НОЕМВРИйско буболече сладичко пълзи си вече!!!

• 9 938
  • 282
  •   1
Отговори
# 255
Честити месечинки на Иво, Ния и Сашко!
Приятно прекарване на Бубалина и Дени!
Честита годишнина на Дари!

За бисквитките - моята педи каза да давам бисквити "Закуска", даже с кисело мляко, примерно следобед. Още не съм пробвала. Давала съм бишкоти веднъж-дваж...
За попарата - слагам вече по два сухара. Даже почнах да слагам по един в месните и зеленчуковите пюрета, които, ако съм си вкъщи, подправям с вода, масло. Ако е само зеленчуково, а не месно пюрето, настъргвам кашкавал и слагам сварения жълтък натрошен вътре. Вчера направих пилешка супа за всички, но заради малкия. Да пробвам дали ще хареса мамините манджи. Че досега месо от магазина не съм му давала. Беше ме страх за произхода на месото и карах само на пюрета. Та, ще пасирам пилешкото, картофките и да видим дали ще му хареса. Сложих магданоз, иначе никаква мазнина, но то и пиленцето си я пусна. chef
За яслата - подали сме молба още март месец в една ясла до нас. Но тя е само ясла. И аз говорих лично с директорката, оказа се сестра на един мой комшия. Та жената каза, че е най-хубаво на годинка и половина да тръгват, тоест напролет в нашия случай. Но иначе най-добре, според нея, било децата да тръгват на детско заведение наесен, защото били най-калени и със силен организъм след лятото, докато пролетта бил изтощен организмът и повече боледували. Нямало нужда да подавам нова молба за новата календарна година, защото това го били измислили детските градини, заради наплива за задължителната забавачка. Но, вероятно, където е ОДЗ, ще ви искат повторно молба за 2008. Тази ясла е чиста като аптека. Жената е от 40 години нейна директорка. Градинарят боядисва катерушки и играчки на двора, подрязва цветята ....Абе, напълниха ми се очите. А мед.сестрите са всички със сини панталони и туники като хирурзи. #Crazy
За кухнята - отчаяла съм се. И тук някои мами казват, че съм закъсняла, трябвало още, когато се роди, да подам молба. В краен случай ще си взимам от частната на ХЕР бебе. Доставят ти я вкъщи. Магазинчето, където се дават поръчки, се намира на бул. "Мадрид". Работят с техни бурканчета и струва 15 лв. на седмица, до петък включително. Но жената там ми обясни, че кухнята е за деца от 1 годинка нагоре. Иначе много я хвалят тая кухня. Peace
Дима 1980, не помниш ли, че и нашата температура се вдигна от нищото, без симптоми и такива чудеса. Вярно, че не беше по-висока от 38,5, но нашата педи каза , че върлува такъв вирус. Може да е с разстройство и с повръщане, може без. Учудена съм, че твоята тъпче детето с АБ без да знае какво е. Нали той може да подтисне симптоми, които е възможно да избият?! newsm78 Стискам ви палци да оздравявате бързо! Много е неприятно. Преживях го. Ужасно е да гледаш детето си безпомощно и отпуснато като парцалче! Whistling
Хубав ден на всички. Аз ще ходя на гости на една колежка в "Дружба" с момченце, което на 25 юли става на годинка. Ще ме води на разходка до езерото там. А вчера Мишето се качи за пръв път на метрото и ококори ей такива очи Shocked.

Вие давате ли солети? Щото моя приятелка давала от седмия месец още, а пък аз нещо не смея.... newsm78
Малееее, какъв пост стана.... #Crazy

А за да го направя още по-невъзможен за четене - подкрепям Карил за Панадола. Сигурно не си спомняте, но поне преди месец ви предупредих с разказа за моята колежка, дето даваше панадол за зъбките, а детенцето направи страшна алергия от парацетамола. Значи, не е давала всяка вечер, а когато много е ревяло. И Карил я запознах с жената, и чу страшната история. Беше бебе момченцето, колкото нашите тогава. Подуват се ръце, крака, появяват се обриви - големи, червени петна... Да не дава Господ! Аз съм давала три пъти панадол при ваксинирането и още три пъти, когато беше болен. Само 6 пъти за 8 месеца! Редувайте с Нурофен, който не съдържа парацетамол! Peace

Последна редакция: пт, 13 юли 2007, 10:32 от masha

# 256
Привет,
И мойто бебе е като кисела краставичка. Аз не съм свикнала, обикновенно става с песен и се смее цял ден и ляга с песен - а сега гледа мълчаливо, плаче без да знам защо, има едни тъжни очи и мрънка!?!?!?
Мислих че е от зъбчета...още не ме хапе. Реве и от баща си - не дава да я гушка, веднага гледа мен и почва да реве. Кака да я развеселя

# 257
да, давам солетки- може би от месец- и тях много ги обича

# 258
Цвети, как процедираш със солетките?
Даваш й цяла ли? Или по парченца? newsm78

# 259
мен ме е страх от солетките, че са по твърди, а Дани обича да гълта без много много да дъвче...

ЦВЕТИ а Неда не се ли дави, на малки парчета ли хруска и  ако е по-голямо парчето кво правиш....

# 260
ами тя много добре се справя със солетите- от бисквитите се научи да дъвче- давам й цяла и тя си я смуче- като поомекне и се отчупи си я дъвче и после гълта. Вече не ме е старх дори да вземе по- малко парче. Карил, щом още бърза да глътне, по- добре не му давай още- ама то не е ли същото като с коричка хляб

# 261
коричката я давам като сме на ресторант с Дани, той като почне да бучи давам от хляба коричка, за да млъкне - само това го укротява
вкъщи почти не давам корички...но като сме на кръчма с баща му няма как да се наядем спокойно, само коричка спасява положението Mr. GreenНо го наблюдавам, като размекне, размекне края на кората не отгризва само размекнатото, а отгризва доста по навътре кората и се получава егати парчето, тогава бързо вадя от устата, а той почва да крещи с пълно гърло, обиден Joyвсичко живо се обръща към нас..
извода е-
ако някой ви стресне пищейки в кръчмата, обърнете се - това със сигурност ще е Дани на КАРИЛ Mr. Green

# 262
не съм написала "кора"десет пъти...СТрУВА ви Се!!! Joy Joy Joy

# 263
мами,днес е Пальов ден по старо.Ако има именници да са живи и здрави smile3525!А за стиховете,ако почна да ги реда сигурно ще ви доскучае.Бисквити давам на Криси,смляни с кисело мляко(закуска),понякога слагам и банан за разнообразие.Солетите съм ги мокрила и съм му давала,но ги харесва повече сухи,затова му ги троша и така ги давам.

# 264
  И Бу много бърза да глътне и не ги смучка много ни хляба, ни бисквитките, ни солетките  Tired, а какви парчета краставица отгризва и как се дави с тях направо не е за говорене  Tired! Иначе седмица преди да стане на 8м. баба му го нахрани с обикновени бисквитки и като видях, че няма реакция взех да му давам корички хляб, а от няколко дни и солетки! Ама той с тия 2 зъба все иска да гризе и отчупвамного големи парченца, та се налага и аз като Мария да оказвам спешна помощ с пръст  Laughing! Бисквитките на Победа без мляко първо му ги топкам в сок или вода и така му ги давам, щото и с тях се дави, а хляба е мек и като откъсне по-голямо залъче го мърдолечка из устата си и накрая го плюе.
 Момичетааааааааааа  smile3511, дайте съвет как да го приспивам тоз моя хубостник! От седмица, че и повече много трудно заспива  Confused! Преди като заспиваше на цица беше лесно, ама сега седим по 2 часа на цицата и пак не заспива - пей и, плюе я, щипе зърното, говори му нещо и ме докарва до  #Silly! Ако го сложа в леглото започва див рев, търка очи и е в състояние да реве до припадък  Tired! Преди няколко вечера го оставих на голямото легло и легнах в края. Той обикаля по леглото, търка очи, мрънка си нещо и току полегне. Викам си - заспа, е, да, ама не! Вдига главата както е затворил очи и пак тръгва да пъпли по леглото и да си пей нещо и така час и половина  Shocked! Накрая заспах, той също смучейки прасеца ми  Rolling Eyes! Да не говорим за нощните будения, които ги минаваме само с гушане и понякога с цица! Днес друга истерия! 2 часа вися пак на цица, заспа най-после на голямото легло и реших да го преместя в неговото, че да не тупне докато се къпя. В момента в който го сложих в леглото му и той  Shocked! Излязох трепереща от стаята и казах на мъж ми че ако се върна при " онова проклетото, ще го изхвърля през прозореца" и влязох в банята, а мъж ми тръгна за работа! Тъкмо си намокрих косата и се чува думтене и истеричен писък! Сърцето ми изхвръкна! Изскочих мокра от банята, а той си лежи в кревата и се дере  Crazy! Взех го, сложих го в стола за хранене и го паркирах пред банята! Дра се през цялото време докато се изкъпя! Гледа ме и се дере  smile3511! Излязох, сложих го на цица и след 15 мин. заспа. Викам си, сега ще спи дълго, е, да, ама НЕ! Ей го в мене, събуди се след 40мин. дрямка  #Cussing out! Идва ми да го.....Дайте съвет, че вече  Rage!
  Вчера пък счетито ме зарадва, че ще ми удържи 60 лв., за предните 3 месеца, дето ми е давала по 180 лв., щото ме осигурявали на 160 и през 9 месеца трябвало да взимам 160, а не 180 лв. и сега и пратили писмо от НОИ  #Cussing out!
  Айде, наоплаквах се! Дано не ви затормозявам много, ама вече почвам сама да си говоря  Sad! Хубав ден   bouquet

# 265
Честити месечинки на празнуващите днес!Честити годишнини на патерици на Роси и Дари М! Да сте много обичани и желани! И аз давам коричка и бисквитка, но само когато седнем да хапваме, че само ни гледа в устите е преглъща.
Роси, и нашата кака Йоанна има 1 зъбче повече, но все още не сме й правили снимка. Като видях с какви огромни корени са вашите зъбчета направо изтръпнах. Милата сладуранка е била много смела.
Каката ни се страхува да й прегледат зъбките, но напоследък я водя с мен на зъболекар да привикне с обстановката.Стоматологът ни каза, че докато не започне да вади постоянните, няма смисъл да се прави нещо, т.е. това зъбче засега не й пречи.
Клюки, какво стана с твоето главоболие?
Аля като не заспи на цица я приспивам в количката и после я премествам.
С Панадола и аз съм на мнение, че трябва само в краен случей, но и с гелчетата не трябва да се прекалява, защото някой съдържат Лидокаин. Аз сега ползвам Пансорал гел, на той пък е много неприятен на вкус.
Бубалина и Дени, приятно изкарване!

# 266
Benighted,  Марти само и единствено вечер заспива на цица, през деня майка ми го е свикнала да го приспива на възглавница и това е единствения начин по който можем да го приспим. Слагаме го на наша възглавница и започваме да люлеем двата края постоянно, как не му се завива свят не знам, но ОБОЖАВА да го люлеят така, след малко започва да си пее приспивната песен и заспива доста бързо. Дано и на вас помогне този метод, при нас ефективността винаги е 100 процента.
А за болничните ти - много се учудвам, че ще ти удържат суми - в КСО категорично е записано, че ограничението е МРЗ. Ще питам и ще ти пиша.

Клюки, майка ми днес ходи да пита за кухнята - всеки вторник от 11.30 до 13 се купуват купоните и важат чак за следващата сряда. Трябва да имаш 3 кутии или буркани с голямо гърло. За цената забравила да пита, но май е 1.20 лева на ден. Събота и неделя може да се взема храна само от кухнята-майка, която е на Цар Освободител.

# 267
здравейте мами Hug
и ние се стягаме за път  car003  grinning039
честито на всички месечинки и празнували на скоро  bouquet
дано бебетата ви се оправят
Ина още не е яла бисквити-но солетки да Flutter
След морето ще я пробвам ,а може и там
За майчинството е не по-малко от 180,00лв-така че какво ще ти удържат,Твоито счети е трябвало да те осигурява на 180,00от новата година ,а ти да си получаваш чисто 180,00лв-вината за грешката е нейна.При ткеб не трябва да има удръжки
нашият тати вчера обиколи София за да търси столче за кола Макси кози за баткото-с тоя нов закон мама сега ще седи между две столчета на задната седалка.Ех морето изисква жертви Sick
Приятен  ден smile3535

# 268
Уф, ние още не сме тръгнали Sad На татито му се отворила някаква работа и сега с Тедката седим вкъщи на полусъединител Crazy
Мами, благодаря за мненията ви за Панадола! Hug Аз говорих с моето педи и тя каза само при температура!...явно ще си продължаваме с безсънните нощи, защото разните му там гелове не действат на Тедката... Tired
Дима, наистина весел старт на днешния петък 13-ти!  Hands Clap
Рени, незнам какъв съвет да ти дам, мила?!? newsm78 На ръце не заспива ли? В количката?
ЗЛАТИ, много положителни емоции и хубаво време ви пожелавам!  grinning039
Верче, и на вас приятно изкарване в Майнинград! Ще ни липсваш! Wink
karil, тази маймуна какво свири??? smile3534

# 269
...
Роси, и нашата кака Йоанна има 1 зъбче повече, но все още не сме й правили снимка. Като видях с какви огромни корени са вашите зъбчета направо изтръпнах. Милата сладуранка е била много смела.
Каката ни се страхува да й прегледат зъбките, но напоследък я водя с мен на зъболекар да привикне с обстановката.Стоматологът ни каза, че докато не започне да вади постоянните, няма смисъл да се прави нещо, т.е. това зъбче засега не й пречи.
...

Абсолютно - сега няма смисъл да се закача това екстра зъбче - а къде се намира то? Мен ме е яд, че чак сега ги извадихме - тя няма предни зъби от повече от 2 месеца, трябваше веднага като паднаха 1-те да извадим и тези... а много ме е яд, че това не ми го каза зъболекарката, а аз трябваше да и кажа...

Карил - благодаря за информацията! Много е полезна!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт