МАРТ-2006

• 10 674
  • 267
  •   1
Отговори
# 165
Има едно болно бебенце, което е голямо колкото моята дъщеричка,която спи сгушена в скута ми.Тези,които са запознати с болката на Лилибон и Криско ,моля да гласуват на http://www.bankazaidei.com/?p=ideas&id=1637&s  ,за да се преборим и да спечелим първа награда от 1500 лева, с която да помогнем за грижата на едно дете, което е същото като нашето, но много го боли...
Благодаря ви, мили майки!

Моля за извинение,че отново се натрапвам в темата ви. Дано вие и децата ви сте здрави и много щастливи заедно!

# 166
Гласувах,дано се оправи детенцето . Praynig

# 167
  • Sofia
zoui, Вики изкара един вирус, обаче без разстройството и повръщането, а само с червено гърло и висока температура. Давах му Нурофен и Панадол за темпераурата и понеже не я свали 4 дни и почна да прави около 40 - мина на АБ. Дано не стигате до там  Praynig . Иначе за разстройството можеш да му даваш Ентерол, прахчета против обезводняване. В Детско здраве едно педи ми беше казало следното за да не се обезводни детето - на всеки 20 - 30 мин. му даваш по 1 лъжичка глюкоза 5%, 1 лъжичка мин. вода, 1 лъжичка оризова вода, освен това и АМ може да се прави с оризова вода, вместо с обикновена вода, но предполагам че Дани не пие АМ  newsm78 . За разстройството също можеш да даваш и печени ябълки с ориз - хем запича, хем влияе добре на стомахчето, също и солети, сухари. За повръщането не мога да дам конкретни съвети.
И още нещо за темпераурата се сещам - четох наскоро в Здравния, че най - бързия и ефикасен начин за сваляне на висока температура е обливане с вода - направо в банята с душа. Водата може да е с температура като тази, с която обичайно се къпе детето, или малко по - хладка и се облива 10 - тина минути. Водата се изпарява от повърхността на кожата и понижава темпераратурата. Това обаче трябва и да се съчетае и с приемането на температуропонижаващ препарат.
Дано да се оправя Дани бързо  Praynig .

# 168
zoui, стискам палци Дани да се оправи бързо милия, явно организмът му се бори с вируса щом вдига такава Т. ще си запиша съветите на хъни за разстройството. А за обливането с вода веднъж пробвах като Писи имаше Т, пробвах с компреси и обливане и имам чувството, че й причиних голямо страдание, ужасно се разрева, но може да пробваш, поне временно ще го облекчи.

мами от Варна, имам една молба, тъй като ще водим Писи да гостува на вилата при нашите, (тази събота ще я докараме), та искам да я запиша на детска кухня. Видях в интернет , че има няколко разливочни пункта и няколко кухни, всъщност храната различна ли е в тях или се готви на едно място, и въобще може ли да ми кажете как става записването, може на лични да не занимаваме другите. Предварително благодаря!

# 169
  • Sofia
А за обливането с вода веднъж пробвах като Писи имаше Т, пробвах с компреси и обливане и имам чувството, че й причиних голямо страдание, ужасно се разрева, но може да пробваш, поне временно ще го облекчи.

Може би е била по - студена водата, трябва да е с температура като за къпане или маааааааалко по - хладка. Аз лично това с обливането не съм го практикувала, само студени компреси съм слагала и той естествено реве от студеното, но според мамите в Здравния е много ефективно.

# 170
Леле верно ли никoй не е писал от вчера?
Да ви кажа,че откакто Дани е на детска и нали го виждам по-рядко и сега като сме заедно тази седмица толкова порастнал ми се вижда,толкова много нови неща прави,понякога чак ме изумява,днес например го гледам,че си вади салфетка и сам си чисти носа(нали е хремав),направо с зяпнала уста ме остави,защото той мрази да му чистя носа,сам си бърше устичката със салфетка като е мръсен,най-сетне се е научил да раздава въздушни целуфки и когато ми подава нещо и винаги казва "дай".Как само лети времето ooooh!Айде доскоро.

# 171
Здравейте и от мен!
Ако нямате нищо против и аз да се присъединя във вашата темичка с бебе! /хихихи/ Деница, родена на 16.03.2006г. 3,500кг 53см
Надявам се, че приемате нови членове, пък макар и закъснели.....
Та да си питам аз, някой от децата тук ходят ли вече на ясла. Аз я оставих на баба й като беше на 8 месеца и се върнах на работа, а от две седмици вече сме и на ясла. И почти от тогава ми почнаха мъките. Преди това беше едно спокойно и усмихнато дете, а от както е на ясла е станала адски нерва. Все се сърди, реве и се тръшка за най-малкото. Абе страшна работа. При вас как е?

# 172
  • София, център
Здравейте,

Добре дошла bubi4ko ! Laughing

Ние не сме нa ясла още, записала съм Мария за септември, но не знам дали да я пускам… искам  на пролет, когато е на две, а и март нали са по-малко вирусите! Но днес като се смрачи така, седя и си мисля к`во ще правя цяла зима ако не е такава като миналата – топла и  приятна… в чуденка съм голяма! А и не съм на редовна работа, за да се простя с половината от майчинството, за да ходи на ясла!... не знам…

Ние сме добре, зъби не растат от 2 месеца и сме си с 8…

Честити минали Рожденни дни на Катя и Ради, да сте живи и здрави!

Целувки на малките – големи мартенчета от Мария
 Flutter

# 173
Здравейте и от мен! Аз тези дни ходя на интервюта за работа и в понеделник пак съм на интервю, пък и почнах опреснителен курс по кормуване и сега ми е малко напрегнато. Исках да питам, ако си намеря редовна работа, как стои въпроса с майчинството. Мога ли да взимам половината и какви документи и къде трябва да подам. Засега това е от мен.
Лек ден

# 174
  • София
Привет! Hug

Бубичко,добре дошла в мартенския ни отбор HugДоколкото знам още няма мартенчета тръгнали на ясла,някои ще тръгват от септември.Моя Дани също е записан за септември и на мен ми е доста притеснено как ще се справя там.А Деничка плаче ли като я оставяш и какво казват сестрите,как се държи през деня там,харесва ли и?

Ние сме добре,днес Дани реши да спи от 3 до 5 следобяда и просто не ми се мисли кога ще заспи довечера ooooh!

# 175
Здравейте и от мен! Hug Как сте милички?
Ние вчера се прибрахме в София,на половинката му изникна малко работа и за сега ще сме си в къщи.На морето изкарахме много хубаво,Юджи въобще не се уплаши от водата  Simple Smile плуваше с голям кеф в морето и басейна!Абе все едно постоянно във водата си е стоял Grinning Петя също с пояса се отпусна да плува на дълбокo,а преди я беше страх,явно покрай брат си придоби кураж!
Бяхме и на вилата за една седмица,малките щуряха на воля сред природата,ама като чели малко им доскуча  Wink Направихме и пращапулник на Юджи,хвана калкулатор и gsm. ще го видим какъв ще стане? Grinning Не съм ви чела още по- късно ще попрочета назад.
Целувки! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

ето и някои снимки от морето http://s121.photobucket.com/albums/o234/jesssy_03/baby/?action=v … rent=DSCI0018.jpg

# 176
Привет! Hug

А Деничка плаче ли като я оставяш и какво казват сестрите,как се държи през деня там,харесва ли и?

Ами поплаква по малко като я водя аз, но ако я води баба й не плаче. И това плакане е само докато си тръгнем. Сестрите казват, че като за нова на яслата се справяла много добре. Ама тя си и плачеше и в къщи като беше с баба си и като ме види да тръгвам на работа, тъй че това е нормално за нейната възраст.
Исках да питам, ако си намеря редовна работа, как стои въпроса с майчинството. Мога ли да взимам половината и какви документи и къде трябва да подам.
Подава се заявление по образец пред работодателя /най-вероятно той ще ти даде бланката/ и копие на акта за раждане на детето

# 177
Бубичко ние ходим на ясла от юни. МНого сьм доволна ,а и на детето добре му се отразява и определено му харесва. Друг е вьпроса,че лелите са мьрзелеиви и се сьрдят,че ходел по цял месец #2gunfire

# 178
kremena, аз също съм доволна по принцип ама нали от скоро ходи и се притеснявам малко. иначе установих, че е нервна от зъбите, тъй като без да забележа е извадила един кътник и следващият е на път. дано да е от зъбите де, че ме е страх да не се стресира детето. иначе тя е много контактна. за едната сестра имам много добри впечатления, ама другата ми се вижда малко серт. иначе Дени се адаптира бързо. ходи 3 дена до обяд и след това по цял ден. по принцип се оплакват само че не спяла много на обяд, но аз им обяснявам, че в къщи спи по 3 часа, но ние й пазим тишина и ходим на пръсти, а те там седнали сестрата и лелката в спалното при децата и си бъбрят. ама какво да се прави и тва ще мине и ще го преодолее. казах им сега да й дават бибата като ляга, че тя е свикнала с биба и може да й липсва, та да видим

# 179
Аз сега се4 опитвам да махна бибата,ама на лелите им е по-лесно с нея и му я дават. Confused

Общи условия

Активация на акаунт