Трикове в домакинството или как да си откраднем свободно време

• 39 662
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
Вчера правих пълнени чушки, като оризът го приготвих в микровълновата, спести ми доста суетене около тенджерата.

това как става?

Това го пробвах и аз  Peace-сложих ориз и вода 1 към 3, даже нарязах и лука и готово-без да бъркам и да следя, бързо и лесно, както аз обичам да готвя Embarassed

# 211
Страхотни идеи! Благодаря ви!!   bouquet

# 212
В какви съдове замназявате готвени ястия? Ще опитам и аз така. В къщи обичат само прясно приготвена храна,
но ще трябва да ги науча и така, защото не мога да смогвам всеки ден да готвя. Освен това, когато остане
от днес за утре никой не го яде и един вариант е да го замразя и да почака два-три дни.

# 213
Вчера седнах да си почиствам чекмеджето, където бутам всичко, което не знам къде да сложа, та се сетих да ви предложа и този вариант. Във всяка къща има неща, които не знаеш къде да набуташ - останали 2 батерии от комплект от 4, рулетка, ключодържатели, касови бележки за 1-месечна гаранция на обувки, катинарчета, стари тефтери и т.н. Тъй като имам свободно чекмедже съм го определила за такива неща. С един куршум убивам два заека - първо, не се въргалят по масите безразборно дреболии и второ, ако търсиш нещо и не го виждаш, значи със сигурност е в това чекмедже (спестява време).

Пак в този ред на мисли, имаме доста ключове, които не ползваме ежедневно - от вили, от апартаментите на родителите ни, от ел. табло, от мазе и т.н. В шкафа с жичкаджийските неща на мъжа ми сме ги закачили и надписали, така че когато някой ключ потрябва не се чудим този ли беше или другия.

# 214
Много полезнитрикове събрани на едно място http://www.bg-mamma.com/site/content/view/877/52/   Wink

някои са полезни, но други направо ме втрещяват
примерно това За да премахна част от бързането, вечер я обличам с дрехи, които може да носи на следващия ден. Тя също мисли, че е много хубаво да спи с дрехите!

Едната ми приятелка от години работи като учителка в детска градина в Америка. Там НАИСТИНА децата на обяд лягали с дрехите и обувките на дюшеци на пода. Това е по специално разпореждане на властите. Споделяла е с мен, че такова е виждането в държавата за канските предохранителни мерки, които се взимат за сигурността на децата. Това се правело с цел да могат да ги изведат лесно при евентуална заплаха за живота им при природни бедствия и пр.

Ето защо, тази американска майка не е счела за нещо необичайно да приложи и да сподели този свой трик. Наистина е редно винаги да отчитаме различията по отношение отделните култури.

# 215
В резултат на това съм живяла с три американки, които и на по 20 години с дрехите лягаха и без чаршафи.  Shocked За мен хигиената не се влияе от културни или еди какви си различия.

по отношение на триковете се сетих следното, когато изпера детските дрешки, от пералнията ги слагам директно на сушилника, пренасям го на терасата и след това директно до мястото за гладене. Не пести кой знае колко време,но пак е нещо.

# 216
В какви съдове замназявате готвени ястия? Ще опитам и аз така. В къщи обичат само прясно приготвена храна,
но ще трябва да ги науча и така, защото не мога да смогвам всеки ден да готвя. ..
Ама ти не ги замразявай напълно сготвени. Приготвяй си някакви полуфабрикати, бланширани и т.н. Пробвай с боб. Сложи да вариш един голям казан  Mr. Green и при сменянето на водата остави количество само за едно ядене и си го досготви, а останалото на 1 или 2 части /без вода/ във фризера. Като го извадиш после, заливаш с малко вода и го досготвяш.

# 217
  • при моите любими
Записвам се за темата. Супер сте момичета  Hug

# 218
но ще трябва да ги науча и така, защото не мога да смогвам всеки ден да готвя. ..
Ама ти не ги замразявай напълно сготвени. Приготвяй си някакви полуфабрикати, бланширани и т.н. Пробвай с боб. Сложи да вариш един голям казан  Mr. Green и при сменянето на водата остави количество само за едно ядене и си го досготви, а останалото на 1 или 2 части /без вода/ във фризера. Като го извадиш после, заливаш с малко вода и го досготвяш.

Благодаря! Хубава идейка!  bouquet

# 219

Благодаря! Хубава идейка!  bouquet
Това с боба ми хареса, вече прилагам разни идеи от тук, мерси, ако измисля нещо полезно-ще споделя.

# 220
Вчера правих пълнени чушки, като оризът го приготвих в микровълновата, спести ми доста суетене около тенджерата.

това как става?

Това го пробвах и аз  Peace-сложих ориз и вода 1 към 3, даже нарязах и лука и готово-без да бъркам и да следя, бързо и лесно, както аз обичам да готвя Embarassed
Колко време и на каква степен вариш ориза в микровелето?Съдът отворен ли е или се слага капак?

# 221
  • София
Супер идейки   bouquet. Доста от нещата прилагам, но и научих доста интересни хрумвания, които ще са ми от полза.
Ориза варя за 10 мин. на най- силната степен,  йенска тенджера с или без капак ( както дойде и по двата начина става), но разбърквам от време на време. Така правя и картофената салата. Слагам всичко в съдинката вкл. и лука включвам, разбърквам и сервирам.
Боба го правя в буркани, защото нямам фризер. Сварявам го в голямо количество и още горещ го изсипвам в бурканите и ги обръщам с капачката надоло. Така пестя и време и енергия.

# 222
                   Хрумна ми, но още не съм го пробвала: ще развъртя подвижния душ заедно с т. нар. мека връзка и ще го пусна в миялната  Mr. Green.

# 223
Картофената салата за колко време става? Иначе за ориза без капак го приготвям и не го разбърквам, само следя водата дали е достатъчна,.

# 224
Много полезнитрикове събрани на едно място http://www.bg-mamma.com/site/content/view/877/52/   Wink

някои са полезни, но други направо ме втрещяват
примерно това За да премахна част от бързането, вечер я обличам с дрехи, които може да носи на следващия ден. Тя също мисли, че е много хубаво да спи с дрехите!

Aми това.....

Винаги използваме уоки-токи в колата, за да комуникираме един с друг, когато единият е в магазина, а другият остава с децата. Мога да му кажа да побърза или че всичко е наред и може да пазарува спокойно. Те са чудесни и в големите универсални магазини, в случай че се загубите един друг.” - Лиса

..... нямат ли мобилни телефони.

Общи условия

Активация на акаунт