{FR-VII} Amour, luxe, calme et volupté. Autrement dit - Matisse...

• 15 969
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Аз последния път се разочаровах от редута Simple Smile)
На 28.06. направих поръчка и една част от нея дойде след 5 дена в обущарницата където имат депо, а другата още я чакам, писах и писмо ама ми отговориха да си чакам. Мисля, че до тука бях с техните услуги...

Иначе ние утре заминаваме за БГ. И ще се върнем в средата на август.

Сега видях ваксинациония календар за 2007(френския) ето линк:
http://www.invs.sante.fr/BEH/2007/31_32/beh_31_32_2007.pdf за интересуващите се !

# 121
Вдъхновена от темата дали се чувстваме европейци(за тези в бг),искам да ви питам дали ви(ни) признават за европейци тук във ФР???
И давам бърз отговор-В Префектура Бобини-НЕ...Гише си има,ама служител за него НЯМА...А на тръшкането ми(питах културно)ми казаха,че това баш гише не работи по принцип...
И чаках 9 часа ,за да ми дадат среща за друг ден...
Толкова за моята новоизлюпена европейска гордост...     

# 122
Шомонски, познато ми е това, което казваш. Само мога да ти подаря моите съболезнования! Аз веднъж за едни резултати от изследвания чаках от 10 сутринта до 17 вечерта! Така е когато някой идва и ти казва " Но мадам, вие не сте чакали на правилното място". Тогава човек се пита " Аз ли съм прост или някои по-прости, но по-високо сложени се мъчат да ме изкарат идиот?"

Ротса, много ме очуди твоето изказване о сюже дьо нотр ами Сарко.
Незнам, но аз ли съм единствената, която намира Сарко и епуз Сесилия за някакво странно недоразумение? Саркози е един много суетен, влюбен в себе си човек, който обаче явно разбира от политика и много добре си изигра играта. Толкова добре, че човек му повярва за един ден. Ама нейсе! Политиката е театър, много суетен театър. Ако още веднъж прочета някъде нелепото сравнение на Сарко с Наполеон, ще подам молба за съд! Може тогава и да спечеля. Саркози ме отблъсква все повече и повече, тази негова акция беше поредната хитринка, която му помогна да си спечели някаква слава.
Ама честно, някоя от вас да не си мисли, че на Сарко му е пукнало и за миг за сестрите? Всичко е политика, мадами. А политиката е пари и ....суета. Сарко е най-голямото олицетворение!

Брей, за август го дават пак над 30 градуса в Бг. Как ще я караме, незнам. Аз при всички случаи се радвам! Дано обаче все пак бъде хладно. Аз съм родена за 25 градуса най-много. Над 25 е цяла екзекуция за мен.

А къде изчезна мамбата?

# 123
Вече се разбра каква е била тънката сметка на Сарко - естествено, че не е било от огромно съчувствие към нещастните сестри, ами явно Кадафи е чакал някой да му предложи ядрената централа. Така че, Роца, не страдай че трябва да си признаваш грешките!
Все пак и аз мога да му призная, че се труди човека, чак прекалено, чудя се дали и той не взема допинг. Дано не направи някоя колосална грешка, все пак, като върши толкова много неща едновременно!

Мистик, кога заминаваше ти за К-К? Май точно ще се разминете със Сашо, който в момента е там и се мести нагласен в един леген пълен с вода от единия балкон на другия. Било наистина голяма жега и за август го давали подобно Shocked

Шомон, явно не са се подготвили още за новите европейци - и не ми се вярва дори да започнат да го правят преди да е минал поне и август, през който месец, както се знае, цяла Франция е във ваканция. Само мога да ти съчувствам  Hug 

# 124
  • пак на Рив Гош
Мистикова, май нещо не съм се изразила добре (ама не ми е за първи път, де  Laughing).
Казах, че мислех преди изборите, че когато Сарко говореше за процеса в Либия и че ако го изберат, ще се намеси, приемах това за празни приказки и как гледа да се "докара" пред избирателите и после всичко ще забрави. Затова признах, че съм сгрешила и че не е забравил.
Но и за момент не съм била убедена, че му е пукало толкова за българските сестри, колкото за възможността Франция да подпише спогодби за търговия, централи и плюс си афинитé  Grinning
Що да не сравняват Сарко с Наполено?  Wink Я колко общи неща имат - и на ръст го докарва, и на работоспособност, че и на способност да сменя лагера (Наполеон, ако не ме лъже паметта,е започнал като революционер, минал е през Консул, член на Директорията, та да завърши като император Laughing).
А пък като говорят за Сесилия, все се сещам за песента на Саймън и Гарфънкъл и ме е яд, защото много ги харесвам (особено си падам по Scarbourough Fair).

Шомон, при мен, в префектурата на Версай март месец се съмняваха, че България е в ЕС и мацката ходи да проверява по разни свитъци...  Laughing

Чумби, като спомена за допинг - абе, какво става на Тур де Франс, всичките като мухи капят?

Надин, и аз имах проблеми с доставките от Редута... Ама аз съм си карък по принцип, що се отнася до каталожна търговия, все нещо не е наред - я размер, я цвят, я наличност, я качество...

Да ви похваля моя мъж - днес негова колежка му е донесла джанки от нейната градина (mirabelles) и човекът е извадил рецепта от Нета и като се върнах, го заварих тъкмо да пъха във фурната един флан с мирабели  Grinning
Оставям ви, отивам да си доглеждам едно предаване по Sci-Fi и после Стар Трек!

# 125
Ау Роцке, ти имаш мъж, който може да прави тарт о мирабел? Късмет му се вика на това Wink
Сарко и Наполеон могат само външно да бъдат сравнявани, моля да не се спори с мен по този въпрос  Mr. Green

Допинг, мопинг, тур дьо Франс се превърна в тур дьо фарс. Скоро може би ще се закрие този спорт.

Чумби, тръгваме за Бг. на 12 август. Живот и здраве ще сме се добрали до К-к на 13 вечерта.

Роцке ти за ТЖВ - Ест нещо разправяше, какво става с тази невинна идея, ще се осъществи ли мадам?

За Сесилия. Това беше един от фаворитите ми за име на моята мишанка.
Аз скоро научих, че Сесилия е бивш манекен на Шанел. И най-пикантното - Сарко е бил свидетел на мъжа и на първата и сватба. Тя двете дъщери ги имала от първия , от Сарко има един син.

# 126
  • MERIGNAC, FRANCE
Здравейте, мацки  Hug
Гледам леко на политика го избивате  Wink
Аз се подготвям за едни фестивали в Турция и нямам много време за форума, ама ви преглеждам де  Grinning В сряда заминавам за 2 седмици та съвсем ще отсъствам.

А Мамбата е на по4ивка в Португалия и съвсем ни забрави Hug

Роца, браво на твоята половинка   chef

Мистик, той май и Сарко си има един голям син от първия си брак  Rolling Eyes

Надин, лек път  Hug

# 127
Zdraveyte, mili mami!
KAkto vigdam tuk strashni debati se vihriat à propos de Sarkozy.........
Az otkrito da vi kaga, 4e sum pove4E ot radostna ot facta, 4e imenno toi sme4eni prezidentskite izbori, a ne niakoi naduhan s visokoparni i bezpo4veni utopi4ni ubegnenia sotzialist.

V li4en plan nie sme v o4akvane na ragdaneto na Matthieu, terminut mi e na 04 aout, no zasega samo favshivi trevogi.
Vie kak prekarvate vacantziata si v Ile de FRance?
POzdravi;Dia

# 128
  • пак на Рив Гош
Мамо Щрумф, на какъв фестивал ще ходите в Турция? Целокупно фамилно с малкия Щрумф ли поемате?  Simple Smile

Дид, нямаш ли кирилица? Или поне кредор? (в екрана на отговора, до бутоните "Начало", "Помощ", "Търсене" ..."Изход", накрая има едно бутонче, където ти разпознава основната клавиатура, като кликнеш на него, може да смениш на БГ фонетична или БДС клавиатура).
За франсилианските мами знам, че две са вече в България, една трябва да стяга май куфарите, а аз дори нямам и право на отпуска тази година, че почнах нова работа...  Sad
Та ще си седя в офиса и ще се гледаме с младичкия рус колега, с когото делим стая  Wink А Камбанката ще се гледа с татко си  Laughing. Ще си взема само 3 дни в края на август, заради рентре сколер, а и сме на 1-ви септември на сватба в Тулуза...

Мамбата вярно, че казваше, че ще ходят накъмто Портокалия. Моите свекъри заминават за там утре... А Клео и тя ли е в отпуска, че нещо вече изпуснах дирите кой кога и къде е? Много пътувате, бре хора  Laughing

Мистик, за ТЖВ-то - работя по въпроса, тънко и отдалече  Wink

# 129
Поздрави набързо между нашето завръщане от Британия и заминаване за Акитен... Heart Eyes

За Сесилия и Сарко, изчетох хвалбите, но не мога да се присъединя към вас..Това са кукувици. Невестулки. Нагласени игри. Препоръчвам ви Charlie Hebdo.
Хубавото е, че сестрите са свободни. Останалата спекулация ме кара да... Sick

Иначе Финистер си залужава. Не видях bigoudènes да му се не види, но пак съм доволна  Laughing Обиколихме с моя любими толкова готини места, на палатка, само двамата  Laughing Мога да препоръчам маршрути за желаещите. Ще пиша семеен Рутар на връщане от Акитен  Thinking

did80, леко раждане!

Поздрави и целувки на всички вас,
Клео (включване м/у два куфара)
  bouquet

Последна редакция: сб, 28 юли 2007, 22:30 от cleoven

# 130
  • MERIGNAC, FRANCE
Дид 80, леко раждане  Hug

Роца, отивам на международен танцов фестивал, а малкият Смърф ще се гледа с баба и дядо  Wink

Клео, жалко 4е ще се разминем в Акитен  Rolling Eyes А къде по-то4но ще ходите?

# 131
Едно бързо салю от мен, че и аз изчезвам за малко до испанско. Май много малко останаха да поддържат огъня на родна френска земя - всички се разбягаха нанякъде

Did80, леко и приятно да мине всичко, да се похвалиш после Hug

Роца, така както започна с тези сливи, без малко да си помисля, че мъжа ти е направил....ракия  Joy

Клео, чакам да разказваш като се завърнеш - ама не беше ли малко хладно и дъжделиво там, където сте били на палатка?

Айде, засега адиос  и  хаста ла виста! Heart Eyes

# 132
Да се разпиша и аз,че и ние отлитаме скоро,а в БГ нямам нет у дома.Ще трябва да ходя у брат ми-тоест да прекося цял Пловдив...

За Сесилия наскоро четох ,че на два пъти вече бие шута на Сарко в полза на други мъже-единия някъв магреб.По -скандалното е,че пазарува с привилегии-безлимитна държавна карта...

Роца-леле златен мъж си имаш  Peace

Имам и един въпрос:
Запознати ли сте с допълнителното пенсионно осигуряване?Някой има ли такова? Хайде да ме светне.Ние с мъжо си търсим някаква идейка-да вложим малко пари някъде(например всеки месец някаква вноска)и след десетина години(или при пенсия)това да ни носи малка (може и голяма)рента...

Кам био феновете-Стела Маккартни е пуснала серия съвсем био козметика в Сефора...Видях пюб...

Ди,днес те няма в скайп-де не се гушкате с бебчо???

# 133
Привет и от мен, отново от френска земя!
Престоят ни в Бг мина чудесно въпреки жегите, толкова добре, че сега съм изпаднала в традиционната си лятна-след-българия-депресия и затова няма да се впускам в дълги словоизлияния.
БГ ер ми скъсаха нервите на връщане, голямо закъснение и ужасно допотопен, малък самолет...На отиване уж по технически прични бяха заели един малък и стар самолет от Хемус еър, на връщане така и не разбрах причината, но за тези пари определено не си заслужава.

Шомон, знам я аз Стела Маккартни, но май са й скъпички нещата, поне доколкото си спомням от ягодката...но няма да пропусна да ги рагледам, де. Приятна ваканция в Бг!

И на останалите въвъ ваканция, приятна почивка!

# 134
Ани,твоя постинг ме разби...Оная част за ербг имам предвид...
Аз и без това съм в луда паника за тоя полет,ами...
Леле ако не си бях измила вече зъбите щях да се утеша с голяяяма порция шоколад...

А за линията на Стела-пишеше от 30 до 69?-дааа,не звучи евтино

Общи условия

Активация на акаунт