"Лятото дойде и ДЕКЕМВРИйчето се стяга за море!" - II част

• 14 408
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
Ники, точно и ние сме така. Отначало даваше да пипаме, ама като съвсем напъпи - не даваше да се доближим - явно много я боли. Най интересното беше,че ни хвана Т - след като проби зъбчето. Преди няколко дни бяхме 2 дни поред с Т и разстройство.

# 136
Привет мамчета,със закъснение поздравявам всички вчерашни рожденнички-

Весела среща днес!Да си изкарате много хубаво Naughty

Цитат
shemet_neveroiaten на мен няколко пъти ми се е налагало да хода на консултации с такси.Никога не съм носила столче. Като беше малък Пепи, си го слагах в порт-бебето и така, всички шофьори си мислеха, че багаж разнасям   и от дума  на дума, като разберяха, че бебе возят реагираха много смешно.
И при нас се случи нещо подобно:бяхме на гости при свеки,идва таксито,мъжът ми носи Лора в портбебето,шофьора излиза от колата и казва: Naughty аааааа,сакчето отзад в багажника...... Много  Joy падна,а шофьора Embarassed

Никакви сурови плодове още не съм давала на Лори Blushсамо готови плодови пюрета.Но приятелите на мъжът ми и дали да си близне парченце суджук и въобще не й харесало.Днес ще се престраша ако не забравя и ще й дам диня.

Понтесче,Лилетка-весело изкарване на почивката.

# 137
  • Vaudreuil Canada
ха-ха shemet_neveroiaten ще осигурят какво!?  Joy незнам в Канада как е, ама тук.......мноогоо се съмнявам.

А това за зъбите... твърде е възможно, педи беше казала в началото на месеца, че може да избият скоро, но Петър изобщо не дава да му се бърка в устата....... иди разбери......
Ами аз на майтап го казах това за осигуряването ... ясно ми е че такъв филм НЕМА
И нашия змей не даваше да се пипне в устата му точно преди да излезе зъбчето. А преди това се кефеше като го почешеш.

# 138
здравейте!тук духаше от сутринта,за капак към 10 заваля и аз сметнах че днес няма да има разходка и оставих малкия да заспи към 11 без нещо и сега времето е добро не духа,на вали и е хладно не е жега а моят синковец спи и аз обикалям около него,сега като стане трябва да яде и тогава да излезнем.ако не се развали времето отново
аааааааа между другото щях да забравя:по възможност снимки от срещата ще чакамприятно изкарване
хубаво време желая на заминаващите на почивка

# 139
Дооообър дееен!  bouquet Днес порастваме с още един месец, като костенурчета - бавно,но славно вървим напред! :

Днес ще дам пъпешче.

А пък, от снощи нашия взе да ни изненадва! Снощи, както се похвалих, взе да се надига напред сам до седнало положение и се подпираше на столчето. Започна да се друска по малко като е прав, а днес сутринта установи, че има крачета - ау, колко са вкусни! И се изстреля веднъж напред със свити крака и вдигнато дупЕ.  newsm44 Мисля, че скоро ще седне  Party

Между другото, сутринта го взех при нас в леглото. Наш Кайо, с такъв интерес установи, че мама има  bombs, че реши да пробва какво може да се прави с тях, след като нищо не пуснаха, започна да ги стиска и врътка, ау, умряхме с татито от смях!  Mr. Green Joy Що не проявяваше толко интерес, будалата, преди 3 месеца към тях, ми им ревеше..

Ето и нашия седемМесечков албум  photo :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=152635

Ето го и видето с къпанЙето:

http://www.vbox7.com/play:c1605c2e

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 12:40 от анче_мамче

# 140
Nikki, и ние днес се изкашляхме няколко пъти на сухо, мислех да го заведа на док следобяд че е по-спокойно, но той заспа миличкия. дано утре не се е задълбочила. аз все се надявам, че не е гърло. Не бях, обаче, чувала че може да е от зъби, как така  newsm78.
Момичета, с риск да задам много тъп въпрос - плодовете ги давате вече сурови, нали  newsm78  Embarassed.
И още нещо, мнооого важно - в нашата държавка има ли телефон на който да се обадиш ако видиш, че се удря дете  #Crazy  #Crazy  #Crazy. или и този въпрос е зверски тъп  #Cussing out. Аз лично мира не мога да си намеря, историята е дълга, ще я разкажа друг път, на мен ми е трудно да повярвам, че подобно нещо е възможно да се случи и да няма последствия за побойника  Shocked smile3514

# 141
Детелини, социалните са такава служба....А, плодовете -аз ги давам сурови.

# 142
  • Бургас
И ние утре ще ходим при педи, днес какво смятах, какво броих...... тя се окза, че  била сутринта и я изтървах вече

detelini Организацията се казва "Държавна агенция за закрила на детето" и към всяка социална служба си има "отдел за закрила на детето"

ето и сайтовете им /много сайтове, много нещо,а функционира литази служба един Бог знае/:

http://www.stopech.sacp.government.bg/?sid=child_bg&pid=0000000023

http://www.sacp.government.bg/index_bg.htm

http://cis-sacp.government.bg/sacp/about/about.htm

гледам, че всичките са нещо си sacp.government.bg, но се отварят различни сайтове с подобна информация, дано ти помогнах.....

# 143
blаck kitty , помолих те учтиво да си го коригираш, но ти си правиш оглушки. Можеш да се позовеш на текста на Ники и без да пускаш целия й постинг в цитат...само запълваш и без това адски-бързо-свършващите ни страници за писане на тема и затова се пускат по една на седмица почти.
То огромна част от страницете отиват и в каринки ако става на въпрос такаче може съвсем спокойно да кажеме че могат да се слгат и по малки снимки на рази букечета и торти не ли така а аз вече се корегирах така че моля за извинение

# 144
Е, за картинките и безкрайните ..... дни, нали се разбрахме вече... Само за РД и именни...

# 145
  • София
здравейте набързо и от нас!
с голям яд пропускам срещата, но ще заминаваме пак за прованса, защото бабет има рожден ден Mr. Green
детелини - както ники ти е казала Агенция за закрила на детето.
давам сурова диня, ябълка и морков  bouquet

# 146
  • Бургас
а пък аз откачам вече, Петър не спира да хленчи и реве, какво ли не правихме - пяхме, танцувахме, играчки, бутилки...... не и не. Вече забравих даже кога последно яде, омаломощена съм, болен или не утре отиваме при педи, да види к`во му. Може да го боли я ушле, а от зъби, знам ли, всичко ми мина през акъла.......сега се е заиграл малко в лодката, ама не вярвам да е за дълго......

# 147
Ох, момичета, докато пишех този постинг, беба тупна от леглото ни оттатък!!! ooooh!
Чувствам се така ужасно, сама съм си виновна, оставих я за 5 мин без надзор, а зная, че така не трябва.  Rolling Eyes Сега съм с нея и е спокойничка вече, но как рева, не ми се пише. Че за капак, аз я сложих на цица, да се успокои, а и мислех, че е време за следобедна закуска, но тя цоцкА, цоцкА и изведнъж така повърна, че онова в пицарията в Борисовата (предишната ни среща) е нищо ... мисля, че я прехраних. Та ми отвори работа, пране, чистене... ох, сега изглежда много спокойничка и весела вече...
Е, през цялото време като споделяхте за паднали бебенца, си имах едно на ум и се надявах на мен да не ми се случи ...Ужасно е да чуеш и видиш тупването и как вика после детето ти.

black kitty, благодаря ти, а за картинките - по-приятно е да се виждат картинки, отколкото ненужно писан текст  Naughty Освен това, ако прочетеш правилата на форума, ще прочетеш какво е спам и какво не е.

detelini, аз вече давах и сурови плодове, и авокадо, а и домашни пюрета от картоф и тиквичка. обади се непременно в социалните служби, наистина, или в тази Агенция за закрила на детето, ще помогнеш на горкото дете така! И аз се чудя дали да не се обадя за нашите съседи, че ги чувам всяка нощ да крещят зверски на детето си и то е постоянно в истерия през нощта, но ще потърпя още малко, да натрупам сигурност във впечатленията си.

А днес сутринта бяхме на док, каза, че е едро бебе, 7,5 кг и 69 см.
Каза да й давам една седмица по 1/4 жълтък в зеленчуковото пюре на обяд и да замествам и следобедното кърмене с каша, ама да си гледа работата. Аз ще й давам да опитва и да хапва от всичко това (пюре по 60-70 мл), но плюс цица. Днес опита вече жълтък, но с това повръщане, едва  ли е усвоила нещо. Засега ще държа да не замествам кърмене, ако се получи, че не иска, аз се цедя, за да не си намалявам лактацията. Нали е "едро бебе", т.е. стига й храната, расте много добре и е пу пу пу здравичка.

Ох, хайде, че ми се сви стомаха от притеснения от гледката .... (падането)

# 148
Привет и от мен.И ние сме адски криви,вече нищо нещем само ревем Днес разгеле ядохме и мрънкаме.Дали е от зъби незнам.Времето днес е гадно,мрачно и духа страхотен вятър-още по-скапан ми е деня.Днес разгеле успях да го накарам да яде месно пюре-от пиле.Още исках да пиша ама сина се върна от детска и трябва да стана от компа.Чао засега

# 149
  • Русе
Момичета,Елито пак е болна.Не са минали три седмици откакто беше на инжекции и днес сутринта имаше температура.Цяла нощ не съм мигнала,ревеше през час.Сега изпратих докторката от вкъщи,прегледа я обстойно няма зачервено гърло и не й изписа АБ.За всеки случай ми написа рецепта,ако се вдигне температурата или продължи три дни.
Ники ,дано на Петърчо му няма нищо,че с тези вируси  вече побелях.

Общи условия

Активация на акаунт