Ний сме бременилки бърбориви на Юлски бебета игриви

• 12 989
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
  • София
аркси, аз пък се сетих за Надя от Ма-ма... тя каза май, че има практика да я викат (то за къпането ставаше въпрос, ама що не и за кърмене). Много добро впечатление ми направи тази жена, ако не си се примирила вече, защо не пробваш да и звъннеш? Най-малкото и по тел. може да ти даде някакви съвети...

П.С. Томасе, още ли не си родила, нали до неделята щеше да си  Mr. Green Майтапя се, давай да си чакаме термина, пък и са ни близко, може да се засечем в Окръжна, няма само в ТК да си правят соарета...амаха!

# 91
  • Sofia
phil, при мен проблемът не е поставянето на бебо или как суче - той си суче перфектно детето (дори свикна със силиконовото зърно) - просто се оказва, че няма достатъчно да се напапа. та за това може би трябва да отида при мамолог. все пак може да дадеш телелфона на Надя Simple Smile.

# 92
  • София
Ами аз нямам тел., но беболинчо трябва да има, нали тя организира курса.
Не исках да ти се бъркам, просто ми хрумна и споделям... И се сетих за това как разказваше за жени, които без да са раждали, предизвикват лактация с яко и често цедене, та покрай това.... ама е ясно, че на теория нещата са прекалено лесни,  а на практика не....  Tired

# 93
За телефони вижте на сайта на училището. Лошото е че не знам кой е на Елена и кой е на Надя  newsm78
http://www.ma-mabg.com/contacts.html това е линка към страничката  Peace

# 94
здравейте на всички   bouquet благодаря за поздравите и пожеланията  Hug

аз да се отчета - вкъщи сме си от неделя - най-накрая ни изписаха. малкият се роди 2600, 46см, изкара тежичка жълтеница с 2 печения на лампа. теглото му спадна до 2200, което ме принуди да се цедя и да му давам кърма с шише, вместо да суче, защото е много мъничк и бързо се изморява, заради което не суче достатъчно. в болницата хапваше по 20-25грама кърма, вчера и днес вече поглъжа по 40-60грама Simple Smile около 24ти сме на доктор и се надявам да е наддал  Party иначе е послушен - плаче и се нервира само като е гладен  Flutter

честито на всички други родили мами!  bouquet да са им живи и здрави бебчетата и да се слушкат и гушкат!  Heart Eyes

а на всички, които тръпнат в очакване на щастливото събитие - леко раждане и бързо към вкъщи след това   bouquet

# 95
Здравейте, нас ни изписаха днес и минавам да се обадя Simple Smile
Честито на новите мами, много са станали докато ме нямаше.

Аз родих нормално, много леко, не остана време за упойка, имам 2 конеца, които даже не трябва да се свалят и... това е Simple Smile. Момиченце се казва Доротея, 2900 гр и 49 см.
На 7ми Хрисита роди момченце - видях, че сте я отбелязали, Димитър се казва бебче.
Това е за сега от мен, за сега се кърмим много успешно и след малко това ще правим.
Поздрави!

# 96
  • София
Добре дошли на мама Аси и бебончо и на мама Индисциплин с бебонка  Grinning  bouquet
На мен вече ми писна да кръжа нервно напред-назад и ще полегна да видим какво ще стане    Peace До скоро!

# 97
arksi,как даваш инфакола.Аз взех лефакс-те нали са едно и също нещо само,че в различни страни са произведени.Моето е с помпичка и аз впръсквам директно в устата преди хранене веднъж.На всяко хранене ли да го слагам?След 5 минути е напълнила памперса незнам как действат,но моята е като къртечница.
Вашите хълцат ли и как го оправяте това,моята хълца по 2,3 минути,чак ми става жал,че немога да и помогна.

# 98
Аси® много се радвам да те видя тук  Hug  bouquet Оправяйте се с малкия голям мъж и после ще щъкаме с количките по квартала Wink
elpet ти си знаеш ама пак да кажа - стискаме палци и да звънкаш ей  hug
Лека и спокойна нощ от мен на всички бебчовци, майки  и татковци  Laughing
Ако някой все пак тръгне да ражда днес - голям късметлия ще е бебока  Peace

# 99
Днес си минахме първата консултация - станали сме 3600, т.е. за 12 дни сме качили 440 гр Simple Smile Явно не ми е толкова некачествена кърмата Simple Smile Сложиха ни лепенка на пъпчето, за да ни било прекрасно. Не видях много смисъл, защото моя бебко не реве толкова, освен когато го къпем, ама... Изписаха ни и Вигантол и от утре сутрин го почваме. Показаха ни как да правим гимнастиката и масажа на бебко. Май това беше в общи линии.
Рокси, и аз съм със същия проблем за дълги разходки. И по-скоро ме притеснява не как ще го накърмя, ами как ще се изцедя след това. Педито ми каза, че това с кърмата ми било или я имам в много или я нямам изобщо. Нямало начин да се намали. Варианта бил да се спре ако почна да опитвам с разни методи за намаляне. Та май ще си купя електрическа помпа, поне да не направя мускули на ръцете, че вече ми писна...
Беболинчо, радвам се, че е станала грешка. Дано скоро гушкаш беболинчото си Simple Smile

# 100
  • София
Добро утро, мили майчета! Grinning
Честито на бебчетата, появили се през последните 2 дни Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Гоца, моя приятелка вчера ме предупреди да не се отлага във времето прегледа при ортопед. В Горна баня е водила нейната бебка.
Честита ти кухня, Ели! Да готви страхотни вкусотийки и мъжа ти в нея Grinning Дрешките за бебчо са впечатляващо красиви Heart Eyes Hug
Рени, браво на бебчо GrinningДобре се представя baby_neutral Ти защо искаш да си намаляваш кърмата? Аз се моля да имам, че така е най-добре и за 2-мата. Моя приятелка все още си кърми принцесата, а я е родила през септември. В кърмаческия има адреси на банка за кърма ако те интересува.
Аз рано ви изчетох и като гледам колко малко тумбачки сме останали, се чудя дали няма и аз да се представя следв седмица. Да си пожелаем леко и безпроблемно раждане Hug
Урааа! Оскубана съм като бебе Laughing Моята козметичка е бог! За по-малко от час успя да се справи с крака, ръце, триъгълник и подмишници! Вече съм спокойна, че няма да ме дръгнат в б-цата. Вчера много се изложих - ядох като за последно Mr. Green Карах се на графа с 1 хабиби, което се опита да ме предреди на опашката за дюнери. И от мъка си взех и хамбургер. В Борисовата градина така ми се доспа, че ако не беше корема щях да си легна на някоя пейка. Вечерта се подкрепих с почти половин диня и после пица с айрян и ... цяла нощ бях дежурна в тоалетната.
Чао Ви засега, и лек ден на всички Grinning

Щях да забравя - в магазин на триумф на графа до канала видях, че има нов модел сутиен за кърмачки (37 лв.) Разликата от предишния им модел е в по-високия % съдържание на памук и новия има повече степени за регулиране на гръдната обиколка. Не си го купих предварително, но добре изглеждаше.

mds, чак сега видях въпроса ти - тук

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 08:14 от Aganka

# 101
Angela,  и ние хълцаме. Понякога по 2-3 минути. Слагам го на рамото си, така че главичката му да е надолу и го потупвам лекичко по памперса. Не помага особено, но поне се успокоява. Не знам на какво се дължи- дали на това че яде бързо или че поглъща и въздух, хал хабер си нямам. Но май е нормално, като гледам всички хълцат.
Тоя преглед при ортопед кога се прави?
Рени, лоша работа е това с кърмата, но какво да се прави. А това за Вигантола  newsm78 - аз си мислех че като сме летни бебета няма да има нужда от добавки. На мен още нищо не ми е казала педиатърката за него де. Вие в началото на колко време си водихте бебетата на преглед?

# 102
Добро утро и от мен  Grinning

Добре дошли на завърналите се мами и честито на обебилите се Simple Smile))  bouquet

Аз снощи имах фалшива тревога, но слава богу не се панирах и не хукнах към родилното (макар че мъжо ме гледаше с един кравешки поглед готов да тръгнем веднага  Laughing Laughing Laughing) Получих яки контракции на 5 минути в продължение на 1 час(че и повече май) и тъкмо реших, че май вече ще се ражда и те спряха - полегнах си и дотам с контракциите   Joy
А да питам още бременните мами - прилошава ли ви, гади ли ви се от време на време?? Щот от вчера ей така отведнъж ми се сгадва, а после ми минава  Rolling Eyes

# 103
  • София
Здравейте  Laughing
Добре дошли на Аси и Индисциплин. Бебетата много да ви слушат и по-малко колики.   bouquet
Искре, първо искам да уточня, че не искам да ти се налагам и изобщо не съм от онези майки фанитички от кърмаческия (по обясними причини). Просто ми е мъчно като те слушам, и аз се чувствах така като теб и изпитвах едва ли не вина. При теб е хубаво това, че можеш да изцедиш 60 - 90 мл., което при мен беше химера. За съжаление аз отидох много късно на мамолог (вече нямах кърма), но той ме успокои, че за второто съм щяла да кърмя. Мисълта ми е, че ако отидеш навреме може да се измисли нещо, ако имаш желание. Може да ти предпише лицитин или нещо подобно. Пък и да види наистина да не се е задържало нещо по каналите.
Ето линк към сайта на Вита с инфо за д-р Василев:
http://www.vita.bg/spec.php?sp=17&d=10
Другият доктор също бил добър, но не съм ходила при него. Ако няма свободни часове, примоли се, кажи че е спешно и мисля, че няма да имаш проблем да те запишат по-рано. Виж и на другите тел. на клиниката.
Рени, доколкото съм чела в кърмаческия нямало такова понятие като: "нехранителна кърма", така  че просто я  Whistling свекито.
Рокси, за ортопеда. На запад този преглед се превел още в родилното, ама ние нали сме си у България... Та хубаво е като отидете на консултация веднага да си поискаш талон, защото ако се открие някакъв проблем до третия месец се коригира с носенето само на ортопедични гащи, а след 3-тия по-трудно.
Еличка, успех. Но имам предчувствие за теб, че ще изкараш още някой друг ден у дома.  bouquet

# 104
Здравейте и от мен!Вчера бях на преглед,бебето си е добре,още е порастнало и е станало цели 3400г.Мериха ми таза и се оказа,че ми бил по-тесен.Освен това бебето не било слязло достатъчно надолу.Та в понеделник с багажа в болницата за изследвания и тогава ще ми определят дата за секциото.Такъв страх и паника ме обзеха,че направо е срам,че съм бяла престилка.
Да питам мамите,които раждаха със секцио,имало някаква такса за него,която се внася в касата на болницата и до 1 юни била 200лв,но сега била вдигната.Стори ми се малко безумно хем да имаш показания,хем да си плащаш!
Приятен ден на всички и успех на раждащите днес!

Общи условия

Активация на акаунт