Вече всяко малко СЕПТЕМВРИЙСКО бебче има плюшено мече и пухено елече

• 16 426
  • 303
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, мами.
Днес ходих на работа и се скапах тотално.
Камелия, не мога да дойда на училището, че не ми дават да пътувам,а  и доктора ми днес се обади да вляза за малко в болница, така че утре, колкото и да не ми се иска, пак ще нощувам на чуждо място, сигурно 3 нощи, че иначе мо же да ми даде болнични- нали започвам наново с първичен.
На новата мама - добре дошла,
Сладка мама, да ти е жив и здрав рожденика и наесен да е много щастлив татко.
Преди малко ходихме да си поръчаме дрешки за бебока, цветовата гама не е много голяма, но качеството и жените си ги бива. Та от магазин май ще купуваме само гъзарийките.
Хайде, момичета, ще бягам, че мойто мъж си е вкъщи и искам да си го видя преди да го зарежа за поне 3 дни. Целувки

# 271
А забравих - продължение - сигурно сте гледали Бриджит Джоунс как опразва остатъците от хладилника и по-точно мухлясалия кашкавал - е сега отивам и аз това да направя - защото мъжо преди 1 час обеща да донесе некой джънк фууд ама още го няма...

# 272
basilisk много ти благодаря за информацията за зехтина  Hug
katrin и аз абсолютно идентично се разчекнах вчера в банята и по тази причина днес едвам ходя Rolling Eyes  ама се успокоявам, че все пак не можах да се пльосна Mr. Green
heureuse аз пък знам, че и тук се процедира това с обръщането, но явно не толкова често. Но пък съч чувала, че не е толкова безболезнено, даже можело да бъде опасно за бебето  Thinking
escarina много се радвам за страхотната новина    newsm44 Добре че потърси още едно мнение  Grinning Да ти кажа и аз още се чудя какво точно представляват контракциите, май не са ми се случвали досега или поне не съм ги идентифицирала като такива  Crazy
kali страхотна количка. Честито и със здраве да си я полза бебонко или дай боже бебонка  Mr. Green
munkamm не се ядосвай.  bouquet Макар че доста кофти номер са ти погодили  #Crazy Следващия път прати мъжа на пазар, може да се справи доста по добре! Моят е отличник в тази сфера  bowuu Heart Eyes
Добре дошла на новата мама!   bouquet

# 273
въпросът е дали лекарят ще се наеме за нормално раждане след секцио - това уточни с него
Ми ние сме се разбрали с него още от първите месеци, че ако всичко е наред с предлежанието и размерите на бебето, ще ме пусне да опитам нормално. Той е правил такива раждания. Тук в България лекарите не знам защо толкоз ги е страх, но по света близо 50% от жените с едно секцио зад гърба си раждат нормално втория път. Аз няма да се откажа току-тъй, ще му трябват доста аргументи да ме убеди. Макар че ако бебето не се обърне, няма да рискувам де.
vesela123, за потенето най-добре говори с лекаря си. И аз съм чувала че може да е от щитовидната жлеза, но може да е и от други неща. Питай.

Мами, може да ви е интересна тази тема от кърмаческия относно училището на 9 месеца и презентациите на Авент. Я кажете, при вас говорят ли ткива неща наистина?

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 22:30 от basilisk

# 274
Мами, може да ви е интересна тази тема от кърмаческия относно училището на 9 месеца и презентациите на Авент. Я кажете, при вас говорят ли ткива неща наистина?

В действителност правят яка реклама на Авент, ама чак пък да са казали да се изцеждаме 40 минути  newsm78 - не е имало такова нещо ... аз поне съм била на 5 такива презентации, организирани от 9 м. Може би авторката на темата нещо не е разбрала  newsm78. иначе наистина си правят голяяяяма -  около 30 минутна реклама, ама това го правят и Нук и Гербер, и Панадолбейбито ... все пак, въпреки че се отегчават, голяма част от мамите се радват на подаръците - особено шишетата, защото не всяка може да си позволи да даде минимум 9 лв. за пластмасово шише  ... пък и момичетата, които ходят на тези лекции знаят, че те са изградени и се провеждат основно на база рекламите - то и списанието е така, ако някой си го е купувал...  но без да ти правя комплименти, Базилиск, тези лекции няма да ти харесат въобще, като се има предвид колко четеш и колко се интересуваш  Hug можеш да ги посетиш от любопитство и да шашнеш лектора с някой въпрос   Peace /едно от момичето смая лекторка, като я попита защо бебетата хълцат, а гастроентероложката се шашна и каза, че бебетата не можели да хълцат, тъй като при хълцането се активирало незнам си кой мускул, а това нямало как да стане при мъниците в утробата ...  Mr. Green/

# 275
    Тук, за съжаление ми казаха, че просто при някои бременни така преминава, малко по-тежко. А моята акушерка, дето ми изписва лекарствата, казва, че не всичко се лекува с хапчета  Close . И вече започвам да се ядосвам Rage , защото явно че има нещо което да помага.

GOYA, как точно ги чувстваш тия контракции? Мпжеш ли да опишеш какво е? Аз не знам дали съм почувствала досега подобно нещо, не знам как да ги позная, колкото и странно да ви звучи Wink

Получава се едно безболезнено втвърдяване на матката, придружено с задъхване и учестено биене на сърцето и за секунди до минута отпуска. Поне при мен е така. Понякога имам чувство, че не ми достига въздух. Става така дори и както си седя или лежа, без някаква причина. Често получавам и когато ходя, но чак като се поуморя. Казват, че това са подготвителни контракции на Бракстън-Хикс или нещо такова беше и че трябва да пия повече течности, поне 2,5л на ден. Но това си е чисто стягане на мускул, както се случва и с мускула на краката нощем, особено. И затова може би се изписва повече Магнезий.

Гоя, аз също съм с контракции нон стоп от 23 седмица. При нас са категори4но против изписването на магнезии, нощ-па и подобни като превантивна мярка (говорила съм с 8 или 9 лекари по темата ве4е) . Токолитици се дават само, ако преждевременното раждане ве4е е запо4нало. Напоследък сериозни нау4ни издания застъпват тезата, 4е магнезия не само не помага, а може да навреди (аз съм биохимик с докторска степен, от 15 години се занимавам с нау4ни изследвания и си направих труда да про4ета вси4ко побликувано в ПъбМед за токолизата през 2006 и 2007 година, според мен тукашнте лекари са правите).

Мениджмънта тук е редовни прегледи с УС да се види има ли изменения на шийката и изри4ното указание, ако има пове4е от 6 контр. на 4ас (болезнени или не), да се ти4а в спешното където слагат на секундата на монитор, за да видаят какво става...аз имах ве4е 3 такива епизода, но да 4укна на дърво засега вси4ко е ок и шийката държи...

bouquet

# 276
  • гр.Варна
Добро утро мили дами!  bouquet
Приятен ден и много усмивки на всички! Laughing Laughing Laughing

# 277
  • морето и сините вълни :)
хи хи Добрютроооо ,Изпревари ме Людмилче тоя път.. Peace Peace Peace
приятен ден ан всички и лека работа  също..последен работен ден  е  bouquetслед това Почивкаааааа

Павлинадидко-само неможах да разбера  как така започваш болничните си отначало  newsm78 newsm78Нещо не  ми стана ясно..Аз знам че след като изхабиш тея 6 месеца  болничен който ти се полагат  можеш да си ги продължиш единствено и само от ТЕЛК..ако ти разрешат...затова ми стана интересно  какво е намислил Косев  newsm78 newsm78 newsm78..

# 278
Басилиск,аз имам спомени ,че Авент казаха нещо такова за 40-минутно(или пък 30 -минутно ли беше)цедене.Понеже нищо не разбирам от кърмене и помня,че лекцията ми направи голямо впечатление и се замислих как на всеки 2 часа кърмя по 10-15 минути(в тоя смисъл от Авент казаха,че не бива дасе кърми повече от 20 мин,че вече детето се заигравало)и после се цедя 40!!!!! ooooh!

Мен рекламите им не ме дразнят,все пак научавам полезни неща за използването на продуктите на разни фирми.Но ако ни заблуждават за някои важни процеси... Naughtyтова вече е лошо.

# 279
тва, което аз си спомням е, че вчера жената каза да се цедим приблизително 15 минути - и че това всеки преценява сам - хубаво било да се доизцедиш, но не напълно и да се спре докато гърдата все още пуска малко мляко
такива ми ти работи
не знам различни хора ли ги водят презентациите или различно чуват хората, ама лично аз това чух вчера  Mr. Green

друг е въпроса, че рекламите рядко ме карат да купувам каквото и да е - обикновено се водя от нуждите си, не от рекламата  Mr. Green

# 280
Ми аз само да кажа, за да не ви заблуди някой - ако мама кърмачка няма проблеми с буци, болки и опасност от мастит, въобще не се цеди. Което е супер, щото ще ви остава много повече време за разходки, игри, писане във форуми и т.н.
Нали не си мислите че две години и половина кърмя на 3 часа и после цедя, пък било то и само 15 минутки  Laughing
Няма определено време за сукане - ограничаването на времето на бебето на гърдата е най-честата причина за недостиг на мляко - слагаш го когато си иска, махаш го като пусне само и след това си прибираш цицата, оправяш си малко фасона (тъй де  Sunglasses) и си продължаваш квото там правиш. Нема цедене, шишета, замразяване и прочие. Ми то човек трябва да е мазохист да се помпа всеки ден по няколко пъти като крава рекордьорка. Айде казах си квото имах  Mr. Green

# 281
 Мале Базилиск тва направо ме уби.
 Аз тъкмо ще тръгвам за училището на 9 месеца и викам да се отбия през форума докато чакам мъжо да се изкъпе и сега се вцепих. Чета за Авент и чета папката със записките които имам от училището и гледам колко прилежно съм си записала: "Цеденето заедн с почивките трябва да продължава около 40мин."  #Crazy  #Crazy  #Crazy
 Тея хора от реклама могат да ни накарат да се откажем от всичко, че и мускули от цедене да направим.  Joy

# 282
Привет момичета,
Хексина много близо до нас има един хубав магазин на прилични цени-точно срещу Ветрило се намира на 7-8 минути пеша е от вас.Магазин Папагал-има две части за дечица и за бебешори,в тази за бебешори има от играчки до храни,бодита,завивки,одеала,биберони,боденцата са 6-8лева(е не са от най-евтините но има избор),гащеризоните са от 11 -20лева.Има и спални чувалчета и сано максима за пране.Дано ти свърши работа,а и на нашата улица има един,но там продавачката беше ужасна,нищо не пожела да ми покаже,все едно и бях на гости у тях:(Тя губи.
Каликоличката е страхотна,ще има да и се навози бебока:)
Сигурно доста неща пропускам в момента,но искам и  да разкажа за моите истории.Вчера ходих при доки на консултация и човека като видя бебо се стресна-главата му 9 см-е мен не ме уплаши Joy,то и аз и татито сме били главести,та страшно не видях hahaha.Отговаряме на 34седмици и 5дни-реално на 35та седмица,та към 36та чак,а по размери на каската на бебо на  36та.Ама хайде размери-кво да ги мисли човек newsm78.Ама погледна той плацентата и вика-леле #Crazy...тя трета степен на зрялост,ти да взимаш да ходиш там дето ще раждаш,че да не вземе да излезе това бебе.А аз му отговарям,че няма такива работи и до 01.08-иска -не иска бебчо,аз ще си бачкам bowuu,та да почака,ако обича.Той миличкия бая се попритесни,да не би да съм изкарала един месец цветна бременност,ама аз нямам ама никакъв спомен що за цикъл съм имала тогава,само зная че имах,защото с таткото доста се поупражнявахме през медения месец,та можеше да е станало нещо,но уви-то си ми дойде,не помня дали е било слабо и кратко.Той доктора вика,абе ти не се притеснявай,аз виждам,че не си от притеснителните,а на мен ми беше едно  забавно Laughing,как вярно може в службата да родя  hahaha.После попрочетох това-онова и се оказа,че на доста мами плацентите им са узрели още в 30седмица,ама си раждат нормално-почти на термина.само дето аз съм секцио и сигурно ще го избързаме с повече от 10 дни.та такива ми ти работи с мен.Довечера ще ходим с  таткото на пазар,че току виж бебка ни изненада по-рано и нямаме никаква готовност.Е аз си купих това,онова-вчера си взюех бебешката кометика,която ще ми трябва.Състои се от три бутилчици на Мустела(по един добър съвет на много опитна мама:) Мисля,че са напълно достатъчни-взела съм гел за косичка и тяло,лосион за тяло и витаминен крем за дупе.Олиото(бебешкото) запушвало порите и вече не било препоръчително използването му(това пак по нейн съвет избегнах)Купих и две блузки с дълго ръкавче 56ти размер за 12лева от бебе комфорта,който вече не е на Витошка,а е на улицата дето свързва площад Македония и Руски паметник)на ъгъла с 20ти април.Това са от първите ми плахи опити за покупки:)
Е стига толкова,че пак се улях.
Поздрави и целувки на всички кенгурчета  bouquet,аз поне на такова се оприличавам вече.
Ей Базилискчемного си духовита,рано сутринта hahaha,това с кравата рекордьорка по млеконадой здраво ме разсмя Joy

# 283
Привет и от мен днес.    bouquet
Прекрасен ден на всички...
И на мен вчера ми се чуха едни 40 минути, като говориха за цеденето, ама понеже не ме вълнуват тези норми, от едното ухо ми мина от другото замина... Mr. Green Crossing Arms

# 284
Добро утро на всички !  bouquet
Брави,много добре направи кото даде инфо за Мустела може би и аз ще си купя точно тези 3 шишенца,че нещо съм много незапозната с козметиката
Днес ми е последен ден на работа  tooth в края на месеца ще се върна за 2 дни и днес ще го давам лабаво  smile3534

Общи условия

Активация на акаунт