Стойности на ЧХГ???

• 369 027
  • 800
  •   1
Отговори
# 750
Благодаря ти за успокоението Hug,дано си права Praynig

# 751
  • Сфия
ще видиш, че съм права  Hug Смени лекаря. Мен ме гледаха в Токуда втория път. Платените приеми са на много добър ехограф и лекарите са добри. Аз лично ходих при Илиев и е невероятен. Лошото е, че часове има за след месец, но има начин да се вмъкнеш. Отиваш и изчакваш-няма да те върнат. Но трябва да попаднеш наистина на добър, защото и там има някои, които не стават за нищо. Ако решиш ще ти обясня по-подробно. А ако имаш друга идея за добър лекар изчакй няколко дни и отивай. И после непременно да пишеш как седят нещата!  spoko

# 752
# 753
Хайде и аз със своите притеснения тук.
Ходих вчера на преглед след + тест,бяха 4 седмици и 4 дни от ПМЦ,сак не се видя в матката,нито в тръбите.Има наличие на жълто тяло в десен яйчник.Матката е с удебелена лигавица,направих ЧХГ,резултата вчера беше 661,92.Да се надявам ли,че все още има шанс.Забравих да напиша и следното в опсанието на доки пише:СД има течност(тя предположи,че ще бъда с ниски нива и това е овулацията,дано само не се окаже извънматочна)

И според мен нещата са идеални! Сакче няма как да се види при стойности по-малки от 1000,а щом лигавицата е удебелена, това е чудесно! Сакчето ще се види!  Hug Просто бъди спокойна и изчакай следващия преглед. Това СД има течност нещо не ми стана много ясно какво е. Ако пък искаш да си ощепо-спокойна, можеш да си повториш теста след48 часа. Стойностите трябва да са удвоени! Кураж, мила и не се притеснявай, всичко ще бъде наред и скоро ще ни се похвалиш с  preggo  Grinning

# 754
И според мен нещата са идеални! Сакче няма как да се види при стойности по-малки от 1000,а щом лигавицата е удебелена, това е чудесно!
И аз така знаех и тръбя навсякъде, но след като преди седмица-десетина дни на Firegirl й видяха сак вътрематочно при стойности на ЧХГ 100 и нещо, вече се чудя за какво си говорим....  newsm78

Що се отнася до CD, това е т.н. Cavum Douglasi (Кавум Дъгласи, Дъгласова кухина) (снимка - отбелязано е като rectovaginal excavation) - най-ниската точка в коремната кухина, където се събира свободна течност - например течността от спукалия се фоликул при овулация. Наличието на въпросната течност е един от признаците на отминала овулация. Не знам с каква скорост се абсорбира течността в кавума, но ми се струва, че в 4 г.с. + 4 д. не би трябвало да я има.
Разпитай лекарката си подробно!!!
...и успех  Flowers Four Leaf Clover

# 755
Кафенце това е нещото което и мен ме изуми, сега съм в петък на преглед, да видим расте ли и какво се случва, но мога да кача снимка, сак се вижда и не мога да разбера как така, след като навсякъде пише на 1000?, нещо не е както трябва при мен, но скоро ще разберем Praynig
Стискам палци и се моля за всички Praynig

# 756
Да ви благодаря за куража и тихичко да се похваля Blushст-сти след малко над 66 часа 2030:))видяхме го днес на нов преглед!Стис палци и Praynig за всички влизащи тук!

# 757
  • Сфия
bravy, видяхте сакчето ли? Нещо не можах много да те разбера... Честито де!  Hug

# 758
И според мен нещата са идеални! Сакче няма как да се види при стойности по-малки от 1000,а щом лигавицата е удебелена, това е чудесно!
И аз така знаех и тръбя навсякъде, но след като преди седмица-десетина дни на Firegirl й видяха сак вътрематочно при стойности на ЧХГ 100 и нещо, вече се чудя за какво си говорим....  newsm78

Що се отнася до CD, това е т.н. Cavum Douglasi (Кавум Дъгласи, Дъгласова кухина) (снимка - отбелязано е като rectovaginal excavation) - най-ниската точка в коремната кухина, където се събира свободна течност - например течността от спукалия се фоликул при овулация. Наличието на въпросната течност е един от признаците на отминала овулация. Не знам с каква скорост се абсорбира течността в кавума, но ми се струва, че в 4 г.с. + 4 д. не би трябвало да я има.
Разпитай лекарката си подробно!!!
...и успех  Flowers Four Leaf Clover
Кафенце, благодаря ти за пояснението, не се бях ровила по въпроса, не ми се е налагало. И въпреки всичко не ми е ясно нито защо има течност по това време на бременността, нито как е възможно да се види сакче при такива ниски стойности, след като навсякъде чета, а и лекарите са ми го казвали, че сакче се вижда при ЧХГ над 1000  newsm78 newsm78 newsm78.  Важното е, че до колкото успях да разбера, резултатът е добър! Успех на всички ни, които се нуждаем от хубави вести Hug

# 759
Здравейте,

След една извънматочна бременост преди 2 години и след дълги опити, днес си пуснах кръвен тест.
Трябваше да отида тази вечер при доктора ми за резултата. Обадих му се по телефона за да му кажа че ми е дошло и че не съм бременна според мен. Той ми каза че имам стойност 90. В първия момент си помислих че се майтапи но излезе вярно. Като се прибрах, нямаше нито капка повече кървене.
Последния цикъл беше на 30 май и от близо 2 седмици така ме болят гърдите.
Ще повторя теста другия петък за да видим дали всичко е ок. Обадих се на генеколога ми които ми каза че преди 1200 не се вижда на апарата.
Мислите ли че другия петък ще имам такава стойност ако всичко върви както трябва?

Благодаря ви за отговорите.

# 760
Ако се удвоява правилно, ще е стигнал 1400 още идната сряда!!  Praynig
Това, което ти се случва, е напълно възможно!! През януари месец на 13-и ден след овулацията ми дойде, тЕче като из ведро 2 дни, на третия ден спря, на четвъртия ден сутринта имах ЧХГ 36.6. При мен не се развиха благоприятно нещата тогава, но при теб с тази чудесна стойност от 90, имаш всички шансове да се развие нормална бременност  Flowers Four Leaf Clover
Бъди нащрек за нови прокървявания/зацапвания. Надявам се лекарят ти да ти е изписал Утрогестан/Дуфастон.

Да пишеш как върви тестването!

# 761
Благодаря ти за отговора.
Това моето дори не е кървене ами едно тъмно кафяво.
Все още нищо не ми е изписал доктора. Не съм и го виждала. Каза ми че е рано и да спра всички лекарства които пя. Стимулирах овулацията всеки месец тъй като съм с поликистозни яйчници.
Другия понеделник съм при доктора за да видя другите изледвания (пуснах си пълни кръвни изследвания) и ще отида четвъртък или петък за нов кръвен за ЧХГ-то
Едно време пиех дуфастон когато не ми беше идвало много време и за да провокирам да ми дойде.
Не знам дали е умесно да го пия пак.

# 762
bruxelles1 Дуфастона е хоромона на бремеността - прогестерон, изписва се за задържане, така че няма да ти навреди Peace

# 763
Така е, но предпо4итам да из4акам лекарски съвет.
Имах още няколко петънца но нищо пове4е.
4акам, а 4акането е дъъъъълго.

# 764
Момичета, някоя пила ли е Достинекс? На мен Стаменов ми го изписа още преди пункцията и го пия вече 3-ти месец...след като видях положителния ден каза да пия през 2-3 вечери по едно,преди това беше през вечер...То за какво се пие точно? Сега на 11 юли съм на преглед при него, а хапчетата ми свършиха вчера...струват 100 лева близо,вътре са 8 таблетки, освен това от тях ми е адски лошо....като парцал съм на следващия ден, та мислите ли,че ще е фатално сега за една седмица да ги спра, за да изчакам прегледа и евентуално той да ми ги спре?

Общи условия

Активация на акаунт