Юлско слънчице вън грее, а в корема на мама Октомврийско човече лудее!

• 11 285
  • 270
  •   1
Отговори
# 150
ДОБРЕ ДОШЛА ЛУНА!     bouquet
И на мен първия път ми казаха момче, а миналата седмица момиче, така че какво то и да се роди ще си го обичаме  newsm30
И аз съм с хемоглобин 108 и пия феро-фолгамма, накрая на месеца ще си пусна изследване да видя как се движи.
Относно секса и при нас е табу luvbed no ама щом е заради бебчо съгласна съм на всичко.
От снощи имам болки ниско в ляво една такава тъпа болка все едно нещо ме е притиснало и постоянно ми се вдървява корема, обадих се на доки и тя каза да си увелича дозата магнерот и да взимам нош па.
Колко често получвате контракции и имате ли подобни оплаквания? Надявам се да нямате Praynig
Макар че казват че това били подготвителните контракции, все пак ме плашат

# 151
meggyv, tsvetence, това си е направо ужас, аз сигурно бих откачила по този начин. Наистина има някой мъже, дето доста ги е страх само дето не мога да разбера защо.
Аз явно поне съм случила. )

# 152
При нас е обратното. Мен ме е страх. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 153
Здравейте тумбаланки  Hug    newsm51

Да ви се похваля и оплача последователно Simple Smile  Хубавата част е, че мама ми беше на гости за 2 дена. Много ми е мило като идва, но уви това става рядко, защото живее твърде далеко. Инъче мъжо мми се разбира много добре с нея. Тя сега му шета, няколко манджички му сготви и той е  newsm47

Лошата час т е тъпия апартамент, за който ви разправях. Олигофрените са забравили да ни сложат канал за мръсна вода в банята, демек не можем да си сложим тоалетна чиния  smile3511 Стана див скандал, обещаха да го оправят и днес майсторите дойдоха. Да не ви занимавам с идиотските подробности, но канала го вкопаха в стената  newsm61 като половината стърчи извън нея .... защото ако го вкарат целия ще влезе в съседите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това разбирайте е на височина около 10 см от пода! И викат "Ами ще си го облицовате отвън с плочки и няма да личи "! А това че ще имам ръб по пода в който да си разкървавявам глезените ако стъпя невнимателно близо .... на кой му пука.
Аз ли съм ненаред или тия! Как ще се изтичат нечистотиите като тръбата не е в пода а е 10см над него  newsm78, това отделно от грозотията с няккъв бордюр....  Има ли някой от татковците дето да знае това чудо ще работи ли или ще връща обратно мръсотията? Моля ви  Praynig      помогайте с инфо, направо съм в безизходица кого да питам ....

# 154
dobra, мила не се ядосвай. Но тези идиоти, меко казано са си за убиване! af #2gunfire Питай по форумите, има един готин в алл.бг - наш дом и много свестни и разбиращи хора има там и не ги оставяй докато не оправят нещата " майсторите", както на теб ти харесва и е удобно. Ако имаш познат архитект и ли строителен инжинер питай                                            ...............другото, което мога да ти предложа , предполагам тавана е достатъчно висок, да направите нова замазка на пода на банята, или на цялата баня или само на зоната където е тоалетната чиния, да я вдигнете с едно стъпало около 25 см, ще е достатъчно.  Още нещо, ако проблема е само за чинията, а не за цялата баня - имате си мръсен канал където ще е душа, надявам се! - има чинии които са с "горно" отичане и повечето са такива, те са на мода в момента Simple Smile за такъв тип чиния няма да е проблем, а задигнатата част би могла да се скрие от самата чиния. Успех!

Булечка, страхотна закуска! Аз обядвах при мама и едва пуфтя, ама пак ми иде да седна на масата eat

Наде то свеки си е диагноза, тъй да знаеш. Само се моля някой ден и ние да не станем такива изроди fingerscrossed
ако пишеш книга  smile3523и имаш нужда от консултант, насреща съм devil ако ти заразказвам бисерите на моичката smile3511 главата ще ти обелее

Секса и при мен за жалост е мираж newsm50, таткото хич го няма Sad според него хич и не са секси бременните жени, а досада, която трябва да бъде изтърпяна. Ужас, горкия човек no

Венера, наистина ли децата взимат и характера, заедно с името?!?!?!

Меги, страхотни покупки! направо ме разби коритцето и таткото е показал вкус, но де да знае човека от какво има нужда едно бебе newsm10 важното е, че мисли за нея и я включва в листа с подаръците Simple Smile

Луна, добре дошла!

Хайде и от мен поздрав:
http://www.youtube.com/watch?v=uG1Rn_ADt28

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 15:54 от маграт чеснова

# 155
Мамчета как сте, да ви кажа честно ми остават близо 12 седмици докато родя и се надявам да е така и всичко да е наред ама и аз самата не знам как ще минат тези седмици. Всички ме плюят защо не искам да отида на море или почивка а аз какво да ви кажа всяка седмица вече съм болна и отделно с моите случки направо ще се побъркам. Не знам свещ ли да отида да запаля какво да направя, ама това така не знам как ще мине. Толкова много искам буболина да е добре да е живичка и здравичка ама тя докато се роди и майка и ще е вече на път за Раднево.
Вчера сутринта се плъзнах по стълбите и за малко да направя голяма беля, вечерта се прибирам с болки в гърлото днес вече ме боли хубаво гърлото и главата пак някакъв грип сигурно. То моето вече на нищо не прилича.
И да ви питам мен тези седмици на моменти така ме прерязва корема  се едно кожата ще ми се цепне. При вас получава ли се така. АЗ като усетя такова нещо веднага се намазвам на мястото с мазен крем и полягвам и ми минава. Но наистина последната седмица много ми е пораснал корема а и се съм гладна Rolling Eyes
Ох стига съм ви се жалвала и оплаквала то ви писна от мен. Сега ще пусна 2 снимчици едната е моя да ме видите какво тюленче съм станала и едната ми е на тавана в спалнята ми да ви покажа за 2 седмици ремонти какво стана стените са в много бледо жълто. Надявам се ще ви хареса
Целувки на всички  да се пазите  Hug  love001

# 156
Привет момичета Hug

Само минавам да ви прочета и да видя как сте, че съм капнала вече в тия горещини. Днес ни е първия горещ ден от близо 3 седмици насам.

Добре дошла на Луна  Peace

Ние туку-що се връщаме от пазар, накупих пак бодита и едно страхотно сладко одеалце с Мечо Пух и др. Дисни герои, и най-важното - купихме количката Grinning Grinning- Зелена Чико Трио Енджой. Още не сме я разопаковали, защото искахме първо да си починем малко... Обещавам да я наснимам специално за вас, аз лично съм много доволна - мобилна и лекичка, тъкмо като за мен, щото и без това съм дребна

Момичета, не се ядосвайте на свекитата си, аз откакто сме дошли да живеем тук в Чехия не съм я чувала и виждала изобщо, опита се на няколко пъти да ни рекетира за пари, но аз  #2gunfire и мъжа ми не посмя да и се поддаде... Та мисълта ми беше, че май добра свекърва няма, ама то си е до характера и възпитанието всичко. Ние ще сме готини, щото сме съвременни жени Hug

# 157
Момичета качих снимките ама и тавана го сложих при нашите коремчета. Ще видя как след 2-3 дена ще го изтрия от там.
А и да се похваля нещо гледам вие много плюете свекървите си, аз обратното мога да кажа свекърва ми е душичка поне засега, а за майка ми какво да кажа 2 седмици сме в ремонт у нас мръсотия боклуци дори един ден не дойде да ми каже дай аз ще изчистя, а свекърва ми ми каза ако искам ще ми дава пари да си наема някоя жена да идва да ми помага и да ми чисти отвреме навреме. Моята майка живее на 15 мин път от мен, а свекърва ми на 1000км от мен. Майка ми и до ден днешен не ми е пипнала корема а да не казвам, че всичките ми редовни клиентки като ме видят се ме галят по корема и ми се радват.

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 17:56 от Irenn

# 158
Хайде аз да се похваля със свекърва  Simple Smile Мариана е кръстена на нея, и наистина прилича малко (физически, засега)  Simple Smile

dobra, майка ми е ВиК инженер, сега я хванах на скайп и я питах за твоя проблем; каза да говориш със специалист (във всяка архитектурна фирма има ВиК човек); да ви погледне чертежите. Нова сграда ли е? Пита дали има и сифон на пода (ако е баня, защото той трябвало да отива в същата тръба). И тръбата трябвало да има вентилационна клапа, иначе нямало да се получава този вакуум, който изпразва тоалетната чиния.

Все пак тези майстори си знаят работата (може би...); не ми се вярва просто да са бутнали тръба там, каква да е. Най-вероятно всичко е наред, просто има нужда от допълнителна "козметична" намеса, за да не се спъвате и да изглежда нормално. Не се притеснявай.

Ирен, май имаш нужда от среща  Simple Smile Ти нали си от Пловдив? Идваме си в петък, пу да се видим някъде. Ще те запозная с Мариана  Simple Smile

# 159
..нещо днес не ми е хич добре да ви  кажа, супер ми е ниско кръвното явно и немога да се отлепя от леглото. Гледах сега "Братя Грим"  та ме заболя и глава  ooooh!  освен т'ва и ставите ме болят, кръста, гъз-мъз и тралала откачам   Shocked Shocked
Иренн мен корема яко ме сърби, и кожата ми леко се лющи отстрани, чак да ме прерязва - не , но определено чувството че ще ми се цепне присъства   newsm78  по-честичко се мажа с разни мазнотийки като бебешко олио например и така.
Наде, леллеееее, не е истина твойта свеки какви ти ги е говорила. Добре че не и се връзваш, то т'ва няма общо с теб Simple Smile  Hug  И аз мисля /и се надявам/ че няма да сме такива свекита, нашето поколение е доста по-осъзнато и по-ефективно се справя с комплексите си.
А пък мойто свеки е в Италия и не спира да ми купува няк'ви дрехи  Crazy меко казано странни  Shocked  та аз отначало леко, меко и любезно и казах няколко пъти, че това далеч не е моя стил, после като това нямаше ефект започнах да казвам че не ми стават / те верно повечето не ми стават  хич !!  Mr. Green, а сега директно си казвам че не ми харесват, но пак без ефект!!!!!   newsm78  #Crazy
Вече се чудя на какъв език да и кажа и по какъв начин??  Сега се обади да ми каже , че ми била купила копринено костюмче, знаела че не бил в моя стил, ама аз като съм го видела нямало как да не го харесам ??!!??!!  ooooh!  Копринено костюмче!!!  Joy Joy   #Cussing out smile3516 smile3515 smile3511 smile3514
После пък се обижда, че тя толкова обикаля , за да търси такива хубави дрехи, а пък аз все не съм ги харесвала  Twisted Evil
Маграт, много хубаво изкарване на морето  ти пожелавам, дано няма много стълби там където отивате, че аз в Созопол се измъчих  Mr. Green    бях пуф-паф  Joy Joy Joy
А Цезария Евора я обожавам!!!!!!!!  Мерси за поздрава  Hug

Луна привет   bouquet

Айде, доскоро, аз отивам да разглеждам снимки Laughing

# 160
Лелеее, за събота сутрин баят сте пописали...  ooooh! сега със сигурност ще забрая нещо

МЕГИИИИ, имах въпрос към тебе, пък ти нищо не отговори а А??? Я кажи сега КОЙ ПЕЧЕЛИ баса ако бебо се роди на термин?  Naughty

Луна, добре дошла и от мене   bouquet

Наде, и другите със зли свекърви, ама МНОГО сте търпеливи бе. Аз някой ако ми каже нещо такова, на бой ще налетя напрао, втори път "на гости" няма да ми дойде. Аз мойто свеки нищо лошо нямам какво да кажа, обажда ми се в Щатите даже от време на време да ме пита как съм, за сватбата ни платиха прескъпия меден месец, за Нова година ни водиха на Банско на ски, оплаквания никакви нямам, но просто не сме много близки, виждали сме се 15тина пъти я има, я няма. Важното за мене е, че като гледам свекърва ми, според мене ще бъде много добра баба, което ме кара да се чувствам спокойна.

Нигела, копринено костюмче муахахахахахахаха  Joy

Меги, и пак за тебе, ееей, хубави работи си накупила на тази твойта пораснала госпожица, ще е супер дупер фръцла. Много мило от страна на таткото, че и той мисли за нея (че и в перспектива от да речем 15 години  Joy ). Коритцето хубаво, ама за 90лв чаках нещо златничко  newsm78

Мишолина, това дето казваш makes perfect sense, подозирах, че и аз ще има неква връзка с liabilitito.

Poly, и аз чета постовете ти с кеф, много ма смейш, ша знайш  Joy Joy Joy

Иренка, напрао нямам кво да кажа, ти определено си с приза карък на Октомврийските мами. Верно, иди запали една свещ, пък дано се спре най-сетне.

Me & Baby - чакаме да видим количката с нетърпение!

за Кекса - нали знаете мойто положение, сам човек кекс не прави  Cry, ама то трудно, аз не съм така "гъвкава" като едно време. Последния ми истински хубав кекс беше.... като се заразих от бременната болест... поне си го спомням, че беше МНОО хубаво  Crazy

и на тази мечтателна нотка засега ви оствям, че ми се изписа писането....

# 161
  • София
Jenna май не сме казали какво ще правим ако се роди на термина  newsm78  newsm78, вчера си мислих, че съм ти писала, ама май не ми работи добре от известно време тази част на мозъка, та мислите не съм обърнала в действия. Та по въпроса - ще ни прецака и двете, ако си уцели термина малчо, но това е много малък процент вероятно, при нормалните раждания.

Тази ваничка е 48лв, а стойката е 42, та общо 90 - пак ми се вижда много, ама вече е взета и и се радвам, заема централно място в хола.

Nigella мене в началото много ме сърбеше коремът, нищо не помагаше, докато не си купих крема на Мустела, то какво ли не пробвах, бебешко олио, преварен зехтин, всякакви мазила и кремове и накрая се наложи да се изръся за Мустела, но оттогава нищо не ме сърби и никъде не се лющя, та с Ирен ако искате пробвайте.

Ще бъдете готини свекита, а пък аз ще съм злата тъща, ще моря ухажорите на бебка, та да ги е страх от мен  Mr. Green  Mr. Green

Me_and_baby честита количка, чакаме снимки.

dobra това са пишман майстори, непременно намери някой който разбира от тези работи, МРАЗЯ майстори и като не съм доволна ги гоня.

Надя 73 да ти взимам ли утре ританки???, не бери грижа ще се видим септември да ти ги дам.

# 162
meggyv само ако не те затруднявам!Много ще съм благодарна и добра свекърва ще бъда даже Laughing моля те купи ми по твой избор 2 чифта ританки!Може да са бежовки може и други!
А да знаеш че в Пакостник в Овча купел1 повивалника струва 24-или 25лв.Има и бежов на зайчета.
Nigella ееееее не можеш да откажеш на свеки коприненото костюмче  #Crazy можеш даже и на участие да се явиш с него - овацийте са твои просто!
Me_and_baby честита количка и от мен!
dobra гледай да не се ядосваш много ами помислете дали има и друг вариант за корекция!
Ирен тавана ви е много интересен - поздравления!

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 21:16 от Надя 73

# 163
Ха здравейте и от мен,как сте мами?

Аз няма с какво много да се похваля.Онази вечер едни болки ужасни в корема,ама ужас,чак мислих да звъня на докторката.Нещо така ме преряза изведнъж ниско долу,и ме държа така към 15 минути,доста се уплаших,пих едно хапче,дето ми бяха изписали за коремни болки,и ми мина,но бая ми се взе акъла де. Иначе и при мен така,наболява ме долу между краката ,това са костите които се подготвят, от време на време я кръста ме наболява,опъва тук таме,това е нормално. Инак и моята кожа на корема ме сърбеше ужасно много ,но това беше в началото на второто тримесечие.Но казват ,че не трябва да се чешеш ами да се пощипваш .Не знам защо ,не било хубаво за кожата да се чешеш .

За свекървите ,аз нямам вече моята почина преди доста време.Но имам доста случки с нея,но лека й пръст на жената ,няма да я споменавам с лошо.
За майка ми,винаги ми е помагала много,сега много ми липсва,тя си е в Бг,но живот и здраве,ако е рекъл Господ края на септември  ще ни дойде на гости за околко 3 месеца и ако й хареса може и повече и без това сега  ще излиза на пенсия вече,та да помага тука с внучката.Та аз ако мога да почна работа,че вече чувствам информационен глад,затъпявам сякаш .

Jenna много приятна изглежда клиниката,аз където ходя е долу горе така, не знам стаите как са,само знам ,че са по една жена ,имат си баня към стаята,телевизор,хладилник,всичко за личната хигиена дават от там,дори превръзките.Докторката ми каза,ако съм имала по специялни козметики да си ги взема,иначе там давали всичко,Отедлно има едно помещение към всяка стая където гостите които идват може да си се черпят там ,естественно не да банкетосват,но тук е разрешено да се носят почерпки ,разбирайте и алкохол .Аз не съм много съгласна да ми се черпят там,аз едва ли  ще съм в състояние за такива неща.За нормално раждане също се стои два дни,за секцио не знам.

Иначе и аз съм за нормално раждане,този път  ще се възползвам от епидуралната.Няма да се мъча като едно животно ,като знам как виех предният път цял ден,верно после се забравя ,но защо да се мъча като хората са измислили тез упойки.Тук  е практита упояването,така ,че надявам се всичко да е наред,сестра ми ражда в Бг с епидурална второто си дете и каза,че така може да роди още 5.А за водното раждане ,тук има в няколко клиники,но не знам.Гледам едно американско предаване казва се Centro de maternidad, в Маями се развиват ражданията,всички ги слагат във вани,ами като ги гледам как  се мъчат жените,там не могат да им сложат упойка,всичко си е натурал,е,казват ,че водата облекчавала,но аз съм си за упойчицата.

Стискайте палци за ФМ в понеделник съм там.Nigella успех с новата докторка.

Сега ви оставям ,че ми лепнат очите вече за сън,междудругото сложих нови снимки при покупките ,днес не се удържах,много сладки буйки взех цели 3 чифта. и сложих и две мои в албума ни ,но са от 24 седм.(преди 5 седмици значи ).
Айде лека нощ от мен ,До скоро писане,а добре дошла на новата мама.

Последна редакция: нд, 15 юли 2007, 04:04 от mishonka95

# 164
Добро утро, поспаливи мамита!

Веднага слагам линк към снимките с количката: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=145100

Доволна съм, и най-хубавото е, че всичко си има, чанта, дъждобрани, 3те комплекта за зима, лято и седалка за кола, подложка за повиване, коланчета... поне да не ги мисля тези допълнения

Днес се очертават големи горещини при нас, но ние мислиме да излизаме въпреки всичко.
Сутринта си говорихме с мъжа ми за плаж и за къпане и Тайра така се развълнува, че чак ми стана жал, дето и тя неможе да ходи по горещините

Не съм готвила никога винен кебап по рецепта, освен с Маги-фиксовете, мъжа ми сега това си е наумил за обяд, а тук май не ядат такива кебапи(само гадните гулаши) и ще трябва да ровя за рецепти

mishonka95 - стискаме ти палци за ФМ, после непременно мини да ни кажеш как е минала

Маграт - пожелавам ти едно чудесно моренце и да наснимаш, щото ние тук това чакаме - да видим как сте се забавлявали на плажовете Hug

Наде, Меги, не разбрах защо ще си купувате ританки - имате бас или просто сте попаднали на находка???

Джена- на термин сигурно е супер да се роди, и психически си подготвена, а си сигурна че и бебо е порастнал  Peace

Общи условия

Активация на акаунт