Трикове в домакинството или как да си откраднем свободно време

• 39 666
  • 300
  •   1
Отговори
# 225

..... нямат ли мобилни телефони.

що да плащат или да си хабят минутите от групата Mr. Green

# 226
Там телефоните не са така разпространени като тука Whistling.

# 227
  • София
Картофената салата за колко време става? Иначе за ориза без капак го приготвям и не го разбърквам, само следя водата дали е достатъчна,.
10- 15 мин. в зависимост от количеството и нарязването. Ако са по- едри им трябва повече време.

# 228
Здравейте. Немога да изчета всичко написано тук, затова се надявам да не се повтарям. Ето това е линк, където много добре се показва как се сгъва тениска . Като се потренира, става много бързо и лесно.
http://www.friends.bg/index.php navPage=video&subPage=view&v_id=5723a1616994a4073bb12197a2f90ac1

http://www.friends.bg/index.php?navPage=video&subPage=view&a … 73bb12197a2f90ac1

# 229
Не знам дали е подходящо да задам тук въпроса си, но ще ви попитам. Купих си черни дънки, но страшно много боядисват. Като ги нося след това целите ми крака са черни. Как да ги изпера за да спрат да пускат а също така и да не избелеят много. Sad

# 230
Не знам дали е подходящо да задам тук въпроса си, но ще ви попитам. Купих си черни дънки, но страшно много боядисват. Като ги нося след това целите ми крака са черни. Как да ги изпера за да спрат да пускат а също така и да не избелеят много. Sad
Накисни ги във вода с оцет,чувала съм,че помага да не пускат боя повече.Но лично аз не съм пробвала и не знам доколко е  ефикасно!

# 231
благодаря! И аз съм чувала за това, но не знам в какви съотношения да ги направя. А няма ли после да мирише на оцет? Не знам как става точно. Cry

# 232
Една част оцет, две части вода.Поне12ч ги кисни, още по-добре 24.

# 233
  • под тепетата
Има препарати за черни и тъмни дрехи (Первол), аз по погрешка купих такъв, но върши работа (запазва цвета).Но дали ще спрат да пускат след прането -не знам.

# 234
  • София
страхотни сте и затова се записвам да ви следя  Heart Eyes

# 235
  • София
аз лично бих изпрала дънките няколко пъти поред. много неприятно ми звучи това с боядисването на краката.

# 236
Благодаря ви! Ще пробвам с оцет, но ако ги държа толкова много време във водата да не се разпаднат. Confused Мислих си за Первол, но не съм сигурна дали ще има резултат. Вероятно ще го пробвам, защото ще избелеят макар, че ги пера с препарат за цветно пране.

# 237
А ако пробваш да ги оставиш в оцета само за няколко часа? Ако не ме лъже паметта и аз едно време така си оставях дънки, боядисани в черно /от самата мен/ първо в оцет и студена вода. Със сигурност се сещам, че дънките не цапаха.
Успех ! И сподели резултната послел

# 238
Аз съм чела в списание, че за да се фиксират бои за дрехи и да не пускат дрехите се накисват в солена вода. Идея нямам за пропорции и дали работи.

# 239
Много хитри нещица, намерих и за себе си доста  bouquet
моята малка хитринка е по отношение на гладенето, освен че нямам кой знае колко място за простиране не обичам и да гладя.
Освен задължителният избор на дрехи от немачкаеми материи, простирането на всички блузи, якета, ризи, даже и на малкия звяр -става на закачалки. Вече си имам набор от закачалки специално за простиране и не ги бъркам с тези от гардероба.
Изпираш закачаш на закачалката, самата нея на простира, изсъхва за отрицателно време и почти не се нуждае от гладене. Да не казвам, че лятото точно след 2 часа изъхнало и директно се облича.

Общи условия

Активация на акаунт