МАЙско бебче обичливо с мама много е щастливо!

• 8 810
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
passion, верно ли е това за течностите?  Rolling Eyes
Mina_21 , не е ли рано за зъби?  Embarassed
Дания , аз като кърмя навън, гледам да съм с дрешка, която да мога да повдигна нагоре. Така бебка като засуче, нищо не се вижда.
Иначе си я държа на ръка, и ако ми е удобно си кръстосвам краката, за да я повдигна малко.  Hug Дано съм била полезна.
liana, в кой квартал сте?

# 136
  • Sofia
Дания , аз като кърмя навън, гледам да съм с дрешка, която да мога да повдигна нагоре. Така бебка като засуче, нищо не се вижда.
Иначе си я държа на ръка, и ако ми е удобно си кръстосвам краката, за да я повдигна малко.  Hug Дано съм била полезна.
liana, в кой квартал сте?

И аз така кърмя   Grinning
В Студ. град съм на границата с Дианабад (до картиг пистата).
Mina_21 зъби още е много рано. Понякога се получават едни образувания като перлени топченца, които минават от самосебе си.

# 137

Момичета , вие вече имате ли зъби? Confused Е, зъби силно казано, но вчера видях,че на венците на Яна от долната страна , са се появили две малки бели точици. И скоро очаквам включване Rolling Eyes

Ние... имаме зъби да:) бебетата нямат още обаче:)

# 138
Сиско, Лиана, благодаря за отговорите, и аз така уж опитах да кърмя, но може би защото бебо много плачеше и бързах и неможах да го сложа удобно или от друго незнам, но не се получи много, следващия път може да се получи по-добре Simple Smile
Сиско и мен ме боли понякога докато засуче бебето, даже и като суче, незнам дали е нормално. А в последно време бебока се и заиграва със зърното, тегли във всички посоки и ръмжи  Mr. Green

# 139
Честит рожден ден, Майче! Много здраве, радости и дълги спокойни нощи (да се наспиваш едно хубаво)!   bouquet:

Да се оплача -почти ми слря кърмата newsm45.От сутринта до вечерта едвам се събира за едно хранене и в двете гърди. Изпила съм тонове чай на Хип, прясно мляко и ефект нула. Циците ми станаха на г.. от гадната помпа, ама нейсе! Няма и няма. Cry

В много случаи кърмата спира когато майката е притеснена или стресирана. Изключително важно е да си спокойна пък каквото е писано да става, ще стане. Стискам палци да се върне, но преди всичко бъди спокойна - така помагаш и на себе си и на бебчето!  Peace

# 140
А в последно време бебока се и заиграва със зърното, тегли във всички посоки и ръмжи  Mr. Green
Дания , ако и моето не правеше така, щях да кажа , че твоето го прави , щото е мъж  Joy

liana , не сме много далече. Там е офиса на мъж ми, така че може да ни докара някоя сутрин.  Peace
И ние сме без лепенка, вече 10 на дни. В срядя сме на консултация и тогава еди да се оправя с пъпчето.

# 141
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЙЧЕТО! ЖЕЛАЯ ПРАЗНИЧНО НАСТРОЕНИЕ И МНОГО ПОДАРЪЦИ!!! Laughing

Една Мама, относно проблема с кърменето вечер, и ние имаме такъв от време на време и то винаги около 18.00 - 20.00 часа (ориентировъчно). Миналата седмица на детската консултация специално попитах педито и тя ми каза, че това може да се получи ако бебето суче по-лакомо и нагълтва въздух (от което вероятно получава стомашен дискомфорт). При нас това винаги става след като суче около 5 минутки. Започва да реве истерично, хем иска да продължи да суче, хем като му подадеш гърдата в устата още повече реве все едно, че нещо, което не му е вкусно му даваш.
Пробвай да дохранваш от другата гърда, за да провериш дали е от недостиг на кърма в тези часове. Аз също така опитвах да го дохранвам с изцедена кърма - докато аз изцедя 20-тина гр. някой друг го дундурка и го успокоява.
Във всеки случай мога да кажа, че не съм намерила универсално решение на проблема. В последно време го храня така докато не ревне, давам го на някой друг да го успокоява, за да не му мерише в моите ръце на манджа и да се дразни допълнително. Той обикновено забравя за яденето и после ядем след малка почивка. Вчера беше така и се дохранвахме след 20-тина минути след първото кърмене.

Стига писах!

# 142
Ами значи аз нещо съм изкукуригала с тия зъби. EmbarassedМоже би защото изпитвам ужас от появата им.Но мога да си заложа левия бъбрек , че тия малки нещица нарастват Confused

А за кърмата.Я дойде, я не. Само исках да питам някой от вас пие ли цитрусови сокове? На мен ми казаха ,че не трябвало да се консумират, но аз от ти дена само грейпфрути и портокали сънувам newsm45

# 143
  • Варна
Майче -  честит празник ! newsm51 Най-щастливата майка на най-здравите и сладки дечица бъди!

Една мама, Тина - и при нас е така. Аз бях писала неотдавна - вечер суче по 4-5 пъти за 3-4 часа. Събират се към 2 часа средно. И чак към един-един и половина заспива. Сигурно е заради по-малко кърма, но аз не се шашкам, а давам ли давам.... Mr. Green При вас дали няма да подейства?

Дания, аз сядам удобно (облегната) на пейката, кръстосвам краката и на горния крак си подпирам лакета на ръката, на която лежи главата на Габи.

Лиана - лепенката слагам с нечия помощ - единия први кожна гънка, в която се "скрива" пъпчето, другият залепва, така, че да остане гънката. Сменам на 6-8 дни, като почне да се залющва по края лепенката.

Вчера правихме парти на бебка. Поканихме си приятелите - 20 калпака, беше весело, а тя се държа чудесно - раздаде усмивки на всички и после заспа Laughing

# 144
Аз не се ограничавам. Ям и пия всичко - без алкохол ( само биричка - 1 чашка ), като гледам да не прекалявам  Peace

# 145
От ядки вече ми се повръща, да ти кажа. Течности пия с литри ,ама нейсе!Е, в крайна сметка, колкото толкова .Нкои мами дори и седмица не успяват да кърмят.
Аз съм от тях. И колкото и да ревях и да се тръшках сега осъзнавам че всички деца са пораснали-с или без кърма.И да ви кажа чесно в началото ревях(ревях е слаба дума) не толкова че нямам кърма,а че имаше тъпанарки(сори за грубата дума),които ми соляха сол на главата как сега като не съм кърмела бебо щял да се пръска от рев,да се разболява нон стоп и да си стои малък и нихилитен.Бебо не само че не реве,но и расте.А за болести незнам....Дано господ го пази. PraynigПо важно е да сме спокойни и весели,за да можем да се грижим и възпитаваме пълноценоо малките мушмороци Joy  Peace

# 146
  • Burgas, Bulgaria
майче Честит Рожден Ден -от сърце ти желая кротки деца и много здраве а пък ти другото ще си го направиш  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 147
Момичета, благодаря за отговорите  bouquet
Иаз вечер храня на често и така ще продължавам.

# 148
  • Sofia
sisko2, ще ти пиша на лични да се разберем кога да се видим   Grinning
Мina_21, ми пийни си малко, нищо няма да стане... поне мерака да ти мине   Simple Smile  Аз пия нат. сок от портокал, ама колко е натурален само той си знае   Mr. Green  Както казва една съфорумка "Натурални сокове не пия щот` не знам какво са натурАли."   hahaha
Didka, при вас не се ли получават ранички от лепенката? На Ели стоя 1 седмица и я свалихме, защото кожата беше зачервена точно на гънката, в която се скрива пъпчето. Док. ни беше казала, че лепенката трябва да седи поне 1 месец, но не ни спомена да я сменяме периодично  Rolling Eyes То ако не се сменя кой знае какви рани ще станат, пък нали и трябва да се почиства...

# 149
  • Варна
Здравейте, здравейте,ние сватбарите се завърнахме и прекарахме много, много добре.
ето вижте сами
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=130767&view=1&photo=9

Общи условия

Активация на акаунт