Вече всяко малко СЕПТЕМВРИЙСКО бебче има плюшено мече и пухено елече

• 16 422
  • 303
  •   1
Отговори
# 285
Привет мами!
След малко ще се замъкна до доки да видим какво ще каже за изследванията и за тези втвърдявания. На мен не ми пречат, но се притеснявам да не навредят на бебо, защото докато ходя ми е постоянно твърд корема, а снощи забелязах че се втвърдява и когато съм легнала и се обръщам. При мамите с контракции така ли е? или това е друго?

Тиара съчувствам ти, и аз като теб се успокоявам че не успях да се пльокна, а само се разчепих:)
Брави стига с тая работа, вземи се спри малко. то сега се оказа че и аз трябва да съм 2 дни на работа, че лекарката ми е объркала термина с един ден и така си ме води. навсякъде излиза 28 и по други календари и на ехографа, ама нейната таблица показва 29 и това е. добре че поне имам още отпуска та ще се обадя да пуснат още 2 дни.

Мами а какво мислите за козметиката на Chicco?
Приятен ден!

# 286
  • Бургас
Привет от мен,
в Бургас и на двете училища, които посетих казаха, че цеденето е 40 минути, но този път имаше много раждали майки с второ бебе бременни и доста я апострофираха, от което разбрех че не е нормално, но аз не съм си й мислила, че 40 минути е нормално. Освен това като ми дойде кърмата ще реша, ще се изцеждам ли няма ли и как ще кърмя на режим ли на поискване ли.
Хайде бай от мен

# 287
  • Sofia
Добро и от мен! Grinning

Базилчо( сега така, скоро и Бази... мей би .... мммм... мрем си да съкращавам Crazy .... не ми се пишееее ooooh! Mr. Green) само да вметна, че много ме кефят твойте съждения ... с някои не мога да се съобразя от мързел ама относно млеконадоя си ме спечелила като питалник и мрънкалник( ако не дай боже  изскачат проблемчета)

Относно Рекламата .... определено не се водя по нея .... слушам мнения от познати и приятели ... пък за нещо дето не съм чуавала такива при Рекламата се се питам "де е уловката newsm78".... та не се хвърлям на сляпо. Crossing Arms

Катринко аз нямам мнение за Чикото( козметика), щото рядко съм чувала мнения някакви.

Опсссс .... забравих... днес и аз захапвам осмака newsm44 smile3508

# 288
Добро утро и от мен! Simple Smile Желая ви хубав,слънчев и усмихнат ден!!!  bouquet (аз..пак се захващам с чистенето,че...после ще излизам) чао за сега!  Hug

# 289
Привет мами!
Аз днес се завърнах на работа, след като вчера цял ден посветих на една фирма за пълно почистване. Ооооох, идеше ми да ги разцелувам като видях как лъснаха къщата. Направо не е истина. Мноооого благодарности! На всичкото отгоре на шефа жена му и тя като мене - не само бременна, ами и на моя термин, пък и с момче  Grinning Grinning Grinning Grinning Направо си примрях от кеф. Та, ако е тук при нас записана, да си признава веднага!

Ексарина,
радвам се, че всичко е ОК. Аз да ти кажа така преди 2 години направих един припадък, отивам на невролог (частен), тая ме почукна по колянцето, погъделичка ме по петичките и каза, че имам епилепсия!!!  Shocked Shocked Shocked После вика - требе да правим ядрено-магнитен резонанс, ама по ЗК много ще чакаш и затова дай 500 лв. и утре ще ти го направим. Като чух, беж при един невролог по здравната каса, направиха ми всички изследвания - ЕЕГ, скенер на глава, ЯМР (без пара, а общата им стойност стигаше 1000 лв.) и вика - всичко ти е наред. Така че, аз отдавна спрях да се връзвам много на частните лекари, щот май повече искат парите да ти вземат, отколкото да ти кажат какво ти е.

Моренка, Коки,
направо ми взехте хляба с тия неверваници в рекламите Simple Smile

Петенце, времето те послуша  Hug Hug Hug Поръчай молим та, тъй да се задържи още малко Simple Smile (аз като ти казвам, че си ми талисман...)

Хайде, от мен целувки засега

# 290
Здравейте  и  от мен.Лек  ден  на  всички.

# 291
  • София
Здравейте и от мен!  Hug

Благодаря за всички хубави пожелания за рождения ден на мъжо вчера, много сте мили!   bouquet

Аз днес се отчетох на ЖК-то, всичко засега е наред, бебо си отговаря на седмиците, плацентата и тя си е наред.  newsm44 Източиха ми кръвчицата и ми определиха (не че и сама не си бях изчислила преди това, де), че се пада да излизам по майчинство от 16.08. Т.е. остана още месец, ще се преживее, макар че вече нямам търпение. Също така лекарят каза да продължавам да не пия нищо, чак като ми излезнат резултатите, тогава ще видим.   Whistling

А за кърменето наистина 40 мин. ми се вижда прекалено много...  #Crazy И аз споделям вижданията на Базилиск в това отношение, въпреки че честно да си призная в началото ми беше ужасно трудно това кърмене, защото много е гадно например да ти се запушат каналите, или да се обръзуват бучки (колко зелеви листа съм изхабила по този повод  Mr. Green) Ама после си е голям кеф. Peace

# 292
Mishoka, да не си търговец на такива неща  Wink
аз си купувам  Mr. Green споко - само че след като съм усетила, че ми е наистина необходимо в практиката yes не отричам прогреса и новите неща, ама огромна част от тях са големи дивотии
 Naughty засега  обаче не смятам да купувам нито шишета - освен едничко може би за зор-заман дето се казва(надявам се, че ще имам кърма, та няма да ми се налага да купувам поне половин година още шишета), нито помпи, нито милион кутийки за кърма, за манджа и какво ли не, че и стерилизатор за тях, че и не знам каква термочанта, плюс хладилна чанта, уред за специален начин за претопляне и не знам още какви щуротии
освен ако нещо не ми е от много голямо улеснение, разбира се
то живота ще си каже сам какво да купя
засега не смятам да пазарувам на килограм излишни неща обаче Blush

# 293
Иииииииий, Коки, ако бях, нямаше да съм единствената, дето нищичко не е взела за бебока си  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Реклами правя, планирам, анализирам...

Верно, че има едни такива дето ги купуваш и сам не знаеш що Simple Smile Така си купих една прахосмукачка от WS телешоп и вместо да прахосмуче, самата тя е източник на събиране на прах по нея си.

А аз тържествено обещавам, че в началото на август ще се похваля поне с една бебшка покупка. Както е тръгнало, ще родя и тогава ще се ходи на пазар. Ма така е, сега акъла ми е на друго място Simple Smile

Вчера как съм се хилила с бебока, не е истина. Легнала съм си аз наляво и си чета списание, докато почистват вкъщи. И разбира се, едната ми ръка е полегнала на корема, а бебока така рита отвътре и шава, че списанието ми подскача и думичка не мога да прочета. Много ми беше забавно.

Ай, до скоро.

# 294
Басилиск, аз тия глупости с рекламите на лекциите въобще не ги слушам, за мен е важна първата част на лекцията - основната тема Hug И вкъщи е така- почне ли рекламна пауза или превключвам за малко кнала или спирам звука - ненавиждам ги тези тъпотии, които ми ги натрапват по хиляди пъти на ден #2gunfire Да не говорим, че при мен рекламата има обратен ефект- колкото повече слушам, толкова повче намразвам продукта, защото ми досаждат smile3515
Относно термобокса, уред за стопляне на пара, стерилизатора за шишета и няколко контейнерчета за съхраняване на кърма във фризера аз съм ЗА - просто не съм човек, който ще излезе на улицата, ще седне на 1 пейка и ще почне да кърми...В такива случаи ще използвам шише и вече изцедена кърма...А ако се случи нещо и ме няма вкъщи, тогава какво ще яде бебето???Просто всичко се случва и искам да съм подготвена...Да не говорим, че аз на пара не знам кое как се прави в домашни условия, просто не разбирам, не знам откъде да почна и предпочитам уред да имам Hug Embarassed
В тази връзка искам да питам този стерилизатор самостоятелен уред ли е? newsm78

Нямам микръвълнова, а и не искам специално да купувам такава, за да купя и стерилизатор за микровълнова..Да не говорим, че електрическите са много скъпи ooooh!

# 295
Саморасличе, ако нямаш микровълнова и държиш на стерилизатор - трябва да си вземеш електрически. Иначе  - тенджерата  Mr. Green А за мамите, които имат микровелета, има и евтини стерилизатори по 18-20 лв., има един на Чико за 25 лв., който върви с 1 шише ...

# 296
samorasliche, пише, че е автоматичен  Peace - тва значи, че е самостоятелен
този за микровълнова е по-евтин и не изглежда така

аз лично се ориентирам обаче към b-free шишета, стерилизатори и подобни джинджифлюшки като им дойде времето
или пък стъклени

# 297
Здравейте мами!
Аз като майка-кърмачка с опит ще ви кажа че това 40 минути цедене си е направо абсурд.
На мен също ще ми се наложи бебчо от време на време да се храни с изцедена кърма. Ама уред за стерилизация не ми трябва - бутам шишето в една тенджерка, повира 10-ина минути и готово. Като изцедя кърмата - в хладилника, а после като трябва да му се дава шишето се топи в топла водичка от чешмата, разтърсвам го и готово. Аз мисля като излизам да си кърмя направо, тук продават едни покривалници за тази цел. Но скоро си правихме среща бгмамите от форума в Монреал в един парк, и едната мама беше дошла с двумесечно бебе. И на нея й беше неудобно да кърми направо, та си носеше изцедена кърма в една малка хладилна чанта, която изобщо не е нужно да е специално бебешка, в едно термосче малко топла вода, потопи шишето в топлата вода и млякото беше готово.
Катрин, не се притеснявай, и аз вече получавам контракции при всякакви движения, като ставам, като вървя и т. н., ама до раждане хич още не съм стигнала.
За ръчното завъртане - понеже някой бяха чули че е опасно, като знам из тоя континент какви луди обезщетения се изплащат от доктори и болници в случай на щети на пациента, си мисля че ако това наистина беше опасно, отдавна щеше да е отпаднало като практика. А другата форумска мама, на която й бяха завъртяли бебето преди 2 години, ме увери че било напълно безболезнено. Аз лично се радвам че все пак има места и в България където се практикува и ако някоя мама много иска да отърве ножа заради предлежанието на бебето, има възможност да ги намери. Моето ббе преди почти месец беше с главата надолу, ама ме увериха че може още много пъти да се извърти накъдето си иска.
Да ви питам - в Правителствена болница всеки ли може да се лекува? Спомням си че навремето беше много хубава, надявам се че още е.

# 298
  • морето и сините вълни :)
Саморасличе, ако нямаш микровълнова и държиш на стерилизатор - трябва да си вземеш електрически. Иначе  - тенджерата  Mr. Green А за мамите, които имат микровелета, има и евтини стерилизатори по 18-20 лв., има един на Чико за 25 лв., който върви с 1 шише ...

ааа има  и още по евтини  за по 13  лв.....

Мами-някой иска ли да пусне темата защотот аз имам работа сега newsm78 newsm78...само ще я копира като цитата  без  титатовите означения и готово..изчезвам.Ако някой се навие да я пуска...ако ли не  по късно милички ще я пусна..

# 299
Ама уред за стерилизация не ми трябва - бутам шишето в една тенджерка, повира 10-ина минути и готово. Като изцедя кърмата - в хладилника, а после като трябва да му се дава шишето се топи в топла водичка от чешмата, разтърсвам го и готово. Аз мисля като излизам да си кърмя направо, тук продават едни покривалници за тази цел. Но скоро си правихме среща бгмамите от форума в Монреал в един парк, и едната мама беше дошла с двумесечно бебе. И на нея й беше неудобно да кърми направо, та си носеше изцедена кърма в една малка хладилна чанта, която изобщо не е нужно да е специално бебешка, в едно термосче малко топла вода, потопи шишето в топлата вода и млякото беше готово.
  superuu  superuu  superuu

момичета, имам една молба към тази, която ще пуска новата тема - сложете ме с термин 23 септември, а не 13-ти, защото според видеозона наистина съм за 12-13-ти, обаче по документи си се водя с термин 23-ти
казаха ми, че видеозонската дата се променя в зависимост от развитието на плода и не била най-точния критерий

Общи условия

Активация на акаунт