Rated PG-18: American Motion Pictures Presents....

• 18 242
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
Ама MrsG,  това дъщеричката ти ли е на аватара??? Ехааа, колко е сладка  Heart Eyes

Ами аз нали в Джърси живея и там има Уолмарт, но има и много други супермаркети, та не бях пазарувала оттам и впечатленията ми бяха други - явно аз съм се оказала като неандертал муахахаха  Joy

Иначе в момента съм в East Texas, на два часа от Далас и мога да ви кажа, че далеч не е толкова нецивилизовано тука (сравнявам примерно с Arkansas, някой там ходил ли е  Mr. Green ), та затова се учудих, че човека изобщо дори не беше наясно с концепта за olive bar  Thinking

Аз купих от онези чери доматите в мрежеста торбичка и от краставиците в найлон, та вкусово го докарах, но пък там черешите са по $2.39 и хич не бяха лоши. Маслини, не видях никъде, освен в консерви, както и сирене, явно серията Vigo няма почва на местния пазар  Laughing

# 166
Аз пък в Уолмарт не съм ходила от години. Нали е по-голям града тук и има всичко, тъй че не ми се е налагало, но и съм решила там да не пазаря, нали са една ужасна компания, от най-ужасните. Но не съм и очаквала маслини насипно да продават там Simple Smile. Въпреки че като се замислиш, те са по-близко до маслините в Тексас, дори може и да ги произвеждат, не знам, би следвало да има нещо. Доколкото знам не им е много в диетата.

За тези, които питаха - отивам си за 2 години. И си мислех, как сега не ми се отива в България и съм силно убедена, че ще се върна, както когато за първи път идвах тук бях силно убедена че след 1 година ще се върна в България, а пък то какво се получи...

# 167
Момичета извинявам се че нахълтвам в темата ви. Имам молба към вас. Дали ще е удобно да ми обясните що за виза е H-1B виза. И дали мога да кандидатсвам за такава.
Искам да работя в Щатите като социален работник (бакалавър социален работник съм), и ми казаха че за такава професия нямало квота итакава виза ми трябвало, ноо нищо повече Confused

Ще трябва да отида до посолството да ми обяснят май, но преди това исках поне малко да се подготвя с нещата.

Благодаря Ви предварително
  bouquet
Поли

# 168
Момичета извинявам се че нахълтвам в темата ви. Имам молба към вас. Дали ще е удобно да ми обясните що за виза е H-1B виза. И дали мога да кандидатсвам за такава.
Искам да работя в Щатите като социален работник (бакалавър социален работник съм), и ми казаха че за такава професия нямало квота итакава виза ми трябвало, ноо нищо повече Confused

Ще трябва да отида до посолството да ми обяснят май, но преди това исках поне малко да се подготвя с нещата.

Благодаря Ви предварително
  bouquet
Поли

Поли - тук има една мама, която е социален работник. Тя като дойде, ще ти каже какви са ти възможностите с бакалавър.

Визата, за която говориш се взима само чрез спонсориране от работодател. Първо си намираш работа и след това от там подават за виза. Бая чакане е + сериозна сума (не съм следила отдавна какви са цените, но по мое време беше над $1000.) и има квота, която за следващата година свърши на първия ден от периода за подаване на документи. Аз помня, че квота нямаше само за research & teaching, може да са се променили нещата. Иди на uscis.gov, пусни търсене на H1b и чети.

Работила съм за доставчици на социални услуги и трябва да ти кажа, че са супер неориентирани за такива имигрантски въпроси, защото работят с много по-малко чужденци от други сектори, да речем инвестиционното банкиране или информационните технологии. Хич не бяха навити да ми плащат таксите за виза и адвокат свестен нямаха. Но аз ги разбирам - хич не са богати. Но социалните работници в САЩ могат да работят на много места, защо не и на такива, където не е проблем да се наеме работик от чужбина.

# 169
Hear Again благодаря за отговора bowuu
Ще чакам тази мама да се появи и ако може да даде съвет.

А какви са тези
Цитат на: Hear Again
Но социалните работници в САЩ могат да работят на много места, защо не и на такива, където не е проблем да се наеме работик от чужбина.
места за които споменаваш, и към какво бих могла да се насоча.

поздрави на всички  bouquet

# 170
Момичета пак ви притеснявам. Току що се регистрирах в http://jobsearch.monster.com/ този сайт. Да потърся работа от тук. Но ми е малко трудно да напиша резуме според американските изисквания.

Аз имам CV мога да го преведа на английски но дали ще е удачно така.
Пък и в този сайт не мога да се ориентирам как да създам онлайн автобиография както примерно в нашия jobtiger.com мога да си направя и да кандидатствам с нея.

Много въпросителни станаха, надявам се да не досаждам.

# 171
Hear Again благодаря за отговора bowuu
Ще чакам тази мама да се появи и ако може да даде съвет.

А какви са тези
Цитат на: Hear Again
Но социалните работници в САЩ могат да работят на много места, защо не и на такива, където не е проблем да се наеме работик от чужбина.
места за които споменаваш, и към какво бих могла да се насоча.

поздрави на всички  bouquet

Администрация в университети, трениране на персонал... Обаче магистратура ще ти трябва според мен.

# 172
  • Boston, MA
Hear Again, много съжалявам за лошите новини! Дано чуете и различна прогноза, а и да успееш да се прибереш! Пожелавам ти кураж!

# 173
Hear Again, много съжалявам за лошите новини! Дано чуете и различна прогноза, а и да успееш да се прибереш! Пожелавам ти кураж!

Прибирам се скоро, има билети за 1 август, но чакам туткавия ми аудиолог да ми даде по-ранен час за настройка.

Поли, почети малко за ам. резюмета. Не е шега работа, аз на двучасов тренинг по резюмета съм ходила, за да пиша моите. Намерих тук един сайт, който ти помага да си изградиш резюмето. http://www.resumebuilder.com. Потърси съвети в нета и в никакъв случай не превеждай автобиографията директно.

# 174
Момичета пак ви притеснявам. Току що се регистрирах в http://jobsearch.monster.com/ този сайт. Да потърся работа от тук. Но ми е малко трудно да напиша резуме според американските изисквания.

Аз имам CV мога да го преведа на английски но дали ще е удачно така.
Пък и в този сайт не мога да се ориентирам как да създам онлайн автобиография както примерно в нашия jobtiger.com мога да си направя и да кандидатствам с нея.

Много въпросителни станаха, надявам се да не досаждам.

Поли, като пуснеш в Гугъл " Resume" ще ти излязат сума сайтове, където има инструкции, има примери. Имай предвид, че тук обикновено когато търсиш някаква по-квалифицирана работа, се пишат повече подробности в резюмето за нещата, които биха ти помогнали в новата работа. Например ако си работила като сервитьорка в Шератон ( само пример давам), но искаш да работиш като ракетен специалист, никой не го интересува, че си работила като сервитьорка. Може да го споменеш разбира се, ако резюмето ти не е богато на квалифицирана работа, но без подробности.
Не знам как става качването в Jobtiger, но например ако вземеш този сайт( един от големите за търсене на работа тук) :

http://www.monster.com/
 та там  може да си качваш резюмето директно като файл. Доколкото виждам има и resume builder, не съм го ползвала, може да е от типа на БГ "бланка" за автобиография в Jobtiger, трябва да се регистрирам за да видя. Ако искаш следобед може да го направя, че в момента имам доста работа.  Даже на самия сайт има "Resume writing", където предполагам има инструкции как да си го направиш.

Мисля, че и на този беше директно с файл:

http://www.careerbuilder.com/

И на въпросът ти- Не, не мисля, че ще е удачно БГ CV за търсене на работа тук.

Още нещо, не се настройвай, че ще стане бързо и не се отчайвай ако се проточи! Работа може да си намериш на 3-тия месец, но и на 3-тата година. Имаш ли някакъв документ за владеенето на езика? Ако не- задължително мини нещо ( Тойфел или нещо от тоя сорт, тука Кеймбридж малко не го бръснат), докато чакаш да си намериш работа, захвани се с някакви допълнителни курсове или ако можеш почни магистратура, най-кратката, която намериш, дори да не ти е конкретно по специалността ( в БГ има и по година и половина). С бакалавърска степен, ако не си вече в САЩ, трудна работа да се вредиш за H1B, не невъзможна, но трудна.

# 175
Успех, Хиър.
Стискам палци всичко скоро да е наред с майка ти.

# 176
Tandoori   bouquet

септември смятам да запиша магистратура "Управление на човешки ресурси"

# 177
Tandoori   bouquet

септември смятам да запиша магистратура "Управление на човешки ресурси"

ЧУдесно, като я запишеш в резюмето си може да пишеш, че в момента вземаш магистратура.( задължително пиши годината, когато се дипломираш).

# 178
  • Boston, MA
Писах, брисах, и крашнах.

......А някой от вас ходи ли вчера в полунощ на опашка за Хари Потър?  Crazy
В нашето сем- во имаше такъв "луд" и нека само кажа, че това не бях аз.  Wink
...

Аз не ходих, но имах гарантирана доставка събота сутринта.  Grinning Преполових книгата по нощите, много е мрачна и ми става едно тягостно, още повече, като знам, че свършва сагата... Детски проблеми имам, де.

Джена, по съвет на об-то, правех Кегелс всеки път, като кърмех, така хем си напомняш, хем работиш заедно с хормоните по стягането.

Виктория, браво за послушната госпожица! Много са ви хубави снимките!

Поли, на монстър има резюме билдър, с което можеш да напишеш резюме по тукашния стандарт. Основната разлика между СВ и резюме е, че наблягаш на постижения, а не си описваш ежедневните задължения на работата, която си работила. Давай и питай тук, ако имаш конкретни въпроси.

Зора и Бистра, приятно в България!

# 179
  • Boston, MA
Още нещо от мен, за пътуващи кърмачки/помпачки:

TSA is also modifying the procedures associated with carrying breast milk through security checkpoints. Mothers flying with or without their child will be permitted to bring breast milk in quantities greater than three ounces as long as it is declared for inspection at the security checkpoint.

Общи условия

Активация на акаунт