Температура на водата

• 3 132
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Меря с лакът  Peace, ако е добре на мен, значи става за къпане.

# 31
Къпя на пипане, без термометри.
И аз така.
Мисля,че е най-сигурно след като първо аз съм я проверила водата.

# 32
в начало мерих Т с термометър сега я меря с лакът или вътрешната част на китката

# 33
при 37 градуса водата е хладка - мерех я в началото с термометър и къпех на 39-40 градуса. След това вече я нагласях без термометър, на ръка.

# 34
Проверявам на ръка. Досега сме нямали проблеми.

# 35
Винаги съм я къпала при температура - 37-38 градуса Peace

# 36
На ръка и определено беше по-висока от отбелязаната на бебешкия термометър.

# 37
  • София, Манастирски ливади

и аз така от самото начало  Peace

# 38
37-38 градуса. Но не меря с термометър а с лакътя. Но прекалено топла вода може да изнежи бебчето. Теб какво точно те притеснява при 37-38?

И аз така, дланта е по-груба и усещането за топлина не е достоверно. Подготвям водата на 38 градуса, докато се изкъпем тя пада на 36-37. И на мен при 37 градуса не ми се струва много топла (аз лично се къпя с много топла вода и съм адски зиморничава), но не забравяй, че телесната Т на бебетата и децата е по-висока от на възрастните, пулсът им е много по-ускорен и "кръвта им ври", както казват Simple Smile Та, ако не искаш да го изнежиш 37-38 е добре, не повече.

# 39
  • София
Peace

# 40
  • Габрово
Като съвсем неопитни и пресни родители използвахме терометъра и водата беше около 38 градуса. Скоро след това преминахме на усет.
И аз в началото я мерех,вече не.

# 41
Къпем го на Т 37-38 градуса. Не понася по-топла. В началото ползвахме термометър, но вече не. Къпем го под душа най-често.  Mr. Green

# 42
  • Mediterraneo
От самото начало я карам на усет. Никога не съм ползвала термометър за вода.

# 43
  • постоянно
Винаги съм я къпала при температура - 37-38 градуса Peace
Peace

# 44
  • Бургас
Никога не съм мерила температурата на водата с термометър, мерех я с лакът. Не съм имала проблем. Зимата я парвех по-топличка, лятото по-хладничка и така.

Общи условия

Активация на акаунт