Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са нормалните референтни стойности на ЧХГ по време на бременност?
Какво представляват стойностите на ЧХГ в кръвен тест и как се тълкуват?
Какво означава намаляването на нивата на ЧХГ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са нормалните референтни стойности на ЧХГ по време на бременност?
Референтните стойности на хормона ЧХГ през различните седмици на бременността са както следва: 3 седмица - 5-50 mIU/ml, 4 седмица - 4-426 mIU/ml, 5 седмица - 19-7340 mIU/ml, 6 седмица -1080-56500 mIU/ml, от 7 до 8 седмица - от 7650 до 229 00 мIU/мл, от 9 до 12 седмица - от 25700 до 288 0 mIU/ml, от 13 до 16 седмица - 13300-25400 mIU/ml, от 17 до 24 седмица -4.
-
Какво представляват стойностите на ЧХГ в кръвен тест и как се тълкуват?
Стойностите на ЧХГ се тълкуват чрез проследяване на техния растеж. В началото на бременност те се удвояват за 48 часа. След това проследяването на увеличаването на стойностите на ЧХГ може да предостави информация за развитието на бременността. Стойностите могат да варират в зависимост от индивидуалните характеристики и ситуации, като нормалните нива се удвояват приблизително на всеки 48-72 часа през ранната бременност. Кръвният тест за ЧХГ (хорионгонадотропин) се използва за потвърждаване на бременност, диагностициране и проследяване на развитието на бременността.
-
Какво означава намаляването на нивата на ЧХГ?
-
Как се взема кръв за изследване на ЧХГ?
-
Какво е имплантация и защо е важна за бременността?

Даже сама си го назначих без да чакам Тодорова да ми го казва, то всички изследвания съм ги правила без някой да ми казва. Спомням си само, че след втория аборт докторката ми каза трябва да се потърси причина. Аз и до сега я търся и изследва каквото се сетя и прочета. Питай твоя доктор да видим какво ще ти каже и той.
Аз се замислям сериозно за АИ- активна имунизация, защото за сега забременявам лесно, но го отхвърлям, сака си расте, но вътре няма нищо
. Изключение прави сега, когато дори и до сак нормален не се стигна, ако го е имало...Аз искам час при Владимиров, за Стаменов не ми се чака, но чак другата седмица в петък трябва да се обадя за да ми кажат кога ще има
При Владимиров явно ще записват следващата седмица,защото сега е някакъв ад при тях заради подготовката на документи за кандидатстване за Фонда за асистирана репродукция.Три месеца не са никак много,пожелавам ти д-р Владимиров да ти помогне да задържите следваща бременност и да я доведете до сладко бебче,а защо не и бебчета
Нямам думи