НОЕМВРИйско буболече сладичко пълзи си вече!!!

• 9 858
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте!
Аз си мислех, че само ние сме цицомани, но като чета не сме сами.
Gadamer все едно аз съм писала постовете ти. Същата работа е и при нас. Не е толкова до глад, колкото до навик. НИЕ ЗАСПИВАМЕ САМО НА ГЪРДА. И направо не знам как ще я караме. Нито гушкане, нито биберони, нито вода, нищо не помага. Търсим си цицата  Rolling Eyes #Crazy
И аз вече качих снимки
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143897&photo=63
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143897&photo=64
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143897&view=1&photo=65
Лека вечер от нас! Отивам да сменям памперс, че е напечено....... Joy

Последна редакция: вт, 10 юли 2007, 21:26 от Peti_n

# 181
Момичета, прочетете ТОВА.МНОГО МИ ХАРЕСА И РЕШИХ ДА ГО СПОДЕЛЯ С ВАС

Ден нулев-заклинание за живот

От дъха си  частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плът.

Със безпомощна твърдост в юмруче
стисваш моето свито сърце.
Подарявам ти го. Ще получиш
много повече, мое  дете...
Аз съм твойта Едемска градина.
Ти за мене си райския плод.
Днес крещя, но във крясъка има
заклинание-зов  за живот.

Ден втори-когато отвори очи:

Има хиляди думи изречени
за онази невидима нишка,
от която до смърт сме обречени,
че за мен не остана и сричка.
Не намирам онази, единствена,
със която да кажа на всички
как за ден любовта ми разлистена
се огледа във твойте очички.

И “когато”,  “ако” или “може би”
още с пъпната връв са отрязани -
твойте длани, във мойте положени,
окончателно са ме белязали.
Ще си нося дамгата, орисана
да заспивам със мисъл за тебе,
да се будя с молитва неписана...
Здрасти, мое усмихнато бебе...

# 182
много е хубаво това, Lightblue. мерси, че го сподели с нас. Hug

някой ме пита за детската кухня - аз Ваяна съм я записала още когато беше не 2 месеца. с Марена съм взимала и бях доволна.

gadamer, относно спането и хапването през нощта - и при нас е същото положение. Tired имам чувстово, че не е гладна, а се буди по някакви причини, но се самонавива, че й се яде. не ще водичка, биберонка, само - цица....малко ми е уморително да си призная, не че не ми е приятно...

# 183
Гадамер, аз така бях с Ран- все на цица висеше- по съвет на Мишенце последното, което отбихме беше нощното кърмене- на мен не ми пречеше, но знам, че твоя метод е друг, за това бих те посъветвала да започнеш да я дохранваш вечер с АМ. По този начин детето ще свикне с шишето, кърмата ти ще намалее и по-лесно ще я отбиеш. При Неда така се получи- мога и да я кърмя, мога и да не я кърмя, но тя откакто се роди нещо недолюбваше цокането- до дете си е... Ако Ема не иска шише най- добре е да я дадеш на тати и да излезеш от стаята- аз така приучвам братовчеда Бубу на биба- обаче види ли (чуе) майка си и я плюе- за това е по-добре да те няма.

Злати, ако толкова държиш на тази съставка Акт ХИб може да сложиш само 1 прием като детето навърши годинка- ефектът е същия.

Ние днес направо се разтопихме от жега...

# 184
   Софкобофко-не си спомням мила,ама имаше някаква причина smile3530

# 185
gadamer, относно спането и хапването през нощта - и при нас е същото положение. Tired имам чувстово, че не е гладна, а се буди по някакви причини, но се самонавива, че й се яде. не ще водичка, биберонка, само - цица....малко ми е уморително да си призная, не че не ми е приятно...

И при нас е така, ама аз отдавна престанах да се сърдя и да правя драми от това. Ставам по войнишки, давам цица, успокоява се и отново го слагам в леглото - и така може и 10 пъти да повторя упражнението за една вечер. Изобщо забелязвам, че майчинството е намалило доста егоизма ми, натрупван изобилно през годините.

# 186
Бенайтед, малко не разбрах защо ме предупреждаваш за киселото мляко?! Не съм го обсъждала... Странно... На консултацията вчера педито ми каза, че вече мога да давам и днес за първи път му дадох детско кисело мляко, което дават и от Детската кухня в нашия квартал. Досега Мишето беше само опитвал по лъжичка-две три-четири пъти в последния месец. Не съм давала АМ хипоалергенни, а обикновени за около 2 месеца само. После ги спрях изобщо, щото го кърмя и кърмата ми стига, след като през по-голямата част от времето яде пюрета, попари, каши... Така че на този етап нямаме нужда от изкуствени млека.Пък и тях ги има в кашите. newsm78

# 187
Добро утро, красиви мами на малки ноемврийски сладурани! Flowers Bouquet

Предлагам, докато мъниците поспиват или се заниват с някоя играчка, да изпием заедно по едно кафе за хубав старт на днешния ден! Peace Пък и може малко  lalalala

Прохладен и зареден с положителни емоции ден! lovekiss

# 188
   Добро утро и от мен майчета! Дени аз ще сръбна с теб едно кафенце,че май ние сме най-ранобудни Drunk
  Маша,а на мен педи ми каза кисело мляко след годинка,а прясно след 2 годинки,а иначе тя ме караше от 40-я ден да давам сокове-т.е е за ранно захранване -абе кой да слушаш незнам smile3516
    Лелеее Теа няма нужда от никаква спирала -е такива мигли искам и аззззз  love001
 Видях,че обсъждате и даването на Панадол -аз също давам като видя ,че е доста неспокоен Ивко-то си му личи на детето-или аз вече схванах-излиза ни 5 зъб-и си му давам преди лягане Нурофен,а понякога и следобед-тогава също ги мъчи много милите.
   Мони няма ли да си идвате към Люлин?
   Някоя мама пита за телефона на Раитайм-нямам го мила!
   И като малоумноте пак да подхвана старата песен-към мамите вече попекли дупета и чевета
(ох тая дума я мразя ама става за рима)-Цвети и другите-С какво мазахте децата на плажа?
     Гадамер ти като даваш кашичка в 8ч кога я храниш следобедно и с какво?

# 189
# 190
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро и от мен.

Вчера татито купи Фризопеп и познайте - не ще и да го помирише. Той верно че е много гаден на вкус, мирише на сирене.  Sick Сега цяла кутия ми остана, някой ако я иска му я давам, все пак не е ефтин.

А да ми препоръчате хипоалергенно мляко, което все пак да има и хубав вкус  newsm78

Мина при нас  проблемът опира и до това, че ще пътувам за няколко дни и през това време Ема  трябва да яде АМ, а аз очевидно не мога на нищо да я приуча - свекърва ми ще я гледа и не ми се мисли тези нощи как ще минат и за двете, като няма цица.

Клю  - Ема хапва към 20.00 130 мл. каша и после към 21.00 я кърмя и си ляга, а следобед я храня към 17.00 - 18.00 с плодово пюре. Преди това яде в 13.30 - 14.00 месно пюре около 200 гр.

Ама много е готин Ивко, особено на първата снимка със стърчаща косичка  hahaha

Теа наистина е много красива, а и тези извити мигли са невероятни.

Ема вчера я постригах 1-ви номер, като войник е  Joy, горката, добре, че още не разбира какво й се е случило, че щеше да  Embarassed доста време

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 09:47 от gadamer

# 191
Гадамер, аз знам че ще пътуваш и въобще не съм имала предвид теб. Не се притеснявай излишно, бабите са особено изобретателни и гъвкави - справят се със създалите се ситуации, все ще се оправят някакси.

# 192
Леле, за 4 дена колко сте изписали... досега четох  Crazy.

Честито 1-во зъбче на Алекс на ВерчетоFlutter

Честити кръщенета на Неда и на Кати! На семействата им - честити християнчета!  Heart Eyes

Добре дошла на dima 1980! За кърменето - както виждаш, има още доста от нас, които кърмят, не си сама!  Hug

Карил - и аз по съвета на Драганов, става и като няма килим - в къщи сме с ламиниран паркет, смело я слагам на него - да, няколко /десетина/ пъти си дрънна леко главето, обаче вече като залитне и си слага ръчичките настрани, а главичката си я държи изправена - за да не я удари... детето вече се научава да се пази! Колкото до килимите - аз съм противник - всеки ден /понякога на 2/ минавам с моп паркета, много е мръсно, а като си с килим не личи, и той поема ли, поема... а и мъж ми е с астма - алергичен към прах /и разни други/ - няма как да сложа килим, дори и да искам.

Гадамер - браво за поста за АД - това за сухата кожа е така - Йоана и досега е с много суха, грапава кожа - и като бебе беше така, затова сега не мога да се нарадвам на меката и гладка кожа на Гери /пу-пу/. Още ли подаряваш Емката?  Party

Страхотна среща, страхотни снимки!!!   bouquet  А обслужването как беше?

Гери тази нощ ме буди няколко пъти за цокане - много странно, защото има дни, които си спи по 6 часа, а други... мда.

Ние в понеделник имахме годишнина от сватбата - леле, 7 години... кога минаха. Ето ви малко за почерпка, макар и на пaтeрици:

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 10:41 от Роси74

# 193
  Маша, някой беше писал, че смята скоро да пробва детето с к. мляко и споменът ми е , че ти го беше писала! Извинявай ако съм се объркала, просто исках да предупредя тези майки, които смятат да дават к. мляко да внимават, защото в млеката слагат много консерванти, които могат да отключат АБКМ! А те питах дали си давала ХА или обикновено АМ, защото ако е пил обикновено и не е имал проблеми едва ли ще ти направи АБКМ!
  Мариянка, дай да пробвам на Бу малко Фризопеп в кашата  Mr. Green! Нали му давам безмлечна, а трябва да е с мляко! А и ти що не пробваш да и пробуташ млякото в кашата или в пюретата?
  Миленче, аз мазах Бу с Виши за деца-30 фактор  Peace! Много съм доволна  Peace! Спрейче е и се разнася много лесно! За да му намажа лицето първо пръсках на ръката си и после мажех муцунката!
  Роси, честита годишнина   bouquet! Още много, много по 7   bouquet!

# 194
  • Отвъд алеята зад шкафа
Роси честита годишнина   bouquet

Рени ми това е идея верно, не се бях сетила - ще пробвам в кашата, а ако искаш и на теб ще дам.

Аз мажа Ема с Клоран 30 фактор, лесно се разнася и съм много доволна..

Сега четох при октомврийките и там има доста бебета, които тепърва започват да правят опити да се изправят в креватчетата си (момченца основно), което значи, че Маша и други майчета не трябва да се притеснявате много.

Общи условия

Активация на акаунт