!!

Деничка, когато оперираха Ран ми казаха да му давам вечер панадол или свещички ефералган като обезболяващи, но не повече от 3 дни подред. Така, че на твоя въпрос моя отговор е - да, мисля, че прекаляваш малко, парацетамола все пак е лекарство. Мажи гел и това е, проблемите с болките в зъбите ги има до навършване на 2 години- колко се мъчат душичките като изникват кучешките, а последните 4 кътника не знам аз как ги преживях- ръцете на Ран му бяха все в устата, лиги и събуждане нощем с писък- не може 2 години да му даваш панадол, нали. Наистина е по- добре дза вземеш нещо хомеопатично

Общи условия

Активация на акаунт