Тайната на дългата и гъста коса-12

• 34 189
  • 381
  •   1
Отговори
# 75

Oх, вие сте добре, а аз пък намразих тия рози...  Sick
   А дали и от розовата вода не изтънява косъма, как мислите? Нали пак расте бързо...  newsm78

# 76
Слагах по 1 ампула след всяко миене на косата/2 пъти седмично,защото е суха/.

# 77
   А дали и от розовата вода не изтънява косъма, как мислите? Нали пак расте бързо...  newsm78
Съвсем не знам - само виждам, че неговата коса не изтънява.
Не хващам как и дали е само при него.
Не пропагандирам използването на розова вода, просто предлагам заместител на хининова, а първата аз използвам и за блясък ( с пулверизатор след измиване) и за хидратиране на лицето Peace

# 78
  • На небето
По пътя на логиката, ако при бързия растеж косъма изтънява, понеже не може да смогне, то тогава не би трябвало да има значение какъв препарат за бърз растеж ще използваш дали хининова вода или розова вода? newsm78 Според фризьорката ми всеки продукт, който предизвиква бърз растеж, причинява изтъняване на косъма. Това не значи че аз не ползвам разбира се. Даже ще си направя смес от хининова и розова вода. Дано не си взаимодействат, по негативен начин.  Twisted Evil

# 79
Здравейте момичета!!!
Някъде четох, че към 100 мл. розова вода се прибавят 10 големи ампули витамин С и с тази смес се маже кожата на главата. Трябва да потърся точно какъв беше ефекта. Мисля, че е за изтощена коса, но като намеря пак ще пиша!

# 80
Здравейте момичета!!!
Някъде четох, че към 100 мл. розова вода се прибавят 10 големи ампули витамин С и с тази смес се маже кожата на главата. Трябва да потърся точно какъв беше ефекта. Мисля, че е за изтощена коса, но като намеря пак ще пиша!
Подхранващ лосион за коса с розова вода и Витамин С
Прави се от 100 г розова вода, към която се добавят 10 малки ампулки вит. С. Преди употреба е добре шишето да се разклати старателно. След това сместа се втрива в корените на косата с лек масаж. На финала се разресва, за да може лосионът да се разнесе и към краищата. Не се изплаква. Добре е да се прави всяка вечер, докато шишето се изпразни.

от фема-бг.ком. Ето тук всички маски.
  bouquet

# 81
Zizi, ти си направо невероятна. Много благодаря за експресното отзоваване.

# 82
  • На небето
Подхранващ лосион за коса с розова вода и Витамин С
Прави се от 100 г розова вода, към която се добавят 10 малки ампулки вит. С. Преди употреба е добре шишето да се разклати старателно. След това сместа се втрива в корените на косата с лек масаж. На финала се разресва, за да може лосионът да се разнесе и към краищата. Не се изплаква. Добре е да се прави всяка вечер, докато шишето се изпразни.

Ей това ще го направя. Peace Някой пробвал ли го е да каже за ефекта?

# 83
Съвсем не знам - само виждам, че неговата коса не изтънява.
Не хващам как и дали е само при него.
Не пропагандирам използването на розова вода, просто предлагам заместител на хининова, а първата аз използвам и за блясък ( с пулверизатор след измиване) и за хидратиране на лицето Peace
  Мисля, че неговата за 4 дни няма как да изтънее...  newsm78

# 84
Не съм съгласна....ако има бърз растеж (от примерно поне 2 месеца) косата си расте по тънка - няма значение дали общата й дължина е 1 или 30 см. След епилиране косъмът си израства по - фин, например Peace

# 85
    Така е, не споря...  Hug
    Мисълта ми беше, че с това постоянно подстригване/бръснене на 4 дни косата изглежда доста по-здрава и гъста и няма как да разберем дали наистина изтънява...  Rolling Eyes  А и не знам милото ти от колко седмици/месеци я ползва. Ако е повече от месец, би трябвало да се забележи вече, ако изтънява...  newsm78
     bouquet  bouquet  bouquet

# 86
     Ако е повече от месец, би трябвало да се забележи вече, ако изтънява...  newsm78  
Не се бръсне, подстригва се с машинка. Използва розова вода, да речем от около 4 месеца Flutter
Вчера пак се подстрига - след няколко дни ще Ви кажа точно дали и колко евентуално е/не е изтънял косъма, нека го разгледам по - подробно Heart Eyes

# 87
  • На небето
Не съм съгласна....ако има бърз растеж (от примерно поне 2 месеца) косата си расте по тънка - няма значение дали общата й дължина е 1 или 30 см. След епилиране косъмът си израства по - фин, например Peace

Абе колкото и да изтънее едва ли ще е чак видимо.  Thinking Като имате в предвид колко е тънък принципно косъма, така поне ми се струва, като разсъждавам логично. Но при използване на продукти за бърз растеж, знам, че се скъсява живота на косъма, почти на половина. Затова повечето фризьори не препоръчват изкуственото стимулиране на растежа на косата.
Абе някъде бях чела за хининовата вода, че укрепва косъма. Мисля, беше в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=197025.new;topicseen#new

# 88

Абе колкото и да изтънее едва ли ще е чак видимо.  Thinking Като имате в предвид колко е тънък принципно косъма, така поне ми се струва, като разсъждавам логично.
Пак да кажа. Да речем, че си на 12 години. Никога не си се обезкосмявала по краката.
1. Започваш да се бръснеш - уплътнява ли се косъма, става ли по - твърд и тъмен?
2. След 5 години бръснене, ставаш на 17 и си събираш пари за епилатор/започваш да ходиш на козметик - става ли косъма по - тънък и светъл, по - мек....?

Но при използване на продукти за бърз растеж, знам, че се скъсява живота на косъма, почти на половина. Затова повечето фризьори не препоръчват изкуственото стимулиране на растежа на косата.
Животът на косъма/организма се измерва в деления на клетката - ако е програмирана да се раздели 10 пъти и да умре , а тя се дели два пъти дневно - ще умре след 10/2 = 5 дни. Ако засилиш растежа(делението й) двойно, ще се дели 4 пъти дневно, 10/4 = 2,5 дни живот. Значи рано или късно достигаш кодираната дължина и стоп.  Mr. Green
Клетките се делят по - бързо, когато е топло, затова се препоръчва, ако искаме да остареем по - бавно да живеем на по - хладно Peace

Последна редакция: пт, 13 юли 2007, 19:55 от Анонимен

# 89
  • На небето
Епилацията какво общо има със стимулирането на растежа на косъма. Епилирането отстранява косъма от корен и е много логично корена да се увреди и косъма да изтъней. А с тези продукти едва ли се получава същия ефект. Още повече, че са продукти за коса.

Общи условия

Активация на акаунт