Декупаж (салфетна техника)- 4

• 47 240
  • 354
  •   1
Отговори
# 135
Момиочета, вчера влязох в софийския Слънчоглед.
Ми то няма нищо там! Един вид лепило и толкова, някакви смотани салфетки.
Направо се чудя откъде се снабдявате с материали.
Исках да купя за майка ми, че и тя се е запалила отдавна и прави много хубави неща, ама досега само с Ц200л

# 136
  • София
Момиочета, вчера влязох в софийския Слънчоглед.
Ми то няма нищо там! Един вид лепило и толкова, някакви смотани салфетки.
Направо се чудя откъде се снабдявате с материали.
Исках да купя за майка ми, че и тя се е запалила отдавна и прави много хубави неща, ама досега само с Ц200л

Вечи, може да провериш в магазин "Импресия" на ул. Кракра - в частта й до СУ. Последно като влизах там преди два месеца, очакваха да им заредят пълната серия за декупаж на Марабу. А Слънчогледа е бил и по-зареден на моменти  Laughing, но като цяло - не разчитай на разнообразие. Те по принцип предлагат един или максимум два вида лепило едновременно, а моделите им салфетки седяха едни и същи половин година поне  Wink

# 137
  • Бургас
Момичета имам въпрос- вчера почнах една рамка и като стигнах донякъде ме осени идеята, че ще изглежда много по- добре ако изглежда "стара" имам предвид не напукана, ами все едно боята се е изтрила на места и отдолу прозира друга боя, че въпроса ми е как се прави този ефект, надявам се да разберете какво имам предвид и някой да обясни как става?
Мираж мерси разгледах подробно, сега чакам само някой до ходи до Варна, а защо ми се струва че беше говорила нещо за пращане по куриер с наложен платеж, ако е така я обясни как?

# 138
  • Пазарджик
madlena , я виж тук :
http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=886561#886561
Нещо такова ли?  newsm78

# 139
Момичета имам въпрос- вчера почнах една рамка и като стигнах донякъде ме осени идеята, че ще изглежда много по- добре ако изглежда "стара" имам предвид не напукана, ами все едно боята се е изтрила на места и отдолу прозира друга боя, че въпроса ми е как се прави този ефект, надявам се да разберете какво имам предвид и някой да обясни как става?
Мираж мерси разгледах подробно, сега чакам само някой до ходи до Варна, а защо ми се струва че беше говорила нещо за пращане по куриер с наложен платеж, ако е така я обясни как?
Имаше някакво описание в руските сайтове.  Thinking
По- късно, ако успея да го намеря, ще го пусна.

# 140
 doh Големи бързаци сте! #Crazy

Belladona   bouquet

# 141
  • Пазарджик

Hug

И аз си го бях харесала този метод, но още не съм пробвала - иначе  изглежда супер лесно , но много ефектно.

# 142
  • Бургас
Мерси за бързите реакции, да това търся и ако съм разбрала правилно от картинките /аз руския не го умея/ 1. мажеш първи пласт боя чакаш да изсъхне
2. втори пласт боя също чакаш и от горе минаваш с някакво по финна шкурка, така ли е ? newsm78 ако ДА изглежда лесно
ОФФФФФ голям съм заспъл сега се върнах да поразгледам подробно ми то имало и свещ....., ама така е бързата кучка ......

# 143
  • Пазарджик
Малеее  ooooh!, свещта и аз не я бях видяла. Добре че сподели - не знам дали ти си "заспъл" ама аз   doh - колко пъти съм го гледала ...
От жегата ще да е  sweating май  newsm78 .

# 144
Мерси за бързите реакции, да това търся и ако съм разбрала правилно от картинките /аз руския не го умея/ 1. мажеш първи пласт боя чакаш да изсъхне
2. втори пласт боя също чакаш и от горе минаваш с някакво по финна шкурка, така ли е ? newsm78 ако ДА изглежда лесно
ОФФФФФ голям съм заспъл сега се върнах да поразгледам подробно ми то имало и свещ....., ама така е бързата кучка ......
Мажеш един пласт боя, този който ще се вижда отдолу.
После мажеш със свещ там, където искаш да прозира. Търкаш силно.
Мажеш втори пласт боя. Като изсъхне - с твърда хартия изтриваш боята там, където си търкал със свещ. Wink

# 145
  • Бургас
bushkata мерси за превода, точно го разпечатах и тръгвах по колегите да превеждат, твърда хартия казваш  newsm78, със шкурка дали няма да стане по лесно и по бързо?

# 146
bushkata мерси за превода, точно го разпечатах и тръгвах по колегите да превеждат, твърда хартия казваш  newsm78, със шкурка дали няма да стане по лесно и по бързо?
Нямам идея, мисля, че ще се надере грозно. А с хартия само ще се свали "по-нежно" горния пласт боя. Би трябвало да падне лесно, защото заради свещта отдолу не се е "залепила" добре.

п.п. С шкурка ще надереш и долния слой боя, мисля.

# 147
Някой ползвал ли е технологията? С каква боя се прави?

# 148
С акрилна.

# 149
В предната тема показах кутия, правена по този начин. Много ме беше шубе да натъркам със свещта хубаво, но всъщност няма нищо страшно. После търках с фина шкурка, което също доста ме притесняваше, но истината е, че боята се сваля само там, където е имало свещ отдолу. Подходете смело, няма какво да се обърка. Ако някой все пак иска да види за какво става дума- на стр. 17 май беше кутията в предишната тема. Грешка- на 18 стр.

Общи условия

Активация на акаунт