Стойности на ЧХГ???

• 370 112
  • 800
  •   1
Отговори
# 660
 newsm78 В голяма чуденка съм. Намерих това и според него май всичко е наред
http://www.countdowntopregnancy.com/tools/beta_doubling_calculator.php

starlet(marrdata), на 21.04 беше първият ден на последната менструация. Вчера бях на преглед, с вагинален ехограф, док видя сак 7мм и слабо жълтъчно мехурче. Не видя ембрионална структура. Каза да пусна ЧХГ за повече яснота, ама май се оказа, че това ни хвърли в повече размисъл...Подозирам, че референтните стойности, дадени в Цибалаб, са в единици, различни от mU/ml

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 19:37 от Анонимен

# 661
Хубавичка, наистина хубавичко ви е оплела тази стойност на ЧХГ...  Crazy
10 000 ед. отговарят на минимум 6-а навършена г.с.

При теб или е лабораторна грешка, което не е невъзможно, или е много многоплодна бременност.

Пусни нов тест. В "Кандиларов" ако им кажеш, че е спешно и се примолиш, могат да го направят и за 1 час.

Обърни внимание, че стойностите, дадени в публикувания от теб линк, са седмици от зачеването, а не гестационни седмици! (както ти ги смяташ)

Ето ти стойностите от "Зачатие":

Цитат
ЧХГ нива по седмици от първия ден на последния менструален период (ПРМ) или в гестационни седмици*:

• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml
• 5 седмици от ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml
• 6 седмици от ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml
• 7 - 8 седмици от ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml
• 9 - 12 седмици от ПРМ: 25 700 – 288 000 mIU/ml
• 13 - 16 седмици от ПМП: 13 300 – 254 000 mIU/ml
• 17 - 24 седмици от ПМП: 4 060 – 165 400 mIU/ml
• 25 - 40 седмици от ПМП: 3 640 – 117 000 mIU/ml
• не бременни: <5.0 mIU/ml
• След менопауза: <9.5 mIU/ml

Линк

Да споделиш как се развиват нещата и УСПЕХ!   bouquet

# 662
Café con leche, благодаря! Тревожа се, че нещо не е наред, но времето ще покаже.

# 663
Здравейте, момичета! Днесбях на поредната си контрола. Нещата стават все по-трагични... ЧХГ не е удвоено, но е увеличено - от 829 преди 48 часа на 1086. Отново ембрион не беше видян! Никъде! Но везните все повече накланят към извънматочна бременност. Ендометриума си е все така тънък, плод липсва.  Sad  Днес се събраха на комисия и решиха в събота да направят последна контрола и да решат какво да правят - вероятно ще махнат ембриона или с инжекция, или с лапароскопия... Ще ви пиша отново при първа възможност! Молете се всичко да мине добре!  Praynig

# 664
Дълъг път, при ЧХГ 1086 е малко трудно да се види ембрион - зависи от апарата разбира се. Но това неудвояване говори, че нещата така или иначе не са добре. Според мен не е задължително да е извънматочна - имаш ли болки или леко кървене? Как ти е прогестерона - това, което успях да си обясня сама на себе си е, че ако има бременност, дори и извънматочна прогестерона трябва да е висок, и да расте.

Пиша ти защото през март бях в същото положение. И изпаднах в такова заради абсолютна некомпетентност на лекарката, което ми костваше и бременността. Не се виждаше ембрион при ЧХГ  около 800, тя сметна че е извънматочна - незнам защо като нямах кървене, имах удвояване и най- важното бях 4 г.с. (доста рано за да се види каквото и да е), но в един момент прогестерона ми падна и ЧХГ-то вече не се удвояваше, но растеше. Видя се по някое време плоден сак, но беше вече твърде късно. Пиех Утрогестан и Дуфастон и два дни след спирането им бременността приключи окончателно.

Стискам ти палци, дано не е извънматочна, за да не стигаш до лапароскопия.

# 665
Galena, прогестерона не са ми мерили. Болки нямам, кървене обаче е налице. Не е като менструация (поне за сега ), но е кървенисто. Аз за сега си мисля докато не видят плода, където и да е, да не им разрешавам да го махат. Малко само се притеснявам да не стане по-лошо и да се наложи по спешност да ме оперират. Не знам. Всичко ми се вижда доста объркано и неясно. Лекарката твърди, че при ЧХГ 1000 трябва да се види плод. Притеснява ме и тънкия еднометриум... Сякаш искам да стане някакво чудо, но как се слуват чудеса??? ... Praynig

# 666
Днес говорих с лекар от Цибалаб да ми разясни стойностите. Оказа се, че трябва да съм 5 или 6 гс според стойността на ЧХГ. Според ехографа съм в началото на 5 гс, но не се вижда ембрион. Започвам да си мисля, че пак ще се повтори всичко и отново ще се окаже, че бременността е "кухо яйце" smile3518.
Поне лекарката беше любезна и ми обясни, че референциите 0.00-8.5 не се отнасят, когато изследването се прави с цел да се провери за бременност.

# 667
Миличка, защо не си направиш ново изследване на ЧХГ след 48 часа, за да видиш как се развива ембриона? Направи си пак и ехограф. Така поне ще знаеш какво се случва и вероятно ще си по-спокойна. Стискам палци да не изживееш разочарованието отново! Но не оставяй така нещата според мен! Кураж, мила!!  Praynig Hug

# 668
Днес говорих с лекар от Цибалаб да ми разясни стойностите. Оказа се, че трябва да съм 5 или 6 гс според стойността на ЧХГ. Според ехографа съм в началото на 5 гс, но не се вижда ембрион. Започвам да си мисля, че пак ще се повтори всичко и отново ще се окаже, че бременността е "кухо яйце" smile3518.
Поне лекарката беше любезна и ми обясни, че референциите 0.00-8.5 не се отнасят, когато изследването се прави с цел да се провери за бременност.

Е в началото на 5 г.с малко специалисти биха видели ембрион.
На първия ми преглед в 6 г.с едното бебе въобще не го гледаха. Видя се плоден сак и толкова, нито го мериха, нищо. Слава Богу закрепиха се и се развиха и двете бебета.
Имаш категорично положителен тест, в много ранни седмици си. Не се тревожи излишно. Трябва време за да се проследи развитието. Както другите ти казват, направи още един тест след 48 часа и тогава се запиши на преглед при добър АГ.

дълъг път, съжалявам за случващото се.

# 669
  • Сфия
хубавичка, до колкото знам при кухото яйце по-скоро са ниски и неудвояващи се стойности. Ембрион в пета седмица-няма как да се види! Аз си мисля, че с тези стойности при теб става дума по-скоро за близнаци... Просто споко!  spoko Всичко ще е ок, ще видиш!  Hug

# 670
Благодаря ви, момичета!  bouquet Утре съм на друг лекар, ще споделя какво е станало.

# 671
Хубавичка, какво стана стеб? Има ли новини? Стискам палци, мила!  Hug

# 672
  • Сфия
a, дълъг път, с теб също какво става?

# 673
starlet, нещата  при мен приключиха, за съжаление с неприятен край. Вчера ми направиха лапароскопия. Оказа се, че имам дваембриона - по един във всяка тръба ... Доста рядко се случвало, но когато имало да стане, станало...  Всъщност след контролата в четвътрък, в събота бях на нова. Стоностите на ЧХГ бяха удвоени - от 1186 на 23.. (забравих колко точно беше стойността). Това обаче, без наличието на ембрионв матката, с видяна течност в корема и заподозрях плод на ехографа извън матката, ги накара да пристъпян към лапароскопия.... Сега физически се чувствам добре, но психиката ми е доста разбита... Вероятно ще мине време и ще се възстановя.... Прегръщам всички ви, които ме подкрепяхте! Ще се срещаме!  Hug

# 674
  • Сфия
дълъг път , Hug  spoko Горе главата! Дано в най-скоро време се похвалиш с 2 ембриончета на правилното място!  newsm17

Общи условия

Активация на акаунт