Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 8

  • 38 167
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 2 015
Боже, Боже, никога няма да мога да направя подобни красоти, но пък се радвам тайничко на вашите. Свалям ви шапка момичета. Не е за вярване, че такива торти се правят при домашни условия.
Още веднъж ви поднасям моите уважения. Тук са майсторките   bouquet

# 76
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Мимито, готин замък какво те е срам бе душа, а и другата тортичка е супер  Peace
wel страхотна идея много ми допадна. А за къщичката, какво си ползвала за контурите в бяло?
Зечова, wel благодаря и на вас   bouquet  bouquet

# 77
  • Мнения: 624
Момичета и аз да се отчета с тортата за рождения ден на сина ми!
Вече е почти готова,остава само да сложа борчетата-ето я-                                                                                                                    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150708&photo=3
Искам да благодаря на всички!
Идеята е изцяло от тук!
Утре ще правя и Торта Топка-нали трябва да имаме две торти Wink
Детето страшно много хареса Дървената даптита Simple Smile ,което най-много ме радва Hug
Още един път огромно БЛАГОДАРЯ,не спирайте да творите,прекрасни сте!!!
Утре ще се отчета и с топката.Дано се получи Praynig

# 78
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Т@ня разкошна е. Моля те сподели тревата допълнително ли си я рисувала с боички и как го направи да е с такава добра покривност, направо невероятно. Другата седмица ще правя торта за дъщеря ми и ще ми трябва точно такава полянка, затова моля те сподели подробно как си я направил. Благодаря ти.
Момичета забравих да помоля за помощ за тортата на дъщеря ми за другата седмица. Значи искам непременно да е много блатове в смисъл като на Трюфела да са поне десетина за една по-голяма торта. Искам блата да е нещо с орехи, ама много орехи та тук искам помощ за някаква рецепта за такива блатове. Аз имам рецепта но там се ползват само белтъците на яйцата и както ще правя голяма торта ще отидат сигурно 30 белтъка пък желтъците какво ще ги правя  newsm78. Затова питам за друга рецепта. И също идея за подходящ крем към тия блатове какво ще ми препоръчате ... нещо млечно маслено ли или ... търся съвет от кулинарките, че аз съм малко зян в тая част. Благодаря ви предварително.   bouquet

# 79
  • Мнения: 624
Корнишонка,тревата я рисувах допълнително.Първо разточих марципан Варна върху найлоново фолио,после го обърнах върху тортата,след което в малко вода разредих боички/само да отбележа,че тези бои ми ги донесе мъжът ми,той работи в такава фирма,хубави са,но се ядосвах,че нямам зелен цвят,а той ми каза да смеся жълто със синьо-и ето резултата/,започнах с една четчица да мажа,повторих и това е!
Първоначално мислих да си омеся марципана с боята,но реших първо да го наложа върху тортата и да рисувам,така се получава по интересно,докато омесено предварително е прекалено равно,еднакво,хомогенно.При всички случаи с рисуване става по-добре!
Иначе вътре-торта с блатове и млечно-маслен крем.

# 80
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Така, сега като минаха партитата искам малко консултации моля Praynig Praynig
Тортата замък я правих със готово покритие - бавносъхнеща маса. Тортата вътре пандишпанови блатове, ред бишкоти със млечен крем+сметана+желатин. Това е втората торта , която покривам с маса. Първата торта беше не помня какви блатове но с млечно маслен крем. И двете торти ми се размекна покритието. Дори големия фал беше вчера, на деня на момчето ми. Целия хладилник беше пълен със  зелена маса във вид на лигава пихтия.замъците сурнати на една страна.... Опитах да правя марципан Варна, но пак карък купих си пудра захар, която беше почти като захар на кристали. Притисната от времето пак извадих масата и пак нова полянка. Метнах върху тортата и заминахме на купон. Като донесоха в заведението тортата покритието вече беше почнало да се разплаква.
Кажете ми къде греша???
Тези които покривате тортите с чаршаф какво ползвате??

Другата торта спайдърмен - е целуфчена "Рафаело" Крема ми с кондензирано мляко стана отровно сладък за моя вкус и смeсих със сметана. Получи се добре!

Последна редакция: вт, 17 юли 2007, 12:30 от Mimito

# 81
  • Мнения: 972
Mimes, и моя крем беше с кондензирано мляко - стана прекалено сладко за моя вкус. Но на мъжа ми му хареса и вече нищо не остана  Whistling За следващата и аз ще добавя сметана към крема.
Корнишонка къщичката е изцяло от шоколад. Замисъла беше да я правя с айсинг, но в последния момент реших да я правя с шоколад. Бялото също е шоколад - първо с него направих детайлите, трябваше да е ефирно. Но шоколада не се държеше и затова запълних с тъмен шоколад.
Т@ня торта-приказка  Heart Eyes Страхотна е - червената шапчица, нали?!
За следващия път разреждай боята в алкохол, най-добре водка, че не остава вкус.
Mimito - за покритието от бавносъхнещата маса. Аз забелязах, че като оставя тортата в хладилника и се разтича. Когато покривам с нея не слагам тортата в хладилника. За мен съм си решила, че няма да купувам повече от тази маса.

# 82
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Mimito - за покритието от бавносъхнещата маса. Аз забелязах, че като оставя тортата в хладилника и се разтича. Когато покривам с нея не слагам тортата в хладилника. За мен съм си решила, че няма да купувам повече от тази маса.


Wel, и при мен от хладилника се разтече.Но пук не мога да не слагам в хладилник, така ще ми се развали вътрешността newsm78 newsm78
Щом няма да вземаш маса, с какво ще покриваш тортите?

# 83
  • Мнения: 1 698
Аз мисля, че и от жегата се разтича, като е в допир и с крем някакъв. Последната ми такава торта стоя на стайна температура и пак беше почнала да се разтича. Добре че я занесохме на време на рожденичката, че нищо нямаше да остане от покритието.

# 84
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Момичета, имаше описание как се прави голяма панделка и рецепта за тестото от което да се направи. Сега го търся и не намирам.Може ли някй да даде линк?

# 85
  • Мнения: 243
Mimito, пробвай следващия път като работиш  с мод. маса отдолу да покриеш тортата не с маслен крем, а с шоколадов ганаш. Както съм писала преди - тортата ми стана бетон, макар че беше залята с крем пана кота /сметана, пр мляко...., желатин/. Тортата ми престоя денонощие в хладилника, а и остатъка от нея още един ден и не беше мръднала.

# 86
  • Мнения: 498
На мен и с маслен крем не ми се разтича покритието, но в хладилника тортата е похлюпена, последния път беше огромна и не се събра в подноса за торта с капак и "спа" в кашон в хладилника. Незнам дали има значение  newsm78

# 87
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
T@ня благодарв ти за отговора  Hug. Аз съм човек малко художник и на мен също ми харесва повече  когато покритието е рисувано, Можеш да сложиш повечко цветове и става по-релано със светлосенки и т.н. , затова те попитах как точно рисуваш, както разбирам отwel най-добре с водка да разреждам боичките  Mr. Green, на някой хора ще им хареса аромата  Joy. Ще пробвам непременно дано се получи.   bouquet
Колкото до бавносъхнещата маса, аз правих с такава тортата за РД на дребния. Беше сухичка под покритието нямаше крем (нещо като тортата с рула) и стоя доста в хладилника непокрита, но нищо не й стана, та в тая връзка едва ли проблема е от престоя в хладилника, може би не понася всякакви кремчета да са в допир с нея  newsm78

# 88
  • Мнения: 624
Момичета ето и втората торта- http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150708&photo=6
Мъжът ми каза,че щом ще е топка,да е от Шампионска лига Joy
Той е футболист и много ги изживява тези неща,дори ми избираше топките от първенствата по години newsm62
Невероятно вкусна торта Hug
Опитах от останките по фолиото,как ще издържа да не си хапна,незная #Crazy
Корнишонка-много лоша шега изиграва това топло време,когато рисувах тортата,започна да се отпуска и да се разплува,трудно се работеше,неиздръжлива е,с другата нямах такъв проблем,най-накрая бях принудена да довършвам рисуването в камерата на хладилника Simple Smile
Но за друг път ще имам едно на ум!!!

Последна редакция: ср, 18 юли 2007, 01:11 от Т@ня

# 89
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Eто и моите творения.Пареноно тесто стана много добре.Разточих го между два найлона и стана тънък-супер.Иначе фигурките бяха поръчани от сина ми-водни лилии и желирани жаби.
http://images18.snimka.bg/003468268.jpg

Тя е сладоледена , но да знаете , че става и на сладоледена

Общи условия

Активация на акаунт